Η χώρα μας φιλοξένησε για πρώτη φορά το 6ο Παγκόσμιο Τουριστικό Φόρουμ της Λουκέρνης -το “Νταβός του τουρισμού”. Η ελίτ του Παγκόσμιου Τουρισμού βρέθηκε για ένα διήμερο στην Πύλο της Μεσσηνίας και αναγνώρισε την ισχυροποίηση της χώρας μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Οι ισχυρότεροι παίχτες στη σκακιέρα του παγκόσμιου τουρισμού συναντήθηκαν στην πανέμορφη Πύλο Μεσσηνίας. Η υπ. Τουρισμού Έλενα Κουντουρά διεκδίκησε και πέτυχε να φιλοξενήσει η χώρα μας για πρώτη φορά το 6ο παγκόσμιο τουριστικό φόρουμ της Λουκέρνης, οι αποφάσεις του οποίου καθορίζουν το μέλλον του κλάδου ανά τον κόσμο.

Η συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, η καινοτομία, η τεχνολογία, η βιώσιμη Ανάπτυξη και η ποικιλομορφία βρέθηκαν στο επίκεντρο της ατζέντας του συνεδρίου διεθνούς ακτινοβολίας, με τους ηγέτες του κλάδου να προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα απογειωθεί τουριστικά τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού, έως το 2027 οι αφίξεις ξένων τουριστών στην χώρα μας θα ξεπεράσουν τα 39 εκατομμύρια, δημιουργώντας δαπάνες 26,4 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μέχρι το 2027, ο τουριστικός κλάδος θα δημιουργήσει 1.273.000 θέσεις εργασίας, σημειώνοντας αύξηση 3,4% ετησίως.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Σ. Φίλη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω