Στον Πρόεδρο της Βουλής παραπέμπει το προεδρείο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων το απόσπασμα της χθεσινής έντονης φραστικής επίθεσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Η. Κασσιδιάρη προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά. Αν και το επίμαχο σημείο έχει διαγραφεί από τα πρακτικά, Το προεδρείο της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, παραπέμπει την υπόθεση στον Πρόεδρος της Βουλής προκειμένου «να ληφθούν μέτρα».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κ. Δουζίνας χαρακτήρισε την επίθεση «αήθη» και «προσβολή προς όλους τους βουλευτές αλλά και τους πολίτες». Επεσήμανε μάλιστα ότι είναι η 4η περίπτωση τέτοιας συμπεριφοράς από τον συγκεκριμένο βουλευτή και υπενθύμισε πως ο κ. Κασσιδιάρης στο πρόσφατο παρελθόν έχει τιμωρηθεί με επίπληξη και με στέρηση μισθού.

Ο κ. Δουζίνας αναφέρθηκε και στα φαινόμενα διαρροών που αφορούσαν στο περιεχόμενο της χθεσινής, κεκλεισμένων των θυρών, ενημέρωσης από τον υπ. Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και τον Κύπριο ομόλογο του Μ. Χριστοδουλίδη. Τόνισε πως οι συνεδριάσεις τέτοιου τύπου έχουν έναν » εξαιρετικά εμπιστευτικό χαρακτήρα» και προσέθεσε πως η Επιτροπή βρίσκεται υπό πίεση να μην κάνει  πλέον αποδεκτά αιτήματα για εμπιστευτικές ενημερώσεις από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Εμείς ως προεδρείο έχουμε μια θεσμική υποχρέωση να εγγυηθούμε στον υπουργό αλλά και σε οποιονδήποτε θεσμικό παράγοντα ότι θα τηρηθεί τον μυστικό χαρακτήρα της επιτροπής. Δημιουργείται ένα ζήτημα κατά πόσο σε ένα μελλοντικό αίτημα θα μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι  δεν θα μεταφέρεται αμέσως στο Τύπο ό,τι λέγεται εντός της Επιτροπής.»

Ρεπορτάζ Νίκος Τσιμπίδας

Σχετική είδηση: Ένταση στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων εξαιτίας προκλητικών εκφράσεων Κασιδιάρη (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω