Ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και για άλλα τρία κακουργήματα ασκήθηκε εναντίον επτά εκ των συλληφθέντων ως μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Combat Hellas 18. Οι υπόλοιποι τέσσερις -μεταξύ τους και ένας ανήλικος- κατηγορούνται για πλημμελήματα.

Οι συλληφθέντες οι οποίοι παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Πρόκειται για νίκη της δημοκρατικά συντεταγμένης πολιτείας. Η παράνομη, φασιστική βία δεν θα μείνει ατιμώρητη. Η συστηματική και επίμονη προσπάθεια των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας αποδίδει καρπούς και στο μέτωπο της εξάρθρωσης των φασιστικών συμμοριών, τόνισε σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Αυγή» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μεταξύ των ευρημάτων, εντύπωση προκαλούν τα 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας. Αντικείμενο έρευνας από τους αρμόδιους είναι αν υπήρχε πρόθεση να περάσουν από τους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε επιθέσεις με ANFO, δηλαδή με νιτρική αμμωνία και πετρέλαιο.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς – Ντίνα Τσουκαλά

Σχετική είδηση: Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος των συλληφθέντων ακροδεξιών

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω