Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με ανακοίνωση που εξέδωσε διαψεύδει δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο οι δύο διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές FIFA και UEFA προειδοποίησαν την ΕΠΟ για μη τήρηση του κώδικα δεοντολογίας και εφαρμογής των κανονισμών, απειλώντας με σοβαρές κυρώσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής:

«Η διοίκηση της ΕΠΟ εξελέγη με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες και συντριπτική πλειοψηφία τον Αύγουστο του 2017. Έκτοτε βρίσκεται σε διαρκή και στενή συνεργασία με την FIFA, την UEFA ‎και την Επιτροπή Παρακολούθησης με μοναδικό στόχο τον θεσμικό εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά εξελίσσονται σε πλαίσιο παραγωγικού διαλόγου, με πνεύμα ειλικρίνειας και επαγγελματισμού και στο επίπεδο της παροχής ποδοσφαιρικής τεχνογνωσίας υψηλής ποιότητας.

Ουδέποτε οι διεθνείς συνομοσπονδίες «απείλησαν» την Ελληνική Ομοσπονδία και τον πρόεδρο της, οι δε αναφορές μερίδας του Τύπου περί «κίτρινης κάρτας» ‎και «νέας ΠΔΕ» προκαλούν θυμηδία και μόνον. Το νέο καταστατικό και οι κανονισμοί της ΕΠΟ τηρούνται και εφαρμόζονται απόλυτα και τα δικαιοδοτικά όργανα επιτελούν το θεσμικά κατοχυρωμένο έργο τους, όπως οφείλουν, χωρίς λαϊκισμούς και‎ σύντομα θα το αντιληφθούν όλοι».

ΠΗΓΗ: ΕΠΟ

Περισσότερα Εδω