Εντείνονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης, σε ανώτατο διπλωματικό επίπεδο, σχετικά με την υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Η Ελλάδα επιθυμεί τη φιλία, την καλή γειτονία με την Τουρκία και στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της, αλλά θα πρέπει ο σεβασμός των συνόρων να είναι σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, των συνθηκών της Λωζάνης, των Παρισίων, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας, επισήμανε από τη Νίσυρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας στην προκλητική επίθεση που δέχθηκε από τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Αν η Τουρκία χρησιμοποιήσει τους δυο στρατιωτικούς σαν πιόνια στη διπλωματική σκακιέρα, θα αντιδράσουμε με τρόπο που θα το μετανιώσει, προειδοποίησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση, συνέστησε απο τη Ρόδο ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην επιτάχυνση της έρευνας που διεξάγει η τουρκική εισαγγελία  ώστε να οριστεί το συντομότερο δυνατό τακτική δικάσιμος, επικεντρώνει τις προσπάθειές του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρεσβευτή.

Στην τουρκική  Δικαιοσύνη, η οποία – όπως είπε – «θα πράξει τα δέοντα» παρέπεμψε το θέμα ο Τούρκος πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Προσεκτικές κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα – Νέο μήνυμα Παυλόπουλου προς Τουρκία (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω