Ο κος Κασιδιάρης μετά την ιταμή συμπεριφορά του μίλησε στους δημοσιογράφους και τώρα πρέπει να μιλήσουμε και εμείς για να μην μείνει η άποψή του. Ζητήσαμε -και εγώ προσωπικά- να αποχωρήσει από την διαρκή επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Και θα πρέπει στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής να υπάρξει μια πιο δυναμική και πολιτική αντιμετώπιση ενός βουλευτή, ο οποίος προσάπτει βαριά και ανυπόστατη κατηγορία για ένα συνάδελφο που ορκίζεται να τηρήσει το Σύνταγμα και την Δημοκρατία από τους αρνητές της Δημοκρατίας, από τους εχθρούς της Δημοκρατίας, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το επεισόδιο με τους δύο στρατιωτικούς ο κος Ξυδάκης είπε ότι δεν ξέρουμε τους σχεδιασμούς της Άγκυρας, την συμπεριφορά της βλέπουμε, τη συμπεριφορά ενός διεθνούς ταραξία, σημείωσε. Όλοι αυτοί οι υπερπατριώτες είναι του ιδίου θηράματος με αυτούς που το 1974 από την ελληνική πλευρά πρόδωσαν την πατρίδα τους. (προδοσία της Κύπρου). Όλοι αυτοί οι υπερπατριώτες και οι θερμόαιμοι είναι αυτοί που στην πρώτη στιγμή θα τα παρατήσουν. Αυτό που έγινε το μαύρο καλοκαίρι του ΄74, πρόσθεσε ο κος Ξυδάκης.

Η Τουρκία και από τα ξένα ΜΜΕ περιγράφεται ως κράτος «πειρατής». Απέναντι στην Τουρκία πρέπει να είσαι και ψύχραιμος, σοβαρός, αλλά και σθεναρός, συμπλήρωσε. Αυτή τη στιγμή οι δυο στρατιωτικοί βρίσκονται στις διαδικασίες της τουρκικής δικαιοσύνης, η οποία έχει τους δικούς της νόμους, τον δικό της κώδικα ποινικής δικονομίας και υπόκειται και στην τουρκική πολιτική βούληση, επεσήμανε ο κος Ξυδάκης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω