Κέλλας για κυβέρνηση: Καλή στο τάξιμο, κακή στην πράξη…

«Να έρθουν τα χρήματα, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση και να αποκατασταθούν οι ζημιές. Να δούμε να μπαίνουν τα μηχανήματα και να γίνονται τα έργα. Πάντως οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες».

Τα ανωτέρω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Λάρισας και τη δημοσιογράφο Μάνια Γκουσιάρη, εκφράζοντας την αγωνία του για την αποκατάσταση των καταστροφών, που προκλήθηκαν στις πληγείσες περιοχές του Νομού από την κακοκαιρία.

Όπως υποστήριξε, ο κ Κέλλας, η κυβέρνηση θα πρέπει, άμεσα, να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του υπουργού Υποδομών, κ. Σπίρτζη, αφού πρόκειται για τουριστικές περιοχές, στις οποίες αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο τουρισμός φέτος, τονίζοντας ότι, ‘’σε αυτή τη δύσκολη εποχή, δεν μπορεί να καταστρέφονται οικογένειες και επιχειρήσεις, δεν το αντέχουν πλέον’’.

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για τα ελληνοτουρικά, ο Λαρισαίος πολιτικός ανέφερε ότι ‘’η κατάσταση μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί.

Υπάρχει μία ένταση μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία βαίνει διαρκώς αυξανόμενη’’.

Όσον αφορά την υπόθεση με τους δύο φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς, ο κ. Κέλλας ανέφερε πως ‘’Η κυβέρνηση υποβάθμισε το γεγονός τις πρώτες ώρες για να «καλύψει» τον ανασχηματισμό.

Το θέμα παρατείνεται, οι δύο Έλληνες αξιωματικοί έχουν οδηγηθεί στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, η εκδίκαση της έφεσης αποκλείστηκε και αναμένεται η έκθεση του εισαγγελέα να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

Όσο εγώ ακούω από υπεύθυνα χείλη να αποκλείουν την περίπτωση της ανταλλαγής, τόσο περισσότερο το μυαλό μου πηγαίνει προς τα εκεί.

Ακούτε τον Ερντογάν να λέει ότι θα αποφασίσει η ανέξαρτητη δικαιοσύνη στην Τουρκία. Ξέρουμε πόσο ανεξάρτητη είναι η δικαιοσύνη στην Τουρκία’’.

Σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση της Novartis, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ υπογράμμισε πως, “από τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για μια κατασκευασμένη ιστορία, η οποία έχει στόχο να πλήξει πολιτικούς που ενοχλούν σφόδρα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ’’ λέγοντας συγκεκριμένα:

«Η ΝΔ θέλει να διερευνηθεί αυτό το θέμα. Θέλουμε την πλήρη και διεξοδική διερεύνηση.  Θέλουμε να έρθουν όλα στο φως. Να έρθουν οι μάρτυρες να καταθέσουν στην επιτροπή, χωρίς κουκούλες ή και με κουκούλες, όμως να παραστούν και να τα πουν όλα διεξοδικά …

Επειδή έχω δει τη δικογραφία, λέει ο ένας μάρτυς – εκ των υστέρων – προστατευόμενος, “άκουσα ότι κάποιος είπε ότι ο τάδε υπουργός πήρε 200.000”.

Δικηγόρος δεν είμαι, δεν θα έπρεπε, όμως, ο εισαγγελέας να τον ρωτήσει, “από πού το άκουσες;”.

Γιατί, σύμφωνα με τον κώδικα ποινικής δικονομίας, όταν δεν αναφέρεται η πηγή, δεν λαμβάνεται υπόψη και η μαρτυρία.

Κανένας δεν είναι αυτήκοος μάρτυς, αυτόπτης μάρτυς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε.

Και επίσης, επικουρική σε αυτό, έρχεται και η δήλωση του Αμερικανού πρέσβη, ο οποίος είπε ότι “το FBI δεν ελέγχει κανένα πολιτικό πρόσωπο στην Ελλάδα»’’.

Τέλος, ο κ. Κέλλας υποστήριξε πως ‘’η χώρα χρειάζεται εθνική ομοψυχία και όχι την πόλωση και τον διχασμό, που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση στην ελληνική κοινωνία, σε μία στιγμή που τα μεγάλα εθνικά θέματα είναι ανοικτά, που το σκοπιανό είναι ανοικτό, που τα ελληνοτουρκικά είναι ορθάνοικτα, το ίδιο και το κυπριακό ενώ προστίθεται τώρα και το αλβανικό.

Η Ελλάδα χρειάζεται τη συγκεκριμένη στιγμή εθνική ομοψυχία και εν πάση περιπτώσει, «όλα στο φως» λέει η ΝΔ.

Όταν όμως λέμε όλα, εννοούμε όλα, χωρίς κουκούλες’’.

 

Περισσότερα Εδω