«Η υπεράσπιση της Γυναίκας, ως πλήρως ισότιμου μέλους κάθε κοινωνικού συνόλου, συνιστά χρέος καθενός, το οποίο μάλιστα δεν γνωρίζει σύνορα» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. «Πρώτον, οφείλουμε να υψώσουμε τείχος προστασίας της Γυναίκας και, δεύτερον, οφείλουμε, για λόγους που αφορούν και την πρόοδο οιουδήποτε κοινωνικού συνόλου, να διασφαλίζουμε στη Γυναίκα τους όρους ισότητας ευκαιριών και ισότητας στην αφετηρία», τόνισε.

Αλέξης Τσίπρας: Είναι ανάγκη η διεύρυνση της ισότητας των δύο φύλων

«Oι σύγχρονες κοινωνίες, ακόμα και οι πιο προοδευτικές, απέχουν ακόμα πολύ από αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πλήρης ισότητα των δύο φύλων. H σημερινή μέρα δεν είναι καθόλου κατάλληλη για εμπορευματοποιημένους εορτασμούς με απουσία κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου»,  επεσήμανε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας. Ως προς την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών και ιδιαίτερα της ενδοοικογενειακής, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου που επίσης περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την ενίσχυση της εκπροσώπησης των γυναικών στη Βουλή.

Κ.Μητσοτάκης: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες για τους πολλαπλούς ρόλους

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας έστειλε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε εταιρία στα Λιόσια και συνομίλησε με τις εργαζόμενες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα, ενώ είχε διάλογο για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τη φορολογία, τις συντάξεις χηρείας αλλά και το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Δ. Κουτσούμπας: Απευθυνόμαστε στις μισθωτές, στις άνεργες, στις αγρότισσες, στις μετανάστριες

«Η 8η Μάρτη συμβολίζει τη μαχητική, αγωνιστική στάση ζωής των εργαζόμενων γυναικών που διεκδικούν τα σύγχρονα δικαιώματά τους στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική στήριξη της μητρότητας, στον ελεύθερο χρόνο. Είναι μέρα που μας θυμίζει ότι οι γυναίκες της εργατικής τάξης, του λαού μας, με τη θέληση και δράση τους, μπορούν να δώσουν νέα δυναμική στον αγώνα», τόνισε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

ΑΝΕΛ:Τιμούμε τη γυναίκα του μόχθου και της ανεκτίμητης προσφοράς

Τιμούμε σήμερα τη συμβολή των γυναικών στην καθημερινότητα και στην εξέλιξη των κοινωνιών, τη γυναίκα του μόχθου και της ανεκτίμητης προσφοράς στην οικογένεια και στο δημόσιο βίο. Τιμούμε τις γυναίκες που διεκδικούν και κατακτούν καθημερινά τον σεβασμό της αξιοπρέπειάς τους και της προσωπικότητάς τους», καταλήγει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Διεθνή αφιερώματα στην Ημέρα της Γυναίκας: «Μέχρι και 300 τρένα καθηλώθηκαν»

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω