ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ

«Όχι στις διώξεις της αγωνιστικής δράσης»

Την ποινικοποίηση και την καταστολή των κινητοποιήσεων καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικών και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Λάρισας, αναφερόμενο μάλιστα και στις ποινικές διώξεις του προέδρου του ΕΚΛ και άλλων έξι διαδηλωτών για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς:

«Το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις «ανεξάρτητες» δικαστικές αρχές, για την ποινικοποίηση και καταστολή που επιχειρεί απέναντι στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από σωματεία και λαϊκές επιτροπές για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από τους τραπεζίτες.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση της τροπολογίας που ποινικοποιεί την αγωνιστική δράση για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και έρχονται οι εισαγγελικές αρχές με την συνδρομή της αστυνομίας και προχωρούν σε ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσου Τσιαπλέ και άλλων 6 διαδηλωτών που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια στις 10/1/18. Η ποινική δίωξη καθώς και οι επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής ενάντια σε σωματεία που διαμαρτύρονται για τις κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών σε συμβολαιογραφεία στην Αθήνα και αλλού, δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να χτυπήσει με κάθε τρόπο το εργατικό-λαϊκό κίνημα, για να εξασφαλίσει την κερδοφορία των τραπεζικών ομίλων.

Η λαϊκή κατοικία έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο των μονοπωλίων. Τέτοιες ενέργειες ποινικοποίησης και καταστολής δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα όπως δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν και όσους χάνουν τα σπίτια τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου και κάθε Λαρισαίο εργαζόμενο ή άνεργο, να καταδικάσουν αυτή την τακτική της κυβέρνησης, τις διώξεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και των άλλων 6 διαδηλωτών.

Να συνταχτούν και να στηρίξουν τον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Χρειάζεται, χωρίς καμία καθυστέρηση, αποφασιστική οργάνωση και πάλη όλων όσων βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους και αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.  Προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο».

Περισσότερα Εδω