Φυσιολογικές θεωρούνται οι αλλαγές στη διοίκηση της μεραρχίας και της ταξιαρχίας των δυο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία. Συνολικά έγιναν ενενήντα αλλαγές σε επίπεδο ανωτάτων Αξιωματικών , δηλαδή Ταξιάρχων και υποστρατήγων που έλαβαν φύλλο πορείας για να αναλάβουν νέα καθήκοντα σε μονάδες.

Σε ότι αφορά τους αξιωματικούς διοικητές της 16ης μεραρχίας και της 3ης ταξιαρχίας, ο υποστράτηγος μετατίθεται στον 4ο κλάδο του ΓΕΣ στην δ/νση Αμυντικού Σχεδιασμού και ο ταξίαρχος συμπλήρωσε τρία χρόνια με αυτό το βαθμό και αναλαμβάνει καθήκοντα υποδιοικητή στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα .
Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παρέμειναν με την Τουρκική περίπολο για τουλάχιστον 15 λεπτά και συνομιλούσαν με τον διοικητή τους και τη μονάδα τους. Το κλίμα ήταν καλό και υπήρξε προσπάθεια το θέμα να διευθετηθεί επί τόπου όπως γίνει και στο παρελθόν. Όλα δείχνουν πως η εντολή για τη σύλληψη ήλθε «άνωθεν». Σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο πραγματογνώμονας της χώρας μας προκείμενου να μεταβεί την Άγκυρα για να συμμετάσχει στην έρευνα των κινητών των Ελλήνων στρατιωτικών. Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί ελληνικό αίτημα για τη συμμετοχή του στη διερεύνηση.
Σε δικαστικό επίπεδο η εντολή στους δύο Τούρκους δικηγόρους είναι να πιέσουν για επίσπευση της δίκης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σίδέρης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω