Απόφαση για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 14 Μαρτίου, έλαβε το Πανελλήνιο Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει το σωματείο: «έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 26 Φλεβάρη, προκηρύσσει πανελλαδική 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, ημέρα πανελλαδικής πανοικοδομικής απεργιακής κινητοποίησης. Καλούμε τα μέλη στην συγκέντρωση την ίδια μέρα και ώρα 11:00 στην Πλατεία Κάνιγγος.

Οι χιλιάδες συμβασιούχοι, αλλά και μόνιμοι εργαζόμενοι του ΥΠ.ΠΟ.Α. έχουμε ζήσει τις σκληρές συνθήκες εργασίας στο ύπαιθρο και σε σκαπτικά – οικοδομικά έργα. Ειδικά για τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού υφίσταται μία ακόμα μεγάλη αδικία: η μη καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους ΙΔΟΧ εργαζόμενους που το δικαιούνται βάση της φύσης της εργασίας τους.

Ενστερνιζόμαστε πλήρως τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων οκοδόμων και ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους για την διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφαλείας».

Οι διεκδικήσεις της απεργίας είναι οι ακόλουθες:

-Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, υπογραφή τοπικής και κλαδικής σύμβασης.

-7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο. Σε περίπτωση έντασης των εργασιών, αυτές να καλύπτονται με 2η βάρδια κι όχι δουλειά ήλιο με ήλιο.

-Αναγνώριση όλων των 3ετιών.

-Αυστηρή τήρηση των νόμων για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

-Υπογραφή Εθνική Γενική ΣΣΕ, ώστε κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει με μισθό κάτω από τα 751 ευρώ.

-Κατάργηση των νόμων που καταργούν τις ΣΣΕ.

-Διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων και αλλαγή των προϋποθέσεων με ευνοϊκότερους όρους για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (13ετία, 500 και 1000 ένσημα).

-Υπογραφή διακρατικών συμβάσεων, που θα δίνουν τη δυνατότητα αναγνώρισης ενσήμων και κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος σε συναδέλφους μετανάστες.

-Ένταση των ελέγχων των υπηρεσιών του κράτους (ΕΦΚΑ, ΣΕΠΕ κ.ά.) για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας, καθώς και για την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

-Προστασία της λαϊκής κατοικίας ενάντια στις κατασχέσεις – Ενάντια στη φοροεπιδρομή.

-Άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω