Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε με γραπτή δήλωσή του επίσημα θέση για όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Όπως αναφέρει, συνεργάζεται με τρία ξένα επενδυτικά σχήματα που είναι εξειδικευμένα στη διαχείριση αθλητικών ομάδων και εγκαταστάσεων και εκπόνησαν ήδη σχέδιο τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και το ΟΑΚΑ που έχει κατατεθεί στην κυβέρνηση και αναμένεται η ανταπόκρισή της. Όπως τονίζει, όταν υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα, θα παράσχει ο ίδιος υπεύθυνη ενημέρωση.
Επίσης η γραπτή δήλωση του κ. Γιαννακόπουλου συνοδεύεται και από επίσημη τοποθέτηση του νομικού εκπροσώπου της Redstone, μιας εκ των τριών εταιρειών που συνεργάζονται για το μεγαλόπνοο σχέδιο. Ο Μαρκ Αλεξάντερ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το σχέδιο για το ΟΑΚΑ θα επαναπροσδιορίσει το τοπίο στις επιχειρήσεις και τη διασκέδαση, με την δημιουργία γραφείων, ξενοδοχείων και συνεδρίων, μαζί με εταιρείες αναψυχής, καταστημάτων, εστιατορίων, πάρκων διασκέδασης, ερασιτεχνικού αθλητισμού και μεγάλων αθλητικών ειδών.

Η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Επ’ αφορμή δημοσιευμάτων που με εμπλέκουν στο κρίσιμο ζήτημα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και του μέλλοντος του Παναθηναϊκού -ένα θέμα που αφορά εκατομμύρια Ελλήνων- λαμβάνω την πρωτοβουλία να τοποθετηθώ όσο υπεύθυνα αυτό επιτάσσει.

Ως άνθρωπος τον οποίο απασχολεί κάθε κομμάτι του Συλλόγου δε θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο η τωρινή αδιέξοδη κατάσταση της ΠΑΕ. Ως εκ τούτου, ζήτησα προ πολλών μηνών από ομάδα ανθρώπων εμπιστοσύνης μου να έρθει σε επικοινωνία με ξένα επενδυτικά σχήματα εξειδικευμένα στη διαχείριση αθλητικών ομάδων και εγκαταστάσεων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ευρέθηκαν να ενδιαφέρονται οι πασίγνωστες για τη δράση τους στον τομέα αυτό Redstone, Bluerock και AECOM.

Μαζί εκπόνησαν σχέδιο που θα καταστήσει τον ΠΑΟ ξανά πρωταγωνιστή και ταυτόχρονα θα αναβιώσει τα απαξιωμένα, ερημωμένα ολυμπιακά ακίνητα, με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος, η ελληνική κοινωνία και ο αθλητισμός να έχουν αδιαμφισβήτητα πολλαπλά οφέλη.

Στην αρχή του έτους κατατέθηκε πρόταση που καλύπτει όλα τα ανωτέρω και αναμένεται η ανταπόκριση της Κυβέρνησης.

Ως τότε, καλό θα ήταν να μη δημιουργούνται από τρίτους υπερβολικές προσδοκίες στον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο του Παναθηναϊκού. Εγώ είμαι ο πρώτος που θα βγω δημοσίως να ενημερώσω υπεύθυνα, αν έχω απτές εγγυήσεις τόσο από τα funds όσο και από την Κυβέρνηση πως δρομολογείται η υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου».

Η δήλωση του κ. Αλέξάντερ:

«Έχουμε εκπονήσει μαζί μια συμφωνία, που θα κάνει πολλά περισσότερα απ’ το να φτιάξει ένα νέο σπίτι για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Όταν θα ολοκληρωθεί, το Athens Alive θα επαναπροσδιορίσει το τοπίο στις επιχειρήσεις και τη διασκέδαση.

Θα έχουμε ενσωματώσει μια παγκόσμιας κλάσης εγκατάσταση γραφείων, ξενοδοχείων και συνεδρίων, μαζί με εταιρείες αναψυχής, καταστημάτων, εστιατορίων, πάρκων διασκέδασης, ερασιτεχνικού αθλητισμού και μεγάλων αθλητικών ειδών σε ένα συναρπαστικό προάστιο αθλητισμού και διασκέδασης, ισάξιο οποιουδήποτε άλλου στον κόσμο και προσβάσιμο πεζή στο κοινό.

Ανάπτυξη τέτοιας κλίμακας απαιτεί ισχυρές δεσμεύσεις, τόσο από ιδιωτικούς όσο και από κρατικούς εταίρους, κι αυτό ακριβώς επιδιώκουμε να χτίσουμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω