Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συμμετέχει σε δύο πρότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της ΓΓΑ, στο πλαίσιο της επιλογής της για συμμετοχή σε δράσεις που έχουν στόχο την ανάδειξη των ποδοσφαιρικών αξιών και τη συνεργασία με όσους συμβάλουν στην ισχυροποίηση της κοινωνικής συνοχής, μέσω παιδαγωγικών διαδικασιών.

Ο διευθυντής εκπαίδευσης της Ομοσπονδίας, Θωμάς Μεταξάς και ο εκπαιδευτής, Ιωάννης Γκίσης, θα συμμετάσχουν στο καινοτόμο πρόγραμμα αθλητικών και διδακτικών επισκέψεων και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων στο «Καυτανζόγλειο» στάδιο, το οποίο υλοποιεί η περιφερειακή διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με το ποδόσφαιρο σάλας μέσω εναλλακτικών τρόπων άσκησης, η ενίσχυση της δημιουργικής έκφρασης, η δυνατότητα ανάπτυξης ατομικών και ομαδικών δεξιοτήτων και η εμβάθυνση σε βασικές αξίες ζωής. Επιπλέον, προβλέπεται η παροχή στους μαθητές πλούσιου εκπαιδευτικού και πληροφοριακού υλικού για την ιστορία του Καυτανζόγλειου Σταδίου, καθώς επίσης μια σειρά επισκέψεων σε αυτό το διαχρονικό σύμβολο αθλητισμού, πολιτισμού και ιστορίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ακόμη, η ΕΠΟ συμμετέχει στο πρόγραμμα «Παιδί και Παιχνίδι για Όλους» της ΓΓΑ, το οποίο αφορά συναντήσεις μεταξύ παιδιών με ειδικές ικανότητες και παιδιών που παίζουν ποδόσφαιρο σε σωματεία υποδομών. Οι ΕΠΣ Αθήνας, ΕΠΣΑΝΑ και Αχαΐας ενημέρωσαν ήδη την Ομοσπονδία για τις ακαδημίες-μέλη τους που δήλωσαν ενδιαφέρον, σε μια πρωτοποριακή διαδικασία που φιλοδοξεί να κινηθεί στην κατεύθυνση καταπολέμησης του ρατσισμού και κάθε είδους ψυχολογικής και σωματικής κακοποίησης και απομόνωσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Επίσης, το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία υγιούς παιδαγωγικού περιβάλλοντος στα παιδιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω