Αποτροπιασμό προκαλούν τα σχόλια και οι χαρακτηρισμοί μελών της ακροδεξιάς, νέο-ναζιστικής οργάνωσης COMBAT 18 , για δικηγόρο της οικογένειας του Παύλου Φύσσα που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού κατά την πρόσφατη  επίθεση φασιστικής ομάδας  στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση των αγνώστων, η Αντιτρομοκρατική κατέγραψε τηλεφωνικές συνομιλίες συλληφθέντων στις οποίες ακούγονται να βρίζουν χυδαία τη δικηγόρο Ελευθερία Τομπατζόγλου και να επιχαίρουν για τον ξυλοδαρμό της και την επίθεση στο στέκι. Οι διάλογοι περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία.

Την ίδια ώρα, φωτογραφικά ντοκουμέντα που φανερώνουν τη σχέση ενός εκ των συλληφθέντων με τη Χρυσή Αυγή φέρνει στη δημοσιότητα η «Εφ.Συν». Στις φωτογραφίες εμφανίζεται ο 45χρονος  σε δράσεις της Χ.Α. στον Πειραιά, όπως  ομιλίες και  διανομή φυλλαδίων, αλλά και δίπλα σε  βουλευτή και στελέχη της Χ.Α.

Κατά την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε  αποθήκη που νοίκιαζε ο 45χρονος στο Χαϊδάρι βρέθηκε έντυπο υλικό της Χ.Α. και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων. Ακόμη οι αστυνομικοί βρήκαν κροτίδα και 2 σουγιάδες.

Ο ίδιος απολογούμενος στους αστυνομικούς παραδέχτηκε της συμμετοχή του σε δυο ενέργειες της ακροδεξιάς οργάνωσης που εξαρθρώθηκε,  τις οποίες βιντεοσκοπούσε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 45χρονος συνέλεγε πληροφορίες για πιθανούς στόχους της οργάνωσης και κατόπτευε χώρους.

Η νεοναζιστική οργάνωση εκτός από στέκια αντιεξουσιαστών έκανε επιθέσεις και σε στέκια μεταναστών και προσφύγων. Έχει αναλάβει την ευθύνη μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο για τουλάχιστον 30 επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Από αυτές επιθέσεις, εικοσιμία έγιναν σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, τέσσερις σε καταλήψεις, μία σε αντιφασιστικό στέκι, μία σε κοινωνικό παντοπωλείο/βιβλιοπωλείο και μία σε Στέγη προσφύγων.

Οι εντολές για τα χτυπήματα δίνονταν από τον φερόμενο αρχηγό που έμενε στα Γιάννενα. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι αναλήψεις ευθύνης γινόταν είτε στο όνομα της COMBAT 18 HELLAS ή των ΑΜΕ (Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών ) που αυτοπαρουσιάζονται ως μια οργάνωση.

Οι βασικοί κατηγορούμενοι θα απολογηθούν το Σάββατο στον ανακριτή.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω