Κέλλας: Διασύνδεση αγοράς – εκπαίδευσης

«Η Παιδεία και η Υγεία αποτελούν δύο από τους πιο κρίσιμους άξονες της δημόσιας πολιτικής και τη μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον της χώρας μας και τη νέα γενιά.

Αυτό καλούμαστε να διασφαλίσουμε μέσα από ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο, που θα συνδυάζει αδιάρρηκτα το ΟΡΑΜΑ, το ΈΡΓΟ, τη ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ και την ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ».

Τα ανωτέρω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε δήλωσή του στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης των Τομέων Παιδείας και Υγείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θέματα που συζητήθηκαν, η εισαγωγή Αγωγής Υγείας και Πρόληψης σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης, ο επαγγελματικός αναπροσανατολισμός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προς νέα υγειονομικά επαγγέλματα, η ενδυνάμωση της Πανεπιστημιακής Έρευνας και της Τεχνολογίας στο χώρο της Υγείας και η σύνδεση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Επιστημών Υγείας με την αγορά εργασίας.

ΚΕΛΛΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (1)

Ο κ. Κέλλας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία και την Υγεία, τονίζοντας:

«Η ενίσχυση της πανεπιστημιακής τεχνολογικής εκπαίδευσης και η στήριξη της Έρευνας και της Τεχνολογίας στον τομέα της υγείας καθώς και η αλληλεπίδραση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα των πτυχιούχων επαγγελματιών υγείας με την αγορά εργασίας αποτελούν βασικούς άξονες του προγράμματός μας».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα επαγγελματικά δικαιώματα των ήδη πτυχιούχων των ΤΕΙ, υπογραμμίζοντας, χαρακτηριστικά:

«Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει, επί των ημερών της, ούτε η ποιότητα της εκπαίδευσης των Πανεπιστημιακών Τεχνολογικών Ιδρυμάτων να υποβαθμισθεί, ούτε να υπάρχουν πτυχιούχοι και επαγγελματίες δύο ταχυτήτων.

Σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο η τεχνολογική εκπαίδευση δυναμώνει  διαρκώς, γι’ αυτό ως χώρα θα πρέπει να συνδεθούμε με το διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον».

«Η διασύνδεση της τριτοβάθμιας και μεταλυκειακής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, είναι βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη της χώρας», τόνισε στο τέλος της δήλωσής του ο Λαρισαίος πολιτικός.

 

Περισσότερα Εδω