Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την δημοπράτηση 12μηνων εντόκων γραμματίων την επόμενη εβδομάδα εις αντικατάσταση των 3μηνων (13 εβδομάδων) εντόκων γραμματίων που λήγουν.

Η έκδοση αναμένεται να είναι μικρότερη σε μέγεθος απο τα 1,6 δισ. των 3μηνων εντόκων γραμματίων που λήγουν. Πιθανόν η έκδοση να είναι ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου και το επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί μεταξύ 1,4%-1,5% με τα σημερινά δεδομένα.

Οι ελληνικές αρχές θα ήθελαν να δουν αυξημένη ζήτηση απο το εξωτερικό ώστε να μην διοχετευθεί εσωτερική ρευστότητα, π.χ. τραπεζών, ταμείων, στα έντοκα.

Η κίνηση θεωρείται προεόρτιο της επόμενης κίνησης που είναι η έκδοση 3ετών και 10ετών ομολόγων μέχρι το αναμενόμενο τέλος του τρίτου οικονομικού προγράμματος διάσωσης.

Οι νέες εκδόσεις ομολόγων σε συνδιασμό με την πρόσφατη πώληση του 7ετούς ομολόγου που απέφερε 3 δισ. ευρώ στον κρατικό κορβανά σχεδιάζεται να αποτελέσουν μέρος του αποθέματος ρευστότητας που η ελληνική πλευρά θέλει να δημιουργήσει ενόψει της επιδιωκόμενης αυτόνομης εξόδου στις αγορές.

Σχετική είδηση: Η Ελλάδα δημοπρατεί 12μηνα έντοκα για πρώτη φορά από το 2010.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδώ!