Τη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου προτείνει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιώργος Κουμουτσάκος τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα έστελνε ένα σημαντικό μήνυμα, αλλά και θα αποτελούσε σοβαρό βήμα ουσίας για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών Αθήνας-Λευκωσίας σε πολλά επίπεδα.

Παράλληλα ο κ. Κουμουτσάκος επαναφέρει την πρόταση της ΝΔ για τη θέσπιση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για το οποίο τονίζει πως θα πρέπει να είναι ολιγάριθμο και απευθείας υπαγόμενο στον πρωθυπουργό της χώρας προσθέτοντας πως τα μεγάλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής απαιτούν υπερκομματική- εθνική προσέγγιση.

Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτηρίζει την στρατηγική της Τουρκίας ως «στρατηγική έντασης», επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση εδώ και καιρό έχει προχωρήσει σε λανθασμένες εκτιμήσεις σχετικά με τις προθέσεις της Άγκυρας, ενώ για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών ο ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως υπήρξε από την πλευρά της κυβέρνησης τεράστιο έλλειμμα συντονισμού.

Για ολιγωρία κατηγορεί την κυβέρνηση και ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως θα έπρεπε να είχε γίνει αμέσως παράσταση στην αναπληρώτρια γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Γκοτμέλερ που βρισκόταν στη χώρα μας ακριβώς τις ημέρες που έγινε το συμβάν.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω