Θεωρώ ότι το αρμόδιο υπουργείο θα πάρει πολύ σημαντικές και σοβαρές αποφάσεις για τα θέματα του ποδοσφαίρου και την προώθηση διαδικασιών εξυγίανσης. Είναι η στιγμή που πρέπει και θα υπάρξουν αποφάσεις, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ερωτηθείς για το θέμα με την Τουρκία και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και για το αν ανησυχεί, ο υφυπουργός είπε ότι είναι λογικό να ανησυχούμε, αλλά από την δική μας την πλευρά είπε ότι χρειάζεται απόλυτη νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Η κλιμάκωση της έντασης περικλείει κινδύνους ατυχημάτων, να μην ρίξουμε νερό στο μύλο της έντασης και της κλιμάκωσης, τόνισε ο κος Πιτσιόρλας.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κο Θεοδωράκη για τη συγκρότηση του συμβουλίου Ασφαλείας ο υφυπουργός είπε ότι βλέπει στο χώρο της κεντροαριστεράς γύρω από αυτή την συνάντηση. Κατηγορούν τον Θεοδωράκη ότι αποδέχθηκε μια πρόταση που έχει πολιτικές σκοπιμότητες, μακριά από εμάς όλα αυτά, πρόσθεσε. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι υπάρχουν θέματα, στα οποία κανείς δεν μπορεί να βάζει άλλα θέματα πάνω από το εθνικό συμφέρον, επεσήμανε.

Αναφερόμενος για την διαδικασία της ειδικής διαχείρισης στην οποία υπάγονται τα ελληνικά ναυπηγεία Σκαραμαγκά ο κος
Πιτσιόρλας είπε είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Η απόφαση ανοίγει δρόμο για αξιοποίηση των ναυπηγείων, δηλαδή να ανακτήσουμε τις κρατικές ενισχύσεις και να αποφύγουμε τα πρόστιμα και να αξιοποιηθεί η τεράστια υποδομή των ναυπηγείων. Αν μέσα σε ένα χρόνο ο ειδικός διαχειριστής που όρισε το δικαστήριο δεν καταφέρει να ανοίξει το δρόμο για αξιοποίηση, τότε πάμε σε διαδικασία πτώχευσης, κατέληξε ο κος Πιτσιόρλας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω