Τα χθεσινά γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, έχουν πυροδοτήσει σοβαρές πολιτικές και αθλητικές εξελίξεις. Δυσφορία του πρωθυπουργού για τα όσα συνέβησαν. Πηγές του υφυπουργού Αθλητισμού στην ΕΡΤ, αναφέρουν ότι πλέον είναι πολύ πιθανή η διακοπή του πρωταθλήματος. Στο Μαξίμου βρίσκεται αυτή την ώρα ο Γιώργος Βασιλειάδης.  Έχει ήδη υπάρξει η απαραίτητη επικοινωνία της ελληνικής πλευρά με την ΟΥΕΦΑ. Ορατός ο κίνδυνος του διετούς αποκλεισμού όλων των ελληνικών ομάδων από την ΟΥΕΦΑ και τη FIFA. Στο μεταξύ, αναζητείται ο Ιβάν Σαββίδης στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης υπάρχει έντονη δυσφορία στο Μαξίμου, για τα όσα έγιναν χθες το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας. Ο πρωθυπουργός είχε μεταμεσονύχτια επικοινωνία με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος αυτήν την ώρα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διακοπή του αγώνα «λόγω εισβολής Σαββίδη» γράφει – σύμφωνα με πληροφορίες – ο διαιτητής στο φύλλο του αγώνα, στο οποίο θα αναγράφεται ως σκορ την ώρα της διακοπής, το 1-0.

Η κυβέρνηση πλέον μελετά τη λήψη σκληρών μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και όλα τα σενάρια είναι πάνω στο τραπέζι.

Μετά και από τα χθεσινά γεγονότα, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος του διετούς αποκλεισμού όλων των ελληνικών ομάδων από την ΟΥΕΦΑ και τη FIFA. Στην περίπτωση που επιβληθεί αυτή η ποινή, υπάρχει εμπλοκή και της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ήδη έχει υπάρξει η απαραίτητη επικοινωνία της ελληνικής πλευρά με την ΟΥΕΦΑ.

Ενώ υπάρχει και το σενάριο να υπάρξει ένας αυτό-αποκλεισμός των συλλόγων ώστε να παραμείνουν οι εθνικές ομάδες στις διοργανώσεις, αλλά αυτό πλέον φαντάζει δύσκολο, γιατί μπορεί να καταργηθεί η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ η οποία απαρτίζεται από Έλληνες παράγοντες και να έρθουν ξένοι.

Αναζητείται ο Ιβάν Σαββίδης

Στο μεταξύ, αναζητείται ο Ιβάν Σαββίδης από το τμήμα αθλητικής βίας Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και τέσσερα άτομα από την προσωπική του ασφάλεια εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο.

Κικίλιας: Κριτήριο για το αν πηγαίνει καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι αν μια οικογένεια μπορεί να πάει στο γήπεδο

«Κριτήριο για το αν πηγαίνει καλά ο ελληνικός αθλητισμός -και δη το ελληνικό ποδόσφαιρο- είναι αν ένας πατέρας μπορεί να πάρει τα παιδιά του και την οικογένειά του και να πηγαίνουν στο γήπεδο. Προφανώς αυτό δε μπορεί να συμβεί» δήλωσε, για τα γεγονότα στην Τούμπα, ο Βασίλης Κικίλιας προσθέτοντας πως και στον αθλητισμό και στην πολιτική τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Πρώτη Είδηση», ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως παρακολουθεί την προσπάθεια της  κυβέρνησης να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο, επισημαίνοντας πως έπειτα από τρία χρόνια, έχει αποτύχει. «Διολισθαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλο και περισσότερο κόσμος το απαξιώνει και το αποστρέφεται. Δυστυχώς, εδώ που έχουμε φτάσει, με ημίμετρα είναι πάρα πολύ δύσκολο να διορθωθεί μια κατάσταση που έχει πάρει στραβό δρόμο. Δεν έχει τη δυνατότητα ούτε τη δύναμη ένας υφυπουργός Αθλητισμού να σηκώσει το βάρος μόνος του και πρέπει να παρθούν πολιτικές αποφάσεις» είπε, για να συμπληρώσει πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να παρεμβαίνει στις τρεις εξουσίες και να τις διαπλέκει. «Προέκταση αυτού υπάρχει και στο ποδόσφαιρο. Δε χρειάζεται η κριτική της αντιπολίτευσης για να το δούμε αυτό. Είναι εμφανές δια γυμνού οφθαλμού και η κυβέρνηση δεν κάνει καμία προσπάθεια να το κρύψει» υποστήριξε.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Ηλίας Δρυμώνας, Γιάννης Φασουλάς, Γιώργος Γεραφέντης, Γιάννης Αναγνωστόπουλος

Σχετική είδηση

Αποδοκιμάζει η κυβέρνηση τα ακραία ποδοσφαιρικά φαινόμενα 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω