Τα χθεσινά γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, έχουν πυροδοτήσει σοβαρές πολιτικές και αθλητικές εξελίξεις. Δυσφορία του πρωθυπουργού για τα όσα συνέβησαν. Πηγές του υφυπουργού Αθλητισμού στην ΕΡΤ, αναφέρουν ότι πλέον είναι πολύ πιθανή η διακοπή του πρωταθλήματος. Έχει ήδη υπάρξει η απαραίτητη επικοινωνία της ελληνικής πλευρά με την ΟΥΕΦΑ. Ορατός ο κίνδυνος του διετούς αποκλεισμού όλων των ελληνικών ομάδων από την ΟΥΕΦΑ και τη FIFA. Στο μεταξύ, αναζητείται ο Ιβάν Σαββίδης στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης υπάρχει έντονη δυσφορία στο Μαξίμου, για τα όσα έγιναν χθες το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας. Ο πρωθυπουργός είχε μεταμεσονύχτια επικοινωνία με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Η κυβέρνηση πλέον μελετά τη λήψη σκληρών μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και όλα τα σενάρια είναι πάνω στο τραπέζι.

Μετά και από τα χθεσινά γεγονότα, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος του διετούς αποκλεισμού όλων των ελληνικών ομάδων από την ΟΥΕΦΑ και τη FIFA. Στην περίπτωση που επιβληθεί αυτή η ποινή, υπάρχει εμπλοκή και της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ήδη έχει υπάρξει η απαραίτητη επικοινωνία της ελληνικής πλευρά με την ΟΥΕΦΑ.

Ενώ υπάρχει και το σενάριο να υπάρξει ένας αυτό-αποκλεισμός των συλλόγων ώστε να παραμείνουν οι εθνικές ομάδες στις διοργανώσεις, αλλά αυτό πλέον φαντάζει δύσκολο, γιατί μπορεί να καταργηθεί η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ η οποία απαρτίζεται από Έλληνες παράγοντες και να έρθουν ξένοι.

Αναζητείται ο Ιβάν Σαββίδης

Στο μεταξύ, αναζητείται ο Ιβάν Σαββίδης από το τμήμα αθλητικής βίας Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και τέσσερα άτομα από την προσωπική του ασφάλεια εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Δρυμώνας, Γιάννης Φασουλάς, Γιώργος Γεραφέντης

Σχετική είδηση

Αποδοκιμάζει η κυβέρνηση τα ακραία ποδοσφαιρικά φαινόμενα 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω