«Δύο δύσκολα χρόνια φτάνουν στο αποκορύφωμα αγωνίας καθώς αύριο το ΕΣΡ αποφασίζει αν θα παραμείνει ανοικτό το MEGA  ή όχι», τόνισε στην ΕΡΤ ο εργαζόμενος στον σταθμό Μανώλης Δαλετζάκης. Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Ε.Τ.Ι.Τ.Α (Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής) , Γιώργος Αλιφέρης ανέφερε ότι «έχει αρχίσει να ευαισθητοποιείται η κυβέρνηση που υπόσχεται έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ», ενώ το απόγευμα οι εργαζόμενοι θα συναντηθούν με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλο.

«Η βασική ευθύνη ανήκει στους μετόχους που δεν κατέθεσαν για άδεια εθνικής εμβέλειας εμπρόθεσμα τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ υπήρχε συμφωνία με τράπεζες για βιώσιμο MEGA», τόνισε ο Μανώλης Δαλετζάκης.

«Ωμή παρέμβαση», χαρακτήρισε ο εργαζόμενος την ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για αλλαγή χαρακτήρα του MEGA με την αιτιολογία ότι «επειδή δεν πληρώνει εργαζόμενους δημιουργεί πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα».

«Δεν μας ξάφνιασε είναι ο πρώτος σταθμός που έκανε ομαδικές απολύσεις», τόνισε ο κ. Δαλετζάκης υπενθυμίζοντας ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ με ανακοίνωση της καταδικάζει «την παρέμβαση του ΣΚΑΪ , υπέρ της απόλυσης των 520 εργαζομένων».

«Ο ΣΚΑΪ καταστρατηγεί κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης κι επιμένει στο μαύρο», δήλωσε ο Γιώργος Αλιφέρης , υπενθυμίζοντας ότι οι υπεύθυνοι του καναλιού με υπόμνημα ζητούν να μετατραπεί σε θεματικό σταθμό, «που σημαίνει απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, ενώ έχει μείνει ορφανή μία άδεια εθνικής εμβέλειας».

Οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν το ΕΣΡ, ότι δεν υπάρχει ακόμα επιχειρηματικό πλάνο για τη λειτουργία του σταθμού ως μη ενημερωτικού – θεματικού και υποστήριξαν ότι έχει δοθεί εντολή προσαρμογής του πλάνου που είχε εκπονηθεί αρχικά για τη συνέχιση του MEGA ως ενημερωτικού καναλιού.

Κατά τον νόμο, ένας μη ενημερωτικός σταθμός πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 50 άτομα έναντι των 400 που απαιτούνται για έναν ενημερωτικό.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω