Σύσκεψη την Δευτέρα 19 Μάρτη στις 5 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης και Γ’ Σεπτεμβρίου 48β) και συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας την Τρίτη 20/3 στις 6:30 μ.μ. στην Ομόνοια, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους: «Με την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων από όλες τις Κυβερνήσεις, ανατράπηκε το πλαίσιο των Συλλογικών Συμβάσεων. Διαμορφώθηκαν σχέσεις εργασίας που ορίζουν κατώτερο μισθό τα 586 ευρώ μικτά, μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας, ατομικές συμβάσεις, κατάργηση επιδομάτων.
Οι απώλειες που έχουν οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία κυμαίνονται στο 40%. Ένα παράδειγμα για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση αποτυπώνεται στον πίνακα που ακολουθεί. Αφορά τον μισθό νεοπροσλαμβανόμενων εργαζομένων το 2009 (χωρίς προϋπηρεσία και χωρίς οικογενειακά επιδόματα) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο το 2018».

Εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πάγια επιλογή της εργοδοσίας θα είναι η διατήρηση περιοριστικών πλαισίων για τους εργαζόμενους και στις εκτός μνημονίων εποχές το κλαδικό σωματείο της Αθήνας αναφέρει: «Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, Σωματεία και Ομοσπονδίες από διάφορους κλάδους παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για υπογραφή Κλαδικών Συμβάσεων. Για την ερχόμενη εβδομάδα έχουν κηρυχθεί πανελλαδικές κλαδικές απεργίες από τις Ομοσπονδίες Οικοδόμων και εργαζομένων στα τρόφιμα και ποτά.
Το σωματείο μας διεκδικεί για τους εργαζόμενους του κλάδου αιτήματα που ενώνουν τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων. Αιτήματα που μπορούμε σήμερα να τα διεκδικήσουμε, που αντιστοιχούν στις ανάγκες μας.
• Μόνιμη – Σταθερή Δουλειά. 5ήμερο – 7ωρο – 35ωρο
• Αυξήσεις στους μισθούς
• Επαναφορά ειδικών αδειών και ωραρίων
• Κατώτερος μισθός 751 ευρώ
• Υποχρεωτική Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω