Σχεδόν 7.000 ζευγάρια παπούτσια τοποθέτησαν ακτιβιστές έξω από το Καπιτώλιο, για τα παιδιά που έχουν χάσει τη ζωή τους από χρήση όπλων και βία στα σχολεία των ΗΠΑ από το 2012. Στόχος των διοργανωτών είναι το Κογκρέσο να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις σχετικά με την οπλοκατοχή.

«θα έπρεπε να φορούσαν παιδιά αυτά τα παπούτσια και να περπατούσαν. Αντίθετα, είναι άδεια και ακίνητα», δήλωσε ο Nell Greenberg, της εκστρατείας Avaaz, υπενθυμίζοντας ότι η οπλοκατοχή είναι η τρίτη αιτία θνησιμότητας ανηλίκων στις ΗΠΑ.

Μαθητές από περισσότερα από 2.800 σχολεία, συμμετέχουν στο μεταξύ στην εθνική αποχή από τα μαθήματα υπό το σύνθημα #ΑΡΚΕΤΑ (#ENOUGH) που είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει 17 λεπτά, όσα και τα θύματα του μακελειού στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας του Πάρκλαντ της Φλόριντα.

Κι ενώ το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει ότι ο πρόεδρος δεν πρόκειται να κάνει υποχωρήσεις έναντι όσων ζητούν αυστηρότερη νομοθεσία κατά της οπλοκατοχής, εισαγγελείς στη Φλόριντα ανακοίνωσαν ότι τάσσονται υπέρ της θανατικής ποινής για τον 19χρονο Νίκολας Κρουζ, που σκότωσε 17 ανθρώπους με ημι-αυτόματο όπλο, στο γυμνάσιο Πάρκλαντ, στις 14 Φεβρουαρίου.

Με την ελπίδα να πιέσουν τους πολιτικούς να αναλάβουν δράση για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, οι γονείς των παιδιών θυμάτων της βίας διοργανώνουν πανεθνική πορεία διαμαρτυρίας στις 24 Μαρτίου, όπως ανακοινώθηκε.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

http://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω