Άμεσα ενισχύονται με 150 επιπλέον αστυνομικούς οι ένστολες πεζές περιπολίες στους δρόμους της Αθήνας, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση του του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Στο επίκεντρο ήταν η προστασία της αγοράς, των καταστημάτων και των πολιτών από παραβατικές και καταστροφικές συμπεριφορές.

Η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ αναφέρθηκε στην κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και σημειώθηκε σχετικά: «δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε πλέον αυτή την κατάσταση με τις καταστροφικές επιδρομές από τους «γνωστούς – αγνώστους», «μπαχαλάκηδες» οι οποίοι δρουν ατιμώρητα εδώ και δεκαετίες. Δεν αντέχουν τα καταστήματα τις καταστροφές και είναι επείγον να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας».

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε και η ανομία που επικρατεί πέριξ και εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕ) ιδίως με την εξάπλωση του παραεμπορίου κάθε είδους.

Για τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας όπου ανθεί η παραβατικότητα και η κακή ποιότητα ζωής, η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου παρουσίασε σχέδιο το οποίο περιείχε τα εξής στοιχεία:

1. Την χωροταξική χαρτογράφηση και οριοθέτηση των περιοχών με πυκνό και σημαντικό αριθμό μεταναστών.

2. Τη ριζική αναβάθμιση των περιοχών αυτών και του περιβάλλοντος χώρου με πεζοδρομήσεις, ελαιοχρωματισμούς, αναπαλαιώσεις, φύτευμα πρασίνου, καλό φωτισμό, καθαριότητα και άλλα στοιχεία ποιότητας ζωής.

3. Την ανάδειξη της ποικιλοχρωμίας και των όμορφων χαρακτηριστικών των καταστημάτων μεταναστών,

4. Τέλος, την μετατροπή των περιοχών αυτών ως ιδιαίτερα ποικιλόμορφες περιοχές, άξιες να τις επισκεφτούν τουρίστες ώστε να αναβαθμιστεί η ζωή και να αισθάνονται οι άνθρωποι εκεί ως ενσωματωμένο και όχι απομονωμένο τμήμα της κοινωνίας, με τα ειδικά εθνικά τους χρώματα.

Ο Νίκος Τόσκας, απάντησε ότι άμεσα ενισχύονται με 150 επιπλέον αστυνομικούς οι ένστολες πεζές περιπολίες στους δρόμους της Αθήνας ιδίως εκεί που υπάρχει αυξημένη παραβατικότητα.

Για την περιοχή Πατησίων αναμένεται νέα σύσκεψη με συμμετοχή του ΕΕΑ, του υπουργείου και των πρυτάνεων ενώ πρωτοβουλία θα αναλάβει ο αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης.

Ο κ. Τόσκας ενημέρωσε ότι στο εξής θα δοθεί μεγάλο βάρος στην πάταξη των πηγών του παραεμπορίου – λαθρεμπορίου ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο.

Τέλος ο κ. Τόσκας αποδέχτηκε πρόσκληση και θα παραβρεθεί σε προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΑ για να ενημερώσει τους επαγγελματίες σε θέματα αρμοδιότητος του για την αγορά και την πάταξη της παραβατικότητας.

Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του, στη συνάντηση, εκτός του κ. Τόσκα παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ενώ το ΕΕΑ εκπροσωπούσαν ο πρόεδρος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Β’ αντιπρόεδρος Νίκος Κογιουμτσής,ο Γ’ αντιπρόεδρος Ηλίας Μάνδρος και ο νομικός σύμβουλος του επιμελητηρίου Μηνάς Βαρντανιάν.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω