Τα βήματα και ο σχεδιασμός για την έξοδο από το μνημόνιο και τη μεταμνημονιακή περίοδο της χώρας, τέθηκαν στο επίκεντρο και αποτέλεσαν το αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως μετέφεραν κομματικές πηγές, η σημερινή συζήτηση αποτέλεσε την πρώτη από μια σειρά συνεδριάσεων που θα ακολουθήσουν, αναφορικά με το συνολικό σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος για τον βασικό στόχο της εξόδου από τα μνημόνιο και το πώς θα σχεδιαστεί η «επόμενη μέρα» μετά τα μνημόνια.

Κομβικός σταθμός το επόμενο διάστημα θα είναι η παρουσίαση στους εταίρους της στρατηγικής για την ανάπτυξη (growth strategy) κάτι που αναμένεται να γίνει περί τα τέλη Απριλίου.

Βασικές προτεραιότητες αποτελούν η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης καθώς και το growth strategy και το μεταμνημονιακό πλαίσιο, δύο πυλώνες, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, που ορίζουν το πώς προετοιμάζεται η «επόμενη μέρα», ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες που τίθενται από κόμμα και κυβέρνηση, στο πλαίσιο του ευρύτερου στόχου για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και ελάφρυνση των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων, καθώς επίσης και το πώς αυτός ο συνολικός σχεδιασμός συνδυάζεται με το βασικό σχέδιο του κόμματος.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αναμένεται να υπάρξουν εισηγήσεις από τον κ. Δραγασάκη και τον κ. Τσακαλώτο.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ, eurokinissi.gr

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω