Η θερμοκρασία στη Κρήτη ξεπερνά τους 30 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στους μηδέν. Μια τεράστια απόκλιση για μια μικρή χώρα. Θα μάς ςξηγήσει περισσότερα ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Χρήστος Ζερεφός.

Τονίζει ότι ο καιρός αποσταθεροποιείται λόγω της κλιματικής αλλαγής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα είναι συχνότερα και οι θερμοκρασίες υψηλότερες στη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια. Η ανθρώπινη παρέμβαση μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες, τονίζει ο κ. Ζερεφός ο οποίος αναφέρεται και στο φαινόμενο της σκόνης.

eurokinissi

Και δεν είναι μόνο η σκόνη στην Κρήτη αλλά είναι και οι επικίνδυνες πυρκαγιές που σάρωσαν εκτεταμένες περιοχές στην περιοχή των Χανίων, ενώ η αφρικανική σκόνη κάλυπτε σταδιακά όλο το νησί δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους πυροσβέστες που είχαν να αντιμετωπίσουν και τους ισχυρούς ανέμους.

Κι ενώ στην Κρήτη το θερμόμετρο έχει χτυπήσει «κόκκινο», στη Φλώρινα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μείνουν την Παρασκευή κλειστά λόγω ….χιονόπτωσης. Οι παιδικοί σταθμοί πάντως θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σχετική είδηση: «Εισβολή» αφρικανικής σκόνης και ζέστης στην Κρήτη

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω