Ψυχραιμία και υψηλό φρόνημα επιδεικνύουν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, που συνεχίζουν να κρατούνται για 22η μέρα στις φυλακές Υψίστης Ασφαλείας της Αδριανούπολης. Την ίδια ώρα η Αθήνα εντείνει τον διπλωματικό αγώνα με σύμμαχο τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάϊατ, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι ΗΠΑ δεν νίπτουν τας χείρας τους για το ζήτημα αυτό. Όσο για τις διαρροές από τουρκικά μέσα για τα κινητά των δυο στρατιωτικών, πηγές του ελληνικού πενταγώνου αναφέρουν ότι είναι ψέμα.

Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έθεσε στην Σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ από την Κάλυμνο ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε την ανησυχία του για την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Την ώρα που ένα κατευθυνόμενο ρεπορτάζ στην εφημερίδα HURRIYET εμφανίζει δήθεν, νέα στοιχεία και στρατιωτικό σκαρίφημα σε κινητό των δυο στρατιωτικών, πάνω από το Αιγαίο υπήρξε διπλή παρενόχληση –η πρώτη δι’ασυρμάτου- σε πτήση ελικοπτέρου Chinook που μετέφερε τον Αρχηγό Στρατού Ξηράς και τον Δ/τη της ΑΣΔΕΝ από την Ρόδο στα παρακείμενα νησιά Ρω, Καστελόριζο και Στρογγύλη.

Με ανακοίνωσή του, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας δήλωσε ότι δεν υπήρξε αναφορά παρενόχλησης του ελικοπτέρου από τα τουρκικά αεροσκάφη λόγω της παρουσίας των ελληνικών αεροσκαφών.

«Από το σημείο εισόδου και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο FIR Αθηνών και μέχρι την έξοδό τους από αυτό, τα εν λόγω αεροσκάφη ήταν συνεχώς κάτω από τη συνοδεία ελληνικών αεροσκαφών F-16, τα οποία απογειώθηκαν από την 115 πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Σούδας.

Λόγω της παρουσίας των ελληνικών αεροσκαφών, δεν υπήρξε αναφορά παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Ελληνικού Στρατού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω