Την εγρήγορση της ΝΔ με στόχο την αυτοδυναμία στις εκλογές και την μεγάλη ανησυχία του για την πορεία των εθνικών θεμάτων, διατύπωσε σήμερα από τον Βόλο ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης στον οποίο έχει ανατεθεί η ευθύνη για τα οργανωτικά και πολιτικά θέματα (ψηφοδέλτια για τοπικές και βουλευτικές εκλογές κ.α.) στη Θεσσαλία.

«Θα με βλέπετε συχνά στο πλαίσιο των καθηκόντων μου για να πετύχουμες το βέλτιστο αποτέλεσμα. Η ΝΔ βρίσκεται σε εγρήγορση καθώς οι πολιτικές εξελίξεις είναι ταχύτερες του αναμενομένου. Στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία και στη συνέχεια ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις όπως για παράδειγμα για αναθεώρηση του Συντάγματος. Από την πεντακομματική Βουλή που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μόνο με το Κίνημα Αλλαγής μπορούμε να μιλήσουμε κι αυτό ανέφερε με την πρόσφατη αρθρογραφία του ο Αντ. Σαμαράς, δηλαδή τα ίδια που είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Δεν υπάρχει διαφορά στα όσα είπαν Μητσοτάκης και Σαμαράς και απορώ γιατί έχει ανοίξει μια παράλογη συζήτηση.»

Σε ερώτηση του MYVOLOS.NET αν η ΝΔ είναι η παράταξη που οραματιζόταν ως υποψήφιος Πρόεδρός της, δήλωσε: «Η ΝΔ με Πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη πάει πάρα πολύ καλά. Έχει όραμα για τη ΝΔ του 21ου αιώνα. Εγώ δεν θα κατάφερνα καλύτερα.»

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα εξέφρασε την ανησυχία της ΝΔ και τη δυσαρέσκεια για τις δύο φωνές που υπάρχουν στην Κυβέρνηση σε εθνικά θέματα. «Άλλα λέει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για τη Ρω, άλλα ο Πρωθυπουργός. ο Καμμένος λέει τρελό τον Ερντογάν και ο Πρωθυπουργός λέιε να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Δυστυχώς για την εκλογική επιβίωση του κ. Καμμένου χρησιμοποιούν εθνικά θέματα.

Τέλος για την εκλογική ετοιμασία είπε ότι δεν δίνει χρίσματα και πως οι υποψηφιότητες θα εξεταστούν μέσα από διαδικασίες και τις τελικές αποφάσεις, οι οποίες θα είναι σεβαστές απ’ όλους, θα ληφθούν από τον Πρόεδρο.

Τον κ. Γεωργιάδη, καλωσόρισαν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Δημοσθ. Νταόπουλος, ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρ. Μπουκώρος και η πρώην Υφυπουργός Υγείας κα Ζέττα Μακρή.

Ο κ. Νταόπουλος αναφερόμενος σε τοπικά θέματα είπε ότι για τις εξελίξεις με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας «εμπιστευόμαστε ως ΝΟΔΕ τις Πρυτανικές Αρχές ενώ για την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιδημιολογική μελέτη».

Πριν τη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ, ο πρωην Υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων ενώ ακολούθησαν συναντήσεις με διάφορα άτομα που ενδιαφέρονται για τις εσωκομματικές εκλογές, τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, τις βουλευτικές, με τη ΔΑΚΕ Νοσοκομείου κ.α.