Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

F1 2018 – Review: Ένας από τους καλύτερους τίτλους Formula 1

Δημοσιεύτηκε

onΠληροφορίες

Τίτλος: F1 2018
Διαθέσιμο σε: PC / PlayStation 4 / Xbox One
Δοκιμάστηκε σε: PlayStation 4
Εταιρεία Ανάπτυξης: Codemasters Birmingham
Εκδότρια Εταιρεία: Codemasters
Είδος: Racing
Ηλικίες: 3+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 24 Αυγούστου 2018

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις όταν μιλάμε για την Codemasters, τη βρετανική εταιρία που ασχολείται αποκλειστικά με τη δημιουργία racing τίτλων εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες. Εδώ και περίπου δέκα χρόνια η Codemasters έχει στην κατοχή της τα πνευματικά δικαιώματα του επίσημου πρωταθλήματος της Formula 1 και, παρότι ίσως να μην είναι και οι καλύτερές της δημιουργίες, η προσπάθεια που γίνεται είναι πολύ ικανοποιητική. Είτε πρόκειται για Racing Sims (Dirt Rally) είτε για πιο Arcade Racing (Dirt, Grid), είναι εμφανής η εμπειρία των δημιουργών στον τομέα τους. Έχοντας αφήσει πίσω της τις αποτυχημένες κυκλοφορίες στη σειρά F1 μέχρι και το 2015, η Codemasters παρουσιάζει ραγδαία βελτίωση από το 2016 και μετά και οι φίλοι του αθλήματος αρχίζουν να εμπιστεύονται τις δημιουργίες της συγκεκριμένης εταιρίας.

Όσοι ακολουθούν το άθλημα, γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα πολύ απρόβλεπτο και συνεχώς εξελίξιμο σπορ με πολλές αλλαγές από σεζόν σε σεζόν. Έτσι και το video game προσπαθεί να ακολουθήσει αυτές τις αλλαγές και να προσαρμοστεί βελτιώνοντας τομείς που έχρηζαν βελτίωσης. Στο F1 2018 οι αλλαγές αφομοιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, με νέα συστήματα όπως το ERS. Γίνεται και μια προσπάθεια για ακόμη πιο ρεαλιστική παρουσίαση του πρωταθλήματος προς τον ίδιο τον παίκτη. Οι αλλαγές αυτές επεξηγούνται με video tutorials από το μενού του παιχνιδιού, αν και θα θέλαμε να υπήρχαν real time tutorials.

To Career mode αποτελεί για ακόμη μια χρονιά το highlight και το θετικό είναι ότι όσες αλλαγές ήρθαν από τον περυσινό τίτλο το έχουν κάνει καλύτερο και λιγότερο πολύπλοκο, στοχεύοντας στην ουσία των πραγμάτων. Φτιάχνοντας τον δικό σας οδηγό, θα επιλέξετε μία από τις ομάδες του πρωταθλήματος· μία επιλογή που θα καθορίσει και τους αρχικούς σας στόχους στη συγκεκριμένη σεζόν. Αν επιλέξετε μια ομάδα από το ράφι του πρωταθλήματος όπως η Mercedes ή η Ferrari τότε η αποτυχία δεν πρέπει να υπάρχει στο πρόγραμμα σας. Το αντίθετο συμβαίνει αν επιλέξετε από χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδες, με τις απαιτήσεις να είναι πολύ πιο ρεαλιστικές. Πέρα από τους ίδιους σας τους στόχους έχετε να ανταγωνιστείτε και τον teammate σας κατά τη διάρκεια της σεζόν (υπάρχει και ξεχωριστός μετρητής σύγκρισης).

Πριν από κάθε session έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε τα πάντα από το προσωπικό σας laptop και με τις συμβουλές της ομάδας σας να βγείτε στην άσφαλτο πιο σίγουροι και διαβασμένοι. Το F1 2018 περιλαμβάνει ορισμένα στοιχεία RPG και αυτό αφορά τη συλλογή resource points που χρησιμεύουν στην αναβάθμιση του οχήματός σας μέσα από ένα μεγάλο, αλλά αρκετά απλό skill tree (απλοποιημένο τουλάχιστον σε σχέση με τον περσινό τίτλο). Οι συγκεκριμένοι πόντοι κερδίζονται με τη συμμετοχή σε αγώνες, τις επιτυχίες σας, τη συμμετοχή σε δοκιμαστικά αλλά και σε ξεχωριστά challenge events που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της σεζόν μεταξύ των αγώνων (όπως για παράδειγμα το challenge προσπεράσεων).

Το F1 2018 αναλόγως με τις επιλογές σας και κυρίως το πόσα ενεργοποιημένα assists έχετε, μπορεί να μετατραπεί από ένα αυστηρό Racing Sim σε έναν πιο arcade τίτλο. Το θετικό είναι ότι και τα δύο δουλεύουν αρκετά σωστά και η προσωπική μας συμβουλή είναι ότι αν θέλετε πραγματικά να βελτιωθείτε και να αναζητήσετε το βάθος στο gameplay του παιχνιδιού, να απενεργοποιείτε σταδιακά ορισμένα assists (Traction Control, auto brake system κτλ). Βοηθός σας σε αυτό είναι τα εξαιρετικά και καλοφτιαγμένα practice sessions πριν τα δοκιμαστικά σε κάθε πίστα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν ειδικά προγράμματα να τρέξετε που σας βοηθούν να κατανοήσετε περισσότερο την πίστα, να βρείτε τη σωστή γραμμή οδήγησης και τα κατάλληλα σημεία για προσπέραση. Το ERS που καθιερώθηκε από φέτος στην F1 προσθέτει περισσότερο βάθος και στρατηγική με τον παίκτη να γίνεται ο υπεύθυνος για την κατανομή ενέργειας του μονοθεσίου ζωντανά κατά τη διάρκεια του αγώνα.


Η προετοιμασία λοιπόν παίζει σημαντικό ρόλο, αν όχι τον σημαντικότερο, αλλά όταν βρεθείτε στην πίστα το handling system των μονοθεσίων κερδίζει πραγματικά τον παίκτη μιας και μιλάμε για ένα σύστημα οδήγησης από τα πλέον εξελιγμένα της σειράς. Η ανταπόκριση, ακόμη και με το απλό DualShock 4 είναι εξαιρετική, κερδίζοντας καινούριους και πιο έμπειρους παίκτες με το «πάτημα» των μονοθεσίων να προσφέρει μια όμορφη αίσθηση σε συνδυασμό με τον ήχο των κινητήρων. Η AI των αντιπάλων έχει βελτιωθεί με τους οδηγούς να γίνονται πιο επιθετικοί όταν πιέζονται ενώ το σύστημα ποινών (που μπορεί να τροποποιηθεί) είναι εξίσου ρεαλιστικό και βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα εντός της πίστας. Το damage model από την άλλη έχει δύο πλευρές και ενώ οι συγκρούσεις και οι επαφές μπορεί να επιφέρουν σωστά τη ζημιά στο αντίστοιχο μέρος του μονοθεσίου, η οπτική απεικόνιση των ζημιών είναι μάλλον χαμηλού έως ξεπερασμένου επιπέδου.

Μία πτυχή του παιχνιδιού, στην οποία έχει γίνει εξίσου εξαιρετική δουλειά, είναι η πραγματικά πιστή έως εντυπωσιακή απεικόνιση των μονοθεσίων αλλά και των 21 πιστών του πρωταθλήματος. Υπάρχουν και ορισμένα cutscenes με τους οδηγούς, που δείχνουν την προετοιμασία τους πριν τους αγώνες (με κάποιες μικρές αστοχίες στο animation) και γενικότερα η παρουσίαση που δίνουν οι άνθρωποι της Codemasters στα events θέλει να φτάσει στα επίπεδα μιας επαγγελματικής τηλεοπτικής μετάδοσης. Το immersion αυξάνεται με τη ζωντανή επικοινωνία με τα Pits ενώ μπορείτε να δείτε ή να ρωτήσετε για την κατάσταση του μονοθεσίου, των ελαστικών ή των αντιπάλων σας με απλά πατήματα των κουμπιών ενώ οδηγείτε. Αδιάφορο θα χαρακτηρίζαμε το κομμάτι των μίνι συνεντεύξεων μέσα στα Pits με τις απαντήσεις που δίνετε να αυξάνουν η να μειώνουν το reputation σας στην ομάδα.


Στο τεχνικό κομμάτι η EGO Engine 4.0 που χρησιμοποιείται ως μηχανή γραφικών κάνει πολύ καλά τη δουλειά της σχετικά με την απεικόνιση όλων των παραπάνω που αναφέραμε. Επίσης, σχετικά με την απόδοση, τα 60 καρέ το δευτερόλεπτο (τόσο στο απλό όσο και στο PS4 Pro) είναι αρκετά σταθερά ακόμη και στην εκκίνηση με την παρουσία 20 μονοθεσίων στην οθόνη. Εκεί που φαίνεται να «δυσκολεύεται» η συγκεκριμένη μηχανή είναι στα Replays με το framerate να πέφτει και να έχει τρομερές διακυμάνσεις κάνοντας την παρακολούθηση των κατορθωμάτων σας λίγο «δύσκολη» στο μάτι. Επίσης, στα «περίεργα» του οπτικού τομέα είναι η ύπαρξη του halo που περιορίζει ως ένα βαθμό την ορατότητα από το cockpit view. Ο ήχος των μονοθεσίων είναι φυσικά εξαιρετικά ηχογραφημένος ενώ να τονίσουμε πως το soundtrack του παιχνιδιού το έχει επιμεληθεί ο Έλληνας παραγωγός Miktek.

Πέρα από τα κλασικά Time Trial και Grand Prix Modes, υπάρχει και το Championships mode το οποίο περιέχει έναν αριθμό πρωταθλημάτων αλλά και Challenges. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα κλασικό πρωτάθλημα μιας παλαιότερης σεζόν με τους αντίστοιχους κανονισμούς η να αγωνιστείτε σε άλλα ιδιαίτερα πρωταθλήματα με ξεχωριστές ιδιαιτερότητες. Τα κλασικά μονοθέσια που είδαμε στο F1 2017 κάνουν και εδώ την εμφάνισή τους και μάλιστα η λίστα εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο με οχήματα όπως η Ferrari 312T του Niki Lauda ή η Williams FW25 του Juan Pablo Montoya και άλλα. Πιο προσεγμένο είναι και το online mode που χωρίζεται σε Ranked και Unranked, στο πρώτο εκ των οποίων κρίνεστε για τις ικανότητές σας αλλά και την σωστή οδήγησή σας εντός πίστας, ενώ υπάρχουν και τα online championships αλλά και τα online events.

Συμπέρασμα

Πρέπει να ταξιδέψουμε πολλά χρόνια πίσω για να δούμε ένα τόσο πλήρες F1 game. Η ποιότητα της Codemasters αναδεικνύεται στο νέο πλούσιο Career Mode αλλά και τo ίδιο το μοντέλο οδήγησης που συνδυάζει sim και arcade καταστάσεις ανάλογα με τα θέλω του παίκτη.

Δεν μπορούμε φυσικά να παραβλέψουμε το οπτικό κομμάτι που μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή, είτε αγωνιζόμαστε με τα νέα μονοθέσια είτε με μια κλασική Mc Laren του 98′. Αν είστε φίλος της F1 και αγαπάτε τα video games μην χάσετε την ευκαιρία να προσθέσετε στη συλλογή σας έναν από τους καλύτερους F1 τίτλους που έχουμε δει ποτέ.

Βαθμολογία: 8/10


Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Review.

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Ναός του Απόλλωνα σε εικονική πραγματικότητα

Δημοσιεύτηκε

on

By

Πέρσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Google εγκαινίασε το Open Heritage στο Google Arts & Culture, προκειμένου να δείξει την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο. Φέτος, η Google επεκτείνει περαιτέρω το πρόγραμμα αυτό με στόχο, όχι μόνο να διατηρεί ψηφιακά, μνημεία που απειλούνται, αλλά να καταστήσει την ιστορία τους και τα δεδομένα που έχει συλλέξει γι’ αυτά, διαθέσιμα στις μελλοντικές γενιές ερευνητών, εκπαιδευτικών και σπουδαστών.

 

Ανάμεσα στα νέα ψηφιακά έργα που προστίθενται σήμερα στην πλατφόρμα Google Arts & Culture βρίσκεται και ο Ναός του Απόλλωνα στην Ελλάδα. 

 

 

 

 

 

Γράφει ο John Ristevski, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CyArk:

«Πέρσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, εγκαινιάσαμε το Open Heritage στο Google Arts & Culture, προκειμένου να δείξουμε την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο. Φέτος, επεκτείνουμε περαιτέρω το πρόγραμμα αυτό με στόχο, όχι μόνο να διατηρούμε ψηφιακά, μνημεία που απειλούνται, αλλά να καταστήσουμε την ιστορία τους και τα δεδομένα που έχουμε συλλέξει γι’ αυτά, διαθέσιμα στις μελλοντικές γενιές ερευνητών, εκπαιδευτικών και σπουδαστών.

Στην CyArk πραγματοποιούμε αυτό το έργο μέσω 3D αποτύπωσης. Το 2018 ταξιδέψαμε στην Πόλη του Μεξικού για να υποστηρίξουμε τις τοπικές προσπάθειες αποκατάστασης, μετά τον καταστροφικό σεισμό που είχε πλήξει την περιοχή, το 2017. Οι δράσεις μας, περιλάμβαναν την 3D αποτύπωση του τεράστιου καθεδρικού ναού της πόλης. Ο ναός αποτελεί ένα από τα πολλά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς ανά τον κόσμο που αντιμετωπίζουν πρωτοφανή προβλήματα, εξαιτίας φυσικών καταστροφών, κλιματικής αλλαγής, ανθρώπινων συγκρούσεων και αστικών καταπατήσεων. Σήμερα, προσθέτουμε στην πλατφόρμα Google Arts & Culture τα δεδομένα που συλλέξαμε κατά τη διάρκεια των έργων στην Πόλη του Μεξικού, μαζί με τα δεδομένα 29 ακόμη απειλούμενων μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως ο Ναός του Απόλλωνα στην Ελλάδα, το Thomas Jefferson Memorial στις ΗΠΑ και ο Τάφος του Tu Duc στο Βιετνάμ.  

  

Από πέρσι που ξεκινήσαμε το συγκεκριμένο έργο, τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες φορές για την τρισδιάστατη εκτύπωση ναών από την Ταϊλάνδη και ενσωματώθηκαν σε εντυπωσιακές εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας (VR)που επιτρέπουν τη «ζωντανή» εξερεύνηση μιας αρχαίας πόλης. Πέντε από τα νέα μνημεία που είναι διαθέσιμα σήμερα, βρίσκονται στη Δαμασκό της Συρίας – μια πόλη που επλήγη από εμφύλιο πόλεμο. Μεταξύ 2016 και 2017, καταρτίσαμε ένα εκτεταμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους επαγγελματίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Μουσείων του Λιβάνου, παρέχοντάς τους εργαλεία και δεξιότητες προκειμένου να αποτυπώσουν και να τεκμηριώσουν την κληρονομιά τους. Η διδασκαλία της μεθοδολογίας  μας για 3D αποτύπωσης, αποτελεί κεντρικό πυρήνα της αποστολής μας και γίνεται όλο και πιο σημαντική, καθώς οργανισμοί σε όλο τον κόσμο υιοθετούν τη χρήση τρισδιάστατων τεχνολογιών αποτύπωσης.  

Παράλληλα με την ανάρτηση νέων μνημείων κληρονομιάς και των ιστοριών τους στο Google Arts & Culture, φέτος, το Historic Environment Scotland (Ιστορικό Περιβάλλον Σκωτίας)και το Πανεπιστήμιο της Ν. Φλόριντας -οργανισμοί  που μοιράζονται τη δέσμευση να ανοίξουν τα τρισδιάστατα σύνολα δεδομένων τους στον κόσμο- ένωσαν τις δυνάμεις τους με το πρόγραμμα Open Heritage. Μαζί, εγκαινιάζουμε το Open Heritage 3D, μια διαδικτυακή πύλη που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να μοιράζεται με όλο τον κόσμο, τρισδιάστατα δεδομένα πολιτιστικής κληρονομιάς και τα αποτελέσματά τους.»

Μπορείτε να δείτε περισσότερες ιστορίες στο g.co/openheritage, να κατεβάσετε την εφαρμογή σε Android ή iOSή να επισκεφτείτε το Google Arts & Culture.

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πότε θα γίνει το μεγάλο λανσάρισμα

Δημοσιεύτηκε

on

By


Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 22:40

Honor 20: Πότε θα γίνει το μεγάλο λανσάρισμα

Στις 21 Μαΐου, θα λάβει χώρα το επόμενο μεγάλο λανσάρισμα της HONOR, η οποία μένει πίστη στην παράδοση που την θέλει να λανσάρει κινητά ναυαρχίδες αυτή την εποχή του χρόνου όπως είχε γίνει και πέρυσι με το HONOR 10.

Tα νέα smartphones θα ανήκουν στη σειρά HONOR 20 αν και η ακριβής ονομασία στην ελληνική αγορά δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη.

Το hashtag που συνοδεύει την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της HONOR είναι το #CAPTUREWONDER, πράγμα που δείχνει ότι οι νέες συσκευές θα είναι πολύ ισχυρές στο κομμάτι της κάμερας ενώ είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν πολλές λειτουργίες και ρυθμίσεις τεχνητής νοημοσύνης.

Οι υψηλού επιπέδου προδιαγραφές κάμερας καθώς και οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης είναι τεχνολογίες, στις οποίες η HONOR συνεχίζει να επενδύει και αναμένουμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει η εταιρεία με το τελευταία της μοντέλα.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες!


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 22:41

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αποκαλύφθηκαν οι μεγάλοι νικητές των Sony World Photography Awards 2019

Δημοσιεύτηκε

on

By

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε τους μεγάλους νικητές του υψηλού κύρους φωτογραφικού διαγωνισμού, Sony World Photography Awards 2019.

Με τον πολυπόθητο τίτλο του Φωτογράφου της Χρονιάς και το έπαθλο των $25.000 (USD), τιμήθηκε ο Ιταλός καλλιτέχνης Federico Borella, για τη συλλογή του Five Degrees, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Το έργο επαινέθηκε από την κριτική επιτροπή για την ευαισθησία του, την τεχνική του αριστεία και την δεξιοτεχνία με την οποία έφερε στο φως ένα θέμα που γεννά ανησυχίες παγκοσμίως. Τα Sony World Photography Awards αποτελούν μια παγκόσμια πλατφόρμα για την φωτογραφία, ενώ παρέχουν σημαντικές γνώσεις για τη φωτογραφία του σήμερα. Τα Βραβεία προσφέρουν, τόσο στους ήδη αναγνωρισμένους, όσο και στους ανερχόμενους φωτογράφους, την ευκαιρία να προβληθεί το έργο τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Borella επιλέχθηκε από τους νικητές των 10 κατηγοριών του «Επαγγελματικού Διαγωνισμού», μαζί με τους οποίους ανακοινώθηκαν και όσοι κατέκτησαν τη 2η και την 3η θέση σε κάθε κατηγορία του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών». Ακόμα, αποκαλύφθηκαν οι νικητές του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» (καλύτερη μεμονωμένη φωτογραφία), καθώς και οι νικητές της κατηγορίας «Νέων» και «Student», σε μια υψηλού κύρους τελετή Βραβείων στο Λονδίνο, όπου ο αποδέκτης του Βραβείου Εξαιρετικής Προσφοράς στην Φωτογραφία 2019, ο καλλιτέχνης Nadav Kander, ήταν εκεί για να παραλάβει το βραβείο του. Όλοι οι νικητές έλαβαν ως έπαθλο φωτογραφικό εξοπλισμό από την Sony και προβολή στο βιβλίο των νικητών, ενώ το έργο τους θα προβληθεί στο πλαίσιο της έκθεσης Sony World Photography Awards 2019 στο Somerset House του Λονδίνου.

Οι κριτές εγκωμίασαν τους φετινούς νικητές που έδωσαν «φωνή» στη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ο Mike Trow, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για τον Επαγγελματικό Διαγωνισμό, δήλωσε ότι οι φετινές συμμετοχές«απασχόλησαν και προκάλεσαν το ενδιαφέρον των μελών της κριτικής επιτροπής» με τα έργα «να ωθούν τα όρια της φωτογραφίας και να αμφισβητούν τις αντιλήψεις και τις προσδοκίες του κοινού».

Τα Sony World Photography Awards 2019, προϊόν του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, είναι ο μεγαλύτερος και υψηλότερου κύρους διαγωνισμός φωτογραφίας στον κόσμο. Η 12η διοργάνωση των Βραβείων, συγκέντρωσε τον αριθμό ρεκόρ των 326,997 συμμετεχόντων φωτογράφων, από 195 χώρες και περιοχές, παρουσιάζοντας μερικά από τα καλύτερα έργα σύγχρονης φωτογραφίας στον κόσμο, που αποτυπώθηκαν τον περασμένο χρόνο. 

Ο «Φωτογράφος της Χρονιάς» – Federico Borella, Ιταλία

Το «Five Degrees» είναι έργο του Ιταλού φωτογράφου Federico Borella από την Μπολόνια (ηλικίας 35 ετών). Με πτυχίο στην Κλασική Λογοτεχνία και Μεταπτυχιακές σπουδές στο Φωτορεπορτάζ, ο Borella είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος, ανεξάρτητος φωτορεπόρτερ με περισσότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας ως δημοσιογραφικός φωτογράφος και είναι επίσης εκπαιδευτικός στον τομέα της φωτογραφίας και του φωτορεπορτάζ.

Η σειρά «Five Degrees» επικεντρώνεται στην αυτοκτονία ανδρών στην αγροτική κοινότητα του Ταμίλ Ναντού της Νότιας Ινδίας, η οποία αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 140 ετών. Βασιζόμενος σε μελέτη του Πανεπιστημίου Berkeley, η οποία διαπίστωσε ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και των αυξημένων ποσοστών αυτοκτονίας των Ινδών αγροτών, ο Borella μελέτησε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε αυτήν την αγροτική περιοχή και στη κοινότητά της, μέσω ενός σκληρού και συναισθηματικά δυνατού συνδυασμού εικόνων που απεικονίζουν το τοπίο της καλλιέργειας, των αποθανόντων αγροτών και τα πορτρέτα όσων άφησαν πίσω τους.

Ο Mike Trow σχολιάζει: «Καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη αλλάζει την όψη της ζωής ολοένα και πιο γρήγορα – ιδιαίτερα στα αναπτυσσόμενα και μη αναπτυγμένα έθνη – το έργο των καλλιτεχνών όπως ο Borella καθίσταται ολοένα και περισσότερο απαραίτητο.»

Διαγωνισμός Επαγγελματιών Νικητές & Φιναλίστ

Οι παρακάτω καλλιτέχνες επιλέχτηκαν από την κριτική επιτροπή ως εκπρόσωποι της καλλιτεχνικής ικανότητας και της φωτογραφικής εμπειρίας για μια σειρά από πέντε έως δέκα εικόνες, ανάμεσα σε δέκα κατηγορίες:

Αρχιτεκτονική: Νικητής: Stephan Zirwes, Γερμανία για το έργο «CutOuts–Pools 2018»

2ος Tuomas Uusheimo, Φιλανδία/ 3ος PeterFranck, Γερμανία

Brief: Νικητής: Rebecca Fertinel, Βέλγιο για το έργο «Ubuntu – I Am Because We Are»

2η Christina Stohn, Γερμανία /3ος Edward Thompson, Ηνωμένο Βασίλειο

Δημιουργικότητα: Νικητής: Marinka Masséus, Ολλανδία για το έργο «Chosen [not] to be»

2η Leah Schretenthaler, ΗΠΑ/ 3ος Pol Kurucz, Γαλλία

Ανακάλυψη: Νικητής: Jean-Marc Caimi & Valentina Piccinni, Ιταλία για το έργο «Güle Güle»

2η Boyuan Zhang, Κίνα / 3η Karina Bikbulatova, Ρωσία

Ντοκιμαντέρ: Νικητής: Federico Borella, Ιταλία για το έργο «Five Degrees»

2ος Brent Stirton, Νότια Αφρική / 3ος Mustafa Hassona, Παλαιστίνη

Τοπίο: Νικητής: Yan Wang Preston, Ηνωμένο Βασίλειο για το έργο «To the South of the Colourful Clouds»

2ος Marco Kesseler, Ηνωμένο Βασίλειο / 3ος Kieran Dodds, Ηνωμένο Βασίλειο

Φύση και Άγρια Ζωή: Νικητής : Jasper Doest, Ολλανδία για το έργο «Meet Bob»

2ος Christian Vizl, Μεξικό / 3ος Maela Ohana, Γαλλία

Πορτρέτο: Νικήτης: Álvaro Laiz, Ισπανία για το έργο «The Edge»

2ος Massimo Giovannini, Ιταλία/ 3ος Laetitia Vançon, Γαλλία

Αθλητισμός: Νικητής: Alessandro Grassani, Ιταλία για το έργο «Boxing Against Violence: The Female Boxers Of Goma»

2ος Kohei Ueno, Ιαπωνία / 3ος Thomas Nielsen, Δανία

Νεκρή Φύση: Νικητής: : Nicolas Gaspardel& Pauline Baert, Γαλλία για το έργο «Yuck»

2ος Yiming Zhang, Ενδοχώρα της Κίνας / 3ος Cletus Nelson Nwadike, Σουηδία

Φωτογράφος της Χρονιάς για τον «Ανοιχτό Διαγωνισμό» – Christy Lee Rogers, ΗΠΑ

Ο «Ανοικτός Διαγωνισμός» γιορτάζει τη δύναμη των μεμονωμένων εικόνων. Οι νικήτριες εικόνες επιλέγονται για την ικανότητά τους να επικοινωνούν μια αξιόλογη οπτική αφήγηση σε συνδυασμό με την τεχνική αριστεία. Επιλέχθηκε από τους 10 νικητές των κατηγοριών του Ανοιχτού Διαγωνισμού, για την καλύτερη μεμονωμένη εικόνα, η φωτογράφος από το Νάσβιλ, με καταγωγή από τη Χαβάη, Christy Lee Rogers, η οποία ανακοινώθηκε Φωτογράφος της Χρονιάς για τον «Ανοιχτό Διαγωνισμό» με το έργο «Harmony» και θα λάβει το βραβείο των 5.000 δολαρίων (USD). Η Rogers είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη καλλιτέχνης γνωστή για τη χρήση του νερού και του φωτισμού στα φωτογραφικά της έργα για να δημιουργήσει δραματικά εφέ.

Το «Harmony»είναι μια εικόνα από τη σειρά του καλλιτέχνη «Muses», την οποία εμπνεύστηκε από την ομορφιά και την ευαισθησία της ανθρώπινης φύσης. Σε αυτή την εικόνα η Rogers έχει χρησιμοποιήσει τις αντιθέσεις του φωτός, του σκότους, των χρωμάτων, της κίνησης και έναν «καταρράκτη» υποβρύχιων σωμάτων για να δημιουργήσει μια αιθέρια σκηνή που θυμίζει έναν Μπαρόκ πίνακα.

Μιλώντας για τη νίκη της, η Rogers σχολιάζει: «Είναι τιμή να αναγνωρίζεσαι ως φωτογράφος, καθώς εδώ και αρκετά  χρόνια οι περισσότεροι αναφέρονταν σε εμένα με την ιδιότητα του ζωγράφου ή κάτι άλλου άγνωστου. Είμαι τόσο ευγνώμων που είμαι μέλος της φωτογραφικής κοινότητας και που κέρδισα αυτό το όμορφο βραβείο!»

Φωτογράφος της Χρονιάς για την Κατηγορία Νέων —  Zelle Westfall, ΗΠΑ, 18 ετών

Η Αμερικανίδα μαθήτρια που ζει στην Ατλάντα, Zelle Westfall, βραβεύτηκε για την εικόνα της «Abuot», μια εντυπωσιακή μεμονωμένη εικόνα που ανταποκρίνεται στο θέμα «Διαφορετικότητα». Μιλώντας για το νικητήριό της έργο, η Westfall δήλωσε ότι «η Abuot είναι φίλη μου από το σχολείο και είναι ένας από τους πιο διασκεδαστικούς ανθρώπους που γνωρίζω. Στη σημερινή κοινωνία, με τα προϊόντα λεύκανσης της επιδερμίδας και τον ρατσισμό προς τους έγχρωμους ανθρώπους να πλημμυρίζει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι σημαντικό να τονίσουμε την ομορφιά των γυναικών με σκουρόχρωμες επιδερμίδες που λέγεται συχνά ότι είναι «πολύ σκούρες».» Ο διαγωνισμός Νέων ήταν ανοιχτός για όλους τους φωτογράφους ηλικίας 12-19 ετών.

Φωτογράφος της Χρονιάς για την Κατηγορία Student – Sergi Villanueva, Ισπανία, Universidad JaumeI, 25 ετών

Ο φοιτητής της Βαλένθια, Sergi Villanueva επιλέχθηκε από τους κριτές ανάμεσα σε συμμετοχές από όλο τον κόσμο για τη φωτογραφική του σειρά «La Terreta», μια υποδειγματική απεικόνιση της πατρίδας του μέσω της διαδικασίας της τοπικής καλλιέργειας πορτοκαλιών και της συγκομιδής τους. Ο Villanueva εκπροσώπησε το Universidad JaumeI και κέρδισε φωτογραφικό εξοπλισμό από την Sony αξίας € 30,000 (ευρώ) για το εκπαιδευτικό του ίδρυμα. 

Βραβείο Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία – Nadav Kander

Ως ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους φωτογράφους του κόσμου, ο καλλιτέχνης Nadav Kander που ζει στο Λονδίνο, θεωρείται ως ένας από τους πιο επιτυχημένους φωτογράφους της γενιάς του. Τα έργα του καλύπτουν μια ευρεία γκάμα διαφορετικών ειδών, από ατμοσφαιρικά τοπία έως πορτρέτα διασημοτήτων. Τα βραβεία αναγνώρισαν τον Kander για την πολύπλευρη, δυναμική και ευγενική συνεισφορά του στο μέσο της φωτογραφίας.

Τα νέα των νικητών μαζί με την ανακοίνωση του Μαρτίου για τους νικητές των δέκα κατηγοριών του Ανοιχτού Διαγωνισμού 2019 και των 62 Νικητών των Εθνικών Βραβείων, ολοκληρώνουν τις ανακοινώσεις για το 2019. Όλες οι νικήτριες, οι φιναλίστ και διακεκριμένες εικόνες θα παρουσιαστούν στην Έκθεση Sony World Photography Awards 2019 στο Somerset House, στο Λονδίνο από τις 18 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου, πριν τη συμμετοχή τους στην παγκόσμια περιοδεία.

www.worldphoto.org/2019exhibition

Sony World Photography Awards

Ο στόχος των Sony World Photography Awards είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα για τη συνεχή ανάπτυξη της φωτογραφικής κουλτούρας. Τα βραβεία το κάνουν αυτό πραγματικότητα, αναγνωρίζοντας την πρόοδο της φωτογραφίας παγκοσμίως, μέσω του Βραβείου Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία καθώς και την εύρεση και προώθηση νέων ταλέντων, είτε πρόκειται για τον Διαγωνισμό Επαγγελματιών, τον Ανοιχτό Διαγωνισμό, την κατηγορία Νέων ή Student. Η Sony δεσμεύεται να υποστηρίζει τη φωτογραφία παγκοσμίως. Αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο μέσω των βραβείων, αλλά και από το πολύ σημαντικό πρόγραμμα επιχορηγήσεων που προσφέρει στους νικητές του Διαγωνισμού στην κατηγορία Student $3.500 και στον Διαγωνισμό Επαγγελματιών $7.000 για την ανάπτυξη προσωπικών έργων. Οι αιτήσεις για τα Sony World Photography Awards 2020 ξεκινούν την 1η Ιουνίου 2019. Όλες οι συμμετοχές είναι δωρεάν στο www.worldphoto.org

 

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Χωρίς κατηγορία5 ημέρες πριν

Η Σταυρούλα Σπύρου υπ Δημ. Σύμβ. με τον Αχιλλέα Μπέο μίλησε στον ASTRA δείτε το video

Χωρίς κατηγορία5 ημέρες πριν

13 χρονη Προσπαθησε να βάλει τέλος πηδώντας από γέφυρα και την έσωσε Αστυνομικος πιάνοντας την στον αέρα

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Πέθανε πολιτικός μηχανικός εν ώρα εργασίας

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του πιλότος των εναέριων μέσων

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Ο Μαρινάκης εγγυάται και για το μπάσκετ του Ολυμπιακού

ΜΠΑΣΚΕΤ5 ημέρες πριν

Sold out από τους φίλους του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια του τρίτου αγώνα με τη Ρεάλ!

ΜΠΑΣΚΕΤ5 ημέρες πριν

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

ΤΟΠΙΚΑ2 ημέρες πριν

Στις 24.000 ευρώ το ομοίωμα της Αργούς στον κόμβο δημαρχείου με απευθείας ανάθεση

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες πριν

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 52χρονο μοτοσικλετιστή

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

«Ντέρμπι στα χαρτιά», ο Παναθηναϊκός συνέτριψε 104-72 την ΑΕΚ – Έχασε στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός

Δημοφιλή