Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Η αυτοδιοίκηση στηρίζει τη Φέτα

Δημοσιεύτηκε

on


Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας συμμετέχει στην Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018», ως συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων. Αντιλαμβανόμενη το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πλευρό των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής μας, η Διοίκηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας στήριξε και στηρίζει την Πανελλήνια Διοργάνωση, αφού με τον τρόπο αυτό στηρίζει την τοπική ανάπτυξη και κατά συνέπεια την τοπική οικονομία.

Σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας είναι ο βασικός υποστηρικτής του πολιτιστικού προγράμματος δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Διοργάνωσης «ΦΕΤΑ 2018», μέσω της πάγιας τακτικής της να στηρίζει εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης. Με τον τρόπο αυτό η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας συνδέει την αυτοδιοίκηση με την παράδοση και την παραγωγική διαδικασία, πετυχαίνοντας αυτό που βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας της: Την στήριξη του φυσικού χώρου της αυτοδιοίκησης που δεν είναι άλλος από τον παραγωγικό ιστό των περιοχών της ευθύνης της.

Έτσι από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια της Πανελλήνιας Διοργάνωσης «ΦΕΤΑ 2018» η ΠΕΔ Θεσσαλίας θα είναι παρούσα στην Ελασσόνα, ενώ ταυτόχρονα καλεί όλους τους φορείς και τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης να δώσουν το παρόν στις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις της γιορτής της φέτας στην Ελασσόνα. Άλλωστε στις παράλληλες δράσεις της Πανελλήνιας Διοργάνωσης, συμπεριλαμβάνονται σημαντικές ημερίδες και συνέδρια που αφορούν το παρόν και το μέλλον της τοπικής παραγωγικής δυνατότητας των περιοχών, που αποτελούν το ζωτικό χώρο ευθύνης της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας.

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

«ΣΥΡΙΖΑ και καπηλευτές της παράταξης οι στρατηγικοί μας αντίπαλοι» τόνισαν στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. από το Βόλο

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και όσους προσπαθούν να καπηλευτούν την  παράταξης τους, κατονόμασε ως στρατηγικούς αντιπάλους του Κινήματος Αλλαγής, η ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια, κ. Εύα Καϊλή, η οποία επισκέφθηκε σήμερα το Βόλο μαζί με τον βουλευτή, κ. Γιάννη Κουτσούκο και την υποψήφια ευρωβουλευτή  κ. Άσπα Γοσπονδίνη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας για την πολιτική επικαιρότητα και για τις πραγματικές προοδευτικές λύσεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Ο κόσμος μπορεί να δει τη συκοφαντία της κυβέρνησης που λέει πως είναι προοδευτική, αλλά συνεργάζεται με την άκρα δεξιά. Αυτές οι ευρωεκλογές μπορούν να επαναφέρουν την αξιοπρέπεια μας. Η παράταξη έχει μάθει τα στελέχη που ήταν τυχοδιώκτες να τα κρατάει μακριά της» τόνισε η κ. Καϊλή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο Βόλου και πρόσθεσε πως αυτές οι εκλογές θα δείξουν ποια είναι τα στελέχη που έχουν έργο πραγματικό και αγάπη για την πατρίδα τους.

Ερωτηθείσα δε, σχετικά με το ποσοστό που πιστεύει ότι θα συγκεντρώσει το Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές, η κ. Καϊλή εκτίμησε ότι θα είναι περίπου 10%.

Από την πλευρά της, η υποψήφια ευρωβουλευτής, κ. Άσπα Γοσπονδίνη μίλησε για την ανάγκη απομόνωσης της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη, ενώ αναφερόμενη στους νέους που φεύγουν από την χώρα και στους πτυχιούχους που αμείβονται με αναξιοπρεπείς μισθούς, δήλωσε πως το Κίνημα Αλλαγής στοχεύει στην αξιοποίηση του τρίτπυχου παιδεία, έρευνα και καινοτομία, ώστε να αντιστραφεί το brain drain.

Τέλος, ο κ. Κουτσούκος χαρακτήρισε ψευδεπίγραφη την προοδευτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε πως σε όλες τις συγκεντρώσεις του Κινήματος Αλλαγής υπάρχει μαζικότητα και αυτό είναι μια απάντηση στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να κρυφτεί πίσω από επίορκους.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/04/18/syriza-kai-kapileytes-tis-parataxis-oi-stratigikoi-mas-antipaloi-tonisan-stelechi-toy-kin-al-apo-to-volo/

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Ποσό 4 εκ. ευρώ θα πληρώσει η Χαλυβουργία για μεταφορά δραστηριοτήτων της στο λιμάνι

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Ποσό τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ καλείται να καταβάλλει η Χαλυβουργία Βόλου για τη μεταφορά των δραστηριοτήτων της από τον πρώτο στον τρίτο προβλήτα το λιμανιού. Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2021. Η μεταφορά και δημιουργία υποδομών στον τρίτο προβλήτα θα κοστίσει τρία εκατομμύρια ευρώ και η αποκατάσταση του πρώτου προβλήτα ένα εκατομμύριο ευρώ. Επιπλέον ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Ξενοφός που επισκέφθηκε σήμερα το λιμάνι,  επισήμανε ότι μετά τον Ιούλιο του 2019 θα είναι σε θέση το Ταμείο να προχωρήσει στις επαφές και να προκηρύξει διαγωνισμούς για τις υποπαραχωρήσεις τομέων του λιμανιού. Στην αυριανή δε συνάντησή του με το δήμο Βόλου θα συζητήσουν το θέμα της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης το λιμανιού που περιλαμβάνει  το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και τη ζώνη του Παλιού Λιμεναρχείου, μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα και διαδικαστικά καθώς πρώτα ο ΟΛΒ επιστρέφει τη χερσαία ζώνη στο ελληνικό δημόσιο και αυτό με τη σειρά του στο δήμο Βόλου.

Ειδικότερα ο κ. Ξενόφος είχε συνάντηση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που εκπονεί μελέτη για την ανάπτυξη του λιμανιού κυρίως σε θέματα οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων και ανάπτυξης του λιμανιού στο νότιο τμήμα του. Επιπλέον ανέφερε ότι στο τέλος Μαίου θα είναι έτοιμη η μελέτη που εκπονεί το ΤΑΙΠΕΔ για να αξιολογήσει τις δυνατότητες αξιοποίησης των 10 περιφερειακών λιμανιών. Στην συνέχεια θα γίνουν οι προκηρύξεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος και οι συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές για τα κομμάτια του λιμανιού που θα αποφαιστεί ότι είναι προς αξιοποίησης, όπως π.χ. το εμπορευματικό, η κρουαζιέρα, το carterminal που μελετάται.

Σε ότι αφορά τη Χαλυβουργία, ανέφερε ότι ήδη έχει εκπονηθεί μελέτη και από τον ΟΛΒ αλλά και τη Χαλυβουργία για τη μεταφορά του σκραπ. «Η Χαλυβουργία είναι μια μεγάλη εταιρεία και συνδράμει σημαντικά στα έσοδα το λιμανιού, ενώ απασχολεί 400 εργαζόμενους και οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά» ανέφερε ο κ. Ξενοφός. Επιπλεόν επισήμανε ότι η μεταφορά επιβάλλονταν και από τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας του λιμανιού ενώ το ελληνικό κράτος πληρώνει εκατομμύρια σε πρόστιμα από τη χαλυβουργική δραστηριότητα γενικότερα όταν δεν πληρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι.

Τελικά οι δύο πλευρές φαίνεται να καταλήγουν ότι το κόστος μεταφοράς, επένδυσης στον τρίτο προβλήτα αλλά και αποκατάστασης του πρώτου, ύψους 4 εκ. ευρώ θα επωμιστεί η Χαλυβουργία. Αυτό θα οριστικοποιηθεί σύντομα ενώ η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2021.

Η συνεργασία με το δήμο Βόλου

«Στρατηγική μας είναι να αφουγκραζόμαστε και να συνθέτουμε απόψεις φορέων για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Κυρίαρχο στοιχείο για μας αποτελεί η  συνύπαρξη της πόλης με το  λιμάνι. Ήδη έχουμε κλείσει ένα κύκλο ικανοποίησης αιτημάτων με το δήμο και συνεχίζουμε τη συζήτηση» ανέφερε ο κ. Ξενόφος. Ανέφερε ότι ο ίδιος ο δήμος έχει ζητήσει την πιο ενεργή εμπλοκή του στην ανάπτυξη του λιμανιού. Αυτό που έχει εγκριθεί μέχρι τώρα από τον ΟΛΒ είναι η διαδικασία μεταφοράς της χερσαίας ζώνης στο δημόσιο και αυτό με τη σειρά του στο δήμο Βόλου. «Ετοιμάστηκε το νέο τοπογραφικό που ζήτησαν οι υπηρεσίες στα αρμόδια υπουργεία και αυτό θα πρέπει να εγκριθεί τώρα από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Αύριο θα δούμε και τις εκκρεμότητες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του αποχαρακτηρισμού» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ κ. Τοζίδης. Τα σημεία που παραχωρούνται είναι το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, μέτωπο συνοικίας παλιού λιμεναρχείου, στα παλιά και το τμήμα στην Αμαλιάπολη του Αλμυρού.

Τέλος επισημάνθηκε ότι αργεί χαρακτηριστικά η ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του λιμανιού, καθώς ενώ ήδη έχει ενταχθεί το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας η προμήθεια ενός αυτοκινούμενο γερανού, προϋπολογισμού τριών εκ. ευρώ, και ενός οχήματος μεταφοράς  Εμπορευματοκιβωτίων 500.000 ευρώ, «έχουν κολλήσει στη διαχειριστική αρχή που καθυστερεί χαρακτηριστικά». Η εμπειρία που έχουμε που διαχειριζόμαστε έργα στο θέμα των επενδύσεων που έχει να κάνει με διάφορα διαδικαστικά θέματα, είναι ένας εφιάλτης η γραφειοκρατία. Πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία στο ελληνικό δημόσιο.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/04/18/poso-4-ek-eyro-tha-plirosei-i-chalyvoyrgia-gia-metafora-drastiriotiton-tis-sto-limani/

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Ι. Αποστολάκης: Ο δήμος απαξίωσε το έργο των πολιτιστικών συλλόγων

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

«Στόχος μας είναι η δράση των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Βόλου να ενταχθεί υπό την “ομπρέλα” του ΔΟΕΠΑΠ, στο πλαίσιο ενός σταθερού μνημονίου συνεργασίας, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη εξωστρέφεια, διάχυση και προβολή του έργου τους». Αυτό τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης σε συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις και μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, καταγγέλλοντας την απερχόμενη δημοτική αρχή ότι απαξίωσε το έργο τους, αφού η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς δεν ήταν στις προτεραιότητές της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους των συλλόγων «Πολιτιστική εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας “Ίωνες”», «Χορευτικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας-Βόλου» και «Σύλλογος Ποντίων του Βόλου “Αργώ”», συνοδευόμενος από ομάδα υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο». Οι εκπρόσωποι των συλλόγων αναφέρθηκαν κυρίως σε θέματα οικονομικής ενίσχυσης, στήριξης των δράσεών τους, ζητήματα εγκαταστάσεων και προβολής του έργου τους, ενώ μέλη των «Ιώνων» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δημιουργία από την περιφέρεια, του κτηρίου που θα στεγάσει το Σύλλογο και τις δράσεις τους. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Ποντίων έθεσαν, μεταξύ άλλων, το θέμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας σχέσης με τους πολιτιστικούς συλλόγους, στη βάση ενός συνολικού σχεδιασμού που θα ενσωματώνει την ενίσχυση των δράσεών τους, με στόχους αφενός την ανάδειξη της ιστορικής-πολιτισμικής κληρονομιάς, αφετέρου την προβολή του Βόλου. Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή Μπέου, κατηγορώντας την ότι επέδειξε πλήρη αδιαφορία στον τομέα ανάδειξης της ιστορικής-πολιτισμικής κληρονομιάς της πόλης. Επίσης, αναφέρθηκε στην πενιχρή οικονομική ενίσχυση των συλλόγων εκ μέρους του Δήμου Βόλου, επισημαίνοντας ότι η στάση αυτή της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι αποτέλεσμα της άγνοιας που έχει για τους σκοπούς των συλλόγων και το έργο που παράγουν, ενώ οφείλεται και στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της είχε θέσει άλλες προτεραιότητες.

«Οφείλουμε να ανιχνεύσουμε τις ανάγκες των συλλόγων, οι οποίοι είναι ζωντανά κύτταρα πολιτισμού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι το καλύτερο πρόγραμμα και να έχει κανείς διαμορφώσει για τον πολιτισμό, δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς τους ενεργούς φορείς, δηλαδή τους συλλόγους και τις συλλογικότητες. Στόχος μας είναι η δράση των πολιτιστικών συλλόγων να ενταχθεί υπό την ομπρέλα του ΔΟΕΠΑΠ, στο πλαίσιο ενός σταθερού μνημονίου συνεργασίας, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη εξωστρέφεια, διάχυση και προβολή του έργου τους. Η όποια βοήθεια στους συλλόγους δεν μπορεί να εξαντλείται σε κάποιες έκτακτες μικροεπιχορηγήσεις των 3000 ευρώ, αλλά αντίθετα υπό την αιγίδα του Δήμου (συνδρομή και προβολή) το έργο αυτών των συλλόγων, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί προβολή για την ίδια την πόλη, πρέπει να διαχέεται στο πλαίσιο ενός συνολικότερου σχεδιασμού, που να έχει στόχο την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς και τη διάσωση της ιστορικής μνήμης».

Τον κ. Αποστολάκη συνόδευαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι: Κωνσταντίνος Βαλκαμελής, Αγγελική Κατσαλή, Άννα Κουτσελίνη, Παναγιώτης Κοκτσίδης, Στέφανος Λάζος, Νέστορας Μανιάρας, Λεωνίδας Μαυρογιάννης, Ελένη Παπαθανασίου, Σωτήρης Πετσιμέρης, Δημήτρης Σκαλτσής και Διαλεχτή Τσιτούμη.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/04/18/i-apostolakis-o-dimos-apaxiose-to-ergo-ton-politistikon-syllogon/

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Χωρίς κατηγορία5 ημέρες πριν

Η Σταυρούλα Σπύρου υπ Δημ. Σύμβ. με τον Αχιλλέα Μπέο μίλησε στον ASTRA δείτε το video

Χωρίς κατηγορία5 ημέρες πριν

13 χρονη Προσπαθησε να βάλει τέλος πηδώντας από γέφυρα και την έσωσε Αστυνομικος πιάνοντας την στον αέρα

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Πέθανε πολιτικός μηχανικός εν ώρα εργασίας

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του πιλότος των εναέριων μέσων

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Ο Μαρινάκης εγγυάται και για το μπάσκετ του Ολυμπιακού

ΜΠΑΣΚΕΤ5 ημέρες πριν

Sold out από τους φίλους του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια του τρίτου αγώνα με τη Ρεάλ!

ΜΠΑΣΚΕΤ5 ημέρες πριν

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

ΤΟΠΙΚΑ2 ημέρες πριν

Στις 24.000 ευρώ το ομοίωμα της Αργούς στον κόμβο δημαρχείου με απευθείας ανάθεση

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες πριν

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 52χρονο μοτοσικλετιστή

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

«Ντέρμπι στα χαρτιά», ο Παναθηναϊκός συνέτριψε 104-72 την ΑΕΚ – Έχασε στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός

Δημοφιλή