Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Η Λάρισα αλλάζει φυσιογνωμία – Εξηγήσεις για τα έργα από τον δήμαρχο αλλά και για το Αρχαίο Θέατρο και το υπερταμείο

Δημοσιεύτηκε

on


Εξηγήσεις έδωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης σε ενημερωτική εκδήλωση που έγινε απόψε στο Χατζηγιάννειο στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018», για τα έργα, την σχετική μελέτη και απάντησε σε κάποια  ερωτήματα πολιτών που διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην πόλη.

Επιπρόσθετα έδωσε απαντήσεις και για το Αρχαίο Θέατρο και το υπερταμείο.

Εκτός από τον δήμαρχο μίλησε επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργος Σούλτης ενημερώνοντας για τα έργα που γίνονται στη πόλη και το σχέδιο δράσης, όπως επίσης ο  Χρυσόστομος Ριζομυλιώτης, πολιτικός μηχανικός – συγκοινωνιολόγος, επικεφαλής μελετητικής ομάδας ΣΒΑΚ Δήμου Λαρισαίων και ο Αναστάσιος Παπαδημητρίου – εκπρόσωπος CIVINET για Ελλάδα και Κύπρο (πρωτοβουλία Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πόλεις που επιθυμούν να αναπτύξουν και μέτρα για τη βελτίωση των αστικών μεταφορών).

Ο Απόστολος Καλογιάννης σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της εκδήλωσης τόνισε: «Ιδιαίτερη εκδήλωση η σημερινή και έχει σημείο αναφοράς τα έργα που γίνονται στην πόλη. Μιλάμε για μια βιώσιμη Λάρισα πια. Τα νέα έργα που γίνονται θα διαγράψουν την πορεία της για τα επόμενα πολλά πολλά χρόνια. Είναι μία δουλειά που σχεδιάσαμε από την αρχή της θητείας μας και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη πανελληνία που έχει σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Να πούμε ότι είναι μια επιστημονική μελέτη που απαντάει σε καίρια ερωτήματα, όπως για παράδειγμα τι θα γίνει με την παράνομη στάθμευση, τι θα γίνει με το βάρος που σηκώνει σήμερα το κέντρο, όπου ούτε οι κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας μπορούν να βελτιώσουν μια κατάσταση. Αυτές τις απαντήσεις δίνει αυτό το σχέδιο. Και πράγματι με τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, με την ελεγχόμενη στάθμευση, τα περιφερειακά πάρκα, θεωρούμε ότι η πόλη θα αλλάξει τα επόμενα 5-6 χρόνια φυσιογνωμία και θα ζήσει ότι έζησε την δεκαετία ‘85-‘95. Η Λάρισα λοιπόν αλλάζει και αλλάζει σημαντικά».

Σε ότι αφορά τις διαθέσεις του υπερταμείου ο κ. Καλογιάννης απάντησε: «Θα το δούμε αυτό, αλλά γνωρίζουμε αυτή την ώρα ότι η ΟΤΑ και οι αρχαιολογικοί χώροι θα εξαιρεθούν από το υπερταμείο. Νομίζω ότι προτρέχουμε. Αν πράγματι υπάρχουν ακίνητα της πόλης τα οποία διεκδικεί ο δήμος και τα οποία θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης να είστε βέβαιοι ότι θα είμαστε από την μεριά αυτών που διεκδικούν».

ΔΕΙΤΕ TΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Αθανασία Παύλου

ΦΩΤΟ: Μαριαλία Μαγιάκου

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Νάνσυ Καπούλα: Σύνθημα νίκης έδωσε η Ν. Αγχίαλος

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι δημότες Νέας Αγχιάλου στην ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυς Καπούλα, το βράδυ της Δευτέρας, στον απαξιωμένο – από την απερχόμενη δημοτική αρχή- πεζόδρομο της περιοχής.

Η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα αναφέρθηκε στα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους, από την πλήρη εγκατάλειψη αυτής της τόσο όμορφης περιοχής του διευρυμένου Δήμου και τόνισε πως η δύναμη είναι στα χέρια τους, ώστε να γυρίσει σελίδα ο δήμος την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 και να δώσουν στον τόπο την ανάπτυξη που του αξίζει.

Η  υποψήφια Δήμαρχος Βόλου ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας πως στη Νέα Αγχίαλο έχουν περάσει πέντε χρόνια χωρίς να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση και αυτό φαίνεται και το αντιλαμβάνεται όποιος περπατήσει σε οποιαδήποτε σημείο της Νέας Αγχιάλου.

Αναφορικά με το παραλιακό μέτωπο η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα τόνισε πως έχει μείνει αναξιοποίητο και είναι υποχρέωση της νέας δημοτικής αρχής, ν’ αλλάξει πλήρως την εικόνα του, με μικρές παρεμβάσεις, αλλά κυρίως την παρουσία του Δήμου Βόλου εδώ.

Σε ό,τι αφορά τα δύο σχολεία, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα επεσήμανε ότι τα παιδιά σ’ αυτά τα σχολεία αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και είναι απόρροιες του Δήμου Βόλου, γιατί η παρούσα Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερε ν’ απορροφήσει ούτε ένα ευρώ από προγράμματα για τη σχολική στέγη.

«Οι άνθρωποι εδώ μου έχουν δείξει με απελπισία το στέγαστρο στο σχολείο, ένα στέγαστρο επικίνδυνο, μου έχουν δείξει ένα σχολείο που αριθμεί 105 χρόνια στην πλάτη του», υπογράμμισε η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα.

Για τον πεζόδρομο, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου εξήγησε ότι επιβάλλεται να γίνει επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, για να μπορέσει η Αγχίαλος καταρχάς να προσδιορίσει ξανά τη δυνατότητα του κυκλοφοριακού και συμπλήρωσε ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν ούτε ταμπέλες σήμανσης, αλλά και οι δρόμοι έχουν αφεθεί στην τυχαία κυκλοφορία.

Η ίδια κατέστησε σαφές ότι η απόφαση για την ήπια κυκλοφορία θα ληφθεί κατόπιν συνεννόησης με όλους τους εμπλεκομένους, ενώ είναι προφανές ότι η εικόνα που παρουσιάζει, είναι μία εικόνα ντροπής, αφού δεν υπάρχει φωτισμός, τα σιντριβάνια είναι διαλυμένα και τα μάρμαρα σπασμένα.

Μιλώντας για τον τουρισμό, η υποψήφια Δήμαρχος κ. Νάνσυ Καπούλα ανέφερε ότι η Ν. Αγχίαλος είναι ο βασικότερος τουριστικός προορισμός, ο οποίος φτάνεται πρώτος από την πλευρά του αεροδρομίου και της ΠΑΘΕ.

Γι’ αυτό το λόγο, συμπλήρωσε η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα, η περιοχή χρειάζεται καταρχάς να έχει ξεχωριστή Υπηρεσία, όπου να μπορεί να φροντίζει τόσο τις τεχνικές παρεμβάσεις, όσο και την καθαριότητα και το πράσινο και κυρίως προγραμματισμό όταν ανοίγει η σεζόν που περιμένει επισκέψεις.

«Με τη δική μας Δημοτική Αρχή, δεσμεύτηκε  η υποψήφια Δήμαρχος κ. Νάνσυ Καπούλα, ο τουρισμός θα είναι οργανωμένος, που σημαίνει ότι δημιουργείται ως προϊόν ένα χρόνο πριν, στα σωστά σημεία, εκεί που ουσιαστικά εξάγεις το προϊόν σου, εξάγεις τη Νέα Αγχίαλο, για να έρθεις ένα χρόνο μετά και να κάνεις εισαγωγή επισκεπτών και να μπορεί ο ξενοδόχος να είναι προετοιμασμένος, οργανωμένος και σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου να μπορέσει ν’ αξιοποιήσει τα τοπικά εισοδήματα».

«Είμαστε εδώ λοιπόν για να μπορέσουμε να χωροθετήσουμε ξανά και να διεκδικήσουμε αθλητικές υποδομές για την περιοχή σας και να μπορέσουμε αντίστοιχα στο παραλιακό μέτωπο να δώσουμε νέου τύπου χρήσεις», συμπλήρωσε η υποψήφια Δήμαρχος κ. Νάνσυ Καπούλα.

Για την κατάσταση στο λιμάνι και τους ισχυρισμούς της απερχόμενης δημοτικής αρχής ότι η Αρχαιολογία μπαίνει εμπόδιο, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα ξεκαθάρισε πως όταν ένα έργο έχει αστοχήσει και δημιουργεί επικινδυνότητα για οποιονδήποτε περνάει πάνω από αυτό, καμία Υπηρεσία δεν μπορεί να μπλοκάρει την επανακατασκευή του, ενώ η μελέτη για την κατασκευή του λιμενοβραχίονα μπορεί να γίνει σε πολύ άμεσο χρόνο.

Επιπροσθέτως, η υποψήφια Δήμαρχος κ. Νάνσυ Καπούλα αναφέρθηκε σ’ ένα τεράστιο πλεονέκτημα που έχουν οι Δήμοι και αυτό είναι ότι τα ευρωπαϊκά προγράμματα και όλες οι χρηματοδοτήσεις είναι στα χέρια τους να τις διεκδικήσουν.

Τέλος, η υποψήφια Δήμαρχος κ. Νάνσυ Καπούλα δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στον πολιτισμό της περιοχής, τονίζοντας πως αυτό που κερδίζουμε είναι ότι επιτέλους, αυτή την κληρονομιά που μας έχει αφήσει αυτός ο τόπος επί αιώνες, να τη συνδέσουμε, να την κάνουμε πολιτιστικές διαδρομές, να την παρουσιάσουμε και να έρθουν χιλιάδες μάτια να πληρώνουν για να τα δούνε.

«Κι εμείς έχουμε εδώ τους αρχαιολογικούς μας χώρους και αντί να βρίσκονται αυτή τη στιγμή και να τους φωτογραφίζουν, οι επισκέπτες από τις διαδρομές στα αρχαία μας και τα βυζαντινά μας μνημεία, είμαστε μόνοι μας και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για το τι θα κάνουμε το καλοκαίρι», κατέληξε η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα.

Μετά το πέρας της ομιλίας, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της Νέας Αγχιάλου.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/05/22/nansy-kapoyla-synthima-nikis-edose-i-n-agchialos/

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα του Συνδυασμού της Κάτω Ελάτης «Αγαπώ το χωριό μου»

Δημοσιεύτηκε

on

By

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

ΔΕΥΑΜΒ ώρα μηδέν-Κλείνουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί πλην μισθοδοσίας

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Να κλείσουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ, πλην αυτού που αφορά την μισθοδοσία των εργαζομένων, εισηγήθηκε σήμερα στο Δ.Σ. της Επιχείρησης ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος μετά και την κατάσχεση ποσού 480.000 ευρώ από την ΕΡΓΗΛ από λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ στην Eurobank. Ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Παπαευσταθίου συμφώνησε και εισηγήθηκε το θέμα στο Δ.Σ. της επιχείρησης που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα και έλαβε ομόφωνα την σχετική απόφαση, αν και υπάρχουν αρκετά αναπάντητα ερωτηματικά, κάποια από τα οποία τέθηκαν και από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ., Βάϊο Ζεμπέογλου.

Σύμφωνα πάντως με τον διευθυντή της επιχείρησης εκείνη μπορεί και θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται σε όλες τις υποχρεώσεις της ενώ και οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και ηλεκτρονικά.
Ο Αχ. Μπέος έκανε λόγο τυχοδιωκτική επιδρομή στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ και επιτέθηκε στις δικαστικούς λειτουργούς και τράπεζες, λέγοντας πως οι τράπεζες είναι ό,τι πιο βρώμικο υπάρχει στην Ελλάδα και μεταξύ άλλων ευθύνονται φταίνε για την εξαθλίωση της Ελλάδας.
«Επειδή μιλάμε για τυχοδιώκτες, για ένα σύστημα συναλλαγής, η ΔΕΥΑΜΒ είναι υποχρεωμένη, να κλείσει όλους τους άλλους λογαριασμούς σε όλες τις τράπεζες» επισήμανε και έδωσε εντολή στην Οικονομική Υπηρεσία να παρακολουθεί «ανά ώρα» το τι γίνεται με τους λογαριασμούς.  .
«Τίθενται πολλά ερωτήματα προς όλες τις κατευθύνσεις και αίρεται η εμπιστοσύνη προς όλες τις κατευθύνσεις», είπε.

Με την αποχώρηση του δημάρχου Βόλου, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Φώτης Ζεμπέολγου έθεσε μία σειρά ερωτημάτων, όπως πόσο υλοποιήσιμο είναι το κλείσιμο των λογαριασμών, πως ξέφυγε ο λογαριασμός της Eurobankκαι έγινε η κατάσχεση, ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του, «που ενώ όλοι θριαμβαολογούσαμε ότι πετύχαμε την προσωρινή αναστολή των κατασχέσεων, τελικά από την επιχείρηση έχει απομακρυνθεί ένα σημαντικό ποσό από τα αποθεματικά της».

Τόσο ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Παπαευσταθίου, όσο και ο νομικός κ. Καραγκιόζογλου διαβεβαίωσαν ότι ο λογαριασμός της μισθοδοσίας είναι ακατάσχετος. Επιπλέον ο κ. Καραγκιόζολγου αναφέρθηκε στο ιστορικό των πρόσφατων δικαστικών παρεμβάσεων λέγοντας ότι «από τις 19 Απριλίου 2019 που η ΕΡΓΗΛ προσπάθησε με νέο κατασχετήριο να πάρει 1,400.000 από λογαριασμούς ΔΕΥΑΜΒ σε όλες τις τράπεζες, εμείς κινηθήκαμε και καταθέσαμε αιτήσεις αναστολής και δικάσαμε  Μεγάλη Πέμπτη προσωρινές διαταγές που κερδίσαμε. Και ανεστάλη η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης και η απόφαση  δημοσιεύθηκε  30 Απριλίου 2019. Ενώ καμιά άλλη τράπεζα δεν έκανε δήλωση τρίτου το έκανε η Eurobank. Δεν έπρεπε να το κάνει σε καμία περίπτωση. Θα στραφούμε με μηνύσεις και αγωγές κατά της Eurobank και κατά παντός υπευθύνου, καθώς ενώ  υπήρχε προσωρινή διαταγή αίτησης αναστολής πήγε και κατέθεσε την δήλωση τρίτου, που σημαίνει ότι είπε ότι «σε αυτό το λογαριασμό υπάρχουν χρήματα της ΔΕΥΑΜΒ, ελάτε να τα πάρετε»».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαευσταθίου ανέφερε ότι την Μεγάλη Πέμπτη εκδικάστηκε η αίτηση αναστολής της προσωρινής διαταγής και η ΔΕΥΑΜΒ την κέρδισε, όμως την Τρίτη μετά το Πάσχα που ήλθε επίσημα η δικαστική απόφαση,  «μέσα αναφέρονταν τρεις λογαριασμοί από όλους που είχαμε στην έκθεσή μας. Αυτοί οι τρεις ήταν μηδενικοί. Ενημέρωσα νομικούς και τους είπα εδώ φαίνονται τρεις λογαριασμοί και δεν υπάρχει αυτός που είχε δεσμευτεί».

Ο κ. Καραγκιόζογλου ανέφερε ότι έγινε παρέμβαση και για τον τέταρτο λογαριασμό, αυτόν της Eurobank, από τον οποίο έγινε η τελευταία κατάσχεση, αλλά η νέα πρόεδρος δεν το δέχθηκε. Διευκρίνισε όμως ότι στην αίτηση αναστολής που έκανε η ΔΕΥΑΜΒ, συμπεριλαμβάνονταν το σύνολο των λογαριασμών της. «Τον δε  λογαριασμό, με αριθμό «…8.200» τον ανέφερα πολλές φορές μιλώντας στο δικαστήριο. Ο δικαστής στην ουσία είπε ότι αναστέλλει την διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης για όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ σε όλες τις τράπεζες.  Επιπλέον για αυτούς τους τρεις, αν από αυτούς έχουν δεσμευτεί χρήματα, να αποδεσμευτούν και να δοθούν στη ΔΕΥΑΜΒ».

«Κάντε τα ερωτήματα στο δικαστήριο. Βλέπετε τι έχει συμβεί και βγάλτε τα συμπεράσματά σας» τόνισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Παπευσταθίου.

Ερωτηθείσα η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας Ελισσάβετ Κοπάνου, κατά πόσο είναι εφικτό το κλείσιμο όλων των λογαριασμών, επισήμανε ότι «η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη για τη ΔΕΥΑΜΒ, όπως και η κατάσχεση από ΕΡΓΗΛ. Θεωρώ ότι στην προκειμένη περίπτωση είναι ένας τρόπος να διαφυλάξουμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα. Εμείς θα το αναλύσουμε, θα το μελετήσουμε και θα φέρουμε στον πρόεδρο κάποια πρόταση, αν εντοπίσουμε προβλήματα».

Επιπλέον ο κ. Παπευσταθίου επισήμανε ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΜΒ, γίνεται προσπάθεια να μην χρωστάει σε κανένα προμηθευτή και εργολάβο και τακτοποιεί τις εκκρεμότητές της και διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει κάποιο χρηματοδοτούμενο έργο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/05/22/deyamv-ora-miden-kleinoyn-oloi-oi-trapezikoi-logariasmoi-plin-misthodosias/

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή