Connect with us

COVER STORY

Πρόστιμα 93.000€ σε επιχειρήσεις στον Βόλο και τη Μαγνησία

Δημοσιεύτηκε

on

 

Πρόστιμα ύψους 93.000 ευρώ επέβαλε το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων από την αρχή του χρόνου και μέχρι σήμερα.

Το Τμήμα Εμπορίου, το οποίο έχει αρμοδιότητα ελέγχου των εμπορικών επιχειρήσεων (καταστημάτων, πρατήρια υγρών καυσίμων), ανωνύμων εταιρειών και του παρεμπορίου, πραγματοποίησε 476 ελέγχους σε επιχειρήσεις.

Για την υποβολή εκπρόθεσμων δικαιολογητικών το Τμήμα επέβαλε πρόστιμα ύψους 25.500 ευρώ, ενώ για την τήρηση των κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και υπηρεσιών έλεγξε 29 επιχειρήσεων και επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 12.000 ευρώ σε οκτώ επιχειρήσεις για έλλειψη πινακίδων, είσπραξη τιμής υπέρτερης της αναγραφόμενης, ελλιπείς ενδείξεις επί παραστατικών στοιχείων εμπορίας και διακίνησης προϊόντων.

Στο μικροσκόπιο των ελέγχων βρέθηκαν και τα πρατήρια καυσίμων. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε δέκα πρατήρια και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε δύο περιπτώσεις συνολικού ύψους 26.000 ευρώ.

Με ένταση διενεργήθηκαν έλεγχοι και για την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα τρόφιμα. Το Τμήμα Εμπορίου έλεγξε 88 επιχειρήσεις και επέβαλε πρόστιμα σε 2 επιχειρήσεις ύψους 500€ σε κάθε μία, ενώ η αρμόδια επιτροπή εξετάζει άλλες τρεις υποθέσεις.

Από το Τμήμα Εμπορίου επισημαίνεται ότι η προσφορά λευκών τυριών άλμης ως φέτα, ιδιαίτερα σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης έχουν ως αποτέλεσμα α)την καταφανέστατη παραπλάνηση των καταναλωτών, β)τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στην ελληνική παραγωγή (αδιάθετες ποσότητες φέτας, συμπίεση τιμών αγοράς γάλακτος από παραγωγούς), γ) την αλλοίωση των χαρακτηριστικών του πλέον παραδοσιακού προϊόντος της χώρας. Επίσης το κάθε είδους έλαιο που προορίζεται στον τελικό καταναλωτή για επιτραπέζιο χρήση, κατόπιν του σταδίου της παρασκευής του γεύματος στη κουζίνα των καταστημάτων, πρέπει να διατίθεται αποκλειστικά και μόνο μέσω σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μιάς χρήσης, που θα διατίθεται από το κατάστημα και θα φέρουν τις απαιτούμενες επισημάνσεις σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία. Αυτό σημαίνει ότι μια συσκευασία εφόσον ανοιχτεί δεν μπορεί να προσφερθεί στον πελάτη σε επόμενο πελάτη για επιτραπέζια χρήση.

Οι δειγματοληψίες

Οι ελεγκτές πραγματοποίησαν συνολικά 14 δειγματοληψίες που αφορούν 8 δείγματα καυσίμων, 2 τροφίμων, 3 κρασιών και 1 βιομηχανικό προϊόν. Από την επεξεργασία βρέθηκαν 10 κανονικά, 3 μη κανονικά δείγματα ενώ εκκρεμεί η εξέταση ενός δείγματος.

Ακόμη, έλαβαν 7 δείγματα ελαιόλαδου από ελαιοτριβεία και αναμένουν τις απαντήσεις, ενώ σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία του Βόλου ελήφθησαν 12 δείγματα αλκοολούχων ποτών χωρίς να διαπιστωθεί παράβαση.

Τέλος, έλεγχοι διενεργήθηκαν για την εφαρμογή του Νόμου για την εγκατάσταση POS σε συνολικά 95 επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν δέκα πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ, ενώ δεν διαπιστώθηκε παράβαση στους ελέγχους για τη λειτουργία αρτοποιών τις Κυριακές που πραγματοποιήθηκαν συνολικά σε 22 επιχειρήσεις.

Αυστηροί έλεγχοι για παρεμπόριο

Για την πάταξη του παρεμπορίου. ελέγχους διενεργούν το Κλιμάκιο Ελέγχου Λαϊκών αγορών και Υπαίθριου εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ), που έχει συγκροτηθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη και αποτελείται από υπαλλήλους της Δ/νσης Ανάπτυξης, της ΕΛΑΣ και του Δήμου, που διενεργεί και κατασχέσεις εμπορευμάτων παρεμπορίου, καθώς και από μικτά κλιμάκια υπαλλήλων της Δ/νσης Ανάπτυξης και της ΕΛΑΣ

Από τα κλιμάκια έχουν επιβληθεί πρόστιμα 14.100€ για δώδεκα παραβάσεις για έλλειψη άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου και έχουν διενεργηθεί κατασχέσεις καταστροφές εμπορευμάτων (3.889 τεμάχια)

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση. Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στους παραβάτες και ο Νόμος θα εφαρμόζεται προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Η ίδια τόνισε: «Είναι ξεκάθαρη η θέση μου απέναντι σε παραβάτες που με τις ενέργειές τους βλάπτουν οικονομικά ή θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του πολίτη – καταναλωτή. Πράξεις που επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της αγοράς θα τιμωρούνται παραδειγματικά».

Continue Reading

COVER STORY

Ημερίδα για τη θαλάσσια ρύπανση στον Βόλο

Δημοσιεύτηκε

on

By

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με την υποστήριξη της HELMEPA διοργανώνουν στο αμφιθέατρο της Σχολης Γεωπονικών Επιστημών, ημερίδα με τίτλο «Θαλάσσια ρύπανση, πόσο μας απασχολεί, πόσο μας απειλεί, πόσο μας κοστίζει». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαίου στις 15.00 το μεσημέρι.

Continue Reading

COVER STORY

Βόλος: Μαζικές διακομιδές στο Νοσοκομείο μετά το «πάρτι της χρονιάς»

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μαζικές κλήσεις για μεθυσμένους σε ημιλιπόθυμη κατάσταση – Το ένα μετά το άλλο έτρεχαν ασθενοφόρα στο πάρτι των μηχανολόγων μηχανικών  Σε… εγρήγορση κράτησε το επονομαζόμενο «πάρτι της χρονιάς» την υπηρεσία του ΕΚΑΒ στον Βόλο από τα ξημερώματα έως και χθες το πρωί. Ασθενοφόρα με διασώστες βρίσκονταν σε διαρκή κίνηση για τη διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου νεαρών σε κατάσταση μέθης. Τουλάχιστον 27 διακομιδές για μέθη έγιναν χθες από τις 2 τα ξημερώματα έως τις 8:30 το πρωί οπότε και διαλύθηκε το πάρτι. Το πάρτι των φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θεωρείται το μεγαλύτερο φοιτητικό event όλων των εποχών. Μέχρι και ξεχωριστή σελίδα με τίτλο «Summer Party ΜΗΧ ΜΗΧ Βόλος» έχει δημιουργηθεί στο Facebook μέσω του οποίου απευθύνονται κάθε χρόνο τα προσκλητήρια συμμετοχής.

Και δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο έρχονται φοιτητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας η συμμετοχή των οποίων ανέρχεται σε χιλιάδες. Φέτος ήταν η 14η συνεχόμενη χρονιά που οι μηχανολόγοι μηχανικοί ανανέωσαν το ραντεβού τους, τηρώντας μια… «παράδοση» όπως χαρακτηρίζουν τη διοργάνωση, που περιλαμβάνει μουσική και πολύ… ποτό. Ορδές… κατέφθαναν με πούλμαν αλλά και με τρένα για να λάβουν μέρος στο πάρτι της χρονιάς. Το πάρτι διήρκησε μέχρι πρωίας σύμφωνα με την… παράδοση, ενώ η ίδια «παράδοση» έστειλε αρκετούς στο νοσοκομείο λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Πληρώματα του ΕΚΑΒ της βραδινής βάρδιας και της πρωινής έτρεχαν σε απανωτά περιστατικά. Συνολικά 27 άτομα διακομίστηκαν από τον χώρο του πάρτι και τα πέριξ, από τα ΚΤΕΛ, την περιοχή των Παλιών, στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης. Κάποιοι ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Στις 8:30 το πρωί σταμάτησαν οι τελευταίες διακομιδές.

Continue Reading

COVER STORY

Αχιλλέας Μπέος: Να μη σταματήσει ο αγώνας για την αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Δημοσιεύτηκε

on

By

Το δικό του μήνυμα για τη σημερινή τραγική επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων δίνει με ανάρτηση του στο προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο, ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, που σημειώνει:

«Μια ξεχωριστή μέρα η σημερινή για τον ελληνισμό, αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η ελάχιστη υποχρέωση που μας διακατέχει, ως Έλληνες, είναι να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη και να την μεταφέρουμε στις γενιές που θα ακολουθήσουν, μαζί με την εθνική υποχρέωση να μην σταματήσει ποτέ ο αγώνας για την αναγνώριση και τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Οι 335.000 ψυχές που χάθηκαν απαιτούν από μας όχι μόνο να μην ξεχάσουμε, αλλά επιτέλους να δικαιώσουμε τη θυσία τους, με την διεθνή καταδίκη ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και του Ελληνισμού.

Η ανάδειξη της αλήθειας για τα τραγικά γεγονότα του 1919 ήταν και παραμένει εθνικός στόχος μείζονος σημασίας, αφού μόνο με αυτή θα διασφαλίσουμε και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών στο μέλλον.

Μικρά Ασία – Πόντος – Κωνσταντινούπολη είναι χρυσοί κρίκοι στην μοναδική Ιστορία μας και υποκλινόμαστε με βαθύ σεβασμό και ευλάβεια στη γεμάτη δόξα αλλά και τραγικότητα πορεία του Ελληνισμού.

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή