Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Λέσβος διδάσκει ανθρωπισμό και αλληλεγγύη»

Δημοσιεύτηκε

on

Με ιδιαίτερη φέτος λαμπρότητα, γιορτάστηκε σήμερα στη Μυτιλήνη η 106η επέτειος απελευθέρωσης της Λέσβου από τον τουρκικό ζυγό. Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Το πρωί στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων στο κιόσκι, απεύθυνε διπλό μήνυμα «προς την φίλη και γείτονα Τουρκία:

Πρώτον, επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με όλους και, ειδικότερα ως προς την Τουρκία, ευνοούμε τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, διαφωνώντας ριζικά με ορισμένες φωνές εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης που ισχυρίζονται το αντίθετο. Τούτο όμως εξαρτάται από τον πλήρη σεβασμό, εκ μέρους όλων και κυρίως εκ μέρους της Τουρκίας, του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Δεύτερον, είμαστε εξίσου αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε, πάντα με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την κυριαρχία μας, τα σύνορά μας και το έδαφός μας, που είναι και σύνορα και έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που φέτος συμμετείχαν όλα τα σώματα ασφαλείας ενώ ιδιαίτερη ήταν η παρέλαση για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη των ευζώνων της προεδρικής φρουράς.
Εντυπωσιακή μετά το πέρας της παρέλασης η Αεροπορική επίδειξη , της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους, και συγκεκριμένα το F-16 «Ζευς» που καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος του κόσμου που ήταν συγκεντρωμένος στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέβηκε από την εξέδρα των επισήμων, χαιρέτησε ξεχωριστά τα πληρώματα των σκαφών του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού σώματος ενώ περπάτησε ανάμεσα στον κόσμο και χαιρέτησε τους πολίτες .

Στη συνέχεια παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε ο δήμαρχος του νησιού σε ξενοδοχείο της πόλης όπου ξεκίνησε την ομιλία του εξαίροντας το παράδειγμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης που διδάσκουν οι κάτοικοι του νησιού.

«Σας ευχαριστώ γιατί κάθε φορά που βρίσκομαι στη Λέσβο παίρνω δύναμη τόσο από το παράδειγμα των προγόνων μας αλλά και από το σημερινό δικό σας παράδειγμα, από τη δύναμη της ελληνικής ψυχή. Πως αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες χωρίς να σε κάψουν . Πρέπει να ξέρετε ότι εκπροσωπείτε εδώ την Ελλάδα στην κυριολεξία και την Ευρώπη και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Διδάσκετε τι θα πει ανθρωπισμός, τι θα πει αλληλεγγύη τι θα πει ελληνικός πολιτισμός και ελληνική δημοκρατία και ευρωπαϊκός πολιτισμός.»

Ο κύριος Παυλόπουλος θύμισε τα γεγονότα που οδήγησαν την ένταξη των νησιών στον εθνικό κορμό της Ελλάδας το 1912.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «επιδιώκουμε τη φιλία και τη συνεργασία με τη γείτονα Τουρκία. Υποστηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και διαφωνούμε με δηλώσεις κάποιων ευρωπαίων αξιωματούχων που υποστηρίζουν το αντίθετο. Αλλά και η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι αυτή η φίλιά έχει προϋποθέσεις το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου στο σύνολό τους. Το διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο προσδιορίζουν επακριβώς και τα δικαιώματα της χώρας μας. Προσδιορίζουν τα σύνορα, το έδαφος την κυριαρχία μας. Να τονίσω ότι το έδαφος και τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ευρωπαϊκής ένωσης. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το έδαφος, την κυριαρχία , να ασκήσουμε πλήρως την κυριαρχία μας. Έχουμε κάθε δικαίωμα να επεκτείνουμε την αιγιαλίτιδα ζώνη, πάντα σεβόμενοι το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο».

Θύμισε τα άρθρα των συνθηκών που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα της Ελλάδας και έκλεισε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας ότι «κάθε φορά που βρίσκομαι μαζί σας εδώ, στην Λέσβο, παίρνω δύναμη και εμπνέομαι από την Ιστορία της αλλά και από το δικό σας παράδειγμα υπεράσπισης της Πατρίδας μας και του Πολιτισμού μας κατά την επιτέλεση των δικών μου καθηκόντων.»

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα με φόντο τις καταγγελίες Μαρινάκη (video)

Δημοσιεύτηκε

on

By

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο, ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε στο στόχαστρο της κριτικής του τη ΝΔ, και με αφορμή όσα υποστήριξε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι φυσικός αρχηγός της είναι ο εφοπλιστής.

«Άκουσα και σήμερα τον πολλάκις διωκόμενο και υπόδικο κ. Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού της ΝΔ, συλλαβίζοντας ένα κείμενο τόσο υψηλής σημασίας όσο και οι στημένοι αγώνες για τους οποίους διώκεται. Και αμέσως μετά η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη και υιοθέτησε τις συκοφαντίες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του, στην Καλαμάτα.

«Αναρωτιέμαι γιατί τόσος πόνος και απελπισία» πρόσθεσε  ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι όλα αυτά σχετίζονται με το γεγονός «έρχονται στο φως οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και οι μίζες».

«Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε τους μπροστινούς των ολιγαρχών» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στις εκλογές δεν θα ψηφίσουν οι κατασκευαστές ειδήσεων και δημοσκοπήσεων. Στις εκλογές ψηφίζουν οι πολλοί. Και θα τους οδηγήσουν οριστικά στη θέση που τους αξίζει. Στο περιθώριο. Και πολλούς από αυτούς στο ακροατήριο της δικαιοσύνης. Και επειδή αυτό το γνωρίζουν καλά, γίνονται ακόμη πιο χυδαίοι και πιο επιθετικοί» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο επιχειρηματίας μεταξύ άλλων είχε βάλει στο στόχαστρο των αναφορών του κυβερνητικά στελέχη μιλώντας σε σχέση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

«Ελπίζω ο κ. Μαρινακης να μη θέλει να χειραγωγήσει το πολιτικό σύστημα ή μέρος αυτού» τόνισε στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ1, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Η ΝΔ ζητά απαντήσεις για όσα υποστήριξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης περί Καλογρίτσα. Επανήλθε δια του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Γιάννη Μαστρογεωργίου ο οποίος τόνισε ότι «Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για τις εκλογές τόσο αυξάνονται οι χυδαίες επιθέσεις του κ. Τσίπρα που παριστάνει ότι δεν ακούει τις καταγγελίες που τον αφορούν».

«Oι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, με κορυφαία αυτές των ευρωεκλογών, δεν είναι μόνο ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ., δεν είναι μόνο Τσίπρας ή Μητσοτάκης, αλλά είναι εάν θα κάνει κουμάντο σε αυτή τη χώρα η εκλεγμένη κυβέρνηση ή ολιγάρχες τύπου Μαρινάκη και Μπερλουσκόνι» τόνισε στην ΕΡΤ1 ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μέτωπο την ίδια ώρα διατήρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και με τον Πέτρο Κόκκαλη.
«Ήταν μαζί μας επειδή μας είχε ζητήσει ο πατέρας του προκειμένου να έχει αντικείμενο απασχόλησης, καθώς είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του» τόνισε ο κ. Μαρινάκης τον οποίο διέψευσε ο κ. Κόκκαλης.

«Ο Μαρινάκης εκτός από ψεύτης είναι αγράμματος και ανιστόρητος. Είναι ταγός μιας δράκας ΜΜΕ με την οποία καθοδηγεί και γράφονται πράγματα ψεύτικα, απαράδεκτα», σημείωσε.

 

Πηγή:ΕΡΤ
Σχετική είδηση: Λ. Κρέτσος: Ο κ. Μαρινάκης είναι ένας υπόδικος ολιγάρχης των μίντια (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα με φόντο τις καταγγελίες Μαρινάκη (video)

Δημοσιεύτηκε

on

By

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση μετά τη συνέντευξη του επιχειρηματία Μαρινάκη.

Απαντήσεις ζήτησε η ΝΔ για τις αναφορές του στον Καλογρίτσα, ενώ χθές από την Καλαμάτα ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι σπεύδει να υιοθετήσει τις συκοφαντίες και χαρακτήρισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη «φυσικό αρχηγό» της ΝΔ.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Να σέβονται οι δικηγόροι την ανεξαρτησία των δικαστών (video)

Δημοσιεύτηκε

on

By

Στο σημαντικό ρόλο των δικηγόρων αλλά και των δικαστικών στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας στο 14ο Πανελλήνιο συνέδριο δικηγορικών συλλόγων, στις Σέρρες. Γνώμονας των δικαστών η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και όχι η πολιτική συγκυρία, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Χωρίς κατηγορία7 ημέρες πριν

Η Σταυρούλα Σπύρου υπ Δημ. Σύμβ. με τον Αχιλλέα Μπέο μίλησε στον ASTRA δείτε το video

Χωρίς κατηγορία6 ημέρες πριν

13 χρονη Προσπαθησε να βάλει τέλος πηδώντας από γέφυρα και την έσωσε Αστυνομικος πιάνοντας την στον αέρα

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του πιλότος των εναέριων μέσων

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Sold out από τους φίλους του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια του τρίτου αγώνα με τη Ρεάλ!

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

ΤΟΠΙΚΑ4 ημέρες πριν

Στις 24.000 ευρώ το ομοίωμα της Αργούς στον κόμβο δημαρχείου με απευθείας ανάθεση

ΜΠΑΣΚΕΤ5 ημέρες πριν

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

ΤΟΠΙΚΑ19 ώρες πριν

Παραδόθηκε ο νέος κυκλικός κόμβος στο Δημαρχείο

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 20χρονη

LIFESTYLE4 ημέρες πριν

Πρωτομαγιά από τον Δήμο Βόλου με τον Γιώργο Μαργαρίτη

Δημοφιλή