Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Μόνοδρομος οι ισχυρές ομάδες παραγωγών

Δημοσιεύτηκε

on


Στην αναγκαιότητα ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας να οργανωθεί πίσω από ισχυρές ομάδες παραγωγών, οι οποίες μπορούν να μειώσουν σημαντικά το κόστος παραγωγής, αυξάνοντας παράλληλα τη διαπραγματευτική δύναμη των παραγωγών, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, εγκαινιάζοντας τη 12η Έκθεση Κρητικών Προϊόντων που πραγματοποιείται στη Λάρισα.

Ο κ. Κόκκαλης στάθηκε επίσης στις σημαντικές δυνατότητες που δίνει στους παραγωγούς το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, παρέχοντας εργαλεία για καθετοποίηση της παραγωγής και είσοδο των παραγωγών στον τομέα της μεταποίησης, με όλα τα ευεργετικά επακόλουθα που αυτό θα σημάνει.

Μεταξύ άλλων, ο Λαρισαίος πολιτικός ανέφερε: “Με την παρουσία μου σήμερα εδώ θέλω να καλωσορίσω τα κρητικά προϊόντα σε μια έκθεση που πραγματοποιείται για 1η φορά στην πόλη μας τη Λάρισα. Η μεγάλη αυτή συνάντηση της Κρήτης με τη Θεσσαλία ανοίγει πραγματικά το δρόμο για συνεργασίες και δημιουργεί τις βάσεις για συνέργειες προς όφελος των παραγωγών και στις δύο Περιφέρειες της χώρας μας. 

Πρόσφατα βρέθηκα σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων του κόσμου, στην SIAL στο Παρίσι. Εκεί μπορεί κανείς να κατανοήσει τις πραγματικές διαστάσεις μιας παγκοσμιοποιημένης αγοράς, με τις δυνατότητες αλλά και τις απαιτήσεις που προσφέρει για τα ελληνικά προϊόντα. Το σπουδαιότερο συμπέρασμα είναι η ανάγκη συνεργειών, να ενώσουμε δυνάμεις για να κερδίσουμε το στοίχημα μιας δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα στην πατρίδα μας.

Η εμπειρία από αυτή την έκθεση επιβεβαιώνει το σχεδιασμό του Υπουργείου μας για την ανάγκη οργάνωσης των παραγωγών ώστε να καταστεί εφικτή η μείωση του κόστους παραγωγής και η αύξηση της διαπραγματευτικής δύναμης των παραγωγών. Υπολογίζεται ότι μέσα από τη δημιουργία ισχυρών Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών το κόστος παραγωγής μπορεί να μειωθεί τουλάχιστον κατά  20%. Παράλληλα, μια ισχυρή Οργάνωση Παραγωγών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, μπορούν να προχωρήσουν μόνες τους στη μεταποίηση των προϊόντων τους και στην εμπορία τους απευθείας στον καταναλωτή, αυξάνοντας κατακόρυφα την προστιθέμενη αξία της σοδειάς τους.

Τόσο η Θεσσαλία, όσο και η Κρήτη αποτελούν περιοχές που παράγουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας με υψηλές δυνατότητες για επωφελή παρουσία στις διεθνείς αγορές. Στις συγκεκριμένες δε περιπτώσεις, τα προϊόντα μας σε σημαντικό βαθμό είναι συμπληρωματικά και χρειάζονται και οι δύο τόποι για τη δημιουργία ενός πλήρους καταλόγου παροχών ποιοτικών προϊόντων. Για παράδειγμα το βαμβάκι είναι ένα προϊόν που καλλιεργείται κατ’ εξοχήν στη Θεσσαλία και καθόλου στην Κρήτη, ενώ το ελαιόλαδο καλλιεργείται πολύ περισσότερο στην Κρήτη σε σχέση με τις εκτάσεις καλλιέργειας στη Θεσσαλία. Το σημαντικότερο όμως προϊόν που αποτελεί μια ζωντανή απόδειξη της συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών μας είναι το κρητικό παξιμάδι που ζυμώνεται με θεσσαλικό αλεύρι και κρητικό ελαιόλαδο.

Συναντήσεις όπως η σημερινή δίνουν την ευκαιρία στους παραγωγούς, τους επιχειρηματίες, τους εμπόρους και τους μεταποιητές, να γνωρίσουν τα προϊόντα της Κρήτης, και από κοινού με τους ομολόγους τους στην Κρήτη να δημιουργήσουν μια νέα δυναμική που θα είναι προς το κοινό συμφέρον”.

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Έξι οι καταγγελίες για διαρρήξεις σε καταστήματα του Βόλου

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Στις έξι έφτασαν – μέχρι στιγμής – οι καταγγελίες από επαγγελματίες του Βόλου για διάρρηξη στα καταστήματά τους, ενώ από πλευράς της Αστυνομίας, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του δράστη ή δραστών που έδρασαν τις βραδινές ώρες, στην περιοχή των Δικαστηρίων.

Ο δράστης – ες προκάλεσαν φθορές στις προσόψεις εμπορικών καταστημάτων, πέριξ των Δικαστηρίων Βόλου, αφαιρώντας σύμφωνα με πληροφορίες, χρήματα από ταμειακές μηχανές και προϊόντα.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/04/19/exi-oi-kataggelies-gia-diarrixeis-se-katastimata-toy-voloy/

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Επίτιμος δημότης Βόλου θα ανακηρυχθεί στις 5 Ιουνίου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Επίτιμος δημότης θα ανακηρυχθεί από τον Δήμο Βόλου, στις 5 Ιουνίου 2019, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ. Θεόδωρος, ο Βόλο, ο οποίος θα επισκεφθεί την πόλη.

Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τη Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 και ώρα 13:00. Στη σχετική εισήγηση τονίζεται η σημασία της προσωπικότητας της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου του Β’ στον ελληνικό εκκλησιαστικό χώρο και την ορθοδοξία, το ιεραποστολικό και κοινωνικό του έργο και η σταθερή συμβολή του στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των χωρών της ηπείρου της Αφρική.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/04/19/epitimos-dimotis-voloy-tha-anakirychthei-stis-5-ioynioy-o-patriarchis-alexandreias-kai-pasis-afrikis-theodoros/

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συντηρεί την Επαρχιακή Οδό Βόλος – Αγχίαλος – Μικροθήβες

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Ένα νέο οδικό έργο προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ είναι έτοιμο να υλοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την διάθεση των πιστώσεων από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για το έργο «Συντήρηση της Επαρχιακής Οδού Βόλου – Αγχίαλος – Μικροθήβες».

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου της  Π.Ε. Μαγνησίας. Η μεγάλη εικόνα των έργων που γίνονται στη Θεσσαλία, συμπληρώνεται βήμα προς βήμα από τις καθημερινές παρεμβάσεις που κάνουμε σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας. Παρεμβάσεις ουσίας για την αλλαγή της καθημερινότητας, που όταν ολοκληρωθούν θα έχουν αναβαθμίσει πλήρως την ποιότητα ζωής όλων στην περιφέρεια μας» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/04/19/i-perifereia-thessalias-syntirei-tin-eparchiaki-odo-volos-agchialos-mikrothives/

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Χωρίς κατηγορία7 ημέρες πριν

Η Σταυρούλα Σπύρου υπ Δημ. Σύμβ. με τον Αχιλλέα Μπέο μίλησε στον ASTRA δείτε το video

Χωρίς κατηγορία6 ημέρες πριν

13 χρονη Προσπαθησε να βάλει τέλος πηδώντας από γέφυρα και την έσωσε Αστυνομικος πιάνοντας την στον αέρα

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του πιλότος των εναέριων μέσων

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Sold out από τους φίλους του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια του τρίτου αγώνα με τη Ρεάλ!

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

ΤΟΠΙΚΑ4 ημέρες πριν

Στις 24.000 ευρώ το ομοίωμα της Αργούς στον κόμβο δημαρχείου με απευθείας ανάθεση

ΜΠΑΣΚΕΤ5 ημέρες πριν

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

ΤΟΠΙΚΑ18 ώρες πριν

Παραδόθηκε ο νέος κυκλικός κόμβος στο Δημαρχείο

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 20χρονη

LIFESTYLE4 ημέρες πριν

Πρωτομαγιά από τον Δήμο Βόλου με τον Γιώργο Μαργαρίτη

Δημοφιλή