Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΣΕΓΑΣ και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Δημοσιεύτηκε

on

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του 36ου Μαραθώνιου της Αθήνας (11/11) παραχώρησε ο ΣΕΓΑΣ στο κλειστό γυμναστήριο Ταεκβοντό στο Παλαιό Φάληρο, ενώ λίγο νωρίτερα έγιναν και τα εγκαίνια της έκθεσης «Ergo Marathon Expo», η οποία θα λειτουργήσει στον ίδιο χώρο μέχρι το Σάββατο. Της συνέντευξης προηγήθηκε η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΓΑΣ και του υπουργείου Άμυνας. Σε σύντομη τελετή τις υπογραφές στο μνημόνιο έβαλαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας να υπογράφουμε αυτό το πρωτόκολλο συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ. Μπορείτε να μας υπολογίζετε ως υποστηρικτές του αγώνα. Φέτος θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση 600 στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Πιστεύω ότι φέτος θα είναι ίσως ο καλύτερος Μαραθώνιος της τελευταίων ετών», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ρήγας απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ που επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία.

«Το μεγάλο μυστικό του Μαραθωνίου της Αθήνας είναι οι συνεργασίες σε μια χώρα που δυστυχώς δεν έχουμε ιδιαιτέρως ανεπτυγμένη αντίληψη συνεργασιών. Ο ΑΜΑ έχει πετύχει να συγκροτηθεί με επίκεντρο τον ΣΕΓΑΣ μια εκτεταμένη και ιδιαιτέρως επιτυχημένη συνεργασία με πολλούς και σημαντικούς φορείς. Μια από τις παλαιότερες και σταθερότερες συνεργασίες του ΑΜΑ είναι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Σε εποχές που ο Μαραθώνιος της Αθήνας ξεκινούσε την προσπάθεια να φτάσει εδώ που έχει φτάσει, το ΥΠ.ΕΘ.Α. ήταν δίπλα σε αυτή την προσπάθεια και τον ΣΕΓΑΣ με πολύ σημαντική και διαχρονική συνεισφορά. Αυτή η συνεργασία περνάει σήμερα σε πιο θεσμική φάση με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και της ομοσπονδίας μας. Μια συνεργασία που υλοποιείται μέσα από το ΑΣΑΕΔ τα στελέχη του οποίου θερμώς ευχαριστώ όπως και τον υπουργό που βρίσκεται σήμερα ανάμεσα μας. Είναι χαρά μας να ξέρουμε ότι στα πολλά χρόνια που θα ακολουθήσουν το ΥΠ.ΕΘ.Α. θα ακολουθήσει την ανοδική πορεία που έχει ο ΑΜΑ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, επισήμανε: «Θέλω να σας υποσχεθώ ότι ανεξαρτήτως του χρόνου που θα είμαι στη θέση αυτή, μπορείτε να με υπολογίζετε διαχρονικά με όποια ιδιότητα θα έχω ότι θα υποστηρίζω τις προσπάθειες του ΣΕΓΑΣ για τον Μαραθώνιο. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς η υπογραφή αυτού του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που βασίζεται σε δυο άξονες: στη θεσμοθέτηση μιας ιδιαίτερα μεγάλης τα τελευταία χρόνια συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην ετήσια διεξαγωγή του ΑΜΑ, καθώς και στην απαραίτητη για εμάς συνδρομή του ΣΕΓΑΣ στην ανάπτυξη του Στρατιωτικού Μαραθωνίου. Είναι μια αμφίδρομη συνεργασία που βοηθάει και τις δυο πλευρές. Ο Μαραθώνιος αποτελεί μια γέφυρα ειρήνης, δημοκρατίας και πολιτισμού. Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν με προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα στη διεξαγωγή του αγώνα. Φέτος περίπου 600 αθλητές-στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο. Έφτασε λοιπόν η ώρα αυτή η αγαστή συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ να αναβαθμιστεί και να περάσει σε νέα φάση».

Παραβρέθηκαν επίσης στη συνέντευξη και μίλησαν o αντιπρόεδρος και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου, Παναγιώτης Δημάκος, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Γιάννης Γουλιός, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο, ο Στάθης Τσαούσης εκ μέρους της εταιρείας ERGO HELLAS, χορηγού του Μαραθωνίου, ο Γιώργος Θεοφάνους, συνθέτης του ύμνου του Μαραθωνίου με τον τίτλο ΜΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ που θα ακουστεί για πρώτη φορά στο Παναθηναϊκό στάδιο δέκα λεπτά πριν τον τερματισμό του πρώτου νικητή των 42.195μ, ο Σπύρος Πάντζας, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για αθλητικά θέματα της περιφέρειας Αττικής, ο τεχνικός διευθυντής του Μαραθωνίου, Ευάγγελος Παπαποστόλου, ο εκπρόσωπος των ελίτ ξένων αθλητών στον αγώνα, Μπεν Ρασίντ και οι Έλληνες αθλητές των αποστάσεων, Κώστας Γκελαούζος, περυσινός νικητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος και Ελευθερία Πετρουλάκη η οποία θα δοκιμάσει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της στην απόσταση.

Οι διοργανωτές τόνισαν ότι όλα είναι έτοιμα οργανωτικά και αγωνιστικά για την προσεχή Κυριακή, όπου συνολικά θα συμμετάσχουν 55.000 δρομείς σε όλες τις αποστάσεις, εκ των οποίων οι 18.500 στο Μαραθώνιο, οι 17.000 στα 5 χλμ (αγώνες πρωί και απόγευμα), οι 9.000 στα 10 χλμ και οι υπόλοιποι στους υπόλοιπους αγώνες, ενώ μεγάλα θα είναι και τα οικονομικά οφέλη για την πόλη, όπου αναμένεται να «πέσουν» στην αγορά πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος 96 αθλητές και 27 αθλήτριες, ενώ οι ελίτ ξένοι αθλητές που έχουν προσκληθεί από την ομοσπονδία είναι 10 άνδρες και 4 γυναίκες. Στον Μαραθώνιο περισσότεροι από τους μισούς αθλητές προέρχονται από 105 χώρες του εξωτερικού, ενώ περισσότερα από 6.000 άτομα (εργαζόμενοι, εθελοντές κ.ά) εμπλέκονται με την διεξαγωγή του αγώνα.

«Κάποια στιγμή ταξιδεύοντας από την Κύπρο στην Ελλάδα συνάντησα στην πτήση τον κ. Θεοφάνους, στην κουβέντα είπαμε πως ο Μαραθώνιος Αθήνας δεν έχει τη δική του μουσική. Και μου είπε θα το γράψω εγώ. Δεν πίστεψα πως θα το κάνει, δεν φανταζόμουν πως αυτή του η σκέψη θα υλοποιηθεί. Λίγες εβδομάδες αργότερα δέχθηκα ένα μήνυμα στο τηλέφωνο μου, ότι ο ύμνος είναι έτοιμος. Την Κυριακή θα ακούσετε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, τον ύμνο του Μαραθωνίου και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι΄αυτό», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην δράση που θα γίνει στην περιοχή των καμένων, στο Μάτι. «Χάθηκαν ζωές, καταστράφηκε το περιβάλλον, ταλαιπωρούνται χιλιάδες άνθρωποι. Ο Μαραθώνιος δεν θα μπορούσε να μην ενδιαφερθεί για το γεγονός αυτό και να μη συμβάλει στο μέτρο που μπορεί. Νιώθουμε βαθύ σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων, που χάθηκαν και γι΄αυτό προχωράμε σε μια πρωτοβουλία να αναδασώσουμε την Μαραθώνια διαδρομή. Πέρα από το ουσιαστικό θα υπάρχει και μια συμβολική κίνηση, την ημέρα του αγώνα, κάθε δρομέας θα κληθεί να φορέσει μια πράσινη μπαντάνα, προκειμένου να πρασινίσουμε εικονικά το κομμάτι της διαδρομής και του χρόνου να το έχουμε πετύχει κυριολεκτικά».

Ο Γιώργος Θεοφάνους είπε από την πλευρά του: «Οι αθλητές και οι μουσικοί έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά: πείσμα, επιμονή, καρδιά. Πολλοί από όσους τρέχουν στον Μαραθώνιο δεν θα είχαν ξεκινήσει ποτέ αν το σκέφτονταν. Κι εγώ αν το σκεφτόμουν ότι έχω να συνθέσω τον ύμνο του Μαραθωνίου θα πελάγωνα γι΄ αυτό και δούλεψα μόνο με την καρδιά μου. Ελπίζω να σας αγγίξει όπως άγγιξε και μένα που τον έγραψα», είπε ο Γιώργος Θεοφάνους για τον ύμνο του Μαραθωνίου «Νενικήκαμεν». Η πρώτη εκτέλεση έχει προγραμματιστεί για το πρωι της Κυριακής στις 11.00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Τάσου Συμεωνίδη μαζί με τον βαρύτονο Κύρο Πατσαλίδη, τη μεσόφωνο Ινέζ Ζήκου και τη Χορωδία της ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα. Η ενορχήστρωση ανήκει στον εξάρχοντα βιολιστή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Αντώνη Σουσάμογλου».

Εκ μέρους της ΓΓΑ ο κ. Ιούλιος Συναδινός είπε: «Κάθε χρόνο ο Αυθεντικός Μαραθώνιος επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις, εμπλουτίζεται με νέες ιδέες, ποτέ ο ΣΕΓΑΣ δεν ξεχνά να τον συνδυάζει με κοινωνικά μηνύματα κι αυτό τον κάνει ξεχωριστό. Για όλες αυτές τις ημέρες με αποκορύφωμα την Κυριακή, η καρδιά της Αθήνας και όλης της χώρας θα χτυπά στο πιο σημαντικό διεθνή αγώνα που φιλοξενείται κάθε χρόνο στην Ελλάδα Από τη δική μου πλευρά κι εκπροσωπώντας τον Γιώργο Βασιλειάδη, τον υπουργό Αθλητισμού, θέλω να χαιρετήσω με βαθύτατο και ειλικρινή τρόπο τους δρομείς, τους εθελοντές. Να ευχηθώ καλή εκκίνηση και καλό τερματισμό σε όλους, καλή δύναμη εκεί στο 32ο χιλιόμετρο, που τα πράγματα αρχίζουν και ζορίζουν λίγο, και καλή επιτυχία, να ευχαριστηθούμε αυτόν τον υπέροχο αγώνα».

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Hλίας Ψινάκης τόνισε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που σας βλέπω και φέτος. Αυτή τη χρονιά για εμάς ο Μαραθώνιος είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, γιατί πριν από 3.5 μήνες ζήσαμε αυτή την τραγωδία, που εκτός από τους 99 αθώους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, με φρικτό τρόπο, είχαμε και τεράστιες απώλειες σε περιουσίες και σπίτια, στο περιβάλλον. Μέσα σε αυτούς τους 3.5 μήνες κάναμε μια τρομερή προσπάθεια, γιατί τον Αυθεντικό Μαραθώνιο τον βλέπει όλος ο πλανήτης και φέτος με τον ΣΕΓΑΣ και τον κύριο Παναγόπουλο και των συνεργατών του, κάναμε μια προσπάθεια ώστε να είναι ο καλύτερος μαραθώνιος που έχει γίνει. Παρά όλες τις δυσκολίες, έχουνε τα 4,5 τελευταία χρόνια που είναι εγώ δήμαρχος, μαζί με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και για τον μαραθώνιο, γυρίσαμε όλον τον πλανήτη και τις πέντε ηπείρους και ο Αυθεντικός Μαραθώνιος άνοιξε τα φτερά του. Αυτό το αποδεικνύει η συμμετοχή, φέτος όλα τα κράτη στέλνουν τους πρέσβεις τους, οι οποίοι μας συμπαραστάθηκαν. Επίσης θα τρέξουν υπουργοί από άλλα κράτη, δήμαρχοι πόλεων του κόσμου και πραγματικά θα ήταν πολύ μεγάλη ψυχική βοήθεια αν ερχόσασταν όλοι, θα βοηθούσε πολύ στην προσπάθεια που κάνουμε να σταθούμε στα πόδια μας και να γιατρέψουμε τις πληγές μας. Σας προσκαλούμε, και σας περιμένουμε με πολλή αγάπη»

Ο πρωταθλητής Κώστας Γκελαούζος είπε: «Ο Μαραθώνιος έχει πολλά απρόοπτα. Έχω προετοιμαστεί καλά και έχω βάλει στο πρόγραμμά μου να τρέχω στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Λες και τρέχω δέκα χρόνια στην Κλασική, αλλά είναι μόλις η τρίτη χρονιά. Τα πονεμένα χιλιόμετρα είναι συναισθηματικά δύσκολο, γιατί χάθηκαν τόσοι άνθρωποι».

Η Ελευθερία Πετρουλάκη δήλωσε: «Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Μεγάλο εγχείρημα. Πρώτη φορά στο Μαραθώνιο. Μέχρι τώρα έκανα 5 και 10χλμ. και έκανα στροφή στο μαραθώνιο και θέλω να νικήσω. Έχω προετοιμαστεί κατάλληλα. Είναι η μεγαλύτερη γιορτή στη χώρα μας και περιμένω έναν απίστευτο αγώνα. Θέλω να είμαι στην εκκίνηση, να το χαρώ και καλώ τους Ελληνες να γεμίσουν το Παναθηναϊκό Στάδιο για να μας χειροκροτήσουν. Εύχομαι καλή επιτυχία».

Ο Βαγγέλης Παπαποστόλου (τεχνικός διευθυντής) επισήμανε: «Λείπουν λεπτομέρειες για να υποδεχθούμε τους χιλιάδες δρομείς. Για πρώτη φορά 18.500 δρομείς, οι μισοί από το εξωτερικό και πολλοί έχουν έρθει με τις οικογένειές τους. Συνολικά 55.000 συμμετοχές. Πάνω από 3.000 εθελοντές, 400 γιατρούς κλπ. Πάνω από 6.000 πρόσωπα που συντονίζονται για την άρτια διοργάνωση. Παράλληλα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι 96 αθλητές και 27 αθλήτριες».

Ο Μπεν Ρασίντ (μάνατζερ ξένων αθλητών) δήλωσε ότι «στόχος είναι το ρεκόρ διαδρομής, ενώ είναι εφικτός ένας χρόνος στο 2:09.00».

Ο Α’ αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης είπε: «Ο ΣΕΓΑΣ συνεχίζει να προσφέρει συνεχώς στον ελληνικό αθλητισμό και δεν αναφέρομαι μόνο στις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες των αθλητών και τις οποίες υποστηρίζουμε ως ΕΟΕ μέσω της Ολυμπιακής Προετοιμασίας, αλλά στη μεγάλη προσπάθεια που υλοποιείτε με τέτοια εξαιρετικά αποτελέσματα, διοργανώνοντας τόσο σπουδαίες εκδηλώσεις. Είμαστε ικανοποιημένοι που ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο με συνέργειες και με ιδίους πόρους. Ακούγοντας ότι 55.000 πολίτες να συμμετέχουν, αυτή προσπάθεια είναι άξια συγχαρητηρίων και η ΕΟΕ να ξέρετε ότι είναι μαζί σας».

Ο Πάκο Μποραο (πρόεδρος AIMS) δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι κάθε χρόνο εδώ, στην Αθήνα και να παρακολουθώ πως ο θρύλος του Μαραθωνίου συνεχώς μεγαλώνει και προχωρά με νέα επιτεύγματα, όπως είναι ο ύμνος».

Εκ μέρους της Περιφέρειας ο Σπύρος Πάντζας είπε: «Εκπροσωπώντας την Περιφερειάρχη Αττικής, χαιρετίζω την έναρξη των τετραήμερων εκδηλώσεων για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Συγχαίρω όλους τους ανθρώπους που εργάζονται για αυτό το σκοπό και εύχομαι καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος ένα μεγάλο αθλητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός και συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Αττική. Επίσης είναι μία γιορτή, με τη διαδρομή να είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και αποτελεί μήνυμα ειρήνης, δημοκρατίας και εξάλειψης των διακρίσεων και του ρατσισμού. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που γενικεύεται στην Ευρώπη η αύξηση των ακραίων φωνών. Ο Μαραθώνιος βρίσκει την Αττική πληγωμένη καθώς 99 συμπολίτες μας δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτή τη γιορτή και για την Περιφέρεια αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα, η ανακούφιση πληγέντων και η επιστροφή στην κανονικότητα. Προτεραιότητα επίσης, πρέπει να αποτελέσει η επέκταση της αφετηρίας, ώστε όλο και περισσότεροι δρομείς να δηλώνουν συμμετοχή. Η Περιφέρει στηρίζει κάθε χρόνο έτσι και φέτος με το ποσό 280.000 ευρώ, ενώ αναλαμβάνουμε και τη φιλοξενία δημοσιογράφων από το εξωτερικό προκειμένου να προβάλλουν την Ελλάδα διεθνώς».

Ο Θάνος Τάτσης από τον Δήμο Αθήνας είπε: «Ως εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων χαιρετίζουμε τη μεγάλη αυτή διοργάνωση, σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε να γίνει ακόμα καλύτερος, εμείς κάθε χρόνο από την πλευρά μας στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Αυθεντικό Μαραθώνιο».

Ο Ιωάννης Γούλιος (Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ) τόνισε: «Η Ελλάδα είναι η χώρα που δώρισε στην ανθρωπότητα το ευ αγωνίζεσθαι, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Η χώρα μας ενώνει τις έννοιες του αθλητισμού, του πολιτισμού και του τουρισμού και προσφέρει μία σημαντική εμπειρία στους επισκέπτες. Φέτος 9.000 δρομείς από 105 χώρες μαζί με συνοδούς τους, θα ζήσουν αυτή την εμπειρία. Ο τουρισμός είναι εμπειρία και για τους λόγους αυτούς στηρίζουμε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε τα επόμενα χρόνια».

Ο Παναγιώτης Δημάκος (πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής) δήλωσε: «Η Αθήνα θα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος στο τριήμερο που ακολουθεί με 55.000 δρομείς σε όλες τις αποστάσεις. Καλώ τον κόσμο να βγει στον δρόμο να χειροκροτήσει τους δρομείς, αλλά και να έρθει στο Στάδιο όχι μόνο για να ακούσει τον ύμνο «Νενικήκαμεν» και να ζήσει μια υπέροχη εμπειρία».

Τέλος, ο Στάθης Τσαούσης (εκπρόσωπος ERGO) είπε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για όλους εμάς στην ERGO να βρισκόμαστε στο πλευρό των δρομέων καθώς τους προσέχουμε και ασφαλίζουμε. Η ERGO είναι νούμερο ένα ασφαλιστική εταιρεία σε γενικές ασφάλειες, γεγονός που μεγαλώνει την ευθύνη μας, απέναντι στους πελάτες μας, στους ασφαλισμένους και στην ελληνική κοινωνία. Έργο μας είναι να χορηγούμε μεγάλα γεγονότα, όπως είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος γι’ αυτό και στεκόμαστε αρωγοί στον ΣΕΓΑΣ στο Μαραθώνιο. Θέλω επίσης να καλωσορίσω τους περίπου 130 δρομείς που ήρθαν από όλη την Ελλάδα, εκπροσωπώντας τις πόλεις του Run Greece που θα συμμετέχουν στον αγώνα ERGO 3 χλμ. στο πλαίσιο του Μαραθωνίου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπέος: Στις 8 πρώτες ομάδες της Super League με 15 κορυφαίους παίκτες ο Βόλος

Δημοσιεύτηκε

on

By

Δεκαπέντε νέες μεταγραφές ξένων και Ελλήνων πρωτοκλασσάτων ποδοσφαιριστών ετοιμάζει να κάνει η διοίκηση της ΠΑΕ Βόλος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος στην τηλεοπτική εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη.

Ο κ. Μπέος ζήτησε από τους Βολιώτες,αλλά και από τους παράγοντες των δύο ιστορικών ομάδων της πόλης, να υποστηρίξουν τη μεγάλη προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα στη Super League, ενώ ξεκαθάρισε οτι ο σχεδιασμός της είναι για να βρίσκεται ανάμεσα στις 8 ομάδες του πρωταθλήματος.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ και Ηρακλής προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (20/4, 20:15, ΕΡΤSports HD)

Δημοσιεύτηκε

on

By

Ο ΠΑΟΚ θα υπερασπιστεί τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας, στον αυριανό τελικό του φάιναλ φορ της Ιεράπετρας. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος ο «Δικέφαλος» νίκησε στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό, με 3-1 σετ και θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή, για να διεκδικήσει το τρίτο τρόπαιό του στη διοργάνωση.

Τα σετ: 22-25, 25-15, 25-23, 28-26.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παίξει στον τελικό για τρίτη φορά στην τελευταία πενταετία και τέταρτη συνολικά στην Ιστορία της, μετά από συναρπαστικό αγώνα, στον οποίο ο Ολυμπιακός στερήθηκε τόσο τον Αλεξίεφ, που έμεινε στον Πειραιά όσο και τον Κουμεντάκη, που ήταν μεν στον πάγκο αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε επειδή είναι ανέτοιμος.

Οι ομάδες είχαν ισορροπία σε μπλοκ (12-14) και λάθη (20-18), αλλά ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερο σερβίς (10-3) και τους Κλαπβάικ (31π.), Όκολιτς (18π.) σε μεγάλη ημέρα. Ο Ολυμπιακός είχε λύσεις στο κέντρο αλλά υστέρησε στην αποτελεσματικότητα στην επίθεση από τους περιφερειακούς του παίκτες. Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη εφετινή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού, στην τέταρτη συνάντησή τους.

«Παίξαμε καλά, σύμφωνα με το σχέδιό μας. Είχαμε υπομονή, πήραμε τις μπάλες που έπρεπε να πάρουμε και δεν κάναμε εύκολα λάθη. Δεν ήταν πρόβλημα του ΠΑΟΚ η απουσία των δύο ακραίων του Ολυμπιακού. Του Ολυμπιακού ήταν το πρόβλημα» δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιούρι Φιλίποφ.

Ο Φερνάντο Μουνιόθ, από την πλευρά του, είπε: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκρίθηκε στον τελικό, αλλά είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Είχαμε την ατυχία των τραυματισμών του Κουμεντάκη και του Αλεξίεφ και δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν έγκαιρα στην αγωνιστική δράση, όμως όσοι έπαιξαν, ήταν πολύ καλοί. Ξέρουμε ότι στο Κύπελλο είναι διαφορετικά τα πράγματα απ’ ότι στο πρωτάθλημα. Τώρα σκεφτόμαστε τον τρίτο ημιτελικό με τον Φοίνικα για να προκριθούμε στους τελικούς».

Ο Καναδός διαγώνιος του Ολυμπιακού, Γκάβιν Σμιτ, δήλωσε: «Η απουσία του Αλεξίεφ και του Κουμεντάκη μας στοίχισε αλλά δεν είναι δικαιολογία. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά, είχε καλή τακτική και την εκτέλεσαν καλά. Εμείς δεν προσαρμοστήκαμε όπως θα έπρεπε. Σε γενικές γραμμές κάναμε καλό παιχνίδι και περιμένω ότι θα παίξουμε καλύτερα στο μέλλον για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Ο Ντίμα Φιλίποφ επισήμανε: «Θα πρέπει να ξεχάσουμε το σημερινό παιχνίδι και να στρέψουμε το βλέμμα μας στον τελικό. Κοιτάμε τον ΠΑΟΚ και θέλουμε αυτή την κούπα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε σήμερα γιατί είχε ομαδικότητα. Παίξαμε ομαδικά στο μπλοκ και στην άμυνα και αυτά τα στοιχεία μας έδωσαν τη νίκη. Στην αρχή αγχωθήκαμε λίγο όταν είδαμε ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε Αλεξίεφ και Κουμεντάκη, αλλά στη συνέχεια το διαχειριστήκαμε σωστά. Δεν έπαιξαν ρόλο οι απουσίες του Ολυμπιακού. Ο Κώστας (σ.σ. Χριστοφιδέλης) έχει Κύπελλα και πρωταθλήματα στο τσεπάκι του. Μας δυσκόλεψε η παρουσία του».

ΠΑΟΚ (Φιλίποφ): Κλάπβαϊκ 31 (24/46 επ., 3 άσσοι, 4 μπλοκ), Μουαγκουτούτια 10 (9/20 επ., 1 μπλοκ, 65% υπ.), Όκολιτς 18 (10/17 επ., 4 άσσοι, 4 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 10 (7/16 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 71% υπ.), Τακουρίδης 9 (7/11 επ., 2 μπλοκ), Φιλίποφ 1 (1 μπλοκ) / Εφραιμίδης (λ, 76% υπ.), Κωνσταντινίδης (λ), Γάτσης, Μπούτος 1 (1/1 επ.), Τερζής, Γκόρτσανιουκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μουνιόθ): Ανδρεάδης 11 (8/10 επ., 3 μπλοκ), Πετρέας 10 (8/12 επ., 2 μπλοκ), Ραούβερντινκ 13 (11/25 επ., 2 μπλοκ, 65% υπ.), Σμιτ 21 (17/45 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Τερβαπόρτι 3 (1/2 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Χριστοφιδέλης 10 (7/15 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 50% υπ.) / Στεφάνου (λ, 76% υπ.), Δαρίδης (λ), Ζουπάνι 1 (1/3 επ.), Σμαραγδής 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Στιβαχτής.

Ηρακλής-Φοίνικας Σύρου 3-2

Υπόθεση της Θεσσαλονίκης θα είναι και φέτος ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών. Μάλιστα, το ζευγάρι θα είναι ακριβώς ίδιο, αφού όπως πέρυσι στη Ρόδο έτσι και φέτος, στην Ιεράπετρα, θα αναμετρηθούν ο Ηρακλής με τον ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο σημερινό ημιτελικό του φάιναλ φορ ο «Γηραιός» νίκησε τον Φοίνικα Σύρου με 3-2, παρότι βρέθηκε πίσω με 0-1 και 1-2 σετ. Ο Ηρακλής κυριαρχούσε στο θεσμό από το 2000, καθώς ως το 2006 έπαιξε σε πέντε τελικούς και μέτρησε πέντε κατακτήσεις, με μοναδική απουσία το 2003 (Καλαμάτα), ενώ ήταν «χαμένος» το 2001 στην Ξάνθη και πέρυσι.

Τα σετ (πρώτος ο τυπικά γηπεδούχος): 23-25, 25-20, 22-25, 25-23, 15-8.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έχασε μέσα από τα χέρια του το τρόπαιο της Euroleague ο Ολυμπιακός που λύγισε με 13-11 από τη Σαμπαντέλ (video)

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μέσα από τα χέρια του έχασε ο Ολυμπιακός τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στη γυναικεία υδατοσφαίριση. Αν και προηγήθηκε 11-8, περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη, ηττήθηκε 13-11 από τη Σαμπαντέλ στον τελικό του final-4 της Euroleague, με τη γηπεδούχο ισπανική ομάδα να κατακτά για πέμπτη φορά στην Ιστορία της το τρόπαιο. Η μεγάλη διαφορά στις αποβολές, αλλά και το χαμένο πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου με το σκορ στο 11-10, αποτέλεσαν τους καταλυτικούς παράγοντες που εμπόδισαν την ελληνική ομάδα να επαναλάβει το θρίαμβο του 2015 και ανέβει στον ευρωπαϊκό «θρόνο».

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 2-3, 5-2

Ο τελικός ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, που έβγαλε σωστές άμυνες και με δύο γκολ της Μπάκλινγκ μέσα σε 45΄΄ (ένα στα ίσια και ένα σε παίκτρια παραπάνω) προηγήθηκε 2-0. Με έναν «κεραυνό» της Μπεατρίθ Ορτίθ, σε φάση που οι «ερυθρόλευκες» δεν είχαν γυρίσει σωστά στην άμυνα, η Σαμπαντέλ «έσπασε το ρόδι» μετά από πέντε λεπτά αγώνα, αλλά η Ελευθεριάδου με ωραίο σουτ που συνέλαβε… κοιμώμενη την Έστερ αποκατέστησε το +2 για την ελληνική ομάδα. Οι οικοδέσποινες μείωσαν σε 3-2 λίγο πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου σε επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η Ασημάκη με γυριστό από τα 2μ. ανέβασε ξανά τη διαφορά στα δύο γκολ (4-2).

Ακολούθησε ένα «νεκρό» διάστημα των «ερυθρολεύκων», που δέχθηκαν ένα γκολ σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό και ένα σε παίκτρια παραπάνω από αποβολή σε κόντρα, με συνέπεια οι Ισπανίδες να ισοφαρίσουν σε 4-4. Μία καλή άμυνα με παίκτρια λιγότερο κι ένα ξαφνικό σουτ της Τσουκαλά που κατέληξε (με βοήθεια από το μπλοκ και το δοκάρι) στα δίχτυα, επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να ανακτήσει την ψυχραιμία του και το προβάδισμα, όμως η Μπεατρίθ Ορτίθ με ακόμη ένα δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 6-6, 13΄΄ πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο, με τις πρωταθλήτριες Ελλάδας να έχουν κερδίσει μόλις μία αποβολή (κι αυτή όχι σε οργανωμένη επίθεση), αλλά να παραμένουν απόλυτα ανταγωνιστικές, χάρη στα καλά περιφερειακά σουτ και τα τρία γκολ της Χάνα Μπάκλινγκ.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με ένα γκολ της Εσπάρ που ακυρώθηκε ως εκπρόθεσμο και με μία εξαιρετική λόμπα της Ελευθερίας Πλευρίτου, αλλά ο Ολυμπιακός χρεώθηκε με δύο διαδοχικές αποβολές, την πρώτη εκ των οποίων αξιοποίησε η Φόρθα. Τη δεύτερη φορά η άμυνα βγήκε, αλλά οι «ερυθρόλευκες» έκαναν ένα «φθηνό» λάθος και η Νιούσχουλ έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στη Σαμπαντέλ (8-7). Σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη καμπή, οι διαιτητές… εδέησαν να δώσουν πέναλτι υπέρ της Ασημάκη και η Αβραμίδου (που έπαιξε λίγο εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού) ευστόχησε και ισοφάρισε. Οι «ερυθρόλευκες» έχασαν και μία επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά ένα τρομερό σουτ της Τσουκαλά, 32΄΄ πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου, έφερε την ομάδα του Χάρη Παυλίδη ξανά μπροστά στο σκορ (9-8) και η Σταματοπούλου κράτησε το προβάδισμα, αποκρούοντας το εξ επαφής σουτ της Μάικα Γκαρσία στην εκπνοή της τρίτης περιόδου.

Με το άγχος να βαραίνει πια τις Ισπανίδες, που ήταν το λογικό φαβορί του τελικού, ο Ολυμπιακός είχε τη μεγάλη ευκαιρία του. Η Ελευθερία Πλευρίτου «κεραυνοβόλησε» με τη σειρά της την Έστερ και η Μπάκλινγκ, με άμεση εκτέλεση από ασίστ της Ασημάκη, που είχε μόλις κερδίσει την αποβολή, έφεραν τις «ερυθρόλευκες» στο +3 (11-8), με συνολικό σερί 4-0, περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη. Ο Νταβίντ Πάλμα πήρε τάιμ-άουτ και μέσα σε 49 δευτερόλεπτα η Σαμπαντέλ βρήκε δύο «κρύα» γκολ, με σουτ της Φόρθα και της Ματίλντε Ορτίθ από την περιφέρεια. Στην επόμενη επίθεσή του ο Ολυμπιακός κέρδισε αρχικά αποβολή και μετά πέναλτι με τη Μπάκλινγκ, αλλά η Ελευθερία Πλευρίτου που ανέλαβε να το εκτελέσει νικήθηκε από την Έστερ. Η ίδια παίκτρια χρεώθηκε αμέσως μετά με αποβολή, η Νιούσχουλ ισοφάρισε 11-11 και οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη… κατέρρευσαν και απλά είδαν το τρόπαιο να γλιστράει από τα χέρια τους. Στην επίθεση δεν απείλησαν καν, στην άμυνα χρεώθηκαν με ακόμη δύο ποινές και η ισπανική ομάδα «χτύπησε» με τα μεγάλα της ατού, την Μπεατρίθ Ορτίθ (1΄58΄΄) και την -άφαντη ως εκείνο το σημείο- Μάγκι Στέφενς (στα 40΄΄), παίρνοντας τη νίκη με 13-11 και πανηγυρίζοντας έξαλλα έναν τίτλο που έμοιαζε χαμένος πέντε λεπτά πριν τη λήξη…

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Μπάκλινγκ (περιφέρεια), 0-2 Μπάκλινγκ (π.π.), 1-2 Μπ. Ορτίθ (περιφέρεια), 1-3 Ελευθεριάδου (περιφέρεια), 2-3 Γκαρσία (π.π.), 2-4 Ασημάκη (φουνταριστός), 3-4 Εσπάρ (κόντρα), 4-4 Νιούσχουλ (π.π.), 4-5 Τσουκαλά (περιφέρεια), 5-5 Νιούσχουλ (π.π.), 5-6 Μπάκλινγκ (μπάσιμο), 6-6 Μπ. Ορτίθ (περιφέρεια), 6-7 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 7-7 Φόρθα (π.π.), 8-7 Νιούσχουλ (κόντρα), 8-8 Αβραμίδου (πέναλτι), 8-9 Τσουκαλά (περιφέρεια), 8-10 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 8-11 Μπάκλινγκ (π.π.), 9-11 Φόρθα (περιφέρεια), Ματ. Ορτίθ 10-11 (περιφέρεια), 11-11 Νιούσχουλ (π.π.), 12-11 Μπ. Ορτίθ (π.π.), 13-11 Στέφενς (π.π.).

Η Σαμπαντέλ είχε 7/11 με παίκτρια παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια και 2 στην κόντρα.
Ο Ολυμπιακός είχε 2/3 με παίκτρια παραπάνω, 1/2 πέναλτι, 6 γκολ από την περιφέρεια, 1 με μπάσιμο και 1 από θέση φουνταριστού.

Διαιτητές: Μάους (Γερμανία), Ναούμοφ (Ρωσία)

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Νταβίντ Πάλμα): Έστερ, Ματ. Ορτίθ 1, Εσπάρ 1, Μπ. Ορτίθ 3, Χ. Φάρε, Στέφενς 1, Κόρντομπες, Γκαρσία 1, Φόρθα 2, Νιούσχουλ 4, Ντομενέτς, Λέιτον, Α. Φάρε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Έγκενς, Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Γκόφερς, Μπάκλινγκ 4, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤSPORTS HD, ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΤΟΠΙΚΑ10 λεπτά πριν

Σάκης Κοκκίνης: «Η επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου θα αποτελέσει πνοή στον πολιτισμό της πόλης»

ΤΟΠΙΚΑ29 λεπτά πριν

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και συνελήφθη 55χρονος στη Σκιάθο

ΤΟΠΙΚΑ31 λεπτά πριν

Χιλιάδες Βολιώτες έτρεξαν για καλό σκοπό στον Ημιμαραθώνιο

ΤΟΠΙΚΑ34 λεπτά πριν

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα καταστήματα στον Βόλο – Πως θα λειτουργήσουν τη Μ. Εβδομάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ36 λεπτά πριν

Μπέος: Στις 8 πρώτες ομάδες της Super League με 15 κορυφαίους παίκτες ο Βόλος

ΕΛΛΑΔΑ41 λεπτά πριν

Με παρέμβαση Μπρέμπου και Zougla καθαρίζεται η τοξική λίμνη της Φυλής

ΤΟΠΙΚΑ48 λεπτά πριν

Μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εργασίες στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ1 ώρα πριν

ΠΑΟΚ και Ηρακλής προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (20/4, 20:15, ΕΡΤSports HD)

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα πριν

Πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και πρώην δημάρχου Βύρωνα, Ν. Χαρδαλιά

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πριν

Πρώτη φορά πρόγραμμα για κάθε Δημοτική Κοινότητα

Δημοφιλή