Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Αλλάζουμε την εικόνα της χώρας-Το πρώτο δοκιμαστικό δίκτυο 5G στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε

on

«Επιταχύνουμε την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και φροντίζουμε να διαχυθούν με τρόπο δίκαιο σε όλη την κοινωνία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ομίλου ΟΤΕ για την παρουσίαση του πρώτου πιλοτικού δικτύου 5G στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον δήμο Ζωγράφου.

Ειδικότερα, σε υπαίθριο χώρο του δήμου Ζωγράφου παρουσιάστηκαν εφαρμογές που θα είναι διαθέσιμες στους πολίτες με την υλοποίηση του έργου, όπως:

  • Η εφαρμογή Internet of Skills για την προσομοίωση ιατρικής επέμβασης από απόσταση μέσω μάσκας εικονικής πραγματικότητας (VR).
  • Η ολογραφική μεταφορά, μέσω της οποίας άνθρωποι που βρίσκονταν σε διαφορετικά σημεία συζητούσαν στον ίδιο χώρο, σε πραγματικό χρόνο.
  • Η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες σε πραγματικό χρόνο μέσω εικονικής πραγματικότητας (VR).

«Ξεκινήσαμε από τον δήμο Ζωγράφου την πιλοτική εφαρμογή των τηλεπικοινωνιών πέμπτης γενιάς (5G). Αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας σε πολλά επίπεδα. Στον τρόπο που επικοινωνούμε, που απολαμβάνουμε υπηρεσίες, που μετακινούμαστε, που ψυχαγωγούμαστε. Σήμερα ζούμε ένα απτό παράδειγμα για το πως ο ιδιωτικός τομέας και η πολιτεία, τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και τοπικής αυτοδιοίκησης, μπορούν να κάνουν από κοινού τα απαραίτητα βήματα, ώστε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και να φροντίσουμε να διαχυθούν με τρόπο δίκαιο σε όλη την κοινωνία. Ως Πολιτεία συνδράμουμε στην ανάπτυξη των μεγάλων υποδομών, αλλάζουμε την εικόνα της χώρας» δήλωσε στη διάρκεια της εκδήλωσης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας σημείωσε ότι η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα ενσωματώσουν αυτήν την τεχνολογία, «που αποτελεί αλλαγή παραδείγματος και για τις επικοινωνίες και για το ευρύτερο πεδίο των νέων τεχνολογιών». Όπως πρόσθεσε «συνήθως ήμασταν ουραγοί, σήμερα αυτό αλλάζει. Κι αυτό το καταφέραμε, φέρνοντας σε επαφή τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με τα Πανεπιστήμια, που διεξάγουν την έρευνα, καθώς και νομοθετώντας ώστε η χώρα μας να είναι δεκτική στην εισαγωγή αυτών των νέων τεχνολογιών. Προχωράμε μπροστά, θέλουμε η Ελλάδα να γίνει κέντρο νέων τεχνολογιών».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ «το 5G είναι το μέλλον των τηλεπικοινωνιών. Είναι η τεχνολογία πάνω στην οποία θα «τρέχουν» όλες οι πρωτοποριακές εφαρμογές που θα αλλάξουν τη ζωή μας, όπως η ιατρική επέμβαση από απόσταση και η αυτοκίνηση χωρίς οδηγό. Ακούγονται μακρινά, αλλά δεν είναι. Ήδη προετοιμαζόμαστε γι’ αυτά, με το πιλοτικό δίκτυο που υλοποιούμε στον δήμο Ζωγράφου και με τη συμμετοχή μας σε πολυάριθμα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Επενδύουμε δυναμικά, ώστε με την τεχνολογία και την καινοτομία, να φτιάξουμε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους».

Τέλος, η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, τόνισε πως η υποστήριξη αυτής της νέας τεχνολογίας θα δώσει τη δυνατότητα στον τοπικό δήμο να εφαρμόσει προγράμματα που εξυπηρετούν την καθημερινότητα του πολίτη και θα μετατρέψουν την πόλη σε «έξυπνη πόλη».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Τσίπρας και κυβέρνηση γίνονται πιο χυδαίοι και πιο επικίνδυνοι

Δημοσιεύτηκε

on

By

ΤΟ γραφείο τύπου της ΝΔ σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα αναφέρει ότι «ο σημερινό υβριστικό παραλήρημα του κ. Τσίπρα δεν έχει προηγούμενο. Είμαστε βέβαιοι ότι όσο ο χρόνος του τελειώνει τόσο ο ίδιος κι η κυβέρνησή του θα γίνονται πιο χυδαίοι και πιο επικίνδυνοι».

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι η περίοδος του ψεύδους, του διχασμού και της τοξικότητας που σημάδεψε την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει μαζί του» τονίζει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θερμά λόγια του Κ. Μητσοτάκη για την οικονομική πολιτική της Κύπρου (video)

Δημοσιεύτηκε

on

By

Την πολιτική της Κύπρου στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, εξήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ της Λευκωσίας, τόνισε ότι είναι στις προθέσεις του να επαναδιαπραγματευτεί τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Με μια θερμή χειραψία στην είσοδο του Μεγάρου «Γλαύκος Κληρίδης» που έχει την έδρα του ο Δημοκρατικός Συναγερμός υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Οι δύο άνδρες είχαν εφόλης της ύλης συζήτηση με τον Νεοφύτου να σημειώνει πως καλωσoρίζει τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ο κ.Μητσοτάκης μίλησε με θερμά λόγια για την οικονομική πολιτική που ακολούθησε η Κύπρος, μέσω της οποίας βγήκε από το μνημόνιο: «Είμαι εδώ για να χαιρετίσω την οικονομική πολιτική της Κύπρου που πέτυχε να ισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά με τους μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης. Δημοσιονομική εξυγίανση δεν μπορεί να γίνεται στις πλάτες της μεσαίας τάξης. Το πετύχατε εσείς εδώ στην Κύπρο».

Με αφορμή την επίσκεψή του στο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου συνάντησε φοιτητές στο κέντρο καινοτομίας της Microsoft ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αιχμές για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υποστήριξε την αναθεώρηση του άρθρου 16 και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο χαρακτήρισε τερατούργημα.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα τέσσερα αυτά χρόνια μετέτρεψε τα πανεπιστήμια σε κέντρα κατασκευής μολότωφ και τώρα ο κ.Τσίπρας έρχεται να καταθέσει ένα νομοσχέδιο σκούπα που διαλύει ό,τι είχε μείνει όρθιο. Ισοπεδώνει το κάθε τί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πρέπει να αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας τους τελευταίους μήνες παραμονής του στην εξουσία να δεσμεύει την ακαδημαϊκή κοινότητα. Τον καλώ από την Κύπρο να αποσύρει το τερατούργημα που πάει να περάσει με διαδικασίες εξπρές την Μεγάλη εβδομάδα».

Από το βήμα του ένατου οικονομικού φόρουμ ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρόθεσή του να επαναδιαπραγματευθεί τα πρωτογενή πλεονάσματα και επέμεινε στην ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων με τις πολιτικές δυνάμεις στα πρότυπα της Κύπρου, αποκλείοντας όμως τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κομματική εκδήλωση ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την σημασία των ευρωεκλογών και ζήτησε από όλους να συμμετάσχουν στις επικείμενες ευρωεκλογές, ολοκληρώνοντας την πρώτη μέρα επίσκεψής του στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος του ΔΗΣΥ.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές κατά πάντων από τον Β. Μαρινάκη – Οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση (video)

Δημοσιεύτηκε

on

By

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό έβαλε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορώντας κυβερνητικά στελέχη αλλά και τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος αποχώρησε από τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, που διεκδικεί την επανεκλογή του στον Δήμο Πειραιά.

Μιλώντας στον REALFM ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες για να λάβει την απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ότι λειτουργεί ως πραγματικός αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μαρινάκης ψεύδεται», απάντησε ο Πέτρος Κόκκαλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις των κ. Μαρινάκη και Κόκκαλη.

Β. Μαρινάκης: Ήταν μαζί μας επειδή μας είχε ζητήσει ο πατέρας του προκειμένου να έχει αντικείμενο απασχόλησης, καθώς είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του.

Π. Κόκκαλης: Δόξα τω Θεώ, έχω δουλειές να κάνω, ο Μαρινάκης είναι ψεύτης, με παρακάλεσε να είμαι δήμαρχος, είχε τσακωθεί με όλο τον κόσμο.

Β. Μαρινάκης: Θέλω να του ευχηθώ υγεία και καλή πορεία. Το ξέραμε για την υποψηφιότητα, δε μου έκανε εντύπωση.

Π. Κόκκαλης: Αρνήθηκα γιατί δεν ήθελα να είμαι δοτός δήμαρχος από το Μαρινάκη. Ο Μαρινάκης επιθυμεί υποταγή και επιβολή.

Β. Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που δεν έχει αντιληφθεί ότι είμαι στοχοποιημένος από την κυβέρνηση.

Π. Κόκκαλης: Ο Μαρινάκης αρέσκεται σε επιθέσεις και αυτό τον χαρακτηρίζει. Είναι υποψήφιος και όχι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Β. Μαρινάκης: Έχω δει πολιτικές αθλιότητες, αλλά ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ξεπέρασαν κάθε όριο, έφτασαν στο σημείο να με μέμφονται γιατί στη μνήμη του πατέρα μου έκανα δωρεά εξοπλισμό, τρεις υπολογιστές και δύο αιρ-κοντίσιον.

Π. Κόκκαλης: Ο Μαρινάκης δεν ξέρει ούτε πόσο κάνουν τρία αιρ-κοντίσιον, είναι αστείο να το συζητάμε. Καλά θα κάνει να μετράει και να μην εμπλέκεται με την πολιτική.

Οξεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στον επιχειρηματία με αφορμή τα όσα υποστήριξε στη συνέντευξή του, εξαπέλυσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

«Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια. Ο γνωστός εφοπλιστής, εκδότης, και κατηγορούμενος «βγαίνει μπροστά» ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα «στημένα»», ανέφερε το Μαξίμου.

Ο εφοπλιστής είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων, ότι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Παππάς του ζήτησαν να δώσει χρήματα στον Χρήστο Καλογρίτσα προκειμένου αυτός, το 2016, να πληρώσει την πρώτη δόση για τον τότε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ευθέως εάν τα λεγόμενα του επιχειρηματία ισχύουν ή όχι.

Ο κ. Μαρινάκης «είπε, ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε αίτημα του κ. Τσίπρα να δανείσει 20,5 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Ανέφερε, επίσης, ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ, τού ζητήθηκε να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου. Ρωτάμε ευθέως τους κ. Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ναι ή όχι;», σημείωσε με ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αμέσως μετά την εμφάνιση του διωκόμενου και για εμπορία ναρκωτικών, Βαγγέλη Μαρινάκη, έσπευσε μέσα σε λίγα λεπτά να υιοθετήσει τα ψευδή και λασπώδη επιχειρήματά του.

Δεν προξενεί καμία εντύπωση. Επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας, ότι ο κ. Μητσοτάκης, όπως ακριβώς και ο δήμαρχος του Πειραιά, είναι απλά μπροστινοί του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ», σχολίασαν κυβερνητικές πηγές.

Από τη στιγμή που υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες του κ. Μαρινάκη, η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας οφείλουν να δώσουν πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Σχετικές ειδήσεις: Αντιπαράθεση Μαξίμου-ΝΔ για τις δηλώσεις Μαρινάκη (video)
Πέτρος Κόκκαλης: Ο κ. Μαρινάκης ψεύδεται

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Χωρίς κατηγορία5 ημέρες πριν

Η Σταυρούλα Σπύρου υπ Δημ. Σύμβ. με τον Αχιλλέα Μπέο μίλησε στον ASTRA δείτε το video

Χωρίς κατηγορία5 ημέρες πριν

13 χρονη Προσπαθησε να βάλει τέλος πηδώντας από γέφυρα και την έσωσε Αστυνομικος πιάνοντας την στον αέρα

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Πέθανε πολιτικός μηχανικός εν ώρα εργασίας

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του πιλότος των εναέριων μέσων

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Ο Μαρινάκης εγγυάται και για το μπάσκετ του Ολυμπιακού

ΜΠΑΣΚΕΤ5 ημέρες πριν

Sold out από τους φίλους του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια του τρίτου αγώνα με τη Ρεάλ!

ΜΠΑΣΚΕΤ5 ημέρες πριν

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

ΤΟΠΙΚΑ2 ημέρες πριν

Στις 24.000 ευρώ το ομοίωμα της Αργούς στον κόμβο δημαρχείου με απευθείας ανάθεση

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες πριν

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 52χρονο μοτοσικλετιστή

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

«Ντέρμπι στα χαρτιά», ο Παναθηναϊκός συνέτριψε 104-72 την ΑΕΚ – Έχασε στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός

Δημοφιλή