Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Just Cause 4 – Review: Θεωρία του χάους

Δημοσιεύτηκε

on


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018, 22:24

Πληροφορίες

Τίτλος: Just Cause 4
Διαθέσιμο σε: PlayStation 4 / Xbox One / PC
Δοκιμάστηκε σε: PlayStation 4
Εταιρεία Ανάπτυξης: Avalanche Studios
Εκδότρια Εταιρεία: Square Enix
Είδος: Third Person Shooter
Ηλικίες: 18+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 4 Δεκεμβρίου 2018
Μετάφραση / Μεταγλώττιση: Όχι

Παρά το γεγονός ότι η σειρά Just Cause δεν κατατάσσεται στις κορυφαίες ή στις διασημότερες action gaming σειρές, έχει κερδίσει το δικό της κοινό με την πάροδο των χρόνων με βασικό της κίνητρο την αγνή, “άμυαλη” δράση. Σαν μια μεγάλου μήκους ταινία του Michael Bay, τα παιχνίδια Just Cause περιλαμβάνουν συνεχή δράση, εκρήξεις και υπερβολικά stunts από τους χαρακτήρες. Ο Rico Rodriguez, βασικός πρωταγωνιστής των συγκεκριμένων παιχνιδιών, μετά την περιπέτειά του στη νήσο Medici, επιστρέφει με σκοπό και αυτή τη φορά να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, απελευθερώνοντας τη Solis, μια φανταστική, εξωτική, νοτιοαμερικάνικη χώρα, από το δικτατορικό καθεστώς.


Όσοι περιμένατε μια πιο σοβαρή προσέγγιση της σειράς από τους δημιουργούς της (Avalanche Studios), θα απογοητευτείτε μιας και για ακόμη μια φορά το σενάριο περνάει σε δεύτερη (έως και τρίτη) μοίρα και συνεχίζει να είναι αδιάφορο και “χαζό” όπως το έχουμε συνηθίσει. O Rico αυτή τη φορά θα έρθει αντιμέτωπος με τους Black Hand, μια μεγάλη στρατιά μισθοφόρων που λειτουργεί ως το δεξί χέρι των δικτατόρων Salvador Meldoza και Sebastiano Di Ravello, που είναι γνωστοί από προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Αυτό που κάνει τη Solis να διαφέρει σε σχέση με τους προηγούμενους προορισμούς, είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αποτυπώνονται αρκετά έντονα στην οθόνη (καταιγίδες, ανεμοστρόβιλοι κτλ). Μόνο που όλα τα προηγούμενα είναι δημιουργημένα τεχνητά από τους Black Hand με σκοπό την κυριαρχία τους στην περιοχή. Ο Rico καλείται να βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα, να τα στρέψει εναντίον των Black Hand και να απελευθερώσει τους κατοίκους της Solis από τα παραπάνω βάσανα. Η ιστορία εξελίσσεται μέσω των κακοσχεδιασμένων (σκηνοθετικά και τεχνικά) cutscenes, των αδιάφορων χαρακτήρων, των κάκιστων διαλόγων και του αστείου ποιοτικά αμερικανό-μεξικάνικου voice acting, πράγματα που δεν μας κάνουν και ιδιαίτερη εντύπωση μιας και είναι χαρακτηριστικά όλης της σειράς.

Το Just Cause 4 είναι δομημένο ως ένα κλασικό open world-sandbox παιχνίδι τρίτου προσώπου, του τύπου των GTA, με απώτερο όμως σκοπό την απελευθέρωση όλου του χάρτη, κομμάτι-κομμάτι. Υπάρχουν 32 αποστολές (Region Strikes), μια σε κάθε περιοχή και ολοκληρώνοντάς τες διευρύνετε τα όρια του δικού σας στρατού. Αν μια περιοχή απελευθερωθεί, μένει για πάντα στα χέρια του Rico και των επαναστατών, αφού ο εχθρός πλεόν δεν αντεπιτίθεται. Το μεγαλύτερο σφάλμα του παιχνιδιού βρίσκεται κάπου εδώ, στη δομή των ίδιων των αποστολών, που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα μονότονη στην καλύτερη και πρόχειρη στη χειρότερη των περιπτώσεων. Τα objectives είναι πάνω κάτω τα ίδια συνεχώς: ενεργοποίησε και προστάτευσε την κονσόλα, απελευθέρωσε τους κρατούμενους και κατάστρεψε τις γεννήτριες. Αυτά τα objectives επαναλαμβάνονται μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και κουράζουν, ιδιαίτερα από ένα σημείο και μετά, δείχνοντας ξεκάθαρα την προχειρότητα του σχεδιασμού. Ευτυχώς, τα πράγματα γίνονται λίγο καλύτερα στα Operations, που είναι μεγαλύτερου σκέλους multi-step αποστολές που σχετίζονται με τα καιρικά φαινόμενα που αναφέραμε παραπάνω και απαιτούνται για την ολοκλήρωση της ιστορίας. Κάτι που επίσης παρατηρήσαμε στις παραπάνω αποστολές, είναι ότι η δυσκολία έχει ιδιαίτερες ανισορροπίες και τα πολλά retries που μπορεί να κάνει ο παίκτης σε συγκεκριμένα σημεία δεν οφείλονται αποκλειστικά σε ανικανότητα ή λάθη του, αλλά σε κακό σχεδιασμό των αποστολών από τους developers.


Για όσους δεν γνωρίζετε τι εστί Just Cause, να τονίσουμε ότι μιλάμε για ένα action παιχνίδι με πολλά shooting στοιχεία και ορισμένα χαρακτηριστικά gadgets όπως το αλεξίπτωτο, το Wingsuit και κυρίως το Grappling Hook (δηλαδή ο γάντζος) που, ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, παίζει σημαντικότερο ρόλο. Ξεκινώντας από την αρχή λοιπόν, το shooting είναι αρκετά βελτιωμένο και πολύ ευχάριστο και αξιοποιεί σωστά τα δεκάδες διαφορετικά όπλα, κάθε ένα από τα οποία έχει και το δικό του secondary fire. Από τα κλασικά rifles και τα RPGs, μέχρι τα weather weapons, όπως το Lightning Gun που εξαπολύει ηλεκτρισμό και το Wind Gun που εκτοξεύει με πίεση αέρα προς τους εχθρούς εξουδετερώνοντας τους, το οπλοστάσιο είναι πλήρες. Πλήρες είναι επίσης και το ρόστερ των διαθέσιμων οχημάτων, είτε εδάφους, είτε θαλάσσης, είτε αέρος.

Στο Just Cause 4 έχει δοθεί ακόμη περισσότερη προσοχή στο Grappling Hook και υπάρχουν πολλές παραμετροποιήσεις σε αυτό. Μπορείτε να τροποποιήσετε το μπαλόνι που προσκολλάται σε εχθρούς και οχήματα σηκώνοντάς τα από το έδαφος ή να βάλετε ένα booster και, κολλώντας τον γάντζο σε κάποιο αντικείμενο, να το εκτοξεύσετε στον αέρα. Υπάρχουν ρυθμίσεις και upgrades για την ένταση και το μέγεθος του μπαλονιού, το περιεχόμενό του, το αν θα εκρήγνυται η όχι, το πόσο δυνατά θα λειτουργεί ο γάντζος και πολλά άλλα. Όσο όμως και αν θέλει το παιχνίδι να προωθήσει το συγκεκριμένο gadget, το Grappling Hook παραμένει προαιρετικό εργαλείο και στις 20 περίπου ώρες ενασχόλησής μας με τον τίτλο το χρησιμοποιήσαμε ελάχιστα, πλην της χρήσης του για τη γρήγορη μετακίνηση (όπως ο ιστός στο Spiderman).


Αν αναρωτιέστε τι άλλο μπορείτε να κάνετε στον ανοιχτό κόσμο του Just Cause 4, μάλλον εν τέλει θα απογοητευτείτε. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες (Crew members), που έχουν ξεχωριστά side quests ο καθένας και το reward σε όλους είναι upgrades για το Grappling Hook… Ο Sargento σάς βάζει να καταστρέψετε τα 24 αερόστατα, η Garland θέλει να εκτελέσετε διάφορα (εκατοντάδες για την ακρίβεια) Challenges (που είναι ή speed tests με οχήματα ή σας βάζουν να περάσετε με το wingsuit μέσα από εναέρια δαχτυλίδια κτλ) και ο Javi θα σας βάλει να ανακαλύψετε τους 6 μεγάλους τάφους μέσα στον χάρτη, ολοκληρόνοντας το storyline του. Με λίγα λόγια, ο χάρτης είναι βομβαρδισμένος από τα τελείως βαρετά και απίστευτα μονότονα challenges της Garland και τα αερόστατα του Sargento. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνετε και μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τον κόσμο του παιχνιδιού ως έναν από τους πιο “άδειους” και αδιάφορους χάρτες ανοιχτού κόσμου που έχουμε δει σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Είναι κρίμα, μιας και ο χάρτης, αυτός καθ’ αυτός, έχει καλές προοπτικές.

Καταστρέφοντας εξοπλισμό με έντονο κόκκινο χρώμα, ανεβάζουμε το Chaos Level, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να ξεκλειδώνουμε πιλότους, που μπορούν είτε να μας μεταφέρουν με fast travel σε τοποθεσία της επιλογής μας, είτε να «ρίξουν» με Air Drop το όπλο η το όχημα που επιθυμούμε. Η λίστα των διαθέσιμων όπλων και οχημάτων ξεκλειδώνεται σταδιακά με την ολοκλήρωση αποστολών, ενώ το fast travel είναι αρκετά γρήγορο και άμεσο. Ευτυχώς, η μονοτονία του gameplay δεν επιβαρύνεται από άλλα προβλήματα, καθώς το παιχνίδι λειτουργεί αρκετά καλά και έτσι δεν υπάρχουν σοβαρά bugs, παρά μόνο κάποιες αστάθειες στα physics.


Το Just Cause είναι μια σειρά που βασίζεται πολύ στα physics του περιβάλλοντος, μιας και τα stunts του Rico με τον γάντζο, αλλά και η αλληλεπίδραση των χαρακτήρων με τα διάφορα αντικείμενα είναι πολύ συχνά φαινόμενα. Στο Just Cause 4, τα physics γενικά δουλεύουν, υπάρχουν όμως στιγμές που μπορεί να γίνουν πολύ απρόβλεπτα, οδηγώντας τον Rico μέχρι και στον θάνατο, με αστείους τρόπους. Αυτό ενισχύεται και από τον πολύ περίεργο χειρισμό των οχημάτων και κυρίως των αυτοκινήτων. Το παιχνίδι, αν και φωνάζει από χιλιόμετρα ότι είναι “χτισμένο” για co-op εμπειρία, δεν περιλαμβάνει κανενός είδους multiplayer προς το παρόν, παρά μόνο τα Leaderboards μεταξύ φίλων στα διάφορα Challenges (Feats όπως ονομάζονται εντός του παιχνιδιού). Ακόμη μια χαμένη ευκαιρία, που θα μπορούσε να κάνει το παιχνίδι έστω και λίγο πιο ενδιαφέρον και να σπάσει την μονοτονία των βαρετών objectives. Το πλήθος των όπλων, των οχημάτων και των βάσεων, θέτουν σωστά θεμέλια για έναν πλούσιο τίτλο που δυστυχώς “πνίγεται” από την προχειρότητα σε κάθε επίπεδο: από το gameplay μέχρι τον οπτικό του τομέα.


Μετά τα μεγάλα παράπονα από τα τεχνικά προβλήματα του Just Cause 3 (τεράστια loading times και κακό framerate) η Avalanche δεν θέλησε να κάνει ξανά το ίδιο λάθος και έτσι, ρίχνοντας ελαφρώς την ποιότητα των γραφικών, κατάφερε να εξαλείψει σε μεγάλο βαθμό τα δύο παραπάνω προβλήματα. Από την άλλη όμως, δημιουργήθηκαν νέα θέματα που αφορούν το υπερβολικό motion blur κατά την κίνηση της κάμερας, αλλά και τα αρκετά ξεπερασμένα textures σε πολλά αντικείμενα. Αποκορύφωμα αυτής της κακής ποιότητας είναι τα απαράδεκτα άσχημα cutscenes, που θυμίζουν παιχνίδι προηγούμενης γενιάς χωρίς καμία υπερβολή.

Τα γενικότερο οπτικό κομμάτι δεν είναι πάντως άσχημο (όχι ότι εντυπωσιάζει κιόλας) και με τη χρήση HDR τα πράγματα γίνονται εμφανώς καλύτερα. Γενικότερα, το performance είναι σταθερό στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο σε όλες τις κονσόλες (και ιδιαίτερα στο PS4 όπου πραγματοποιήθηκε το Review), με ελάχιστες εξαιρέσεις και, παρά τα μέτρια γραφικά, οι εκρήξεις και τα weather effects αποδίδονται αρκετά σωστά. Ευχαριστημένοι μείναμε πάντως από το soundtrack του τίτλου, που ταιριάζει απόλυτα στο action θέμα και εναλλάσσεται ανάλογα με την ένταση και τη σημασία της κάθε αποστολής. Στο Just Cause 4 υπάρχουν επίσης διάφοροι νοτιοαμερικάνικοι, λατινικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί για να ακούτε όταν οδηγείτε (τύπου GTA).

Συμπέρασμα

To τέταρτο ταξίδι του Rico Rodriguez είναι και αυτό που δείχνει εντονότερα ότι η σειρά χρειάζεται επειγόντως ανανέωση και πιο φρέσκες ιδέες. Είναι κρίμα ένα αρκετά καλό concept να χαραμίζεται με την προχειρότητα εκ μέρους των δημιουργών. Σε μια εποχή που τα περισσότερα open world παιχνίδια εξελίσσονται, το Just Cause παραμένει το ίδιο, βασισμένο στις ίδιες αρχές, που όμως μοιάζουν πλέον ξεπερασμένες.

Με όπλο την ακατάπαυστη δράση του και τις έντονες εκρήξεις του, το Just Cause 4 είναι ένα παιχνίδι που προτείνεται αυστηρά στους φίλους της σειράς ή σε πιο action κοινό, μετά όμως από μια «γενναία» πτώση της τιμής του.

Βαθμολογία: 6/10


Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη CD Media για τις ανάγκες του Review.

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι είναι τα Mystery Boxes της Huawei που εμφανίστηκαν σε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα;

Δημοσιεύτηκε

on

By


Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, 21:00

Τι είναι τα Mystery Boxes της Huawei που εμφανίστηκαν σε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα;

Η Huawei συνηθίζει να εκπλήσσει τον κόσμο της τεχνολογίας με τις παρουσιάσεις των προϊόντων της τα τελευταία χρόνια, με καινοτομίες στα χαρακτηριστικά και τεχνολογικές ανατροπές που την διαφοροποιούν και την τοποθετούν στην κορυφή των εξελίξεων, σε ότι αφορά τις νέες τάσεις στα smartphones.

Σύντομα, η Huawei θα παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο P30, τον διάδοχο του P20 που άλλαξε τα δεδομένα στην φωτογράφιση μέσω smartphones. Σε αναμονή λοιπόν της νέας συσκευής και εν μέσω ανακοινώσεων με υποθέσεις για τα χαρακτηριστικά της σε όλο τον παγκόσμιο τύπο αλλά με την εταιρεία να κρατάει κλειστά τα χαρτιά της και επισήμως να μην επιβεβαιώνει τίποτα, η Huawei επέλεξε έναν πολύ δημιουργικό τρόπο για να μας αυξήσει ακόμα περισσότερο την περιέργεια. Εξάλλου η εταιρεία μάς έχει συνηθίσει σε καμπάνιες πολύ δημιουργικές.

Ένα μυστηριώδες κουτί εμφανίστηκε σε εξουσιοδοτημένα  καταστήματα σε όλη την Ελλάδα δηλώνοντας πως κάτι πολύ σπουδαίο έρχεται στις 26 Μαρτίου. Τα μυστηριώδη κουτιά είναι τοποθετημένα στους εκθεσιακούς χώρους της Huawei εντός των καταστημάτων και ενισχύουν την αίσθηση του μυστηρίου για την έκπληξη που περιμένει τους καταναλωτές στις 26 Μαρτίου και τα νέα δεδομένα που αναμένεται να θέσει η Huawei στα χαρακτηριστικά ενός smartphone και ειδικά στον τομέα της φωτογραφίας. Τι μυστικά άραγε να κρύβει το μυστηριώδες κουτί της Huawei;

Βρείτε και εσείς το Mystery Box της Huawei και μείνετε συντονισμένοι για την αποκάλυψη στις 26 Μαρτίου!


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, 21:07

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To doodle για την Εθνική Επέτειο του 1821 από τη Google

Δημοσιεύτηκε

on

By


Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, 08:52

To doodle για την Εθνική Επέτειο του 1821 από τη Google

Στην επέτειο της Επανάστασης του 1821 είναι αφιερωμένο το σημερινό της doodle της Google.

Έτσι όποιος πληκτρολογήσει google.com θα δει μια ελληνική σημαία να κυματίζει στην οθόνη του.

Η ημέρα αυτή είναι επίσημη αργία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ο διπλός εορτασμός της, την κάνει μία από τις σημαντικότερες ημερομηνίες του χρόνου.

Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική γιορτή καθώς η εκκλησία μας τιμά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, 08:54

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ONE PIECE World Seeker – Review: Για τους φίλους του anime

Δημοσιεύτηκε

on

By


Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 22:00

Πληροφορίες

Τίτλος: One Piece World Seeker
Πλατφόρμες: PC / PS4 /Xbox One
Δοκιμάστηκε σε: PS4
Εταιρεία Ανάπτυξης: Ganbarion
Εκδότρια Εταιρεία: Bandai Namco Entertainment
Είδος: Action-Adventure
Ηλικίες: 12+ 
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 15 Μαρτίου 2019

Εισαγωγή

To One Piece αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα anime (ιαπωνικό καρτούν) στον πλανήτη, με εκατομμύρια αναγνώστες και θεατές να το ακολουθούν σε κάθε κυκλοφορία και έκδοση του εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Από το 1997 που κυκλοφόρησε το manga (ιαπωνικό κόμικ) και το 1999 που κυκλοφόρησε το anime, έχουν εκδοθεί 92 volumes για το manga, ενώ το anime αυτή την στιγμή βρίσκεται στα 875 επεισόδια. Ο δημιουργός του, Eiichiro Oda, έχει αναφέρει σε συνέντευξη του ότι σκοπεύει να το συνεχίσει για άλλα τόσα χρόνια.

Σε αυτά τα 22 χρόνια εκτός των manga και anime έχουν κυκλοφορήσει και αρκετά παιχνίδια με τον Luffy και την παρέα του, πότε όμως ένας open world τίτλος. Αυτό το κενό έρχεται να αναπληρώσει η Ganbarion και σε συνεργασία με την Bandai Namco, μας προσφέρουν τον πρώτο action-adventure open world τίτλο στο σύμπαν του One Piece, με όνομα One Piece World Seeker.

Σενάριο

Το One Piece: World Seeker λαμβάνει χώρα στο Prison Island που βρίσκεται στον «Νέο Κόσμο». Ο Monkey D. Luffy μαζί με το πλήρωμά του βρίσκονται στο νησί με σκοπό την ληστεία στην Sky Prison. Το σχέδιο του πληρώματος ενώ κύλησε ομαλά, κατέληξε σε παγίδα από τον Issac, τον φύλακα του νησιού, και μετά από μια μεγάλη μάχη οι ήρωες μας βρέθηκαν διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του Prison Island.

Μετά την πτώση του πληρώματος από το Sky Prison, o Luffy γνωρίζει μια κοπέλα ονόματι Jeanne, η οποία όπως του εξηγεί, αποτελεί την αρχηγό της αντίστασης που υπάρχει στο νησί. Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του καπετάνιου του πληρώματος, Monkey D. Luffy και σκοπός σας για αρχή είναι να βρείτε τους συντρόφους σας, οι οποίοι αγνοούνται. Όσο θα τους ψάχνετε, θα βρεθείτε ανάμεσα σε αρκετές μάχες, μεταξύ της αντίστασης, πειρατών και του ναυτικού, με αποτέλεσμα να μείνετε για να βοηθήσετε τους κατοίκους με τα προβλήματα τους.

Το σενάριο του παιχνιδιού ενώ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, είναι αρκετά καλά δομημένο, εξελίσσεται ομαλά και διαθέτει αρκετά plot twists που σίγουρα θα σας κρατήσουν συντονισμένους στις οθόνες σας μέχρι το τέλος, ιδιαίτερα όταν θα αρχίσουν να εμφανίζονται διάφοροι αγαπημένοι χαρακτήρες του anime, οι οποίοι εμπλέκονται σε αυτό.

Gameplay

Το One Piece World Seeker είναι ένα action-adventure παιχνίδι με κύριο χαρακτηριστικό το open world στοιχείο του. Για όσους δεν γνωρίζουν τον Luffy και τις ικανότητες του, για να σας βάλουμε λίγο στο κλίμα, θα σας πούμε απλά ότι το σώμα του είναι φτιαγμένο από λάστιχο. Ως εκ τούτου, μπορεί να τεντωθεί, να ξεχειλωθεί, να φουσκώσει μέρη του  σώματος του, να αναπτύξει μεγάλες θερμοκρασίες με την τριβή κ.α.

Ειδικά το τέντωμα θα είναι η νούμερο ένα ικανότητα που θα χρησιμοποιήσετε στο παιχνίδι, καθώς το One Piece: World Seeker έχει σαφείς επιρροές από τα Arkham παιχνίδια, όσον αφορά την κίνηση μέσα στον κόσμο. Μπορείτε να πιαστείτε σχεδόν από τα πάντα και να εκτοξευθείτε σε μεγάλα ύψη, κάτι που καθιστά το ταξίδι ανάμεσα στις πόλεις και τα χωριά του Prison Island μια αρκετά ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία. Ενδεικτικά, αν και υπάρχει και η επιλογή του fast travel, εμείς δεν το χρησιμοποιήσαμε σχεδόν καθόλου, αφού προτιμούσαμε την θέα του νησιού από τον ουρανό.

Το Prison Island είναι ικανοποιητικό σε μέγεθος, αν και με την παραπάνω ικανότητα μπορείτε να το γυρίσετε σε μερικά λεπτά. Ο κόσμος είναι πανέμορφος και ποικίλος, καθώς θα επισκεφθείτε από μεγάλες πόλεις, χωριά, ορυχεία, βάσεις του ναυτικού, λιμάνια κ.α. Αυτό που δεν μας άρεσε είναι ότι είναι αρκετά άδειος καθώς ειδικά στην Steel City, που είναι η μεγάλη πόλη του νησιού, υπάρχουν κάποια σκόρπια ακίνητα NPC κάθε μερικά μέτρα και γενικά πολλές περιοχές φαίνονται άψυχες. Θα μπορούσε να γίνει σίγουρα καλύτερη δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

Ταξιδεύοντας στο Prison Island θα παρατηρήσετε κουκκίδες και σεντούκια να φαίνονται στον χάρτη. Αυτά είναι materials, τα οποία μπορείτε να μαζέψετε και τα οποία θα χρειαστείτε τόσο σε quests, όσο και σε διάφορα crafts, τα οποία μπορείτε να κάνετε στο παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα, στο πλοίο σας μπορείτε να μιλήσετε σε διάφορα μέλη του πληρώματος σας (Franky και Ussop) ώστε να κάνετε dismantle και craft αντικείμενα, τα οποία μπορούν να σας ανεβάσουν τα στατιστικά και τις δυνάμεις. Η ποικιλία των αντικειμένων, αν και μικρή, μπορεί να σας δώσει τεράστια ώθηση στις μάχες. Στο πλοίο επίσης, μπορεί να στείλετε τους συντρόφους σας σε αποστολές για να σας βρουν materials, αναλόγως με τι θα τους ταΐσετε. Δεν την βρήκαμε ιδιαίτερα χρήσιμη την επιλογή αυτή, καθώς με λίγο σχολαστικό ψάξιμο, είχαμε πάντα τα αντικείμενα που χρειαζόμασταν ήδη πάνω μας.

Ένας τόσο μεγάλος κόσμος δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει και μια πληθώρα από αποστολές, τόσο κύριες, όσο και side quests. Συνολικά υπάρχουν 17 chapters, που αποτελούν τις main αποστολές, ενώ υπάρχουν και γύρω στα 100 side quest όλων τον ειδών. Βέβαια αυτό που μας δυσαρέστησε είναι ότι τα  side quests είναι αρκετά μονότονα και βαρετά, δεν έχουν καμία πρωτοτυπία (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) και τα περισσότερα είναι του στυλ «χρειάζομαι αυτά τα materials, φέρ’ τα μου» ή «σε εκείνο το σημείο έχει κακούς, σκότωσε τους». Από την άλλη υπάρχει και ένας αριθμός από side quests που πραγματικά συμπληρώνουν το βασικό story και είναι  πραγματικά ενδιαφέροντα. Συνολικά αν θελήσετε να τα δείτε όλα, τότε στη normal δυσκολία το παιχνίδι θα σας κρατήσει απασχολημένους γύρω στις 20 ώρες.

Αν και βαρετά, καλό είναι να κάνετε όσο πιο πολλά μπορείτε, καθώς σας ανταμείβουν τόσο με SP points, όσο και με συνταγές για craft αντικειμένων, ενώ ανεβάζουν και το Karma μεταξύ των χαρακτήρων του παιχνιδιού. Με τα SP points μπορείτε να ξεκλειδώσετε τις ικανότητες του Luffy μέσα από ένα αρκετά απλοϊκό, αλλά κατανοητό skill tree που διαθέτει όλες τις δυνάμεις, που έχουμε λατρέψει στο anime. Το Karma έχει να κάνει με το κατά πόσο είστε αρεστός στους άλλους χαρακτήρες και όσο ολοκληρώνετε quests και αυτό ανεβαίνει, τόσο περισσότερες επιλογές ξεκλειδώνουν, ενώ αν το πάτε 100% υπάρχει η πιθανότητα να δείτε κάποιο ειδικό cutscene.

Όσον αφορά στο σύστημα μάχης, παρότι ο Luffy διαθέτει μια ευρεία γκάμα από επιθέσεις, στην πραγματικότητα θα χρησιμοποιήσετε ελάχιστες από αυτές, καθώς οι περισσότεροι βασικοί εχθροί πεθαίνουν αρκετά εύκολα. Κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιείτε τις βασικές μπουνιές και τη μακρινή επίθεση. Πιο συγκεκριμένα ο Luffy διαθέτει δυο modes επιθέσεων: ένα για γρήγορες επιθέσεις και αποφυγή και ένα για μεγαλύτερη ζημιά και block. Και τα δυο λειτουργούν αρκετά καλά, καθώς αρκετά bosses χρειάζονται διαφορετικές τακτικές για να τα κερδίσετε, αν και πάλι δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα. Όπως και να έχει, αν και απλοϊκό το σύστημα μάχης, εμείς το διασκεδάσαμε, καθώς είδαμε όλες τις δυνατότητες του χαρακτήρα να ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας.

Από την άλλη, κάποια πράγματα είναι είτε αχρείαστα, είτε δεν δουλεύουν σωστά πάντα. Πρώτον υπάρχει επιλογή stealth για να προσεγγίσετε αρκετές αποστολές. Πρόκειται για επιλογή που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τον παράτολμο χαρακτήρα του πρωταγωνιστή. Σχεδόν ποτέ, δεν του έχουν πει να πάει κάπου χωρίς να κάνει φασαρία και να μην διαλύσει τα πάντα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Πραγματικά δεν χρειαζόταν.

Δεύτερον η κάμερα αρκετές φορές είναι δυσλειτουργική. Όχι τόσο στο travelling, όσο στις μάχες, καθώς δεν γυρνάει μαζί με τον Luffy, αλλά σε κάθε μάχη γυρνούσαμε πρώτα τον χαρακτήρα, μετά την κάμερα και μετά κάναμε επίθεση, ενώ χάναμε αρκετό χρόνο, κάτι που σε boss fights, μετράει αρκετά.

Τεχνικός Τομέας

Ο οπτικοακουστικός τομέας του One Piece: World Seeker είναι ίσως το δυνατότερο σημείο του τίτλου. Τα γραφικά είναι cel-shaded και καλοσχεδιασμένα, με τους χαρακτήρες (καλούς και κακούς) να είναι λεπτομερέστατοι, σε σημείο που μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από κάποιο επεισόδιο του anime. Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι επίσης πολύ καλά σχεδιασμένος, με κάθε περιοχή να ξεχωρίζει, αν και όπως αναφέραμε πιο πάνω είναι αρκετά άδειος. Εντύπωση μας έκανε η παντελής απουσία της πανίδας.

Όσον αφορά τον ηχητικό τομέα δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Από τη στιγμή που τις φωνές όλων των χαρακτήρων ενσαρκώνονται από τους ηθοποιούς του anime, τα αποτελέσματα δεν θα μπορούσαν παρά να εντυπωσιάζουν. Το μόνο αρνητικό που παρατηρήσαμε, είναι ότι σε κάποιες συνομιλίες εκτός των cutscenes, δεν ακούγονταν πλήρεις ομιλίες, παρά μόνο μερικές λέξεις κατά την διάρκεια του διαλόγου.

Συμπέρασμα

Συνολικά το One Piece World Seeker είναι ένα καλό action-adventure παιχνίδι, όμως είναι ένας ακόμα καλύτερος One Piece τίτλος. Διαθέτει αρκετά ενδιαφέρον σενάριο, με όλους τους αγαπημένους χαρακτήρες να παρελαύνουν στην οθόνη μας, ιδιαίτερα ικανοποιητικό οπτικοακουστικό τομέα και ένα αρκετά μεγάλο, αν και κάπως πιο άδειο απ’ ότι θα θέλαμε, κόσμο προς εξερεύνηση. Οι ικανότητες του Luffy συμβάλλουν σε ένα διασκεδαστικό σύστημα μάχης, αν και η κάμερα πολλές φορές δεν θα είναι σύμμαχος σας, ενώ και τα side quests θα μπορούσαν να είναι λιγότερο μονότονα.

Από την άλλη το One Piece World Seeker απευθύνεται αυστηρά στους fans του manga και του anime, καθώς όσοι δεν έχετε ιδέα από αυτά, ίσως να μην βρείτε κάτι που θα σας εντυπωσιάσει. Οι υπόλοιποι επενδύστε άφοβα καθώς θα βρείτε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σας έκαναν να αγαπήσετε το anime. Εμείς πάντως απολαύσαμε στο έπακρο τον Luffy και την παρέα του σε μια ακόμη περιπέτεια τους, στον «Νέο Κόσμο».

Βαθμολογία:  7/10

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Entertainment Hellas για τις ανάγκες του Review.

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΤΟΠΙΚΑ6 ημέρες πριν

Αποκλειστικο Διαλύεται το στρατόπεδο Γεωργούλα και η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες πριν

Αγριογούρουνα έκαναν… βόλτα στη μέση της λεωφόρου Αθηνών!

ΤΟΠΙΚΑ5 ημέρες πριν

Σε ένα μήνα ανάδοχος από την Περιφέρεια για τις μετρήσεις βαρέων μετάλλων στο έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ

COVER STORY4 ημέρες πριν

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΑΚΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: THΛEΦΩNIKEΣ AΠATEΣ ΣTON BOΛO – TI ΛENE OI AΠATEΩNEΣ ΣTA YΠOΨHΦIA ΘYMATA – OΔHΓIEΣ EΛAΣ

VIDEO6 ημέρες πριν

Πρωινή Ατζέντα 20/03/2019

COVER STORY5 ημέρες πριν

Δειτε πως μπορείτε να βγείτε στη σύνταξη – Τα ηλικιακά όρια στα 62 και 67 έτη, του Δικηγόρου Σάκη Κοκκίνη

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Πρωταθλητές Θεσσαλίας τα αγόρια του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας!!!!!!!!!! (Σχολικοί αγώνες)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ημέρες πριν

Ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η εθνική – Δύσκολα να προλάβει ο Παπασταθόπουλος

ΤΟΠΙΚΑ6 ημέρες πριν

Συνταξιούχος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο Βόλο

ΤΟΠΙΚΑ7 ημέρες πριν

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – Trikalaola.gr

Δημοφιλή