Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Mutant Year Zero: Road to Eden

Δημοσιεύτηκε

on


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, 23:17

Πληροφορίες

Τίτλος: Mutant Year Zero: Road to Eden
Διαθέσιμο σε: PlayStation 4 / Xbox One / PC
Δοκιμάστηκε σε: PlayStation 4
Εταιρεία Ανάπτυξης: The Bearded Ladies
Εκδότρια Εταιρεία: Funcom
Είδος: Turn-based strategy, role-playing
Ηλικίες: 16+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 4 Δεκεμβρίου 2018
Μετάφραση / Μεταγλώττιση: Όχι

Το Mutant Year Zero: Road to Eden είναι από τις περιπτώσεις παιχνιδιών που εμφανίζονται από το πουθενά. Αν εξαιρέσουμε τους πολύ φανατικούς του είδους, ή περισσότεροι δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη το νέου strategy τίτλου της The Bearded Ladies. Πρόκειται για ένα παιχνίδι σε post-apocalyptic setting, με ζωόμορφους πρωταγωνιστές. Όταν λέμε ζωόμορφους, εννοούμε ένα ανθρωπόμορφο γουρούνι και μία πάπια που μιλάει, μεταξύ άλλων. Οι αισθητικές επιλογές αυτές, σίγουρα μπορούν να ξενίσουν πολύ κόσμο και να τον διώξουν μακριά από το Mutant Year Zero: Road to Eden. Αν είστε ένας από αυτούς, αν δηλαδή το tactical turn-based κομμάτι σάς ενδιαφέρει, όμως η παρουσίαση, με τις πάπιες και τα γουρουνάκια σάς φαίνεται εντελώς γελοία, θα χαρείτε να μάθετε πως κάνετε μεγάλο λάθος.

Το παράδοξο setting του Mutant Year Zero: Road to Eden, λειτουργεί. Κόντρα σε κάθε λογική και προσδοκία, οι ανθρωπόμορφες πάπιες και τα σκληροτράχηλα γουρούνια είναι εκπληκτικοί χαρακτήρες, απόλυτα εναρμονισμένοι με το setting. Στα περισσότερα σημεία, το υπόβαθρο και η ιστορία είναι απόλυτα κλισέ: Μεγάλος Πόλεμος, έκρηξη, κόσμος σε παρακμή, κατεστραμμένα κτίρια, μεταλλαγμένοι και scavengers παντού. Έχουν μείνει λίγοι επιζώντες, οι οποίοι διαμένουν σε ένα από τα τελευταία ασφαλή καταλύματα και βγαίνουν έξω μόνο για προμήθειες. Τα έχουμε δει, παίξει και ακούσει άπειρες φορές.

Μεγαλύτερη επιρροή του Mutant Year Zero: Road to Eden είναι το βιβλίο Roadside Picnic (ή η -βασισμένη σε αυτό- ταινία Stalker του Ταρκόφσκυ) και δεν το κρύβει καθόλου. Οι επίδοξοι looters του παρηκμασμένου κόσμου ονομάζονται stalkers, ενώ ο κόσμος αυτός αναφέρεται ως The Zone. Μπορεί, λοιπόν, ένα σύμπαν εμπνευσμένο από βαριά ρωσική επιστημονική φαντασία, όταν του προσθέσουμε ανθρωπόμορφες πάπιες, να λειτουργήσει; Παραδόξως, ναι, μπορεί και με το παραπάνω. Το setting του Mutant Year Zero: Road to Eden, καταφέρνει όχι μόνο να είναι ενδιαφέρον, αλλά και ένα από τα δυνατότερα στοιχεία του τίτλου. Για αυτό, ευθύνεται το απροσδόκητα υψηλού επιπέδου writing και το εκπληκτικό voice acting που ενσαρκώνει τους ήρωες. Το αποτέλεσμα θυμίζει ένα ιδιόμορφο μείγμα του Roadside Picnic με το κόμικ Sweet Toothτου Jeff Lemire και κάθε λάτρης της post-apocalyptic φαντασίας θα το λατρέψει.

Οι φωνές των ηθοποιών, κάνουν τις παράταιρες φιγούρες των ζώων να ανήκουν απόλυτα στο setting. Οι ερμηνείες θυμίζουν μίζερους, σκληροτράχηλους καουμπόηδες σε διαστημικό post-apocalyptic western. Όλοι οι χαρακτήρες δίνουν την αίσθηση κουρασμένων, too-old-for-this-shit γερόλυκων της αποκάλυψης. Πραγματικά δεν χορταίνουμε να τους ακούμε.  

Η ιστορία από μόνη της είναι αρχετυπική, με μερικές πιο ενδιαφέρουσες νότες που σχετίζονται με τις κλασικές post-apocalyptic αιρέσεις και σέκτες. Το κεντρικό σενάριο μάς στέλνει σε περιπέτειες που έχουμε ξαναδεί σε αντίστοιχα έργα, όμως οι λεπτομέρειες, όπως οι χαρακτήρες και το χιούμορ που πλαισιώνουν την πλοκή κάνουν τη διαφορά και ξεχωρίζουν το Mutant Year Zero: Road to Eden. Ο κόσμος του είναι πολύ ιδιαίτερος και οι (σχετικά σπάνιοι) διάλογοι καταφέρνουν να μας τραβήξουν την προσοχή από το πρώτο λεπτό. Συνολικά, το σενάριο είναι απόλυτα ικανοποιητικό και μας κράτησε με ευκολία μέχρι το τέλος.

Το Mutant Year Zero: Road to Eden βασίζεται σε ένα σουηδικό pen and paper RPG και δανείζεται αρκετά στοιχεία από εκείνο. Οι μεταλλαγμένοι, ζωόμορφοι χαρακτήρες, δεν γνωρίζουν τίποτα για την προέλευσή τους και η άγνοιά τους αυτή αποτελεί ένα από τα πιο αποδοτικά εργαλεία συνέχισης της πλοκής. Η άγνοια, γενικότερα, για τον παλιό, προ αποκάλυψης κόσμο, βρίσκεται στο επίκεντρο και δημιουργεί μερικές ενδιαφέρουσες καταστάσεις.

Οπτικά, οι κατεστραμμένες τοποθεσίες είναι υπέρ του δέοντος ικανοποιητικές. Η βλάστηση κυριαρχεί και πνίγει τις ανθρώπινες δημιουργίες, ενώ δεν λείπει και η απαραίτητη ποικιλία στις περιοχές. Θα μπορούσε, ενδεχομένως, να υπάρχει ακόμα περισσότερη, καθώς αρκετές από τις περιοχές μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, όμως,όση ποικιλία υπάρχει σπάει τη μονοτονία επαρκώς. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η έλλειψη επανεμφάνισης των αντιπάλων, που δημιουργεί μία ανατριχιαστική ηρεμία όποτε επισκεπτόμαστε για δεύτερη φορά μία τοποθεσία. Τα animations, ο σχεδιασμός κτιρίων, φύσης και χαρακτήρων είναι πολύ καλής ποιότητας και ο συνολικός οπτικός τομέας μάς έκανε απόλυτα θετική εντύπωση. Ο ήχος ακολουθεί, με εξαιρετικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς, ικανοποιητικά ηχητικά εφέ και απόλυτα ταιριαστή μουσική.

Χαιρόμαστε πολύ όταν βλέπουμε παιχνίδια με αυτοσαρκαστική διάθεση και την τάση να μην παίρνουν τον εαυτό τους πολύ σοβαρά. Το Mutant Year Zero: Road to Eden ανήκει σε αυτήν την κατηγορία και πετυχαίνει ανέλπιστα στο χτίσιμο της ατμόσφαιρας. Η πολύ δυνατή καλλιτεχνική επιμέλεια, το πετυχημένο χιούμορ και τα απίστευτα παράταιρα καπέλα (παίξτε και θα καταλάβετε…) φτιάχνουν ένα καταπληκτικό σύνολο, απόλυτα εύστοχο, ιδιόμορφο, εύθυμο και βαρύ συγχρόνως. Πολύ έξυπνη είναι η αποφυγή του exposition και η χρήση του environmental storytelling, που γίνεται με άριστο τρόπο.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως το Mutant Year Zero: Road to Eden αξίζει μόνο και μόνο για όσα έχουμε αναφέρει μέχρι στιγμής. Παρόλα αυτά, δε θα το κάνουμε, γιατί το gameplay του είναι εξίσου αξιόλογο. Είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής, με turn-based μάχες και κινείται στο ύφος του XCOM της Firaxis. Οι ομοιότητες είναι πάρα πολλές και έντονες, όμως δεν έχουμε να κάνουμε με κόπια, σε καμία περίπτωση. Οι προσθήκες στην κλασική, γνωστή συνταγή δεν είναι πάρα πολλές, όμως είναι τεράστιας σημασίας και διαφοροποιούν τελείως τον τρόπο προσέγγισης του gameplay.

Στο Mutant Year Zero: Road to Eden, δεν παίζουμε μόνο μάχες. Υπάρχει εξερεύνηση, looting και stealth. Ακόμα, η ομάδα μας δεν αποτελείται από αναλώσιμους στρατιώτες• κάθε μέλος της είναι ένας συγκεκριμένος χαρακτήρας και υφίσταται στο σενάριο. Έτσι, κυκλοφορούμε στον κόσμο του παιχνιδιού, με real-time σύστημα χειρισμού, μέχρι να βρούμε εχθρούς, να ξεκινήσουμε τη μάχη και να μεταβούμε σε turn-based. Η εξερεύνηση και η αναζήτηση αντικειμένων και μυστικών, αρκούν για να δικαιολογηθεί αυτή η ιδιαιτερότητα σε σχέση με τη βασική πηγή έμπνευσης, τη σειρά XCOM.

Όμως, το Mutant Year Zero: Road to Eden δεν μένει εκεί. Όταν εντοπίζουμε τους διάφορους εχθρούς, έχουμε μερικές επιλογές. Μπορούμε να επιτεθούμε και όποιον πάρει ο χάρος, ή να σχεδιάσουμε τις κινήσεις μας προσεκτικά. Φυσικά, προτείνεται η δεύτερη μέθοδος, καθώς το Mutant Year Zero: Road to Eden είναι πολύ δύσκολο και δεν συγχωρεί λανθασμένες κινήσεις. Η δυνατότητα να κάνουμε save όπου και όποτε θέλουμε κάνει την κατάσταση λίγο πιο φιλική, όμως μην ξεγελιέστε: ακόμα και στον μικρότερο βαθμό δυσκολίας, το Mutant Year Zero: Road to Eden είναι εξαιρετικά απαιτητικό. Το αν αυτό είναι θετικό ή αρνητικό, το αφήνουμε στην κρίση του καθενός, απλά να ξέρετε πως η δυσκολία είναι σωστά δομημένη και καθόλου άδικη. Μόνο μελανό σημείο η ανάγκη για level up των χαρακτήρων, που μερικές φορές κουράζει.

Όσο κινούμαστε κρυφά, σε stealth mode, έχουμε τη δυνατότητα να χωρίσουμε την ομάδα μας κατά βούληση και να τοποθετήσουμε κάθε μέλος σε βολικά για εμάς σημεία. Η μάχη ξεκινάει μόλις πέσει η πρώτη σφαίρα, είτε δική μας, είτε εχθρική. Με αυτό το απλό σύστημα, δίνονται πολλές ευκαιρίες στον παίκτη. Για παράδειγμα, σε μία δύσκολη μάχη όπου έχουμε μεγάλο μειονέκτημα (σε όλες έχουμε, πάνω κάτω), μπορούμε να κινηθούμε έξυπνα, να μελετήσουμε τον χώρο, να βρούμε όλους τους εχθρούς και να εξουδετερώσουμε μεμονωμένα μερικούς με σιγαστήρες, μειώνοντας τον κίνδυνο και το ρίσκο. Είναι ένα απλό σύστημα, το οποίο πραγματικά κάνει θαύματα. Όλο το stealth κομμάτι είναι απόλυτα ενταγμένο στο strategy και στις τακτικές της μάχης. Κάθε τμήμα του Mutant Year Zero: Road to Eden έχει σημασία, είναι καλοστημένο και αρμονικά δεμένο με τα υπόλοιπα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που κάνει τις μάχες πολύ διασκεδαστικές, είναι τα περιβάλλοντα, τα οποία μπορούμε να τα καταστρέψουμε. Οι τοίχοι, τα ταβάνια, οι πόρτες και οι κάθε λογής επιφάνειες σπάνε και αλλάζουν τη διάταξη της πίστας (άλλοτε υπέρ μας, άλλοτε όχι και τόσο). Ανά πάσα στιγμή μπορεί ένα σχέδιο να βαλτώσει, επειδή μία κατά τ’ άλλα άψογα υπολογισμένη ρίψη χειροβομβίδας γκρέμισε το ταβάνι και έφερε πάνω μας 4 νέους εχθρούς. Όταν έχουμε πλέον μάθει το σύστημα σε βάθος, μπορούμε να πειραματιστούμε με διάφορους απολαυστικούς τρόπους.

Εκτός από τις ολόσωστες τακτικές, χρειάζεται να αξιοποιήσουμε και το leveling σύστημα, καθώς και τις αναβαθμίσεις χαρακτήρων και όπλων. Εδώ είναι που παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα του Mutant Year Zero: Road to Eden. Παρόλο που τα συστήματα είναι τίμια, αποδοτικά και αξιόλογα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την περιορισμένη τους έκταση. Τα όπλα είναι λίγα σε αριθμό και είδη, όπως και οι αναβαθμίσεις τους. Οι χαρακτήρες, παρόλο που φαινομενικά δίνουν πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης, δεν αποδίδουν επαρκώς. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ξεχωριστές ιδιότητες που ξεκλειδώνουμε, είναι ως επί το πλείστον πανομοιότυπες για όλους. Όσες είναι μοναδικές είναι οι πιο ενδιαφέρουσες και πολλές φορές καταφέρνουν να αλλάξουν τη ροή της μάχης. Ιδανικά, θα θέλαμε ο κάθε χαρακτήρας να έχει το δικό του, μοναδικό δέντρο αναβαθμίσεων.

Ακόμα ένα θέμα είναι τα bugs που παρατηρούνται αρκετά συχνά και, παρόλο που δεν συναντήσαμε κάτι που να καταστρέφει ολοκληρωτικά την πρόοδό μας, αρκετές φορές εκνευριστήκαμε από ξαφνικά κολλήματα του παιχνιδιού, από μηνύματα που δεν εξαφανίζονταν από την οθόνη και άλλα παρόμοια προβλήματα.

Επίσης, η γραμμικότητα μπορεί να εκνευρίσει μερικούς παίκτες. Σε θεωρητικό επίπεδο, μπορούμε να ολοκληρώσουμε το παιχνίδι χωρίς να ακολουθούμε αυστηρά προκαθορισμένο δρόμο, καθώς δίνονται οι ευκαιρίες για παραστρατήματα. Δυστυχώς, όλο αυτό αποτελεί ψευδαίσθηση, αφού η αυξημένη δυσκολία μάς αναγκάζει να επισκεφτούμε κάθε τόπο και να πολεμήσουμε όλους τους εχθρούς, κυνηγώντας το επιθυμητό level ώστε να προχωρήσουμε παρακάτω.

Συμπέρασμα

Αν σας άρεσε το XCOM, είτε το παλιό είτε οι πιο καινούριες εκδοχές του (κυρίως οι δεύτερες βέβαια), ή τα παιχνίδια στρατηγικής γενικότερα, μη διστάσετε να αποκτήσετε το Mutant Year Zero: Road to Eden. Μπορεί η διάρκειά του να είναι σχετικά μικρή, η δυσκολία του όμως θα σας τρίξει τα δόντια και το εξαιρετικό του στήσιμο σε όλους τους τομείς δεν θα σας αφήσει να σταματήσετε. Οι προσθήκες και οι αλλαγές που έκανε η εταιρεία ανάπτυξης πάνω στη συνταγή του XCOM είναι πολύ έξυπνες και λειτουργούν άψογα. Χωρίς αμφιβολία, το Mutant Year Zero: Road to Eden είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στρατηγικής που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή και δίνει παράλληλα μερικά φρέσκα χαρακτηριστικά στο είδος, με την εύστοχη μίξη stealth, real time εξερεύνησης και turn-based τακτικής μάχης. Αν δεν σας καλύπτουν όλα αυτά, θυμηθείτε: post-apocalypse με πάπιες που μιλάνε.

Βαθμολογία:  8/10

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Review.

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ONE PIECE World Seeker – Review: Για τους φίλους του anime

Δημοσιεύτηκε

on

By


Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 22:00

Πληροφορίες

Τίτλος: One Piece World Seeker
Πλατφόρμες: PC / PS4 /Xbox One
Δοκιμάστηκε σε: PS4
Εταιρεία Ανάπτυξης: Ganbarion
Εκδότρια Εταιρεία: Bandai Namco Entertainment
Είδος: Action-Adventure
Ηλικίες: 12+ 
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 15 Μαρτίου 2019

Εισαγωγή

To One Piece αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα anime (ιαπωνικό καρτούν) στον πλανήτη, με εκατομμύρια αναγνώστες και θεατές να το ακολουθούν σε κάθε κυκλοφορία και έκδοση του εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Από το 1997 που κυκλοφόρησε το manga (ιαπωνικό κόμικ) και το 1999 που κυκλοφόρησε το anime, έχουν εκδοθεί 92 volumes για το manga, ενώ το anime αυτή την στιγμή βρίσκεται στα 875 επεισόδια. Ο δημιουργός του, Eiichiro Oda, έχει αναφέρει σε συνέντευξη του ότι σκοπεύει να το συνεχίσει για άλλα τόσα χρόνια.

Σε αυτά τα 22 χρόνια εκτός των manga και anime έχουν κυκλοφορήσει και αρκετά παιχνίδια με τον Luffy και την παρέα του, πότε όμως ένας open world τίτλος. Αυτό το κενό έρχεται να αναπληρώσει η Ganbarion και σε συνεργασία με την Bandai Namco, μας προσφέρουν τον πρώτο action-adventure open world τίτλο στο σύμπαν του One Piece, με όνομα One Piece World Seeker.

Σενάριο

Το One Piece: World Seeker λαμβάνει χώρα στο Prison Island που βρίσκεται στον «Νέο Κόσμο». Ο Monkey D. Luffy μαζί με το πλήρωμά του βρίσκονται στο νησί με σκοπό την ληστεία στην Sky Prison. Το σχέδιο του πληρώματος ενώ κύλησε ομαλά, κατέληξε σε παγίδα από τον Issac, τον φύλακα του νησιού, και μετά από μια μεγάλη μάχη οι ήρωες μας βρέθηκαν διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του Prison Island.

Μετά την πτώση του πληρώματος από το Sky Prison, o Luffy γνωρίζει μια κοπέλα ονόματι Jeanne, η οποία όπως του εξηγεί, αποτελεί την αρχηγό της αντίστασης που υπάρχει στο νησί. Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του καπετάνιου του πληρώματος, Monkey D. Luffy και σκοπός σας για αρχή είναι να βρείτε τους συντρόφους σας, οι οποίοι αγνοούνται. Όσο θα τους ψάχνετε, θα βρεθείτε ανάμεσα σε αρκετές μάχες, μεταξύ της αντίστασης, πειρατών και του ναυτικού, με αποτέλεσμα να μείνετε για να βοηθήσετε τους κατοίκους με τα προβλήματα τους.

Το σενάριο του παιχνιδιού ενώ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, είναι αρκετά καλά δομημένο, εξελίσσεται ομαλά και διαθέτει αρκετά plot twists που σίγουρα θα σας κρατήσουν συντονισμένους στις οθόνες σας μέχρι το τέλος, ιδιαίτερα όταν θα αρχίσουν να εμφανίζονται διάφοροι αγαπημένοι χαρακτήρες του anime, οι οποίοι εμπλέκονται σε αυτό.

Gameplay

Το One Piece World Seeker είναι ένα action-adventure παιχνίδι με κύριο χαρακτηριστικό το open world στοιχείο του. Για όσους δεν γνωρίζουν τον Luffy και τις ικανότητες του, για να σας βάλουμε λίγο στο κλίμα, θα σας πούμε απλά ότι το σώμα του είναι φτιαγμένο από λάστιχο. Ως εκ τούτου, μπορεί να τεντωθεί, να ξεχειλωθεί, να φουσκώσει μέρη του  σώματος του, να αναπτύξει μεγάλες θερμοκρασίες με την τριβή κ.α.

Ειδικά το τέντωμα θα είναι η νούμερο ένα ικανότητα που θα χρησιμοποιήσετε στο παιχνίδι, καθώς το One Piece: World Seeker έχει σαφείς επιρροές από τα Arkham παιχνίδια, όσον αφορά την κίνηση μέσα στον κόσμο. Μπορείτε να πιαστείτε σχεδόν από τα πάντα και να εκτοξευθείτε σε μεγάλα ύψη, κάτι που καθιστά το ταξίδι ανάμεσα στις πόλεις και τα χωριά του Prison Island μια αρκετά ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία. Ενδεικτικά, αν και υπάρχει και η επιλογή του fast travel, εμείς δεν το χρησιμοποιήσαμε σχεδόν καθόλου, αφού προτιμούσαμε την θέα του νησιού από τον ουρανό.

Το Prison Island είναι ικανοποιητικό σε μέγεθος, αν και με την παραπάνω ικανότητα μπορείτε να το γυρίσετε σε μερικά λεπτά. Ο κόσμος είναι πανέμορφος και ποικίλος, καθώς θα επισκεφθείτε από μεγάλες πόλεις, χωριά, ορυχεία, βάσεις του ναυτικού, λιμάνια κ.α. Αυτό που δεν μας άρεσε είναι ότι είναι αρκετά άδειος καθώς ειδικά στην Steel City, που είναι η μεγάλη πόλη του νησιού, υπάρχουν κάποια σκόρπια ακίνητα NPC κάθε μερικά μέτρα και γενικά πολλές περιοχές φαίνονται άψυχες. Θα μπορούσε να γίνει σίγουρα καλύτερη δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

Ταξιδεύοντας στο Prison Island θα παρατηρήσετε κουκκίδες και σεντούκια να φαίνονται στον χάρτη. Αυτά είναι materials, τα οποία μπορείτε να μαζέψετε και τα οποία θα χρειαστείτε τόσο σε quests, όσο και σε διάφορα crafts, τα οποία μπορείτε να κάνετε στο παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα, στο πλοίο σας μπορείτε να μιλήσετε σε διάφορα μέλη του πληρώματος σας (Franky και Ussop) ώστε να κάνετε dismantle και craft αντικείμενα, τα οποία μπορούν να σας ανεβάσουν τα στατιστικά και τις δυνάμεις. Η ποικιλία των αντικειμένων, αν και μικρή, μπορεί να σας δώσει τεράστια ώθηση στις μάχες. Στο πλοίο επίσης, μπορεί να στείλετε τους συντρόφους σας σε αποστολές για να σας βρουν materials, αναλόγως με τι θα τους ταΐσετε. Δεν την βρήκαμε ιδιαίτερα χρήσιμη την επιλογή αυτή, καθώς με λίγο σχολαστικό ψάξιμο, είχαμε πάντα τα αντικείμενα που χρειαζόμασταν ήδη πάνω μας.

Ένας τόσο μεγάλος κόσμος δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει και μια πληθώρα από αποστολές, τόσο κύριες, όσο και side quests. Συνολικά υπάρχουν 17 chapters, που αποτελούν τις main αποστολές, ενώ υπάρχουν και γύρω στα 100 side quest όλων τον ειδών. Βέβαια αυτό που μας δυσαρέστησε είναι ότι τα  side quests είναι αρκετά μονότονα και βαρετά, δεν έχουν καμία πρωτοτυπία (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) και τα περισσότερα είναι του στυλ «χρειάζομαι αυτά τα materials, φέρ’ τα μου» ή «σε εκείνο το σημείο έχει κακούς, σκότωσε τους». Από την άλλη υπάρχει και ένας αριθμός από side quests που πραγματικά συμπληρώνουν το βασικό story και είναι  πραγματικά ενδιαφέροντα. Συνολικά αν θελήσετε να τα δείτε όλα, τότε στη normal δυσκολία το παιχνίδι θα σας κρατήσει απασχολημένους γύρω στις 20 ώρες.

Αν και βαρετά, καλό είναι να κάνετε όσο πιο πολλά μπορείτε, καθώς σας ανταμείβουν τόσο με SP points, όσο και με συνταγές για craft αντικειμένων, ενώ ανεβάζουν και το Karma μεταξύ των χαρακτήρων του παιχνιδιού. Με τα SP points μπορείτε να ξεκλειδώσετε τις ικανότητες του Luffy μέσα από ένα αρκετά απλοϊκό, αλλά κατανοητό skill tree που διαθέτει όλες τις δυνάμεις, που έχουμε λατρέψει στο anime. Το Karma έχει να κάνει με το κατά πόσο είστε αρεστός στους άλλους χαρακτήρες και όσο ολοκληρώνετε quests και αυτό ανεβαίνει, τόσο περισσότερες επιλογές ξεκλειδώνουν, ενώ αν το πάτε 100% υπάρχει η πιθανότητα να δείτε κάποιο ειδικό cutscene.

Όσον αφορά στο σύστημα μάχης, παρότι ο Luffy διαθέτει μια ευρεία γκάμα από επιθέσεις, στην πραγματικότητα θα χρησιμοποιήσετε ελάχιστες από αυτές, καθώς οι περισσότεροι βασικοί εχθροί πεθαίνουν αρκετά εύκολα. Κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιείτε τις βασικές μπουνιές και τη μακρινή επίθεση. Πιο συγκεκριμένα ο Luffy διαθέτει δυο modes επιθέσεων: ένα για γρήγορες επιθέσεις και αποφυγή και ένα για μεγαλύτερη ζημιά και block. Και τα δυο λειτουργούν αρκετά καλά, καθώς αρκετά bosses χρειάζονται διαφορετικές τακτικές για να τα κερδίσετε, αν και πάλι δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα. Όπως και να έχει, αν και απλοϊκό το σύστημα μάχης, εμείς το διασκεδάσαμε, καθώς είδαμε όλες τις δυνατότητες του χαρακτήρα να ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας.

Από την άλλη, κάποια πράγματα είναι είτε αχρείαστα, είτε δεν δουλεύουν σωστά πάντα. Πρώτον υπάρχει επιλογή stealth για να προσεγγίσετε αρκετές αποστολές. Πρόκειται για επιλογή που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τον παράτολμο χαρακτήρα του πρωταγωνιστή. Σχεδόν ποτέ, δεν του έχουν πει να πάει κάπου χωρίς να κάνει φασαρία και να μην διαλύσει τα πάντα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Πραγματικά δεν χρειαζόταν.

Δεύτερον η κάμερα αρκετές φορές είναι δυσλειτουργική. Όχι τόσο στο travelling, όσο στις μάχες, καθώς δεν γυρνάει μαζί με τον Luffy, αλλά σε κάθε μάχη γυρνούσαμε πρώτα τον χαρακτήρα, μετά την κάμερα και μετά κάναμε επίθεση, ενώ χάναμε αρκετό χρόνο, κάτι που σε boss fights, μετράει αρκετά.

Τεχνικός Τομέας

Ο οπτικοακουστικός τομέας του One Piece: World Seeker είναι ίσως το δυνατότερο σημείο του τίτλου. Τα γραφικά είναι cel-shaded και καλοσχεδιασμένα, με τους χαρακτήρες (καλούς και κακούς) να είναι λεπτομερέστατοι, σε σημείο που μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από κάποιο επεισόδιο του anime. Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι επίσης πολύ καλά σχεδιασμένος, με κάθε περιοχή να ξεχωρίζει, αν και όπως αναφέραμε πιο πάνω είναι αρκετά άδειος. Εντύπωση μας έκανε η παντελής απουσία της πανίδας.

Όσον αφορά τον ηχητικό τομέα δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Από τη στιγμή που τις φωνές όλων των χαρακτήρων ενσαρκώνονται από τους ηθοποιούς του anime, τα αποτελέσματα δεν θα μπορούσαν παρά να εντυπωσιάζουν. Το μόνο αρνητικό που παρατηρήσαμε, είναι ότι σε κάποιες συνομιλίες εκτός των cutscenes, δεν ακούγονταν πλήρεις ομιλίες, παρά μόνο μερικές λέξεις κατά την διάρκεια του διαλόγου.

Συμπέρασμα

Συνολικά το One Piece World Seeker είναι ένα καλό action-adventure παιχνίδι, όμως είναι ένας ακόμα καλύτερος One Piece τίτλος. Διαθέτει αρκετά ενδιαφέρον σενάριο, με όλους τους αγαπημένους χαρακτήρες να παρελαύνουν στην οθόνη μας, ιδιαίτερα ικανοποιητικό οπτικοακουστικό τομέα και ένα αρκετά μεγάλο, αν και κάπως πιο άδειο απ’ ότι θα θέλαμε, κόσμο προς εξερεύνηση. Οι ικανότητες του Luffy συμβάλλουν σε ένα διασκεδαστικό σύστημα μάχης, αν και η κάμερα πολλές φορές δεν θα είναι σύμμαχος σας, ενώ και τα side quests θα μπορούσαν να είναι λιγότερο μονότονα.

Από την άλλη το One Piece World Seeker απευθύνεται αυστηρά στους fans του manga και του anime, καθώς όσοι δεν έχετε ιδέα από αυτά, ίσως να μην βρείτε κάτι που θα σας εντυπωσιάσει. Οι υπόλοιποι επενδύστε άφοβα καθώς θα βρείτε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σας έκαναν να αγαπήσετε το anime. Εμείς πάντως απολαύσαμε στο έπακρο τον Luffy και την παρέα του σε μια ακόμη περιπέτεια τους, στον «Νέο Κόσμο».

Βαθμολογία:  7/10

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Entertainment Hellas για τις ανάγκες του Review.

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 είναι γεγονός!

Δημοσιεύτηκε

on

By


Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 21:30

 Το Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 είναι γεγονός!

Σχεδόν δεκαπέντε χρόνια μετά από την κυκλοφορία του πρώτου παιχνιδιού, η Paradox Interactive επαναφέρει το Vampire: The Masquerade – Bloodlines franchise στη ζωή με ένα sequel. Την ανάπτυξη του Bloodlines 2 έχει αναλάβει η Hardsuit Labs (γνωστή για το Blacklight: Retribution), με τον lead narrative designer του πρώτου τίτλου, Brian Mitsoda, να επιστρέφει για συνεχίσει την ιστορία.

Για να το γιορτάσει, η Paradox έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο trailer του παιχνιδιού, μαζί με μερικά screenshots, τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των δυο εταιρειών, το Bloodlines 2 θα διατηρήσει το κλίμα και την αισθητική του προκατόχου του, αλλά θα διηγείται μια νέα ιστορία στο Seattle.

 

Ο πρωταγωνιστής θα είναι ένας νέος βρικόλακας, που θα προσπαθεί να προσαρμοστεί στις καινούργιες ικανότητες του, καθώς ανακαλύπτει την κοινωνία των βρικολάκων που βρίσκεται σε αναστάτωση. Φυσικά, η επιλογές του παίκτη θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και την κατάληξη της ιστορίας.

Το Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020 για PS4, Xbox One και PC.

Πηγή: VG24.gr


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 21:30

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ρούχα καθαρά και φρέσκα σαν από το καθαριστήριο με το Πλυντήριο-στεγνωτήριο LG TWINWash

Δημοσιεύτηκε

on

By


Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 21:00

Ρούχα καθαρά και φρέσκα σαν από το καθαριστήριο με το Πλυντήριο-στεγνωτήριο LG TWINWash

Με επίκεντρο τον καταναλωτή, η LG Electronics (LG)  προσφέρει μοναδικό design, εύχρηστα και προηγμένης τεχνολογίας προϊόντα, που ανταπεξέρχονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής. Στο πλαίσιο αυτό, το καινοτόμο πλυντήριο-στεγνωτήριο LG TWINWash™, δημιουργήθηκε για να απολαμβάνουν οι χρήστες βέλτιστες και γρήγορες πλύσεις για ρούχα σαν από καθαριστήριο.

Η αυξανόμενη τάση σε εξειδικευμένο ρουχισμό και η ποικιλία υφασμάτων, οδήγησαν σε μια μεγαλύτερη ανάγκη για ξεχωριστούς κύκλους πλύσης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι χρήστες να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο πλύσιμο, καθιστώντας το όλο εγχείρημα πιο αγχωτικό. Έτσι, η LG ξεκίνησε να ερευνά την πιθανότητα κατασκευής ενός πλυντηρίου που θα επιτρέπει την εκτέλεση δύο ξεχωριστών κύκλων πλύσης ταυτόχρονα, έχοντας επίσης τη δυνατότητα πλύσης μικρού φορτίου ρούχων, επιλέγοντας έναν σχεδιασμό που περιλαμβάνει την προσθήκη ενός μικρού πλυντηρίου κάτω από το συμβατικό κάδο πλύσης.

 

Για να βρείτε τα πλυντήρια στεγνωτήρια TWINWash της LG, πατήστε εδώ.

Τα πλυντήρια στεγνωτήρια TWINWash™ της LG βελτιώνουν τη διαδικασία πλυσίματος, καθώς επιτρέπουν το πλύσιμο και το στύψιμο δύο διαφορετικών φορτίων ρούχων ταυτόχρονα, σε δυο ξεχωριστούς κάδους. Ο κύριος κάδος επιτρέπει την πλύση μεγαλύτερου φορτίου με τεχνολογία ατμού, ενώ ο μικρός κάδος είναι ιδανικός για τα ευαίσθητα υφάσματα και τα μικρά είδη που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Ο συνδυασμός πλυντηρίου-στεγνωτήριου της LG εξασφαλίζει πεντακάθαρα και στεγνά ρούχα, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να έχει ξεχωριστή συσκευή στεγνωτηρίου.

Το TWINWash™ διαθέτει πλήθος τεχνικών χαρακτηριστικών υψηλής καινοτομίας καθώς και  τεχνολογία ECO HYBRID, η οποία χρησιμοποιεί ξηρή συμπύκνωση αέρα, χωρίς την κατανάλωση νερού. Έτσι μειώνεται το κόστος ενέργειας και το στέγνωμα μπορεί να γίνει σε χαμηλή θερμοκρασία με υψηλή ενεργειακή απόδοση και ευγενική φροντίδα για ευαίσθητα υφάσματα. Μία πρόσθετη πρωτοποριακή λειτουργία του είναι η TrueSteam™, η οποία διαπερνά τα υφάσματα με ατμό για την εξάλειψη του 99,9% των οικιακών αλλεργιογόνων, καθώς και των οσμών. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας το smartphone, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν  την πλύση από απόσταση.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 21:00

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΤΟΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Αποκλειστικο Διαλύεται το στρατόπεδο Γεωργούλα και η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Αγριογούρουνα έκαναν… βόλτα στη μέση της λεωφόρου Αθηνών!

ΤΟΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Σε ένα μήνα ανάδοχος από την Περιφέρεια για τις μετρήσεις βαρέων μετάλλων στο έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ

COVER STORY2 ημέρες πριν

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΑΚΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: THΛEΦΩNIKEΣ AΠATEΣ ΣTON BOΛO – TI ΛENE OI AΠATEΩNEΣ ΣTA YΠOΨHΦIA ΘYMATA – OΔHΓIEΣ EΛAΣ

COVER STORY3 ημέρες πριν

Δειτε πως μπορείτε να βγείτε στη σύνταξη – Τα ηλικιακά όρια στα 62 και 67 έτη, του Δικηγόρου Σάκη Κοκκίνη

VIDEO3 ημέρες πριν

Πρωινή Ατζέντα 20/03/2019

LIFESTYLE7 ημέρες πριν

Πίτσα αλά… σούσι σε ιαπωνικό εστιατόριο στο Τορόντο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ημέρες πριν

Δ. Βίτσας: Το προσφυγικό να αντιμετωπιστεί ως ευρωπαϊκό ζήτημα

ΜΠΑΣΚΕΤ4 ημέρες πριν

Πρωταθλητές Θεσσαλίας τα αγόρια του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας!!!!!!!!!! (Σχολικοί αγώνες)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 ημέρα πριν

Ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η εθνική – Δύσκολα να προλάβει ο Παπασταθόπουλος

Δημοφιλή