Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Σπ.Λάππας: Να γλυτώσουμε απο τα σκάνδαλα: Ύψιστο καθήκον ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Δημοσιεύτηκε

on

Μοιράσου το άρθρο:

Κομφούκιου: «Ο ανώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τη δικαιοσύνη. Ο κατώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τα συμφέροντά του».

*Του Σπ. Λάππα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

Ο γράφων μελέτησε εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες και συνέταξε χιλιάδες σελίδες εκθέσεων και πορισμάτων για το ζήτημα της διαφθοράς γενικά, και της διαφθοράς στην υγεία ειδικά. Ασφαλώς και θα μείνει και θα στιγματίζει τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας εκείνο το απίστευτο, κυνικό και αποκαλυπτικό επιχείρημα του υιού του μεγαλύτερου παράγοντα των ΜΜΕ στη χώρα μας περί του ότι ελάμβανε αφειδώς δάνεια από τις τράπεζες χωρίς καμία αξιόπιστη και αξιόχρεη εγγύηση, αλλά τα έπαιρνε «με αέρα»!!!! Και τους κολοσσούς αυτούς τους ανέκριναν απλοί Βουλευτές, όπως ο γράφων, κάτι αδιανόητο για τα προηγούμενα χρόνια, και μάλιστα αυτοί οι Βουλευτές «τόλμησαν» να εκδίδουν και πορίσματα-καταπέλτες για αντιδεοντολογικές, ανήθικες και παράνομες πρακτικές που ακολουθούνταν και από τα τραπεζικά στελέχη, και από τους ισχυρούς του πλούτου (που ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις κατά την ομολογία ενός από αυτούς κατά την επιθυμία και τα συμφέροντά τους), και, κυρίως, από τους πολιτικούς υπευθύνους(υπουργούς και πρωθυπουργούς της εποχής). Και κατάφεραν με «σθένος» με «πείσμα» με «μαεστρία» ζογκλέρ επιπέδου Μαραντόνα, να απλώσουν ένα γκρίζο πέπλο διαφθοράς και διαπλοκής σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής για δεκαετίες, κάτι που ασφαλώς οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία, την απαξίωση, την αναξιοπιστία και τα μνημόνια. Το ομολογεί σε σύγγραμμα περί της Διαφθοράς ο ίδιος ο Ε. Βενιζέλος, όπως αναφέραμε σε προγενέστερη δημοσίευσή μας, και αυτό ελέχθη και γράφηκε στα χρόνια της «ευμάρειας» που τα δις έρρεαν από πολλές πηγές και κατέληγαν σε πολλές τσέπες. Και τι έκανε το τότε πολιτικό σύστημα και τα δύο μεγάλα τότε κόμματα της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα να αντιμετωπίσουν αυτό που διαπίστωναν, αλλά ανέχονταν, αν δεν υπέθαλπαν, τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής. Και ΟΛΑ κρύβονταν κάτω από το χαλί για να μην γίνουν κοινωνοί οι πολίτες, και ήρθε το 2015 που ο λαός αξίωσε από μία μικρή τότε πολιτική δύναμη του Σύριζα και είπε «εσένα θέλω να κυβερνήσεις και να κάνεις δύο κυρίως πράγματα: 1ον να βγάλεις τη χώρα από τα μνημόνια, και 2ον να αποκαλύψεις τα σκάνδαλα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή, η οποία σύμφωνα με ΟΛΟΥΣ τους αναλυτές είναι μία από τις βασικές αιτίες, αν όχι η βασικότερη, χρεοκοπίας της χώρας και απαξίωσης του συνόλου των θεσμών του κράτους και της κοινωνίας.
Και πράγματι είχαμε την κυβέρνηση με βασικό κορμό τον Σύριζα και εδώ και 3 χρόνια αγωνιζόμαστε να πολεμήσουμε τη Λερναία ΄Υδρα της διαφθοράς, καθώς και το τέρας της γραφειοκρατίας, που τα δύο μαζί συνιστούν την πηγή όλων των παθογενεικών και κακών της χώρας. Μάλιστα η διαφθορά κοστίζει 15 δις και η γραφειοκρατία 7,5 δις ετησίως, δηλαδή και τα δύο μαζί πάνω από 20 δις ετησίως, και ο κάθε καλόπιστος πολίτης αντιλαμβάνεται ότι εάν το κράτος μπορούσε να περιορίσει κατά το ήμισυ το κόστος αυτό δεν θα είχε καμία ανάγκη των περιοριστικών πολιτικών, της κοπής μισθών και συντάξεων, τελικά των ντροπιαστικών μνημονίων, που σήμαναν και τη μερική απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.
Και τώρα μεγάλη συζήτηση για το σκάνδαλο των σκανδάλων, αυτό της Novartis, το οποίο είναι διεθνές, βαθύτατο, μακροχρόνιο και ήρθε στην επικαιρότητα όχι από έρευνα ελληνικών αρχών, αλλά από έρευνα δικαστικών αρχών άλλου κράτους, όπως άλλωστε συνέβη και με το σκάνδαλο της Siemens. Ο γράφων ήταν από τους βασικούς ερευνητές του τεράστιου αυτού σκανδάλου, στο οποίο ανάλγητοι ανώτατοι υπηρεσιακοί υπουργείων και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι και μερικοί γιατροί άπλωσαν χέρι στον πιο ευαίσθητο χώρο της κοινωνικής πολιτικής, της υγείας, χωρίς καμία συναίσθηση ότι έτσι στερούν πόρους και δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και ασφαλισμένους. Όμως η γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, που ομιλούν για σημεία και τέρατα(«Η εποχή κατά την οποία ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος πασχίζει να γεννηθεί είναι η Εποχή των Τεράτων» έλεγε ο Γκράμσι) από τον γράφοντα ως μέλος της Προανακριτικής για τη Novartis δεν επιτρέπει την αποκάλυψή τους, γιατί αυτό απαγορεύεται στο στάδιο που βρίσκεται. Και τις αποκαλύψεις του σκανδάλου αυτού (85 δις το μαύρο χρήμα στην υγεία, 23 δις μόνο στο φάρμακο!!!) τρέμει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και μαζί τους όλοι όσοι αποτέλεσαν αυτό που αποκαλούμε παλιό και διαφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Και επιδιώκουν και ελπίζουν να «σωθούν» με την πτώση της κυβέρνησης πριν την αποκάλυψή τους, τις πιθανές ποινικές διώξεις καθώς και τις μη αποκλειόμενες ποινικές καταδίκες. Εάν δεν το καταφέρουν «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/01/11/sp-lappas-na-glytosoyme-apo-ta-skandala-ypsisto-kathikon-nd-kai-pasok/

Continue Reading

COVER STORY

Ξεκινάει τα δρομολόγιά του το «Εξπρές Σκιάθος»

Δημοσιεύτηκε

on

By

Ξεκινάει τα δρομολόγιά του στη γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων το Ε/Ο ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ, από την 1η Απριλίου στις 08.00 το πρωί με προορισμό τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Continue Reading

ΝΕΑ

Έργο – κόσμημα το Αθλητικό Κέντρο για το Δήμο Ρήγα Φεραίου

Δημοσιεύτηκε

on

By

Έργο -κόσμημα για το Δήμο Ρήγα Φεραίου θα αποτελέσει το Αθλητικό Κέντρο που τίθεται προς υλοποίηση.

Ο χώρος που θα δημιουργηθεί το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ρήγα Φεραίου βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από την Λίμνη Κάρλα.

Στόχος είναι η ανακατασκευή του κτιρίου και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της, με σκοπό την αισθητική του αναβάθμιση και τη δυνατότητα χρήσης του μελλοντικά.

Με την ανακατασκευή του ανενεργού κτιρίου – με την κατάλληλη διαμόρφωση εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου – και την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του και την εφαρμογή της νέας του χρήσης, (Αθλητικές – Πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες) θα επιτευχθεί η επανάχρησή του και η λειτουργική επανένταξή του στον αστικό ιστό του οικισμού Στεφανοβικείου, στα όρια του οικισμού Ριζομύλου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας δήλωσε σχετικά: «Το όραμά μας για ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο είναι η πρότασή μας για τη νεολαία του Δήμου μας και γίνεται πράξη.»

Τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου

Η τεχνική περιγραφή αφορά στην αρχιτεκτονική μελέτη της Ανακατασκευή ανενεργού κτιρίου, του πρώην Γεωργικού Συνεταιρισμού και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του και περιλαμβάνονται τα έργα:

Το ανενεργές κτίριο, διαστάσεων 20,20Χ49,60 μ2, αποτελείται από τρείς Αίθουσες Α,Β,Γ. 

Η ενιαία αίθουσα Α του ανενεργού κτιρίου, διαστάσεων 20,20Χ35,00 μ2, θα διαμορφωθεί σε αθλητικό χώρο μπάσκετ – βόλεϊ με ένα χώρο πτυσσόμενων κερκίδων για την παρακολούθηση παιχνιδιών.

Ο συγκεκριμένος χώρος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων και δη πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η αίθουσα Β του ανενεργού κτιρίου, διαστάσεων 20,20Χ7,00 μ2, θα διαμορφωθεί κατά ένα μέρος με τουαλέτες – Αποδυτήρια αθλητών και το άλλο μέρος θα διαμορφωθεί σε κυλικείο – αναψυκτήριο.

Στο κτίριο θα κατασκευαστούν ειδικοί χώροι υγιεινής των ΑΜΕΑ.

Η αίθουσα Γ , διαστάσεων 20,20Χ7,00 μ2, προτείνεται ως αίθουσα Γυμναστικής.

Την εν λόγω αίθουσα θα μπορούσαν να την χρησιμοποιούν και οι Χορευτικοί Σύλλογοι του Δήμου για τα μαθήματα χορού.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις διατηρούν το κτίριο, δεν αλλοιώνουν τα αρχιτεκτονικά και αισθητικά του χαρακτηριστικά και γίνεται χρήση εφαρμογών φιλικών προς το περιβάλλον καθώς επίσης υιοθετούνται αρχές και υλικά βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Οι παρεμβάσεις αποκατάστασης έχουν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη του κτιρίου μέσω της λειτουργίας του αλλά και του περιβάλλοντος χώρου του ως εστία αθλητική, πολιτιστική, τουριστική, αλλά και ως χώρος επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η προτεινόμενη παρέμβαση θα εξυπηρετήσει επίσης ανάγκες της περιοχής για σύγχρονους αθλητικούς πολιτιστικούς – εκπαιδευτικούς σκοπούς, η ανάπτυξη των οποίων λαμβάνει υπόψη τα νέα πρότυπα (αθλητικά, παιδαγωγικά, περιβαλλοντικά και πολιτισμικά) διαμόρφωσης αντίστοιχων χώρων, ως μέσο βελτίωσης της ελκυστικότητας του οικισμού ως τουριστικός προορισμός.

Οι εργασίες παρέμβασης θα περιλαμβάνουν: Οικοδομικές εργασίες, Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες καθώς και Εργασίες Πρασίνου.

Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, (έκτασης περίπου 24 στρεμμάτων) θα κατασκευασθούν:

  • ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5
  • δύο γήπεδα τένις
  • παιδική χαρά
  • χώρος καθιστικού – Αναψυκτηρίου,
  • τεχνητή λίμνη
  • υπαίθριο θέατρο και
  • Αλσύλλιο Πελαργών
  • Διαδρομές για τρέξιμο, ποδηλασία ή περπάτημα αναψυχής

Κατασκευή τεχνητής λίμνης

Η μικρή τεχνητή λίμνη με την ξύλινη πεζογέφυρα δημιουργείται κεντρικά του χώρου στη νοτιοανατολική πλευρά και θα αποτελεί έναν υδάτινο κήπο συμβάλλοντας στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

Κατασκευή ξύλινης πεζογέφυρας

Η ξύλινη πεζογέφυρα προβλέπεται να έχει μήκος από 7-10 μμ, ανάλογα με την τελική διαρρύθμιση των άκρων της τεχνητής λίμνης και πλάτος 1,50 μ. Η μορφή της θα είναι απλή και θα αποτελείται από ξύλινες οριζόντιες δοκούς, με δάπεδο από ξύλινες σανίδες πλάτους 20 εκ. και πάχους 5 εκ. από ξυλεία κατάλληλη για εξωτερικούς χώρους, οι οποίες θα φέρουν αντιολισθητικές εγκοπές παράλληλα στη διάσταση του μήκους τους.

Θα υπάρχουν προστατευτικά κιγκλιδώματα από ξυλεία σε ύψος 1,00 μ. για την προστασία των διερχόμενων.

Αλσύλλιο Πελαργών

Προβλέπεται χώρος πρασίνου όπου θα τοποθετηθούν ξύλινοι στύλοι της ΔΕΗ που στην απόληξη τους θα υπάρχει μεταλλική στεφάνη – στην περίμετρο της εσωτερικά θα τοποθετηθούν κλαδιά- που θα αποτελέσει φωλιά πελαργών. Όπως γνωρίζουμε το Στεφανοβίκειο είναι πέρασμα πελαργών όπου κάνουν τις φωλιές τους σε τυχαίες θέσεις στον οικισμό πάνω σε υφιστάμενους στύλους της ΔΕΗ.

Οι φωλιές αυτές θα τοποθετηθούν στο Αλσύλλιο που θα δημιουργηθεί στον ανωτέρω χώρο και θα αποτελέσει ένα αξιοθέατο της περιοχής.

Η προτεινόμενη παρέμβαση θα αποτελέσει πόλο έλξης και επισκεπτών της περιοχής και ιδιαίτερα των επισκεπτών στην Λίμνη Κάρλα που απέχει δύο χιλιόμετρα από τον χώρο παρέμβασης.

Η δαπάνη των εργασιών της προτεινόμενης παρέμβασης, προϋπολογίζεται στο ύψος των 1.500.000€ με τον Φ.Π.Α. 24%

Continue Reading

COVER STORY

Πήλιο: Επιχείρηση διάσωσης πέντε ατόμων στο Φράγμα Παναγιώτικο

Δημοσιεύτηκε

on

By

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, ύστερα από τηλεφώνημα που δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο 199, το οποίο ανέφερε οτι πέντε άτομα έχουν χάσει τον πρσανατολισμό τους στην περιοχή του Πηλίου.

Ειδικότερα, μία ομάδα νεαρώ, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες αποπροσανατολίστηκε κοντά στο Φράγμα Παναγιώτικο, στο οποίο είχαν μεταβεί για πεζοπορία. Ευτυχώς, διέθεταν κινητά τηλέφωνα και ενημέρωσαν άμεσα τις Αρχές.

Λίγο μετά τις 19.00 τα πρώτα συνεργεία της Πυροσβεστικής από τον Βόλο και την Αργαλαστή έφταναν στο σημείο για να εντοπίσουν τους νεαρούς, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΤΟΠΙΚΑ5 ημέρες πριν

Αποκλειστικο Διαλύεται το στρατόπεδο Γεωργούλα και η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Αγριογούρουνα έκαναν… βόλτα στη μέση της λεωφόρου Αθηνών!

ΤΟΠΙΚΑ5 ημέρες πριν

Σε ένα μήνα ανάδοχος από την Περιφέρεια για τις μετρήσεις βαρέων μετάλλων στο έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ

COVER STORY4 ημέρες πριν

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΑΚΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: THΛEΦΩNIKEΣ AΠATEΣ ΣTON BOΛO – TI ΛENE OI AΠATEΩNEΣ ΣTA YΠOΨHΦIA ΘYMATA – OΔHΓIEΣ EΛAΣ

COVER STORY5 ημέρες πριν

Δειτε πως μπορείτε να βγείτε στη σύνταξη – Τα ηλικιακά όρια στα 62 και 67 έτη, του Δικηγόρου Σάκη Κοκκίνη

VIDEO5 ημέρες πριν

Πρωινή Ατζέντα 20/03/2019

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Πρωταθλητές Θεσσαλίας τα αγόρια του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας!!!!!!!!!! (Σχολικοί αγώνες)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ημέρες πριν

Ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η εθνική – Δύσκολα να προλάβει ο Παπασταθόπουλος

ΤΟΠΙΚΑ5 ημέρες πριν

Συνταξιούχος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο Βόλο

ΤΟΠΙΚΑ6 ημέρες πριν

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – Trikalaola.gr

Δημοφιλή