Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Λευτέρης Κουσούλης στο onlarissa.gr: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα δημοκρατικό κόμμα

Δημοσιεύτηκε

on

Ο Λευτέρης Κουσούλης σπούδασε πολιτική και ασχολήθηκε με τα φαινόμενα εξουσίας στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Εργάστηκε στην επικοινωνία και στον χώρο της πολιτικής ενώ σήμερα αρθρογραφεί σε έντυπα της χώρας μα και στο διαδίκτυο. Παρατηρεί τις εξελίξεις στη χώρα μας, και όχι μόνο, και η θεωρητική του κατάρτιση και εμπειρία τον καθιστούν έναν ιδανικό συνομιλητή για να δούμε τα πράγματα πίσω από την παραμορφωτική κουρτίνα της εξουσίας.

Βρέθηκε στη Λάρισα με αφορμή την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου και δεν αρνήθηκε να κάνουμε μια κουβέντα για όσα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή του τόπου, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, το οποίο είδε για πρώτη φορά…

Συνέντευξη στον Λευτέρη Παπαστεργίου

Κύριε Κουσούλη τι ζούμε σήμερα; Μετά από 10 χρόνια κρίσης, που διέλυσε βασικές σταθερές της ελληνικής κοινωνίας και με την αριστερά για πρώτη φορά στο τιμόνι της χώρας, τι είναι αυτό που θα περιγράφατε ως σημερινό στίγμα της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας της χώρας;

Σήμερα ζούμε μια βαθιά παρακμή. Να σας δώσω τον ορισμό της παρακμής, όπως τον έχω καταγράψει στο βιβλίο μου «Ελάχιστο λεξικό & 16 αφορισμοί»: παρακμή είναι η κατάσταση αδυναμίας διάκρισης από μια κοινωνία ή έναν λαό, του ασήμαντου από το σημαντικό. Η προκύπτουσα παράλυση.

Όπως μου το περιγράφετε μπορώ να συμπεράνω πως αυτό δεν είναι ένα φαινόμενο του παρόντος. Προϋπήρχε. Θα μου εξηγήσετε την πολιτική συνέπεια αυτής της παρακμής, πέραν των όσων βλέπουμε δια γυμνού οφθαλμού;

Αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανείς αν σκεφτεί την κατάσταση που επικρατεί για παράδειγμα στο δημόσιο σχολείο, το οποίο, απλά, δεν υπάρχει σήμερα. Από τη μια έχουμε τη μισθολογική κατάσταση που αφορά τους δασκάλους των παιδιών μας και από την άλλη, την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή, έχουμε την μισθολογική κατάσταση μιας διοικητική υπαλλήλου της ΔΕΗ για παράδειγμα, η οποία, χωρίς ιδιαίτερα προσόντα αμείβεται πολλαπλάσια των δασκάλων, χωρίς να αντιδρά κανείς. Αυτό συμβαίνει γιατί, όπως προείπα, η κοινωνία μας δεν μπορεί να διακρίνει το ασήμαντο από το σημαντικό και έτσι δεν αντιδρά όταν οι δάσκαλοι των παιδιών μας αμείβονται χειρότερα από μια γραμματέα της ΔΕΗ. Αυτό λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο από ένα προϊόν μιας καθυστερημένης συνείδησης και ακριβώς εδώ έγκειται το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Άξιος εκφραστής μιας κοινωνίας σε παρακμή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορώ να συμπεράνω, απ’ όσα μου λέτε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει…

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει μια δυνατή, αξιόλογη πολιτική δύναμη επειδή θα συνεχίζει να εκφράζει επάξια την παραίτηση του λαού από προσπάθεια, δηλαδή την παραίτηση από την ευθύνη.

Αυτό όμως μου φαίνεται ως ένα αδιέξοδο…

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε ένα σκοτεινό αδιέξοδο. Οδηγείται μαθηματικά σε έναν μαρασμό, μιας αι δεν έχει την πολιτική δυνατότητα να αναλάβει το κόστος της πορείας εξόδου από την κρίση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει μια δυνατή, αξιόλογη πολιτική δύναμη επειδή θα συνεχίζει να εκφράζει επάξια την παραίτηση του λαού από προσπάθεια, δηλαδή την παραίτηση από την ευθύνη

Εκ των πραγμάτων, σε λίγο καιρό από τώρα, οι Έλληνες θα κληθούν να αποφασίσουν ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρωτιά της ΝΔ. Με βάση την μεγάλη σας αναλυτική εμπειρία στον χώρο, ποια η δική σας εκτίμηση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα. Αυτό που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σήμερα είναι το εύρος της διαφοράς ανάμεσα στα δυο κόμματα, καθώς και το ποσοστό που θα λάβει τελικά το καθένα εξ’ αυτών. Δεν είμαστε σε θέση να ερμηνεύσουμε την σιωπή ενός μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος. Θα εκφραστεί με μια εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ; Θα εκφραστεί με μια μεγάλη αποχή; Αυτό, όπως και πολλά, κρίσιμα ακόμα μεγέθη, θα τα δούμε και θα τα εκτιμήσουμε, όταν αποτυπωθούν αριθμητικά, το βράδυ των εκλογών.

Είστε για κάτι σίγουρος;

Είμαι σίγουρος πως τίποτα δεν θα είναι όπως πριν και τίποτα δεν θα γίνει όπως πριν.  Είναι ακριβώς αυτό που δεν κατανοεί σήμερα ούτε η αντιπολίτευση.

Θα ήθελα να επιμείνουμε στο «φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ», αν και με βάση την ανάλυσή σας, δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα «φαινόμενο» αλλά για μια λογική πολιτική συνέχεια που εκφράζει τα όσα συμβαίνουν στο κοινωνικό υπογάστριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα δημοκρατικό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από στελέχη που εμφορούνται από αντιλήψεις ολοκληρωτισμού. Είναι μια ομάδα ανθρώπων που τα θέλει όλα. Προσέξτε δυο βασικές τους εκφράσεις, οι οποίες επαναλαμβάνονται συχνά: «Πήραμε την κυβέρνηση, δεν πήραμε την εξουσία» και «Είμαστε στην καλή πλευρά της ιστορίας». Αυτές οι δυο προτάσεις συμπυκνώνουν τον ολοκληρωτισμό. Δημοκρατία σημαίνει πως κανένας δεν έχει την απόλυτη εξουσία. Ο φιλελευθερισμός ήταν και παραμένει επαναστατική προσέγγιση γιατί ακριβώς δε επιδιώκει την ενότητα της εξουσίας. Επίσης ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται στους πολιτικούς αντιπάλους, αποδεικνύει την αντιδημοκρατικότητα του. Ο πολιτικός αντίπαλος σε μια δημοκρατία είναι πάντα ισότιμος. Στην πολιτική δημοκρατία δεν υπάρχουν ποτέ «προδότες». Υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετική γνώμη. Όποιος δεν ασπάζεται αυτή την αρχή, τότε βρίσκεται εκτός δημοκρατικού πλαισίου, αφού ουσιαστικά δια της εκφοράς του λόγου του, καλεί σε συμβολική θανάτωση του αντιπάλου του.

Έτσι όμως τίθεται ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα…

Στην Ελλάδα έχουμε ευθέως ζήτημα δημοκρατίας. Πρώτον, λόγω της κατάστασης παρακμής που βιώνει η κοινωνία μας, όπως σας περιέγραψα ήδη και δεύτερον λόγω της κυριαρχίας πολιτικών δυνάμεων που εκλέγονται λόγω αυτής της παρακμής και τροφοδοτούν την κοινωνική αδράνεια. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσεται ο βίαιος, καθεστωτικός, λόγος, ο οποίος απομακρύνει τον διάλογο και καταργεί την δημοκρατική διάσταση. Επιπροσθέτως, ο βίαιος λόγος αποτελεί έναν κατασταλτικό παράγοντα της συνείδησης. Έτσι τα μεγάλα τραύματα μένουν αθεράπευτα και με ευθύνη της αντιπολίτευσης.

Πως θεραπεύεται αυτό;

Με πολιτική σύγκρουση για την ανάδειξη των τραυμάτων της δημοκρατίας. Σήμερα υπάρχει ένας συμβιβασμός ήττας στο μέτωπο αυτό. Η χώρα είναι βαθιά ηττημένη στο μέτωπο των λειτουργιών που θα μπορούσαν να την θεραπεύσουν.

Οι άνθρωποι που αντιδρούν, θα συναντηθούν. Είναι αυτό που ονομάζω «μειοψηφικά ηφαίστεια»

Ο ρόλος των πολιτών;

Οι πολίτες δεν διώχνουν τον κάθε Τσίπρα γιατί θέλουν έναν άλλον κυβερνήτη. Αυτό που επιζητούν είναι μια ανανεωμένη υποστήριξη του παλαιού τους εαυτού. Η εκλογική συμπεριφορά καθορίζεται ως ένας ενιαίος ανθρωπολογικός τύπος με βασικό χαρακτηριστικό του, τον μη σεβασμό του νόμου. Για τον λόγο αυτό βλέπουμε το παρκάρισμα στις θέσεις των ΑμεΑ, την μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και ούτω καθεξής.

Είστε αισιόδοξος;

Εγώ πιστεύω πως οι άνθρωποι που αντιδρούν, θα συναντηθούν. Είναι αυτό που ονομάζω «μειοψηφικά ηφαίστεια». Σήμερα θεωρώ πως υπάρχουν πολλά στην ελληνική κοινωνία. Η πολιτική μεταβολή είναι αργή, μπορεί όμως να προκαλέσει μια ισχυρή έκρηξη. Θα περάσουμε ως λαός μια αξημέρωτη νύχτα, που δεν θα είναι ορατή. Όμως όσοι έχουμε τις ίδιες απόψεις, κάνουμε τις ίδιες διαπιστώσεις, επιζητούμε για την πατρίδα μας τα ίδια πράγματα, μέσω της πολιτικής θα συναντηθούμε.

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Οι φοιτητές ζήτησαν με επιμονή απαντήσεις από τoν Απ. Παπαδούλη

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Οι νέοι, συνήθως,  έχουν πολλές απορίες και είναι επίμονοι. Το απέδειξαν και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που συμμετείχαν στην συζήτηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου, Απόστολο Δ. Παπαδούλη, στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Χωροταξίας.

Για περισσότερο από μιάμιση ώρα, ο υποψήφιος Δήμαρχος «αναγκάστηκε» να απαντήσει σε ερωτήσεις που περιελάμβαναν όλα σχεδόν τα θέματα που προβάλλει, στο πρόγραμμά της, η παράταξη «ΒΟΛΟΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ». Όπως ήταν φυσικό, οι περισσότερες ερωτήσεις αφορούσαν στη σχέση που πρέπει να έχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τη δημοτική αρχή του Βόλου και στο θέμα αυτό η συζήτηση και οι απαντήσεις του Απ. Παπαδούλη, κατέδειξαν ότι η συνεργασία Δήμου και Πανεπιστημίου μπορεί να αποτελέσει τον βασικότερο μοχλό για την ανάπτυξη της πόλης.

«Η πρώτη προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψουμε, μόλις αναλάβουμε τη δημοτική αρχή του Βόλου», είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος, «θα είναι με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σε αντίθεση με τον σημερινό δήμαρχο που φοβάται μήπως ο Βόλος γίνει… Πανεπιστημιούπολη, εμείς λέμε ότι ο Βόλος είναι Πανεπιστημιούπολη και η σχέση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την πόλη πρέπει να διευρύνεται καθημερινά».

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την πρόταση της παράταξης να γίνει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας η οδός Σέκερη (που διέρχεται από το ΚΤΕΛ) και το μεγαλύτερο τμήμα της,  που χωρίζει τα δύο πανεπιστημιακά συγκροτήματα, να διαμορφωθεί σε ένα χώρο αναψυχής για τους φοιτητές.

Όμως, οι ερωτήσεις δεν αφορούσαν μόνο το Πανεπιστήμιο, έγινε συζήτηση για τη διαμόρφωση του κέντρου της πόλης, τις προτάσεις για το  κυκλοφοριακό, για το νερό, για την περιπέτεια στην οποία έχει οδηγηθεί η ΔΕΥΑΜΒ με ευθύνη και της σημερινής δημοτικής αρχής, για τις αθλητικές υποδομές, την τουριστική ανάπτυξη, για τις επενδύσεις που πρέπει να προσελκύσει η νέα δημοτική αρχή, αλλά και για τη δημοκρατία στο δήμο  που σήμερα «αραχνιάζει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου».

Η συζήτηση τελείωσε με την προτροπή του υποψήφιου Δήμαρχου Βόλου, Απόστολου Δ. Παπαδούλη, προς τους φοιτητές: «Δεν ξέρω από ποιο μέρος της χώρας προέρχεστε, αλλά από όπου και αν είστε, πρέπει να πάτε να ψηφίσετε, γιατί έχετε και εσείς ευθύνη για τις πόλεις που ζείτε. Έτσι και οι νέοι του Βόλου πρέπει στις εκλογές να απαντήσουν  στην απαξίωση που τους… προσφέρει η σημερινή δημοτική αρχή και να ψηφίσουν για την πόλη που θέλουν».

   

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/03/21/oi-foitites-zitisan-me-epimoni-apantiseis-apo-tin-ap-papadoyli/

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας φορέων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τις προσαγωγές μαθητών

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Με αφορμή την προσαγωγή μαθητών του 4ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας που βρίσκονταν σε κατάληψη, στην Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας, εκπρόσωποι φορέων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με δελτίο τύπου, «οι φορείς ζήτησαν από τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωπο ουσιαστικά του υπουργείου παιδείας και κατά συνέπεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές. Υποστήριξαν ότι πρόκειται για οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο που στοχεύει στην τρομοκράτηση των μαθητών και την χειραγώγηση του μαθητικού κινήματος.
Ο εκπρόσωπος της ΕΟΑΣΚ κατήγγειλε ότι η ίδια μεθοδολογία χρησιμοποιήθηκε και στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις κι αυτό αποδεικνύει το οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος.
Ο διευθυντής εκπαίδευσης αφού -στα λόγια- έκφρασε την αντίθεση του στην συγκεκριμένη ενέργεια ισχυρίστηκε πως η συγκεκριμένη περίπτωση «πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ όσες πραγματικά της αναλογούν» και την δικαιολόγησε ουσιαστικά λέγοντας πως έγινε εξαιτίας της πληροφορίας ότι «υπάρχουν βανδαλισμοί στο σχολείο» και ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων να τις καταδικάσουν τις πράξεις.
Αρνήθηκε ακόμα ότι ήταν προσαγωγή αλλά μίλησε για «επίσκεψη» των μαθητών στην αστυνομική διεύθυνση. Οι εκπρόσωποι των φορέων δήλωσαν ότι «αποτελεί συκοφάντηση των μαθητικών αγώνων και μέσο τρομοκράτησης των μαθητών οι παραπάνω ισχυρισμοί. Η καλύτερη απάντηση είναι οργανωμένα μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, λαϊκό κίνημα να παλέψουν ενάντια στον αυταρχισμό Κυβέρνησης – ΕΕ.»
Τέλος κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στη συναυλία, που διοργανώνουν φορείς μαζί με μαθητές την Παρασκευή 22 Μάρτη και ώρα 12 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας εκπροσωπήθηκαν η ΕΟΑΣΚ, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, ενώ παρέστησαν ο οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Κρανιάς και ο περιφερειακός Σύμβουλος Αστέρης Χαλάτσης.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/03/21/parastasi-diamartyrias-foreon-sti-deyterovathmia-ekpaideysi-gia-tis-prosagoges-mathiton/

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση βουλευτών με τον διοικητή του ΕΦΚΑ για ζητήματα του πρώην ΟΓΑ

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Την Τρίτη 19/03/19 πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στα γραφεία διοίκησης του ΕΦΚΑ στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των Βουλευτών, Καρδίτσας κ. Π. Βράντζα, Λάρισας κ. Ν. Παπαδόπουλου, του διοικητή του οργανισμού κ. Σέμπο και υπηρεσιακών παραγόντων του οργανισμού. Σε δελτίο τύπου της κ. Βράντζα, τονίζονται:
Από τους βουλευτές, τέθηκε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν κυρίως τον πρώην ΟΓΑ, ο οποίος παρουσιάζει και τα περισσότερα προβλήματα στην περιοχή της Θεσσαλίας.
Το πρώτο ζήτημα, ήταν η αποτελεσματικότητα και η δυσκολία στην επικοινωνία, με την περιφερειακή δομή του πρώην ΟΓΑ της Θεσσαλίας στη Λάρισα.
Σύμφωνα με τον διοικητή, το πρόβλημα είναι σε γνώση του οργανισμού, ο οποίος έχει ήδη προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να είναι ορατά στους ασφαλισμένους άμεσα, εντός των επόμενων εβδομάδων.
Το δεύτερο θέμα αφορούσε στα ζητήματα, σχετικά με την έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας και το συμψηφισμό των οφειλών. Εξηγήθηκαν από τον αρμόδιο γενικό διευθυντή τα προβλήματα, οι δυνατότητες και οι ενέργειες του οργανισμού ώστε να εξομαλυνθεί η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας, τουλάχιστον για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων. Όσον αφορά το συμψηφισμό των οφειλών από εισφορές η διαδικασία έχει εξομαλυνθεί πλήρως. Το πρόβλημα παραμένει με τις άλλες οφειλές του οργανισμού προς τους ασφαλισμένους, το οποίο αποδίδεται και στην έλλειψη προσωπικού.

Το μείζον ζήτημα του χρόνου απονομής προσωρινής και οριστικής σύνταξης ήταν το επόμενο θέμα συζήτησης, όπου διαπιστώθηκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στον πρώην ΟΓΑ. Κύριο αίτιο σύμφωνα με την αρμόδια διευθύντρια, είναι η έλλειψη λογισμικού για την ηλεκτρονική διεκπεραίωση των υποθέσεων. Κάτι που αναμένεται να μπει σε εφαρμογή εντός των επόμενων μηνών.

Ο διοικητής επίσης ενημέρωσε: Α) Για τη σημαντική αναβάθμιση του μηχανογραφικού συστήματος του οργανισμού, η οποία προβλέπει και την αντικατάσταση όλων των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έργο το οποίο θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του οργανισμού προς τους ασφαλισμένους. Β) Για την προσωρινή λύση του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού, μέσω των ωφελούμενων από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Αλλά και την στελέχωση του οργανισμού με 200 νέες θέσεις εξειδικευμένου προσωπικού στο άμεσο μέλλον.
Συμφωνήθηκε τέλος, σε τακτά χρονικά διαστήματα να υπάρχει εκατέρωθεν ενημέρωση ώστε να παρακολουθείται η πρόοδος των ζητημάτων που τέθηκαν. Είναι προφανές ότι το τεράστιο εγχείρημα της δημιουργίας ενός και μόνο, πραγματικά ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης και ο εξορθολογισμός εν τέλει του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, καλείται να ξεπεράσει εγκληματικές πολιτικές και αποφάσεις των προηγούμενων δεκαετιών. Οι παθογένειες και οι στρεβλώσεις του παρελθόντος καθιστούν δύσκολες ακόμη και αυτονόητες υπηρεσιακές λειτουργίες.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε και τα ήδη ορατά αποτελέσματα πολλαπλασιάζονται με καλούς ρυθμούς και στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/03/21/synantisi-voyleyton-me-ton-dioikiti-toy-efka-gia-zitimata-toy-proin-oga/

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

LIFESTYLE4 λεπτά πριν

Η άγνωστη πτυχή του βραβευμένου με Όσκαρ τραγουδιού «Shallow»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 λεπτά πριν

Στη Βουλή η δικογραφία για τις επιστροφές φαρμακευτικών εταιριών την περίοδο 2006-2010 (video)

ΤΟΠΙΚΑ12 λεπτά πριν

Οι φοιτητές ζήτησαν με επιμονή απαντήσεις από τoν Απ. Παπαδούλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ18 λεπτά πριν

«Γέφυρες» ούτε υπήρξαν, ούτε υπάρχουν, ούτε θα υπάρξουν με τον ΣΥΡΙΖΑ

OIKONOMIA20 λεπτά πριν

ΑΑΔΕ: Για 4η συνεχόμενη χρονιά μείωση των εισοδημάτων

ΤΟΠΙΚΑ26 λεπτά πριν

Παράσταση διαμαρτυρίας φορέων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τις προσαγωγές μαθητών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ31 λεπτά πριν

Απόφαση του πρωθυπουργού η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές

ΕΛΛΑΔΑ39 λεπτά πριν

Εκτελούνται τρία νέα έργα στην πόλη της Ρόδου και τη Λίνδο

ΤΟΠΙΚΑ42 λεπτά πριν

Συνάντηση βουλευτών με τον διοικητή του ΕΦΚΑ για ζητήματα του πρώην ΟΓΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ43 λεπτά πριν

Ορισμοί Κριτών -Διαιτητών ΕΣΚΑΘ και Εθνικών κατηγοριών 21-24/3/2019)

ΤΟΠΙΚΑ6 ημέρες πριν

Δώρο ζωής σε πέντε ασθενείς από 60χρονη Βολιώτισσσα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες πριν

Tην Κυριακή 17 Μαρτίου ο 8ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας από την ΕΡΤ

ΤΟΠΙΚΑ2 ημέρες πριν

Αποκλειστικο Διαλύεται το στρατόπεδο Γεωργούλα και η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 ημέρες πριν

Ξεπεράστηκαν και τα τελευταία δύο εμπόδια για την «Αγιά Σοφιά»

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Εξαφανίστηκε 16χρονη από τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Υπουργείο ΨΗΠΤΕ: Η κυβέρνηση κλείνει μία ακόμα πληγή του «μαύρου»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Αγριογούρουνα έκαναν… βόλτα στη μέση της λεωφόρου Αθηνών!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Νέα Γ’ λυκείου- Κ. Γαβρόγλου: Λίγα μαθήματα, πολλές ώρες, αναβαθμισμένο απολυτήριο

ΤΟΠΙΚΑ1 ημέρα πριν

Σε ένα μήνα ανάδοχος από την Περιφέρεια για τις μετρήσεις βαρέων μετάλλων στο έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ

ΤΟΠΙΚΑ6 ημέρες πριν

Ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ;

Δημοφιλή