Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Οι χρονιές-ορόσημο που «πάγωσαν» τη Λάρισα

Δημοσιεύτηκε

on

Το μεγάλο κύμα κακοκαιρίας που περάσαμε τις προηγούμενες ημέρες μας έδωσε το έναυσμα να ζητήσουμε από τον γνωστό μετεωρολόγο κ. Φάνη Τακούδη, (υπεύθυνος του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» που λειτουργεί από το 2000), να μας κάνει μια ενδιαφέρουσα αναδρομή για το ποιες ήταν οι χρονιές τον τελευταίο μισό αιώνα που η Λάρισα μπήκε στην κυριολεξία στον πάγο, και είχε τις μεγαλύτερες χιονοπτώσεις και τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Και φυσικά μας έκανε και πρόγνωση για το πότε περιμένουμε νέα μεγάλη χιονόπτωση στην πόλη. Μάλιστα αυτή σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία δεν αργεί καθόλου…

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο κ. Τακούδης μας εξηγεί ότι οι μέρες χιονιού για τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή του νομού χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

«Η μία κατηγορία αφορά τις χιονοπτώσεις όταν υπήρχε η λίμνη Κάρλα, η οποία αποξηράνθηκε το 1962, η Κάρλα επηρεάζει το νομό Λάρισας πάρα πολύ, το επικρατών ρεύμα είναι το βορειοανατολικό.  Για αρκετά χρόνια ακόμη, ουσιαστικά μέχρι το 1970 περίπου η περιοχή είχε συνθήκες Κάρλας, δηλαδή αρκετές βροχές και αρκετές χιονοπτώσεις. Από εκεί και πέρα επηρεάστηκε η περιοχή μας από την ξηρασία της, εξαιτίας της έλλειψης της Κάρλας το υπέδαφος κυρίως, γιατί και αυτό παίζει ρόλο στην υγρασία και  στην ατμόσφαιρα κοντά στην επιφάνεια του εδάφους.

Από εκεί και πέρα είχαμε κάποιες στείρες περιόδους, μια περίοδος 7 χρόνια περίπου 1973 με 1980 που δεν είχαμε καθόλου χιονόπτωση, μόνο κάποιες νιφάδες, δεν είχαμε δηλαδή χιονόστρωση. Μετά από αυτή την άγονη περίοδο, εμφανίστηκαν κάποιες χιονοπτώσεις, που είχαν όμως μια κατάσταση στάσιμη και αυτό οφείλεται και σε άλλα φαινόμενα μετεωρολογικά που συμβαίνουν. Επίσης, οφείλεται και στην επιβάρυνση που έχει η ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα η εκδήλωση κάποιων καιρικών φαινομένων να έχει μια ανομοιόμορφη εξέλιξη, άσχετα αν το νερό ή το χιόνι που πέφτει μέσα σε δέκα χρόνια είναι περίπου το ίδιο, όμως άλλαξε ο τρόπος που εκδηλώθηκε η χιονόπτωση, η βροχή, ξηρασία κλπ.

Έχουμε έπειτα την περίοδο της αναδόμησης της Κάρλας, που άρχισε σιγά σιγά έστω και εν μέρει να ξαναγεμίζει, που σύμφωνα με κάποια στοιχεία που έχουμε, υπάρχει μια τάση ομαλότητας».

ΠΟΤΕ Η ΛΑΡΙΣΑ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

«Πάμε τώρα στις χιονοπτώσεις που έχουν συμβεί. Είχαμε κάποιες πολύ δυνατές χιονοπτώσεις. Η μία είναι το 1963, όπου στη Λάρισα φτάσαμε στους 30-40 πόντους χιόνι, είχαμε επίσης το 1966 μια πολύ καλή κατάσταση χιονιού όπου τα σχολεία είχαν κλείσει για δύο περίπου εβδομάδες. Δεν κυκλοφορούσε τίποτα μέσα στην πόλη, κάποια οχήματα μόνο, με αλυσίδες.

Σε ότι αφορά τις πιο πρόσφατες περιόδους, είχαμε μια εξέλιξη χιονοπτώσεων. Το 1987- 1988, για παράδειγμα ήταν μια περίεργη χρονιά χιονόπτωσης, όπου είχαμε 4-5 ημέρες χιονόπτωσης, τον Μάρτιο, όπου φτάσαμε τα 50 με 60 εκατοστά χιονιού μέσα στην πόλη, συνολικά μέσα στις 5 αυτές ημέρες, και αυτό ανήκει στα περίεργα.

Πηγαίνοντας προς το 2000, είχαμε μια περίεργη εξέλιξη μέχρι το 1998, όπου από εκείνο το έτος και μετά μέχρι το 2001είχαμε κάποιες χιονοπτώσεις που άρχισαν να δείχνουν μια ομαλότητα. Εξέχουσα περίπτωση αποτελεί το 2001, όπου μέσα στον Δεκέμβρη, από τις 17 του μήνα είχαμε χιονοπτώσεις μέσα στην πόλη της Λάρισας γύρω στα 40 εκατοστά και θερμοκρασίες πολικές. Πάντως να πούμε ότι οι πολικές θερμοκρασίες δεν συνδυάζονται πάντα με την πολύ μεγάλη χιονόπτωση, αλλά τότε έγιναν και τα δύο. Το συνολικό ύψος χιονιού τότε πέρασε και τα 60 εκατοστά.

Ξεκινώντας σιγά σιγά τότε και το ξαναγέμισμα στη Κάρλας και η λειτουργία της, παρατηρείται μια ομαλοποίηση σε ότι αφορά την υγρασία στο νομό Λάρισας, διότι αυτό έχει σχέση με την χιονόπτωση, ενώ η χαλαζόπτωση είναι αντιστρόφως ανάλογη.

Παρατηρούμε λοιπόν το 2003, το 2005, το 2010, ότι εκεί είχαμε μια τετραετία χωρίς χιονόπτωση. Μετά καλές χιονοπτώσεις είχαμε το 2010 και το 2012, περίπου στα 10 εκατοστά. Έπειτα είχαμε στις 11 Ιανουαρίου του 2017 μια πολύ καλή χιονόπτωση περίπου στα 25 εκατοστά μέσα στην Λάρισα και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες που δημιούργησαν προβλήματα μέσα στην πόλη, σαν αυτές που είχαμε πρόσφατα.

Φτάσαμε και στην τωρινή περίοδο που δεν τελείωσε ακόμη, διότι περιμένουμε εξελίξεις μέσα τον Ιανουάριο και ίσως και μέσα στον Φεβρουάριο που επίσης δηλώνει την κανονικότητα που ανέφερα λίγο πριν.

Τώρα σχετικά με το σε ποιους μήνες έχουμε τις περισσότερες χιονοπτώσεις: Εδώ έχουμε μια διαφορά. Δηλαδή μέχρι το 2001-2002 περίπου, ο μήνας που είχε τις περισσότερες χιονοπτώσεις ήταν ο Δεκέμβριος με μικρή διαφορά όμως από τον Γενάρη και τον Φλεβάρη.

Από το 2002 και μετά τα στοιχεία δείχνουν ότι μάλλον αντιστράφηκαν τα γεγονότα. Δηλαδή ο Δεκέμβρης είχε μια ήπια εξέλιξη με λίγες σχετικά χιονοπτώσεις, ενώ ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος και λιγότερο ο Μάρτιος έχουν αυξήσει τις μέρες χιονιού σε ότι αφορά την περιοχή της Λάρισας. Αυτό δεν λέει όμως κάτι σημαντικό, διότι μπορεί να ξαναγυρίσουμε προς τα πίσω, γιατί πολλές φορές σε κάποιες περιοχές, μετατοπίζεται προσωρινά, για 2-3 χρόνια η εμφάνιση είτε της ζέστης είτε του κρύου, γιατί ο χειμώνας και το καλοκαίρι είναι οι εποχές που μπορούμε να κάνουμε μια εκτίμηση για το τι θα συναντήσουμε και τους λόγους για τους οποίους θα συναντήσουμε αυτά τα φαινόμενα.

Θυμόμαστε ότι κάποιες φορές είχαμε πολύ ζέστη τον Ιούνιο και είχαμε ψυχρό τον Αύγουστο ή τον Ιούλιο και άλλες φορές υπήρχε μια κανονικότητα. Άρα το ότι τώρα Ιανουάριος και Φεβρουάριος εμφανίζουν περισσότερες χιονοπτώσεις, από ότι ο Δεκέμβριος, δεν σημαίνει ότι είναι και κάτι μόνιμο, μπορεί τον επόμενο χειμώνα να έχουμε περισσότερες χιονοπτώσεις τον Δεκέμβριο.

Επίσης, να τονίσω ότι δεν είναι πρόβλημα οι χιονοπτώσεις ίσως είναι και ευλογία, διότι και οι καλλιέργειες που είναι προεξάρχουσα ασχολία για την Θεσσαλία, πηγαίνουν πολύ καλά όταν έχουμε έναν κανονικό χειμώνα, ας είναι και λίγο πιο βαρύς, δεν μας πειράζει, γιατί οι χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν και αυτές την δουλειά τους για την Άνοιξη και για το Καλοκαίρι, και από την άλλη μεριά οι πολλές χιονοπτώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές σημαίνουν καλύτερο και περισσότερο νερό για την περιοχή της Λάρισας».

ΠΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ

«Το 2001 είχαμε το ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας, όπου 7 Δεκεμβρίου, μετά τις χιονοπτώσεις, και τον Ιανουάριο, οι ελάχιστες θερμοκρασίες ήταν στους -22 με -23 βαθμούς μέσα στη Λάρισα».

ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ

«Αύριο Δευτέρα έχουμε κάποιες βροχές, αλλά όχι σημαντικά πράγματα, Ωστόσο, περιμένουμε κάτι ωραίο και το χαρακτηρίζω έτσι, διότι εμένα, μου αρέσει η κάθε εποχή να έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, μετά τις 17-18 Ιανουαρίου, το τελευταίο δηλαδή δεκαήμερο του τρέχοντος μήνα. Ίσως μάλιστα έχουμε κάτι καλό και μέσα στον Φεβρουάριο».

Αθανασία Παύλου

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Επτά έργα 4,6 εκατ. ευρώ ξεκινούν άμεσα στον Δήμο Βόλου

Δημοσιεύτηκε

on

By

 

Επτά νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 4.660.000 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκινούν άμεσα στον Βόλο, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος. (περισσότερα…)

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ν. Ιωνία

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Με λαμπρότητα και κατάνυξη θα εορταστεί και εφέτος η μεγάλη θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας. Στον μεγαλοπρεπή προσφυγικό Ναό της πόλης μας φυλάσσεται, ως γνωστόν, η παλαιά θαυματουργική εικόνα του Ευαγγελισμού πού έφεραν από την Μικρά Ασία εδώ οι πρόγονοι των σημερινών κατοίκων της Νέας Ιωνίας.

Το πρόγραμμα της Πανηγύρεως έχει ως εξής: την παραμονή της εορτής, την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 και ώρα 6:30 το απόγευμα, θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου καί συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στις 8:00 το βράδυ, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, θα τελεστεί η Αρτοκλασία σε ειδική εξέδρα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος του Ευαγγελισμού, η οποία θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας (Απ. Βολίδη, Δορυλαίου, Ελ. Βενιζέλου, Δημοκρατίας, και Λεωφ. Ειρήνης).

Από 10 το βράδυ έως τη 1 περίπου μετά τα μεσάνυχτα, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα περιλαμβάνει την ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία.

Την Δευτέρα 25 Μαρτίου, ανήμερα της εορτής, και ώρα 07:00 το πρωί θα ξεκινήσει ο Πανηγυρικός Όρθρος και στις 8:30 η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός της Αποδόσεως της Εορτής, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας. Στο τέλος του Εσπερινού θα ευλογηθούν οι αρτοκλασίες που θα προσφέρουν οι πιστοί.

Το εορταστικό διήμερο θα ολοκληρωθεί με μία μεγάλη μουσικοχορευτική επετειακή Εκδήλωση για την εθνικη εορτή, την οποία διοργανώνει ο πολιτιστικός φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», στο προαύλιο τοΙερού Ναού της Ευαγγελίστριας στις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας 25ης Μαρτίου. Στην Εκδήλωση θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια του Αγώνα, που θά αποδώσει ο γνωστός μαΐστορας της παραδοσιακής μουσικής π. Χρήστος Κυριακόπουλος από την Κηφισιά Αττικής, μαζί με μουσική ορχήστρα. Θα υπάρχει παράλληλα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν τα δύο Χορευτικά Σύνολα (Γυναικών και Εφηβικό) της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Δημητριάς», το Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ», τό Χορευτικό Σύνολο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ» και το Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου. Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Προσκαλούνται όλοι οι χριστιανοί της περιοχής μας να συμμετάσχουν στις ιερές Ακολουθίες που θα τελεστούν προς τιμήν της Κυρίας Θεοτόκου, προστάτιδος του Έθνους μας και πολιούχου της Νέας Ιωνίας.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/03/21/o-eortasmos-toy-eyaggelismoy-tis-theotokoy-sti-n-ionia/

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Οι φοιτητές ζήτησαν με επιμονή απαντήσεις από τoν Απ. Παπαδούλη

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Οι νέοι, συνήθως,  έχουν πολλές απορίες και είναι επίμονοι. Το απέδειξαν και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που συμμετείχαν στην συζήτηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου, Απόστολο Δ. Παπαδούλη, στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Χωροταξίας.

Για περισσότερο από μιάμιση ώρα, ο υποψήφιος Δήμαρχος «αναγκάστηκε» να απαντήσει σε ερωτήσεις που περιελάμβαναν όλα σχεδόν τα θέματα που προβάλλει, στο πρόγραμμά της, η παράταξη «ΒΟΛΟΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ». Όπως ήταν φυσικό, οι περισσότερες ερωτήσεις αφορούσαν στη σχέση που πρέπει να έχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τη δημοτική αρχή του Βόλου και στο θέμα αυτό η συζήτηση και οι απαντήσεις του Απ. Παπαδούλη, κατέδειξαν ότι η συνεργασία Δήμου και Πανεπιστημίου μπορεί να αποτελέσει τον βασικότερο μοχλό για την ανάπτυξη της πόλης.

«Η πρώτη προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψουμε, μόλις αναλάβουμε τη δημοτική αρχή του Βόλου», είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος, «θα είναι με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σε αντίθεση με τον σημερινό δήμαρχο που φοβάται μήπως ο Βόλος γίνει… Πανεπιστημιούπολη, εμείς λέμε ότι ο Βόλος είναι Πανεπιστημιούπολη και η σχέση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την πόλη πρέπει να διευρύνεται καθημερινά».

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την πρόταση της παράταξης να γίνει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας η οδός Σέκερη (που διέρχεται από το ΚΤΕΛ) και το μεγαλύτερο τμήμα της,  που χωρίζει τα δύο πανεπιστημιακά συγκροτήματα, να διαμορφωθεί σε ένα χώρο αναψυχής για τους φοιτητές.

Όμως, οι ερωτήσεις δεν αφορούσαν μόνο το Πανεπιστήμιο, έγινε συζήτηση για τη διαμόρφωση του κέντρου της πόλης, τις προτάσεις για το  κυκλοφοριακό, για το νερό, για την περιπέτεια στην οποία έχει οδηγηθεί η ΔΕΥΑΜΒ με ευθύνη και της σημερινής δημοτικής αρχής, για τις αθλητικές υποδομές, την τουριστική ανάπτυξη, για τις επενδύσεις που πρέπει να προσελκύσει η νέα δημοτική αρχή, αλλά και για τη δημοκρατία στο δήμο  που σήμερα «αραχνιάζει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου».

Η συζήτηση τελείωσε με την προτροπή του υποψήφιου Δήμαρχου Βόλου, Απόστολου Δ. Παπαδούλη, προς τους φοιτητές: «Δεν ξέρω από ποιο μέρος της χώρας προέρχεστε, αλλά από όπου και αν είστε, πρέπει να πάτε να ψηφίσετε, γιατί έχετε και εσείς ευθύνη για τις πόλεις που ζείτε. Έτσι και οι νέοι του Βόλου πρέπει στις εκλογές να απαντήσουν  στην απαξίωση που τους… προσφέρει η σημερινή δημοτική αρχή και να ψηφίσουν για την πόλη που θέλουν».

   

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/03/21/oi-foitites-zitisan-me-epimoni-apantiseis-apo-tin-ap-papadoyli/

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΤΟΠΙΚΑ2 λεπτά πριν

Επτά έργα 4,6 εκατ. ευρώ ξεκινούν άμεσα στον Δήμο Βόλου

ΤΟΠΙΚΑ2 λεπτά πριν

Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ν. Ιωνία

LIFESTYLE8 λεπτά πριν

Η άγνωστη πτυχή του βραβευμένου με Όσκαρ τραγουδιού «Shallow»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 λεπτά πριν

Στη Βουλή η δικογραφία για τις επιστροφές φαρμακευτικών εταιριών την περίοδο 2006-2010 (video)

ΤΟΠΙΚΑ16 λεπτά πριν

Οι φοιτητές ζήτησαν με επιμονή απαντήσεις από τoν Απ. Παπαδούλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 λεπτά πριν

«Γέφυρες» ούτε υπήρξαν, ούτε υπάρχουν, ούτε θα υπάρξουν με τον ΣΥΡΙΖΑ

OIKONOMIA24 λεπτά πριν

ΑΑΔΕ: Για 4η συνεχόμενη χρονιά μείωση των εισοδημάτων

ΤΟΠΙΚΑ30 λεπτά πριν

Παράσταση διαμαρτυρίας φορέων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τις προσαγωγές μαθητών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ35 λεπτά πριν

Απόφαση του πρωθυπουργού η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές

ΕΛΛΑΔΑ43 λεπτά πριν

Εκτελούνται τρία νέα έργα στην πόλη της Ρόδου και τη Λίνδο

ΤΟΠΙΚΑ6 ημέρες πριν

Δώρο ζωής σε πέντε ασθενείς από 60χρονη Βολιώτισσσα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες πριν

Tην Κυριακή 17 Μαρτίου ο 8ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας από την ΕΡΤ

ΤΟΠΙΚΑ2 ημέρες πριν

Αποκλειστικο Διαλύεται το στρατόπεδο Γεωργούλα και η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 ημέρες πριν

Ξεπεράστηκαν και τα τελευταία δύο εμπόδια για την «Αγιά Σοφιά»

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Εξαφανίστηκε 16χρονη από τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Υπουργείο ΨΗΠΤΕ: Η κυβέρνηση κλείνει μία ακόμα πληγή του «μαύρου»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Αγριογούρουνα έκαναν… βόλτα στη μέση της λεωφόρου Αθηνών!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Νέα Γ’ λυκείου- Κ. Γαβρόγλου: Λίγα μαθήματα, πολλές ώρες, αναβαθμισμένο απολυτήριο

ΤΟΠΙΚΑ1 ημέρα πριν

Σε ένα μήνα ανάδοχος από την Περιφέρεια για τις μετρήσεις βαρέων μετάλλων στο έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ

ΤΟΠΙΚΑ6 ημέρες πριν

Ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ;

Δημοφιλή