Δύο μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν με ποινές φυλάκισης 9 και 15 μηνών και άλλα δύο μέλη του ΚΚΕ σε 6 μήνες φυλάκισης για συμπλοκή που είχε γίνει έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Λαγκαδά, το Νοέμβριο του 2012. Tο Κομμουνιστικό κόμμα χαρακτηρίζει απαράδεκτη την απόφαση και υπενθυμίζει ότι «τα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, εξοπλισμένοι με λοστούς, γκλομπς και μαχαίρια, είχαν επιτεθεί σε μαθητές και μέλη της ΚΝΕ και είχαν τραυματίσει έναν μαθητή και ένα φοιτητή, οι οποίοι καλούσαν σε 48ωρη απεργία, σύμφωνα και με την απόφαση που είχε πάρει το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του σχολείου».

«Η απαράδεκτη απόφαση, που ουσιαστικά εξισώνει για ακόμα μία φορά τον θύτη με το θύμα, αποδεικνύει την ανοχή προς την Χρυσή Αυγή από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, την ώρα μάλιστα που καθυστερεί η δίκη της για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς κλπ. και της δίνει το δικαίωμα να θεωρεί παρόμοιες αποφάσεις σαν νομιμοποίηση της εγκληματικής δράσης της» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «μεγάλη ευθύνη γι’ αυτά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αθώωσης της Χ.Α. έχει και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα που -αν μη τι άλλο- δεν έχουν διδαχθεί κι απ’ το γεγονός ότι ιστορικά η πολιτική κατευνασμού κι ανοχής απέναντι στο ναζισμό συνέβαλε στο δυνάμωμά του».

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω