Connect with us

COVER STORY

Αυτόνομες μετακινήσεις για τα μέλη του «Ιππόκαμπου» με το νέο λεωφορείο

Δημοσιεύτηκε

on

 

Το αυτονόητο δικαίωμα στην αυτόνομη μετακίνηση εξασφαλίζει για τα μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας, «Ιππόκαμπος», το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο που αγοράστηκε με τη συνδρομή τόσο φορέων όσο και μέσα από δωρεές. Το λεωφορείο παρουσιάστηκε και έγινε ο Αγιασμός του από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιο, στη χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Σωματείου, στο κέντρο «Τα Καναράκια». «Είναι ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον Ιππόκαμπο η απόκτηση του λεωφορείου. Φέτος κλείνουμε 10 χρόνια ζωής ως σωματείο και γιορτάζουμε με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη δεκαετία μας», σημείωσε ο Πρόεδρος του σωματείου, Πέτρος Μπέλλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, το λεωφορείο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες μετακίνησης των μελών, εξασφαλίζοντας ένα αυτονόητο δικαίωμα. «Μέχρι σήμερα οι μετακινήσεις μας γινόταν με λεωφορεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου. Πλέον έχουμε τη δυνατότητα να μετακινούμαστε αυτόνομα και με ασφάλεια στις δραστηριότητές μας», υπογράμμισε. «Αξίζουν συγχαρητήρια στο σωματείο αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που συνέβαλλαν προς αυτή την κατεύθυνση. Εμείς ως Περιφέρεια βοηθήσαμε για το λεωφορείο. Και πάντα στηρίζουμε τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Ανοίξαμε άλλωστε και τον δρόμο από την ακτή προς τη θάλασσα με τα τρία Sea Track που είχαμε διαθέσει στους δήμους και εκείνο που χρησιμοποιείται καλύτερα είναι αυτό του Αναύρου, χάρη στον Ιππόκαμπο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν συνολικά 12 πρόσωπα και φορείς που συνέβαλλαν για την απόκτηση του λεωφορείου: ως μέγας δωρητής ο γνωστός ευεργέτης της πόλης, Χαράλαμπος Τσιμάς, ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Βόλου, Αντ. Ζαχαρακόπουλος, ο (προ) Πρόεδρος, κ. Νικ. Σοφιάδης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου- ΕΒΟΛ, Νικ. Πρίντζος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Μαγνησίας και Δικτύου «Περραινία», Κων. Σκριάπας, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος, Νικ. Τσούνης, ο διευθυντής Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΝ, Πλοίαρχος, Αναστ. Μιχέλης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Μπάντας Πλωτάρχης, Γ. Τσιλιμπάρης, ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Β. Θρασίβουλος Σταυριδόπουλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Ν. Σαρρής και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη. Τον Αγιασμό του λεωφορείου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος ο οποίος μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τους ανθρώπους που έχουν το προνόμιο να δημιουργούν όμορφες ευκαιρίες παρά την αναπηρία τους. Τόνισε ότι πρόκειται για μία αξιέπαινη προσπάθεια και έστειλε ένα μήνυμα: «Κανείς δεν είναι σίγουρος ότι δεν θα βρεθεί στη θέση τους κάποια στιγμή. Ας προσέχουμε πολύ και στον δρόμο που οδηγούμε και στα πεζοδρόμια που κλείνουμε στερώντας τη δυνατότητα σε ανθρώπους με αναπηρίες να διέλθουν. Να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να είναι κοντά μας ως ζωντανά μέλη της κοινωνίας μας στην οποία συμμετέχουν ισότιμα». ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Continue Reading

COVER STORY

Θήβα: Συνελήφθη παιδίατρος για ασέλγεια σε 8χρονη

Δημοσιεύτηκε

on

By

 

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Θήβας μετά την είδηση της σύλληψης παιδίατρου για ασέλγεια ανηλίκου. Το περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα Μ. Τρίτη, όταν ο γιατρός κλήθηκε να εξετάσει το 8χρονο κοριτσάκι.

(περισσότερα…)

Continue Reading

COVER STORY

Χρηματοδότηση 280.000 ευρώ θα διεκδικήσει για master plan και σχέδιο ασφάλειας νερού η ΔΕΥΑΜΒ

Δημοσιεύτηκε

on

By

Ποσό 279.000 ευρώ θα διεκδικήσει από το πρόγραμμα Φιλόδημος η ΔΕΥΑΜΒ για τη σύνταξη του Σχεδίου Διαχείρισης Υδατικών Πόρων (Master Plan) και την υλοποίηση του Σχεδίου Ασφάλειας Νερού. Τη σχετική απόφαση έλαβε στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Επιχείρησης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για το Master plan η αμοιβή της σύμβασης ανέρχεται σε 219. 30 6 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ ενώ για την υλοποίηση του Σχεδίου Ασφάλειας Νερού το ποσό ανέρχεται σε 59. 742 ευρώ.

«Πρόκειται για έλεγχο για ρυπαντές -αν υπάρχουν στα δίκτυα- ,  για τη σωστή επεξεργασία και λειτουργία του δικτύου και τη διανομή.  Σε συνδυασμό με το Masterplan που αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση του νερού, το Σχέδιο Ασφάλειας Νερού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση αν προκύψει νέα ένταξη.  Υπάρχει Σχέδιο και τώρα θα το επικαιροποιήσουμε» εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στ. Παπαευσταθίου.

Το Σχέδιο Ασφάλειας Νερού θεωρείται ένα αποτελεσματικό μέσο για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού στο σύστημα ύδρευσης σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και τις ισχύουσες ρυθμιστικές διατάξεις. Αποτελεί μία ολιστική προσέγγιση που σχετίζεται με την ποιοτική διαχείριση των υδάτων από την πηγή του νερού έως και τη βρύση του καταναλωτή, υιοθετώντας την αρχή των «πολλαπλών φραγμάτων» (multiple barriers) και εστιάζοντας στην ανάγκη εφαρμογής μέτρων ελέγχου σε κάθε κρίκο της αλυσίδας υδροδότησης.

Συγκεκριμένα, το Σχέδιο Ασφάλειας νερού διασφαλίζει:
την ελαχιστοποίηση παρουσίας ρυπαντών στο πόσιμο νερό από την πηγή,
τη σωστή επεξεργασία του ύδατος ώστε να είναι κατάλληλο για πόση,
τη σωστή διανομή σε δίκτυα ύδρευσης, ανεξάρτητα του μεγέθους των δικτύων αυτών.
Η ΔΕΥΑΜΒ σκοπεύει να προχωρήσει στη διενέργεια απαραίτητων εργασιών εκτίμησης του υπάρχοντος συστήματος ύδρευσης και των πιθανών κινδύνων σε κάθε κρίκο της αλυσίδας υδροδότησης, καθώς και της επιχειρησιακής παρακολούθησης, ώστε να εντοπίζεται εγκαίρως οποιαδήποτε παρέκκλιση από την επιθυμητή απόδοση και καταγραφής των διαχειριστικών ρυθμίσεων ώστε να διασφαλιστεί η ελαχιστοποίηση παρουσίας ρυπαντών στο πόσιμο νερό..

Η ΔΕΥΑΜΒ θα πρέπει να προχωρήσει σε καταγραφή υφιστάμενης κατάστασης και προετοιμασία Οδηγού Σχεδίου Ασφάλειας Νερού, όπως μηνιαίες αναφορές που θα περιλαμβάνουν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το κάθε στάδιο του συστήματος ύδρευσης, διαχειριστικό εργαλείο και οδηγίες εφαρμογής του, συνολική Αξιολόγηση Σχεδίου Ασφάλειας Νερού, σύνταξη Τελικής Έκθεσης.

Καθαρισμός των αγωγών στον κυκλικό κόμβο Δημαρχείου
Επιπλέον στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την αποφόρτιση των υποθαλάσσιων τμημάτων αγωγών ομβρίων από φερτές ύλες. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 31.000 ευρώ και αφορά:
• Τέσσερις αγωγούς κυκλικής διατομής Φ1000,
• Ένα αγωγό κυκλικής διατομής Φ1200
• Ένα αγωγό ορθογωνικής διατομής 1,00Χ1,00 μ.
Οι αγωγοί κυκλικής διατομής, που βρίσκονται στον κυκλικό κόμβο του Δημαρχείου, από το σημείο της εκβολής τους και σε βάθος εβδομήντα 70 μέτρων, καταλαμβάνονται στο ήμισυ από φερτές ύλες (άμμο και λάσπη), ενώ ο αγωγός ορθογωνικής διατομής, παρουσιάζει την ίδια κατάσταση σε βάθος δέκα 10 μέτρων. Ο περιορισμός της διατομής των αγωγών, προξενεί αντικειμενικά προβλήματα στην άρτια λειτουργία τους και απαιτείται η αποφόρτισή τους από τις επικαθήσεις.
Ο κ. Παπαευσταθίου σημείωσε πως ο καθαρισμός των αγωγών θα γίνει από δύτες με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ δεν θα επηρεάσει την κυκλοφορία των οχημάτων.

Continue Reading

COVER STORY

Αίτημα στον Δήμο Βόλου για διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος παράλληλα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Δημοσιεύτηκε

on

By

Με την παρακάτω επιστολή, η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων αιτείται στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και με δύο κύρια ερωτήματα για την καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ Lafarge και για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF από τον Δήμο Βόλου. «Η δυνατότητα προβλέπεται θεσμικά από το Νόμο Κλεισθένη, ενώ πολιτικά επιβάλλεται από την υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να διευκολύνει τη δημοκρατική έκφραση των δημοτών σε κρίσιμα για το μέλλον της πόλης τους θέματα (ιδιαίτερα στην περίπτωσή μας που η προβλεπόμενη δημόσια διαβούλευση για τα θέματα της καύσης απορριμμάτων δεν έγινε ποτέ)»αναφέρουν τα μέλη της Επιτροπής.

Η επιστολή

Κύριε Πρόεδρε,

από τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του Βόλου τα τελευταία χρόνια είναι η καύση σκουπιδιών από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ-Lafarge και η κατασκευή μονάδας επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων και παραγωγής δευτερογενούς καυσίμου SRF από τον Δήμο Βόλου (αν και για την ώρα φαίνεται ότι έχει απομακρυνθεί αυτό το ενδεχόμενο).

Στις 5 Μαΐου 2018 και στις 16 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία και διοργάνωση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια στα οποία οι πολίτες και οι φορείς του Βόλου έδειξαν την ξεκάθαρη αντίθεσή τους στην καύση σκουπιδιών και την επιθυμία τους τα απορρίμματα του Βόλου να διαχειριστούν με βιώσιμο τρόπο, ξεκινώντας από την πρόληψη για την παραγωγή τους και τη δραστική τους μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση, φτάνοντας στα επίπεδα της μηδενικής παραγωγής και καθιστώντας την πόλη ένα σημείο zero waste στον παγκόσμιο χάρτη.

Θυμίζουμε, μάλιστα, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου σε συνεδρίασή του έχει λάβει απόφαση ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge.

Σύμφωνα με το Νόμο 4555/2018 (Νόμος Κλεισθένη) θεσμοθετήθηκε και δίνεται πλέον η δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος για θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.

Με βάση τα παραπάνω, η Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών αιτείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τη διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών προκειμένου να εκφραστεί και με αυτόν τον θεσμικό και βαθιά δημοκρατικό τρόπο η άποψη της τοπικής κοινωνίας για το θέμα που την απασχολεί.

Συγκεκριμένα, παρακαλείστε κύριε Πρόεδρε, να εισάγετε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το αίτημα για λήψη απόφασης για τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος παράλληλα με τη διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών με δυο ερωτήματα:

1. Συμφωνείτε με την καύση RDF, SRF ή άλλων καυσίμων από απορρίμματα στο εργοστάσιο της Lafarge (ΑΓΕΤ) που βρίσκεται στο Βόλο;

2. Συμφωνείτε με την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας Αστικών Σύμμεικτων Απορριμμάτων και την παραγωγή δευτερογενούς καύσιμου SRF από το Δήμο Βόλου;

Ο Δήμος, μέσω του δημοψηφίσματος, μπορεί και οφείλει να γίνει ο φορέας που θα συμβάλλει στη δημοκρατική έκφραση των δημοτών σχετικά με τα τόσο κρίσιμα για το μέλλον της πόλης τους θέματα, αξιοποιώντας το νόημα της αυτοδιοίκησης για άσκηση πολιτικής στα όρια της δικαιοδοσίας του και υπερασπιζόμενος τη λαϊκή βούληση, που ήδη έχει εκφραστεί ξεκάθαρα και δυναμικά, μην αφήνοντας περιθώρια παρερμηνείας. 

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΤΟΠΙΚΑ5 ημέρες πριν

Παραδόθηκε ο νέος κυκλικός κόμβος στο Δημαρχείο

COVER STORY4 ημέρες πριν

Βόλος: Δείτε νέο εναέριο βίντεο από τα εγκαίνια του κυκλικού κόμβου

COVER STORY6 ημέρες πριν

Νέο μπάχαλο – 1.100 υποψήφιοι οδηγοί στον Βόλο περιμένουν να πάρουν το δίπλωμά τους!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση του Α. Λοβέρδου από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Πέταξε τη σύζυγό του από το αυτοκίνητο μπροστά στα παιδιά τους

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Kρίμα! Έχασε τεράστια ευκαιρία για το break o Παναθηναϊκός που λύγισε 75-72 στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Νεκρή 19χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ημέρες πριν

Τα φώτα στην Τούμπα όπου ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να στεφθεί πρωταθλητής

Χωρίς κατηγορία5 ημέρες πριν

Άναψαν τα φώτα στο συντριβάνι με την Αργω στο νέο κόμβο αποκλειστικές εικόνες και βίντεο

ΜΠΑΣΚΕΤ4 ημέρες πριν

Διαμαρτυρία του Παναθηναϊκού προς Ευρωλίγκα και ΚΕΔ

Δημοφιλή