Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Άλλο ένα ξεγύμνωμα της δημοτικής αρχής Μπέου στο θέμα της καύσης σκουπιδιών

Δημοσιεύτηκε

on

Μοιράσου το άρθρο:

Του Νίκου Κανελλή*, δημοτικού συμβούλου

Στη χθεσινή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου καταθέσαμε, από κοινού με τον συνάδελφο Κ. Γαργάλα, επερώτηση σε σχέση με τη στάση και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της καύσης των σκουπιδιών.

Με την επερώτηση αυτή «υπενθυμίσαμε» ότι τον Μάρτιο του 20181, κάτω από την πίεση μιας μαζικότατης συγκέντρωσης πολιτών, η Δημοτική Αρχή Μπέου είχε πάρει απόφαση με την οποία δήθεν εναντιώνονταν στην καύση σκουπιδιών.

Ανάμεσα σε άλλα η απόφαση έλεγε ότι ο Δήμος θα απαιτούσε από την κυβέρνηση να απαγορευτεί δια νόμου η καύση σκουπιδιών, συγκροτώντας μάλιστα «δια παραταξιακή επιτροπή» για να πιέσει τον υπουργό κ. Φάμελλο. Ήταν βλέπετε η περίοδος λίγο πριν το συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου, όταν χιλιάδες Βολιώτες διαδήλωσαν για την υγεία τους, και η δημοτική αρχή Μπεόυ πάσχιζε να δείξει ότι είναι με το ρεύμα του κόσμου κι όχι με τα αφεντικά της Lafarge.

Τι έκανε όμως στην πράξη η δημοτική αρχή Μπέου από τον Μάρτιο του 2018 μέχρι σήμερα για να υλοποιήσει την απόφαση αυτή του ΔΣ; Όχι μόνο απολύτως τίποτα, αλλά ακριβώς τα αντίθετα!

Από την απαίτηση για δια νόμου απαγόρευση της καύσης, ο Α. Μπέος πέρασε στο «η ΑΓΕΤ θα καίει ότι γουστάρει»3. Διοργάνωσε δήθεν επιστημονικές ημερίδες «πλυντήρια» της καύσης4. Προχώρησε σε «μετρήσεις» που έδειξαν ότι ο αέρας του Βόλου είναι πεντακάθαρος5, αρνήθηκε τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος6 και φυσικά, κατά την προσφιλή του μέθοδο δεν έχασε ευκαιρία να βρίσει, να απειλήσει και να εκφοβίσει μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών7.

Όσον αφορά τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων που η δημοτική αρχή λέει ότι δήθεν δεν έχει αποφασίσει ακόμη το τι θα παράγει είναι απολύτως ξεκάθαρο (από την επίσημη προμελέτη) ότι θα παράγει SRF για να το πουλάει ο Δήμος στην ΑΓΕΤ.

Αν αυτά δεν είναι οργανωμένη πολιτική εξαπάτηση μιας κλίκας πολιτικών απατεώνων τότε τι είναι;

Η καύση των σκουπιδιών και η ρύπανση του αέρα και του εδάφους είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα της πόλης. Η δημοτική αρχή Μπέου έχει διαλέξει στρατόπεδο και ρόλο. Έχει αναλάβει, από κοινού με την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τη ΝΔ κα να προωθήσει τα συμφέροντα της Lafarge και των εργολάβων των σκουπιδιών. Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η απάντηση πρέπει να δοθεί αποφασιστικά και μαζικά στο συλλαλητήριο της 16 Μαρτίου και στις εκλογές του Μαΐου.

*Μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης ΞΕΚΙΝΗΜΑ

1. http://www.volos.xekinima.org/2018/03/blog-post_14.html

2. http://www.volos.xekinima.org/2018/05/blog-post_14.html

3. https://www.youtube.com/watch?v=9tGe6ytBdzs

4.  http://www.volos.xekinima.org/2018/03/blog-post_29.html

5. http://www.volos.xekinima.org/2018/11/lafarge.html

6. http://www.volos.xekinima.org/2018/02/blog-post_24.html

7. http://www.volos.xekinima.org/2018/05/blog-post_21.html και http://www.volos.xekinima.org/2018/11/blog-post_17.html και http://www.volos.xekinima.org/2018/05/blog-post_25.html και http://www.volos.xekinima.org/2018/11/blog-post_6.html

Eπερώτηση

Των Δημοτικών Συμβούλων Βόλου

Γαργάλα Κώστα , Κανελλή Νίκου

Βόλος 11-02-2019

Κύριε Πρόεδρε

Όπως γνωρίζετε κατά την 5η και 6η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Μάρτιο του  2018  η Δημοτική Αρχή Βόλου ύστερα από την πίεση του κόσμου που παρευρέθηκε στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των χιλιάδων πολιτών που απαίτησαν με διάφορους τρόπους (διαδηλώσεις κ.λ.π.) την παύση της καύσης σκουπιδιών από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ έλαβε την απόφαση:

1. Να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα επισκεφθεί τον αρμόδιο, επί της αδειοδότησης, Υπουργό Περιβάλλοντος και να ζητήσει την δια Νόμου απαγόρευση καύσης δευτερογενών υλικών – καυσίμων και άλλων υποβαθμισμένων καυσίμων από την ΑΓΕΤ και τις άλλες βιομηχανίες στην περιοχή του Βόλου όπως επίσης και να επιβληθεί η υποχρεωτική καύση φυσικού αερίου.

2. Ο ελεγκτικός μηχανισμός να περάσει στον Δήμο Βόλου.

3. Το εργοστάσιο, για το οποίο έχει κατατεθεί πρόταση από τον Δήμο Βόλου, δεν έχει αποφασισθεί ακόμα τί ακριβώς θα παράγει.

Επειδή έχει ήδη παρέλθει ένα περίπου έτος από την απόφαση αυτή και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει καμιά ενημέρωση ως προς την υλοποίηση και την τύχη γενικότερα της απόφασης,

           επερωτάται η Δημοτική Αρχή:

1)    Συγκροτήθηκε η διαπαραταξιακή επιτροπή, με ποιες παρατάξεις και ποιοι εκπρόσωποί τους συμμετέχουν σ’ αυτή;

Αν συγκροτήθηκε , πότε επισκεφθήκατε  τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος μαζί με τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής  για να ζητήσετε τη δια νόμου απαγόρευση καύσης δευτερογενών καυσίμων;

Αν όχι, γιατί δεν υλοποιήσατε όπως οφείλατε και δεσμευθήκατε απέναντι στους χιλιάδες κατοίκους του Δήμου Βόλου αλλά και ποιοι οι λόγοι της αδιαφορίας σας έναν ολόκληρο χρόνο μετά;

2)    Ποιες οι κινήσεις σας για να περάσει ο ελεγκτικός μηχανισμός και η ευθύνη , σε ότι αναλογεί στον κάθε έναν φορέα, της Περιφέρειας αλλά και του Υπουργείου , στον   Δήμο Βόλου; Πόσα, πότε, ποια έγγραφα και ποιος ο αποδέκτης αυτών όπως επίσης και ποιες οι απαντήσεις που δόθηκαν; Αν υπάρχουν, καθώς αποτελούν ουσιώδη στοιχεία ενημέρωσης των Δημοτών και Δημοτισσών, παρακαλούμε να μας δοθούν αντίγραφά τους.

3)    Αποφάσισε τελικά η Δημοτική Αρχή τί θα παράγει το εργοστάσιο που θα  κατασκευασθεί στον ΧΥΤΑ του Βόλου, δεδομένης της αντίδρασης χιλιάδων συνδημοτών και συνδημοτισσών  που αντιτίθενται στην παραγωγή SRF , RDF ή άλλων δευτερογενών λεγόμενων «καυσίμων»;

Με δεδομένη επίσης την τοποθέτησή της ,εκείνων τουλάχιστον των ημερών  και την αντίθεσή της στην καύση αυτών ( όπως τουλάχιστον ισχυριζόταν τότε) από εργοστάσια της περιοχής μας (ΑΓΕΤ κ.λ.π), ποιες οι τελικές αποφάσεις της ως προς αυτό;

Δεδομένου επίσης πως τίποτα και κανένα Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και να χρηματοδοτηθεί ή να ενταχθεί σε ανάλογα χρηματοδοτικά Προγράμματα ,αν δεν είναι σύμφωνο με τον Εθνικό Σχεδιασμό και με αυτονόητο πως αυτό ελέγχεται απολύτως από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ,παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε ποια η ακριβής τοποθέτηση και η επισήμως διατυπωμένη γνώμη  και των δυο αυτών οργάνων ως προς το δικό της προτεινόμενο σχέδιο.

                                          Οι  επερωτώντες  Δημοτικοί Σύμβουλοι

                                          Γαργάλας Κώστας         Κανελλής Νίκος

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/02/12/allo-ena-xegymnoma-tis-dimotikis-archis-mpeoy-sto-thema-tis-kaysis-skoypidion/

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Και στην Μαγνησία είχε «χτύπησει» η συμμορία που δολοφόνησε τον Σταματιάδη

Δημοσιεύτηκε

on

By

Σε δεκάδες διαρρήξεις και κλοπές που σημειώθηκαν από το Νοέμβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018, σε συνολικά δώδεκα νομούς της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και στη Μαγνησία, με λεία που προσεγγίζει τις 330.000 €, εμπλέκεται η συμμορία που σκότωσε και τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη στην Αθήνα. Στο νομό Μαγνησίας τα περιστατικά ανέρχονται στον αριθμό εννέα με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές

Παρουσιάζοντας την εξιχνίαση των παραπάνω διαρρήξεων και κλοπών, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, επισήμανε ότι ως μέλη της εγκληματικής ομάδας κατηγορούνται πέντε Αλβανοί υπήκοοι, από τους οποίους τέσσερις ενέχονται στη δολοφονία του 52χρονου επιχειρηματία.
Όπως έγινε γνωστό, τρεις εξ αυτών κρατούνται σε καταστήματα κράτησης της χώρα μας, ενώ ο τέταρτος κρατείται στο Βέλγιο, όπου είχε διαφύγει μετά την ανθρωποκτονία, αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία Κ. Δελημήτρου στην Αγριά

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Τη Δευτέρα 22.04.19 μέλη και φίλοι της Ανυπότακτης Θεσσαλίας πραγματοποίησαν εξόρμηση στην Αγριά του Βόλου. Εκεί, έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έδειξαν ότι αναγνωρίζουν και συμπαραστέκονται στον αγώνα τους. Η Αγριά του Βόλου, μια περιοχή που δέχεται το μεγαλύτερο όγκο ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω της τσιμεντοβιομηχανίας της ΑΓΕΤ, είναι ξεχασμένη από δημοτική και περιφερειακή αρχή, εγκαταλελειμμένη στη μοίρα της, γιατί εκτός από το πρόβλημα της ρύπανσης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη διαχείριση των υδάτων, στο οδικό δίκτυο μέσα αλλά και προς την Αγριά.

Η ανυπότακτη Θεσσαλία αντιλήφθηκε, συζήτησε και κατέγραψε τα παραπάνω προβλήματα, και αποτελεί για αυτή δέσμευση το να βρίσκεται κοντά στους πολίτες όχι μόνο των αστικών κέντρων, αλλά και των γύρω περιοχών όπως αυτής της Αγριάς, οι οποίες περιοχές μπορούν να αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης και ευημερίας.

Για τον λαό και τον τόπο μας.

e-mail: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/anipotaxtithessalia

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/04/23/periodeia-k-delimitroy-stin-agria/

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Κατασκευή Παρατηρητηρίου του Αστεροσκοπείου στον Άγιο Στέφανο

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η κατασκευή ενός υπαίθριου Παρατηρητηρίου στην κορυφή «Σταυρός» του Αγίου Στεφάνου. Από το Παρατηρητήριο αυτό, οι αστροπαρατηρητές της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος  του Βόλου θα παρατηρούν με τα τηλεσκόπιά τους τα θαυμάσια του έναστρου ουρανού, μαζί με τους μαθητές και τους άλλους αστρόφιλους, κατά τις ξάστερες βραδιές, καθήμενοι στα παγκάκια γύρω – γύρω και εστιάζοντας στους αστέρες και αστερισμούς με την ιστορία και τη μυθολογία τους.

Το Παρατηρητήριο αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την κατασκευή στα επόμενα χρόνια ενός «Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Κέντρου», σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εταιρείας, που θα είναι πρότυπο για τη Θεσσαλία και θα συγκεντρώνει τόσο τη μαθητιώσα νεολαία της περιοχής μας όσο και πολλά σχολεία άλλων περιοχών, που καταφθάνουν με εκδρομικά λεωφορεία και τώρα κάνουν τις αστροπαρατηρήσεις τους με ορθοστασία

 

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/04/23/kataskeyi-paratiritirioy-toy-asteroskopeioy-ston-agio-stefano/

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΕΛΛΑΔΑ45 λεπτά πριν

«Πράσινο φως» στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ελληνικό

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πριν

Ο καιρός σήμερα

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πριν

Γυναίκα εκτός ελέγχου σε διαμέρισμα 5ου ορόφου εκσφενδόνιζε αντικείμενα στον δρόμο

ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πριν

Έκλεψαν περισσότερα από 200 πρόβατα και αρνιά στην Κρήτη

LIFESTYLE4 ώρες πριν

Η Cassandre Davis έχει οικολογικές ευαισθησίες

ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Αναζητούν τους δύο «μυστηριώδεις» φίλους της

ΚΟΣΜΟΣ7 ώρες πριν

Ερντογάν: «Ίσως» συναντηθούμε με τον Τραμπ «αυτές τις μέρες» – Εναλλακτικές στα F-35 εξετάζει η Άγκυρα

ΤΟΠΙΚΑ7 ώρες πριν

Και στην Μαγνησία είχε «χτύπησει» η συμμορία που δολοφόνησε τον Σταματιάδη

ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες πριν

Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Πειραιά

ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες πριν

Οδηγός παρέσυρε με το αυτοκίνητό του ιερέα επειδή του έκανε παρατήρηση για τη μουσική

ΤΟΠΙΚΑ5 ημέρες πριν

Παραδόθηκε ο νέος κυκλικός κόμβος στο Δημαρχείο

COVER STORY4 ημέρες πριν

Βόλος: Δείτε νέο εναέριο βίντεο από τα εγκαίνια του κυκλικού κόμβου

COVER STORY6 ημέρες πριν

Νέο μπάχαλο – 1.100 υποψήφιοι οδηγοί στον Βόλο περιμένουν να πάρουν το δίπλωμά τους!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση του Α. Λοβέρδου από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Πέταξε τη σύζυγό του από το αυτοκίνητο μπροστά στα παιδιά τους

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Kρίμα! Έχασε τεράστια ευκαιρία για το break o Παναθηναϊκός που λύγισε 75-72 στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Νεκρή 19χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ημέρες πριν

Τα φώτα στην Τούμπα όπου ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να στεφθεί πρωταθλητής

Χωρίς κατηγορία5 ημέρες πριν

Άναψαν τα φώτα στο συντριβάνι με την Αργω στο νέο κόμβο αποκλειστικές εικόνες και βίντεο

ΜΠΑΣΚΕΤ4 ημέρες πριν

Διαμαρτυρία του Παναθηναϊκού προς Ευρωλίγκα και ΚΕΔ

Δημοφιλή