Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Βόλου: Κατατέθηκε και μήνυση και αγωγή κατά της ΑΓΕΤ για την καύση απορριμμάτων

Δημοσιεύτηκε

on

Μοιράσου το άρθρο:

Απαντώντας σε ερωτήματα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών για τη θέση του αναφορικά με την καύση απορριμμάτων και για το αν κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά της ΑΓΕΤ, ο δήμος Βόλου απαντά ότι το έπραξε και δημοσιοποιεί τις πρώτες σελίδες της μήνυσης  και της αγωγής που κατέθεσε μέσα στο 2018.Εμφανίζει μάλιστα φωτογραφία σύνταξης εγγράφου για κατάθεση αγωγής στις 20 Ιουνίου 2018 εναντίον της ΑΓΕΤ . Η αγωγή όμως σύμφωνα με όλα τα στοιχεία της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών δεν κατατέθηκε ούτε τον Μαϊο, όπως ανακοινώθηκε, ούτε τον Ιούνιο, αλλά τον Νοέμβριο και δεν αφορά 500 εκατομμύρια ευρώ όπως ανακοίνωσε ο Α. Μπέος.

Η απάντηση του δήμου Βόλου

Επειδή όσο πλησιάζει η ημερομηνία των δημοτικών εκλογών η σπέκουλα, κάθε είδους, και ο λαϊκισμός γύρω από το θέμα της καύσης εναλλακτικών καυσίμων από την ΑΓΕΤ φουντώνουν, με εξόφθαλμα κομματικά και ιδιοτελή κίνητρα, καλούμε κάθε επίδοξο “σωτήρα” της πόλης, από αυτούς που έχουν ευτελίσει και καταρρακώσει την ίδια την έννοια της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης να μην μας εμπλέκουν σε αυτά τα άθλια αλισβερίσια.

Η Δημοτική μας Αρχή συμμορφώνεται πλήρως στις ευρωπαϊκές και κυβερνητικές οδηγίες και στον εθνικό σχεδιασμό, όπως αυτές περιέχονται στην ισχύουσα Νομοθεσία, και φροντίζει με κάθε πρόσφορο, θεμιτό, τρόπο να προστατεύει τη δημόσια υγεία και τα συμφέροντα των πολιτών και μόνο. Για το λόγο αυτό ήδη έχει προχωρήσει στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου κατά της ΑΓΕΤ, ενώ αναμένεται και η εκδίκαση σχετικής αγωγής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου, ενώ συνεχίζουμε τις οχλήσεις προς την Κυβέρνηση για να περιέλθει ο έλεγχος λειτουργίας της βιομηχανίας στην ευθύνη του Δήμου, με τροποποίηση της υπάρχουσας Νομοθεσίας, χωρίς πάντως να έχουμε τύχει κάποιας απάντησης μέχρι σήμερα..

Τονίζουμε με επίγνωση της σοβαρότητας του θέματος, αλλά και υπερηφάνεια, ότι είμαστε ο μόνος πολιτικός ή κοινωνικός φορέας, που το αντιμετωπίζει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, χωρίς κραυγές και έξαλλες συμπεριφορές ή υποκριτικές στάσεις και ζητούμε από όλους να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Τέσσερα και πλέον χρόνια έχουμε αποδείξει με την καθημερινή μας δράση και παρουσία στην πόλη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ότι εμείς ήρθαμε να προσφέρουμε και να δημιουργήσουμε από αγάπη στην πόλη και τον συμπολίτη και όχι γιατί αναζητούμε οφίτσια ή καριέρες και έτσι θα συνεχίσουμε.

Η διαπλοκή κάθε είδους και οι εξωθεσμικές πρακτικές είναι μακριά από τη λειτουργία μας, που χαρακτηρίζεται από αμεσότητα, ειλικρίνεια και καθαρότητα σε όλους του τομείς, πρωτίστως δε σε αυτούς της προστασίας του Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας.

Σημ. Επισυνάπτονται οι πρώτες σελίδες της μηνυτήριας αναφοράς και της αγωγής που έχουν κατατεθεί. Αλήθεια μπορεί κάποιος από τους ευαίσθητους ανησυχούντες να μας πει αν κάποιος άλλος επίσημος φορέας έχει προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες; Περιμένουμε με ενδιαφέρον…

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/02/12/dimos-voloy-katatethike-kai-minysi-kai-agogi-kata-tis-aget-gia-tin-kaysi-aporrimmaton/

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή