Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Βόλου: Κατατέθηκε και μήνυση και αγωγή κατά της ΑΓΕΤ για την καύση απορριμμάτων

Δημοσιεύτηκε

on

Μοιράσου το άρθρο:

Απαντώντας σε ερωτήματα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών για τη θέση του αναφορικά με την καύση απορριμμάτων και για το αν κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά της ΑΓΕΤ, ο δήμος Βόλου απαντά ότι το έπραξε και δημοσιοποιεί τις πρώτες σελίδες της μήνυσης  και της αγωγής που κατέθεσε μέσα στο 2018.Εμφανίζει μάλιστα φωτογραφία σύνταξης εγγράφου για κατάθεση αγωγής στις 20 Ιουνίου 2018 εναντίον της ΑΓΕΤ . Η αγωγή όμως σύμφωνα με όλα τα στοιχεία της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών δεν κατατέθηκε ούτε τον Μαϊο, όπως ανακοινώθηκε, ούτε τον Ιούνιο, αλλά τον Νοέμβριο και δεν αφορά 500 εκατομμύρια ευρώ όπως ανακοίνωσε ο Α. Μπέος.

Η απάντηση του δήμου Βόλου

Επειδή όσο πλησιάζει η ημερομηνία των δημοτικών εκλογών η σπέκουλα, κάθε είδους, και ο λαϊκισμός γύρω από το θέμα της καύσης εναλλακτικών καυσίμων από την ΑΓΕΤ φουντώνουν, με εξόφθαλμα κομματικά και ιδιοτελή κίνητρα, καλούμε κάθε επίδοξο “σωτήρα” της πόλης, από αυτούς που έχουν ευτελίσει και καταρρακώσει την ίδια την έννοια της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης να μην μας εμπλέκουν σε αυτά τα άθλια αλισβερίσια.

Η Δημοτική μας Αρχή συμμορφώνεται πλήρως στις ευρωπαϊκές και κυβερνητικές οδηγίες και στον εθνικό σχεδιασμό, όπως αυτές περιέχονται στην ισχύουσα Νομοθεσία, και φροντίζει με κάθε πρόσφορο, θεμιτό, τρόπο να προστατεύει τη δημόσια υγεία και τα συμφέροντα των πολιτών και μόνο. Για το λόγο αυτό ήδη έχει προχωρήσει στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου κατά της ΑΓΕΤ, ενώ αναμένεται και η εκδίκαση σχετικής αγωγής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου, ενώ συνεχίζουμε τις οχλήσεις προς την Κυβέρνηση για να περιέλθει ο έλεγχος λειτουργίας της βιομηχανίας στην ευθύνη του Δήμου, με τροποποίηση της υπάρχουσας Νομοθεσίας, χωρίς πάντως να έχουμε τύχει κάποιας απάντησης μέχρι σήμερα..

Τονίζουμε με επίγνωση της σοβαρότητας του θέματος, αλλά και υπερηφάνεια, ότι είμαστε ο μόνος πολιτικός ή κοινωνικός φορέας, που το αντιμετωπίζει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, χωρίς κραυγές και έξαλλες συμπεριφορές ή υποκριτικές στάσεις και ζητούμε από όλους να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Τέσσερα και πλέον χρόνια έχουμε αποδείξει με την καθημερινή μας δράση και παρουσία στην πόλη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ότι εμείς ήρθαμε να προσφέρουμε και να δημιουργήσουμε από αγάπη στην πόλη και τον συμπολίτη και όχι γιατί αναζητούμε οφίτσια ή καριέρες και έτσι θα συνεχίσουμε.

Η διαπλοκή κάθε είδους και οι εξωθεσμικές πρακτικές είναι μακριά από τη λειτουργία μας, που χαρακτηρίζεται από αμεσότητα, ειλικρίνεια και καθαρότητα σε όλους του τομείς, πρωτίστως δε σε αυτούς της προστασίας του Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας.

Σημ. Επισυνάπτονται οι πρώτες σελίδες της μηνυτήριας αναφοράς και της αγωγής που έχουν κατατεθεί. Αλήθεια μπορεί κάποιος από τους ευαίσθητους ανησυχούντες να μας πει αν κάποιος άλλος επίσημος φορέας έχει προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες; Περιμένουμε με ενδιαφέρον…

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/02/12/dimos-voloy-katatethike-kai-minysi-kai-agogi-kata-tis-aget-gia-tin-kaysi-aporrimmaton/

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Και στην Μαγνησία είχε «χτύπησει» η συμμορία που δολοφόνησε τον Σταματιάδη

Δημοσιεύτηκε

on

By

Σε δεκάδες διαρρήξεις και κλοπές που σημειώθηκαν από το Νοέμβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018, σε συνολικά δώδεκα νομούς της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και στη Μαγνησία, με λεία που προσεγγίζει τις 330.000 €, εμπλέκεται η συμμορία που σκότωσε και τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη στην Αθήνα. Στο νομό Μαγνησίας τα περιστατικά ανέρχονται στον αριθμό εννέα με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές

Παρουσιάζοντας την εξιχνίαση των παραπάνω διαρρήξεων και κλοπών, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, επισήμανε ότι ως μέλη της εγκληματικής ομάδας κατηγορούνται πέντε Αλβανοί υπήκοοι, από τους οποίους τέσσερις ενέχονται στη δολοφονία του 52χρονου επιχειρηματία.
Όπως έγινε γνωστό, τρεις εξ αυτών κρατούνται σε καταστήματα κράτησης της χώρα μας, ενώ ο τέταρτος κρατείται στο Βέλγιο, όπου είχε διαφύγει μετά την ανθρωποκτονία, αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία Κ. Δελημήτρου στην Αγριά

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Τη Δευτέρα 22.04.19 μέλη και φίλοι της Ανυπότακτης Θεσσαλίας πραγματοποίησαν εξόρμηση στην Αγριά του Βόλου. Εκεί, έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έδειξαν ότι αναγνωρίζουν και συμπαραστέκονται στον αγώνα τους. Η Αγριά του Βόλου, μια περιοχή που δέχεται το μεγαλύτερο όγκο ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω της τσιμεντοβιομηχανίας της ΑΓΕΤ, είναι ξεχασμένη από δημοτική και περιφερειακή αρχή, εγκαταλελειμμένη στη μοίρα της, γιατί εκτός από το πρόβλημα της ρύπανσης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη διαχείριση των υδάτων, στο οδικό δίκτυο μέσα αλλά και προς την Αγριά.

Η ανυπότακτη Θεσσαλία αντιλήφθηκε, συζήτησε και κατέγραψε τα παραπάνω προβλήματα, και αποτελεί για αυτή δέσμευση το να βρίσκεται κοντά στους πολίτες όχι μόνο των αστικών κέντρων, αλλά και των γύρω περιοχών όπως αυτής της Αγριάς, οι οποίες περιοχές μπορούν να αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης και ευημερίας.

Για τον λαό και τον τόπο μας.

e-mail: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/anipotaxtithessalia

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/04/23/periodeia-k-delimitroy-stin-agria/

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Κατασκευή Παρατηρητηρίου του Αστεροσκοπείου στον Άγιο Στέφανο

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η κατασκευή ενός υπαίθριου Παρατηρητηρίου στην κορυφή «Σταυρός» του Αγίου Στεφάνου. Από το Παρατηρητήριο αυτό, οι αστροπαρατηρητές της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος  του Βόλου θα παρατηρούν με τα τηλεσκόπιά τους τα θαυμάσια του έναστρου ουρανού, μαζί με τους μαθητές και τους άλλους αστρόφιλους, κατά τις ξάστερες βραδιές, καθήμενοι στα παγκάκια γύρω – γύρω και εστιάζοντας στους αστέρες και αστερισμούς με την ιστορία και τη μυθολογία τους.

Το Παρατηρητήριο αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την κατασκευή στα επόμενα χρόνια ενός «Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Κέντρου», σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εταιρείας, που θα είναι πρότυπο για τη Θεσσαλία και θα συγκεντρώνει τόσο τη μαθητιώσα νεολαία της περιοχής μας όσο και πολλά σχολεία άλλων περιοχών, που καταφθάνουν με εκδρομικά λεωφορεία και τώρα κάνουν τις αστροπαρατηρήσεις τους με ορθοστασία

 

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/04/23/kataskeyi-paratiritirioy-toy-asteroskopeioy-ston-agio-stefano/

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΕΛΛΑΔΑ42 λεπτά πριν

«Πράσινο φως» στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ελληνικό

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πριν

Ο καιρός σήμερα

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πριν

Γυναίκα εκτός ελέγχου σε διαμέρισμα 5ου ορόφου εκσφενδόνιζε αντικείμενα στον δρόμο

ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πριν

Έκλεψαν περισσότερα από 200 πρόβατα και αρνιά στην Κρήτη

LIFESTYLE4 ώρες πριν

Η Cassandre Davis έχει οικολογικές ευαισθησίες

ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Αναζητούν τους δύο «μυστηριώδεις» φίλους της

ΚΟΣΜΟΣ7 ώρες πριν

Ερντογάν: «Ίσως» συναντηθούμε με τον Τραμπ «αυτές τις μέρες» – Εναλλακτικές στα F-35 εξετάζει η Άγκυρα

ΤΟΠΙΚΑ7 ώρες πριν

Και στην Μαγνησία είχε «χτύπησει» η συμμορία που δολοφόνησε τον Σταματιάδη

ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες πριν

Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Πειραιά

ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες πριν

Οδηγός παρέσυρε με το αυτοκίνητό του ιερέα επειδή του έκανε παρατήρηση για τη μουσική

ΤΟΠΙΚΑ5 ημέρες πριν

Παραδόθηκε ο νέος κυκλικός κόμβος στο Δημαρχείο

COVER STORY4 ημέρες πριν

Βόλος: Δείτε νέο εναέριο βίντεο από τα εγκαίνια του κυκλικού κόμβου

COVER STORY6 ημέρες πριν

Νέο μπάχαλο – 1.100 υποψήφιοι οδηγοί στον Βόλο περιμένουν να πάρουν το δίπλωμά τους!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση του Α. Λοβέρδου από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Πέταξε τη σύζυγό του από το αυτοκίνητο μπροστά στα παιδιά τους

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Kρίμα! Έχασε τεράστια ευκαιρία για το break o Παναθηναϊκός που λύγισε 75-72 στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Νεκρή 19χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ημέρες πριν

Τα φώτα στην Τούμπα όπου ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να στεφθεί πρωταθλητής

Χωρίς κατηγορία5 ημέρες πριν

Άναψαν τα φώτα στο συντριβάνι με την Αργω στο νέο κόμβο αποκλειστικές εικόνες και βίντεο

ΜΠΑΣΚΕΤ4 ημέρες πριν

Διαμαρτυρία του Παναθηναϊκού προς Ευρωλίγκα και ΚΕΔ

Δημοφιλή