Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Τεμπών

Δημοσιεύτηκε

on

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση, της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Τεμπών, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στο κατάμεστο  παλιό δημοτικό σχολείο των Γόννων.

Την εκδήλωση, με κεντρικούς ομιλητές την υποψήφια Δήμαρχο του δήμου Τεμπων Μαρία Κωστη και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Τάσο Τσαπλέ , προλόγισε, ο εκλεγμένος σύμβουλος Χρήστος Μπίκας. Ο οποίος αφού έκανε έναν απολογισμό για τη δράση και τις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο άσκησε κριτική στη διοίκηση του δήμου του κ. Κολλάτου (ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και στη μείζονα αντιπολίτευση του κ. Μανώλη (ΝΔ) για τη γενικότερη πολιτική που ακολουθήθηκε, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στήριξε πρώτα από όλα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ανέδειξε το ζήτημα της ανταποδοτικότητας, της φορολογίας, την επιβολή του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ),των τεράστιων αυξήσεων στα δημοτικά τέλη στην ύδρευση και άρδευση, με τις οποίες η δημοτική αρχή  φορτώνει τα βάρη στα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους μικρούς επαγγελματίες, «αφήνοντας στο απυρόβλητο» το μεγάλο κεφάλαιο

Η υποψήφια Δήμαρχος, Κωστή Μαρία  αναφερόμενη στο νέο θεσμικό πλαίσιο, του ¨Κλεισθένη¨ ,τόνισε; “Πρόκειται  για την προς το αντιδραστικότερο εξέλιξη των παλιών σχεδίων Καποδίστριας και Καλλικράτης.

Σκοπό έχει να απελευθερωθούν κεφάλαια, για την χρηματοδότηση των αναγκών των μεγαλοεπιχειρηματιών, κόβοντας πόρους από τη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης, μεγαλώνοντας την φορολεηλασία των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.”
Αυτό είναι όροι των μνημονίων, πολιτική και στρατηγική της Ε.Ε., την οποία αδιαμαρτύρητα εφαρμόζει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις”

Στον αντίποδα της δικής τους πολιτικής προβάλλουμε τη δική μας πρόταση για δημοτική αρχή διεκδικητική, που στο κέντρο της πολιτικής της θα έχει τις καθημερινές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων που ζουν και εργάζονται στην περιοχή.

Αλήθεια ας αναρωτηθεί κανείς τι δήμαρχο θέλουμε ; δήμαρχο που να συνεχίζει την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής από εκεί που σταματάει η κεντρική κρατική διοίκηση; Ή μια δημοτική αρχή που θα διεκδικεί από την κυβέρνηση τα κονδύλια που έχει περικόψει και οφείλει να επιστρέψει στο λαό; Θέλουμε ένα δήμαρχο μπροστάρη και στήριγμα των διεκδικήσεων και των αγώνων του λαού που να δίνει τη μάχη μαζί με το λαό της περιοχής για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα ή δήμαρχο που θα συμπλέει με τις αντιλαικές πολιτικές των κυβερνήσεων;

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Τάσος Τσαπλες ανάμεσα στα άλλα είπε « με την αποψινή εκδήλωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που είναι το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο Δήμο Τεμπών και τους άλλους δήμους, , μπαίνουμε πιο αποφασιστικά στον προεκλογικό αγώνα, καλώντας τους εργατοϋπάλληλους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τους επιστήμονες, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να δώσουν μαζικά την ψήφο τους στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Περιφέρεια και στο Δήμο και του ΚΚΕ, στην ευρωβουλή και στη Βουλή, που ήταν πάντα μπροστά στους λαϊκούς αγώνες, για να υπάρχει πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, για να δυναμώσει η διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών, είτε ο λαός μας τάξει στη διοίκηση, είτε στην αντιπολίτευση της Περιφέρειας και των δήμων και για να δυναμώσει ο αγώνας για λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα λύσει τα λαϊκά προβλήματα».

Στις ομιλίες των δύο υποψηφίων υπήρχε έντονη συναισθηματικής φόρτιση, μια και  ο χώρος της εκδήλωσης ήταν το παλιό δημοτικό σχολείο Γόννων που φοίτησαν ως μαθητές  μιας και οι δυο είναι Γοννιωτες. Ο Τάσος Τσαπλες αναφερόμενος στο γεγονός είπε: “Σαν χθες ήταν που καθόμασταν στα θρανία αυτού του σχολείου, εκεί που κάθεστε τώρα εσείς και σήμερα είμαστε μπροστά σας και σας καλούμε στον αγώνα, για το καλό του τόπου μας ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, την πολιτική των θυσιών, των αντιλαϊκών νόμων, το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς”.

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Το Γαρδίκι στηρίζει τον Θεόδωρο Χήρα – Trikalaola.gr

Δημοσιεύτηκε

on

By

Ο Γεώργιος Πλεξίδας του Θεοφάνη είναι ένας αξιόλογος νέος άνθρωπος, ένας πετυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας, με όρεξη για δουλειά ώστε να προσφέρει στον τόπο που γεννήθηκε και αγαπάει. Είναι 42 ετών, Υδραυλικός – Εγκαταστάτης Φυσικού Αερίου στο επάγγελμα, είναι παντρεμένος με τη Βίκυ Μπρέντα και είναι πατέρας δύο τέκνων.

Ο Γεώργιος Πλεξίδας σε δήλωσή του επισημαίνει πως:

«Δηλώνω παρών στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 ως υποψήφιος Πρόεδρος της Κοινότητας Γαρδικίου για να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην ιδιαίτερη πατρίδα μου. Θέλω να εργαστώ για την αναβάθμιση της περιοχής, πιστεύω στο όραμα που έχει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης Θεόδωρος Χήρας και θα στηρίξω την προσπάθεια του συνδυασμού «Πύλης Όραμα» για το νικηφόρο αποτέλεσμα.»

Τον υποψήφιο Δήμαρχο Πύλης Θεόδωρο Χήρα στηρίζουν εξάλλου ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι Γαρδικιώτες: ο Ιωάννης Κουτσονάσιος, ιατρός και πρώην Αντιδήμαρχος που κατέρχεται στη Δ.Ε. Πύλης και ο Ευάγγελος Κουτής, Δημοτικός υπάλληλος που κατέρχεται στη Δ.Ε. Αιθήκων.Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθησαν οι δράστες των διαρρήξεων σε καταστήματα στην περιοχή γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου

Δημοσιεύτηκε

on

By

 

Δυο «γνώριμοι» των Διωκτικών Αρχών,, ηλικίας 34 και 19 ετών, είναι οι δράστες των έξι διαρρήξεων σε καταστήματα στην περιοχή γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου και οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, ενώ αναζητείται και ένας τρίτος, ως συνεργός τους. (περισσότερα…)

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Έξι οι καταγγελίες για διαρρήξεις σε καταστήματα του Βόλου

Δημοσιεύτηκε

on

By

Στις έξι έφτασαν – μέχρι στιγμής – οι καταγγελίες από επαγγελματίες του Βόλου για διάρρηξη στα καταστήματά τους, ενώ από πλευράς της Αστυνομίας, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του δράστη ή δραστών που έδρασαν τις βραδινές ώρες, στην περιοχή των Δικαστηρίων.

Ο δράστης – ες προκάλεσαν φθορές στις προσόψεις εμπορικών καταστημάτων, πέριξ των Δικαστηρίων Βόλου, αφαιρώντας σύμφωνα με πληροφορίες, χρήματα από ταμειακές μηχανές και προϊόντα.

 

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΕΛΛΑΔΑ34 λεπτά πριν

Συνελήφθη 24χρονος φυγόποινος διακινητής μεταναστών

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα πριν

Πορεία κατά του… πασχαλινού εθίμου του σουβλιστού αρνιού

ΤΟΠΙΚΑ1 ώρα πριν

Το Γαρδίκι στηρίζει τον Θεόδωρο Χήρα – Trikalaola.gr

COVER STORY2 ώρες πριν

Ανείπωτη τραγωδία στην Φθιώτιδα: 19χρονη έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της

COVER STORY2 ώρες πριν

Σάββατο του Λαζάρου: Γιατί τον Λάζαρο τον έλεγαν αγέλαστο και τετραήμερο

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πριν

Αστυνομική επιχείρηση κατά της παιδικής πορνογραφίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες πριν

Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ στέκεται δίπλα στον αγώνα των Ποντίων (video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες πριν

Σ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι έχει πάρει σαφή θέση για την Ευρώπη που οραματίζεται

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πριν

«Να μεταφερθούν σε θέσεις φιλοξενίας όσοι έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος»

ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πριν

Πήγε να βάλει βενζίνη με κλεμμένη πιστωτική και τον «τσίμπησαν»

Χωρίς κατηγορία7 ημέρες πριν

Η Σταυρούλα Σπύρου υπ Δημ. Σύμβ. με τον Αχιλλέα Μπέο μίλησε στον ASTRA δείτε το video

Χωρίς κατηγορία6 ημέρες πριν

13 χρονη Προσπαθησε να βάλει τέλος πηδώντας από γέφυρα και την έσωσε Αστυνομικος πιάνοντας την στον αέρα

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του πιλότος των εναέριων μέσων

ΜΠΑΣΚΕΤ7 ημέρες πριν

Sold out από τους φίλους του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια του τρίτου αγώνα με τη Ρεάλ!

ΜΠΑΣΚΕΤ7 ημέρες πριν

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

ΤΟΠΙΚΑ4 ημέρες πριν

Στις 24.000 ευρώ το ομοίωμα της Αργούς στον κόμβο δημαρχείου με απευθείας ανάθεση

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

ΤΟΠΙΚΑ1 ημέρα πριν

Παραδόθηκε ο νέος κυκλικός κόμβος στο Δημαρχείο

LIFESTYLE4 ημέρες πριν

Πρωτομαγιά από τον Δήμο Βόλου με τον Γιώργο Μαργαρίτη

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 20χρονη

Δημοφιλή