Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Dead or Alive 6 – Review: Δεν είναι ο διάδοχος που θα θέλαμε

Δημοσιεύτηκε

on


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019, 22:00

Πληροφορίες

Τίτλος: Dead or Alive 6
Διαθέσιμο σε: PlayStation 4 / Xbox One / PC
Δοκιμάστηκε σε: PS4 Pro
Εταιρεία Ανάπτυξης: Team Ninja
Εκδότρια Εταιρεία: Koei Tecmo
Είδος: Fighting
Ηλικίες: 16+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 1 Μαρτίου 2019

Το Dead or Alive δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Είναι το παιχνίδι που καθόρισε τη μοίρα της τότε Tecmo και, μαζί με το Virtua Fighter της Sega και το Tekken της Namco, θεωρείται από τους προγόνους και ιδρυτές των 3D fighting παιχνιδιών. Βέβαια, το Dead or Alive είναι ευρέως πιο γνωστό για άλλο πράγμα: τις γυναίκες, το ξύλο που ρίχνουν και για το περιεχόμενο σε fan service. Α ναι, υπάρχει και ο Ryu Hayabusa από το Ninja Gaiden. Το Dead or Alive 5 προσπάθησε να μειώσει το επίπεδο του fan service μήπως και καταφέρουν τον κόσμο να πάρει το παιχνίδι στα σοβαρά, αλλά οι developers συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι από την ταυτότητα της σειράς. Όχι μόνο παράτησαν αυτό το εγχείρημα, αλλά πήγαν στο απολύτως αντίθετο άκρο.

Το Dead or Alive 5 απέκτησε άλλες δύο επανεκδόσεις, τα DOA5 Ultimate και DOA5 Last Round, το τελευταίο εκ των οποίων κυκλοφόρησε και στην τωρινή γενιά κονσολών και επί χρόνια μετά την κυκλοφορία του κυκλοφορούσαν συνεχώς DLC guest χαρακτήρες και νέα πακέτα με DLC κοστούμια με τη συνολική τους αξία να φτάνει τα 1000€! Από αμφιέσεις επηρεασμένες από events και συνεργασίες με Fairy Tail και Attack on Titan μέχρι και υπερβολικά πολύ προκλητικά κοστούμια που μάλλον είχαν σκοπό να αποσυντονίσουν τον αντίπαλό σας. Το Dead or Alive 6, όμως, ανακοινώθηκε στην περσινή E3 και έρχεται με σκοπό να αποδείξει ότι πίσω από όλα αυτά είναι όντως ένα αξιοσέβαστο fighting παιχνίδι.

Το Dead or Alive 6 τρέχει σε μια νέα μηχανή και τα αποτελέσματα σε ορισμένους τομείς είναι ακόμα πιο εκπληκτικά από το DOA5. Όλοι οι χαρακτήρες απεικονίζονται στην εντέλεια με ακόμα πιο προσεγμένα μοντέλα και υφές ρούχων και δέρματος και αυτήν τη φορά είναι πιο εκφραστικοί από ποτέ κατά τη διάρκεια της μάχης. Όταν εκτελείτε combos ή βαράτε άλλους, θα δείτε τους χαρακτήρες σας να αλλάζουν εκφράσεις και να κάνουν διάφορες γκριμάτσες όπως θα ήταν και στην πραγματικότητα. Μαζί όμως με τα προαναφερθέντα, επιστρέφουν ακόμα πιο ανανεωμένα και πιο επιφανή τα εφέ του ιδρώτα από το προηγούμενο παιχνίδι καθώς και τα σημάδια μάχης. Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά τα πράγματα δεν σταματάνε μόνο στις βρωμιές. Ανάλογα με το πόσο σκληρή είναι η μάχη θα βλέπετε τους χαρακτήρες, είτε είναι άντρες είτε γυναίκες, να αποκτούν μελανιές, πληγές και αίματα. Αν από την άλλη αυτό δεν είναι του γούστου σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή.

Αυτό όμως που μας χάλασε στο Dead or Alive 6 είναι τα περιβάλλοντα της μάχης. Υπάρχουν διαφόρων ειδών περιβάλλοντα, όπως ένα πειρατικό καράβι με ένα Kraken να καραδοκεί, μια τυπική πίσω αυλή που μαζεύονται συμμορίες, ένας ιαπωνικός ναός και πολλά άλλα που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πολύ εντυπωσιακά, όμως τα textures που βλέπουμε (παρότι φανταχτερά) είναι πολύ χαμηλής ανάλυσης. Είναι αρκετά δύσκολο να διακρίνεις τις λεπτομέρειες και χαλάνε ένα κατά τα άλλα σούπερ πακέτο. Έρχονται τόσο πολύ σε αντίθεση με το υπόλοιπο σύνολο που θα ορκιζόμασταν ότι μόνο οι χαρακτήρες έχουν φτιαχτεί ειδικά για την τωρινή γενιά και όλα τα υπόλοιπα έχουν προέλθει από την προηγούμενη. Ειλικρινά, ακόμα και οι NPCs στο background είναι καλύτερα σχεδιασμένοι. Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον τα επίπεδα έχουν ακόμα τη διαδραστικότητα που ξέρουμε από τις παλιές εποχές, όπου ένα χτύπημα μπορεί να κάνει τον αντίπαλο να περάσει μέσα από 3 πατώματα και να συνεχιστεί αλλού το “ξυλίκι”.

Καλή η εμφάνιση των χαρακτήρων, αλλά αυτό που μετράει πιο πολύ σε έναν fighting τίτλο είναι το gameplay και σε αυτόν τον τομέα το DOA6 διαπρέπει. Η σειρά είναι γνωστή για τις πάρα πολύ γρήγορες μάχες και για το πόσο φιλική είναι προς τους αρχάριους, χωρίς να χρειάζεται κανείς να περνάει πόσες ώρες στην προπόνηση για να μάθει frames κινήσεων, mix-ups και counters μόνο και μόνο αν θέλει να παίξει απλά σε ένα casual επίπεδο με παρέα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το παιχνίδι είναι ρήχο. Κάθε άλλο μάλιστα! Αν αναλωθείτε στο να μάθετε να παίζετε με έναν χαρακτήρα πολύ καλά και μάθετε όλες του τις ιδιαιτερότητες και πώς μπορείτε να μεταβείτε από το ένα combo στο επόμενο, τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν. Το άλλο χαρακτηριστικό της σειράς είναι τα Ηolds, τα οποία λειτουργούν πιο πολύ με τη λογική του “πέτρα-ψαλίδι-χαρτί”. Όταν ο αντίπαλός σας εξαπολύσει μια επίθεση, εσείς πατάτε με κατάλληλο χρονισμό ένα από τα 4 κεντρικά πλήκτρα από το χειριστήριο και μια κατεύθυνση από το d-pad/αριστερό μοχλό για να αποφύγετε την επίθεση και να αντεπιτεθείτε. Το στοιχείο της στρατηγικής βρίσκεται στο γεγονός ότι κάθε είδος επίθεσης (χαμηλή, μέση, υψηλή, μπουνιά, κλωτσιά) χρειάζεται και την ανάλογη κατεύθυνση για να αποφευχθεί, κάτι που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε πολύ πιο εύκολα αν ο αντίπαλός σας είναι προβλέψιμος και κάνει συνέχεια το ίδιο combo.

Στις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, έχουμε ξεφορτωθεί πλέον τα Power Blow και Power Launcher, όπως επίσης και την ιδιαιτερότητα που ήθελε τον αντίπαλό σας να εκτοξεύεται υψηλότερα όταν εκτελούσατε ένα launcher, ανάλογα με το χρόνο που τον είχατε σε κατάσταση Critical Stun. Πλέον εισάγεται η δευτερεύουσα μπάρα Break Gauge που χρησιμεύει για τα Break Blow, Break Hold και Fatal Rush. Έχοντας μια πλήρως γεμάτη μπάρα και πατώντας διαδοχικά το R1/RB, ξεκινάτε το Fatal Rush, μια σειρά από δυνατά χτυπήματα που μπορούν είτε να γίνουν cancel σε νέο combo ή να καταλήξουν στο Break Blow, ένα δυνατό χτύπημα που ακολουθείται από ένα κοντινό πλάνο στο σημείο κρούσης και εκσφενδονίζει τον αντίπαλο. Χρησιμοποιώντας το Break Hold, μπορείτε να αποφύγετε οποιοδήποτε είδος χτυπήματος με κόστος τη μισή Break Gauge. Μετά από την ενασχόλησή μας με το παιχνίδι, μπορούμε να πούμε ότι η μπάρα Break είναι από τις καλύτερες υλοποιήσεις του είδους που έχουμε δει στον χώρο, καθώς ούτε είναι ο εύκολος τρόπος διαφυγής για τους αρχάριους, ούτε κάτι που θα spam-άρεις μόνιμα και το Break Blow δεν διακόπτει τόσο τη ροή της μάχης.

Το 2ο πιο σημαντικό πράγμα για κάθε fighting game είναι φυσικά το roster χαρακτήρων που το απαρτίζει και εδώ το Dead or Alive 6 δεν μας τα λέει καλά. Στο βασικό roster εισέρχονται οι καινούργιοι χαρακτήρες Diego και NiCO και φέρνουν το σύνολο στους 24 χαρακτήρες, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν εντάξει, αν δεν υπήρχαν κάποια προβλήματα στη μέση. Δυστυχώς έπρεπε να αποχαιρετήσουμε την Momiji και τη Rachel, αλλά αυτές είναι το λιγότερο. Όχι μόνο το βασικό roster είναι μικρότερο από του DOA5 Last Round που δεν έχει και πολλά χρόνια κυκλοφορίας, αλλά 2 χαρακτήρες από αυτό, η Nyotengu και η Phase-4, είναι Day1 πληρωτέοι DLC χαρακτήρες (μαζί με 1 έξτρα πακέτο DLC κοστούμια). Το αδικαιολόγητο της υπόθεσης είναι ότι και οι 2 υπήρχαν στην έκδοση του 5 Last Round για PS4 και Xbox One και η Nyotengu υπάρχει ήδη σε πλήρη μορφή μέσα στο παιχνίδι, ενώ μάλιστα έρχεστε και αντιμέτωποι μαζί της στο Story Mode. Επιπλέον, εδώ και αρκετό καιρό έχει ήδη ανακοινωθεί και η Mai Shiranui (που ήταν ήδη DLC στο DOA5) σαν DLC χαρακτήρας στο μέλλον. Η Tecmo δεν μας τα λέει καλά.

Σχετικά με το offline περιεχόμενο, υπάρχει ακόμα το Story mode, το offline versus μαζί με τα κλασσικά Arcade και Survival modes. To Tutorial mode, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι, εξακολουθεί να είναι από τα πιο επεξηγηματικά που έχουν υπάρξει σε fighting και θα σας μάθει τα πάντα για όλους τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, μαζί με ό,τι άλλο χρειάζεστε για να προχωρήσετε πιο προχωρημένη εκπαίδευση και σε combo training με τον αγαπημένο σας χαρακτήρα. Δυστυχώς, μαζί με τους χαρακτήρες έχει αφαιρεθεί και το Tag mode από το παιχνίδι και πλέον όλες οι μάχες είναι στο στάνταρ 1v1. Το Story mode δυστυχώς εξακολουθεί να είναι το ίδιο χάλι που ήταν και στο προηγούμενο. Είναι χωρισμένο σε ολιγόλεπτα επεισόδια που κατά κύριο λόγο απλά έχουν τους χαρακτήρες να ασχολούνται με τα σχέδια στην προσωπική τους ζωή και να παλεύουν μεταξύ τους, ενώ τα μόνα που σχετίζονται με κάτι που μοιάζει με την ιστορία της σειράς είναι τα επεισόδια που αφορούν την Kasumi, την Ayane και τον Hayate. Το πιο κουραστικό πράγμα στο Story mode είναι ο τρόπος που είναι διαχωρισμένα τα επεισόδια: απεικονίζονται μεν σε ένα timeline, αλλά είναι όλα κλειδωμένα και τα ξεκλειδώνετε λίγα-λίγα ολοκληρώνοντας τα υπάρχοντα. Και μετά βρίσκετε τον εαυτό σας στη φάση του να ψάχνετε όλο το δέντρο του timeline για να βρείτε που είναι τα επεισόδια που μόλις ξεκλειδώσατε.

Πέρα από τα κλασικά, μια νέα εισαγωγή είναι το DOA Quest, όπου πρέπει να ολοκληρώσετε αποστολές που σας δίνει η NiCO, όπως το να κάνετε Χ ζημιά σε ένα combo ή να αποκρούσετε Ψ κινήσεις, και σας ανταμείβει με patterns για να ξεκλειδώσετε κοστούμια για τους χαρακτήρες. Μιλώντας για κοστούμια, υπάρχει και ένα wardrobe feature που σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε customize την εμφάνιση του χαρακτήρα σας και να την σώσετε σαν preset. Η λειτουργία αυτή όμως είναι πραγματικά αχρείαστη όσο δεν παίρνει. Το DOA6 όχι μόνο δεν έχει ούτε καν το πλούσιο customization που έχει το Tekken, αλλά τα μόνα πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε είναι κοστούμι, χτένισμα και γυαλιά, τα οποία μπορείτε να τα αλλάξετε την ώρα που επιλέγετε το χαρακτήρα σας.

Συμπέρασμα

Το Dead or Alive 6 είναι σίγουρα μια εξέλιξη, από άποψη gameplay, σε σχέση με τον προκάτοχό του, αλλά δυστυχώς κάποια θέματα από  ‘δώ και από  ‘κεί το αποτρέπουν από το να είναι ο διάδοχος που θα θέλαμε. Οι χαρακτήρες μπορεί να έχουν ομορφύνει, αλλά το μειωμένο πλήθος τους και η συνέχεια των αισχρών DLC που ξεκίνησε με το DOA5 μάς άφησαν μια πολύ ξινή επίγευση σε έναν κατά τα άλλα απολαυστικό fighting τίτλο. Βέβαια, το πιθανότερο είναι ότι θα δούμε μια επανέκδοσή του στο κοντινό μέλλον

Βαθμολογία:   7/10

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη CD Media για τις ανάγκες του Review.

Περισσότερα Εδω

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ONE PIECE World Seeker – Review: Για τους φίλους του anime

Δημοσιεύτηκε

on

By


Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 22:00

Πληροφορίες

Τίτλος: One Piece World Seeker
Πλατφόρμες: PC / PS4 /Xbox One
Δοκιμάστηκε σε: PS4
Εταιρεία Ανάπτυξης: Ganbarion
Εκδότρια Εταιρεία: Bandai Namco Entertainment
Είδος: Action-Adventure
Ηλικίες: 12+ 
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 15 Μαρτίου 2019

Εισαγωγή

To One Piece αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα anime (ιαπωνικό καρτούν) στον πλανήτη, με εκατομμύρια αναγνώστες και θεατές να το ακολουθούν σε κάθε κυκλοφορία και έκδοση του εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Από το 1997 που κυκλοφόρησε το manga (ιαπωνικό κόμικ) και το 1999 που κυκλοφόρησε το anime, έχουν εκδοθεί 92 volumes για το manga, ενώ το anime αυτή την στιγμή βρίσκεται στα 875 επεισόδια. Ο δημιουργός του, Eiichiro Oda, έχει αναφέρει σε συνέντευξη του ότι σκοπεύει να το συνεχίσει για άλλα τόσα χρόνια.

Σε αυτά τα 22 χρόνια εκτός των manga και anime έχουν κυκλοφορήσει και αρκετά παιχνίδια με τον Luffy και την παρέα του, πότε όμως ένας open world τίτλος. Αυτό το κενό έρχεται να αναπληρώσει η Ganbarion και σε συνεργασία με την Bandai Namco, μας προσφέρουν τον πρώτο action-adventure open world τίτλο στο σύμπαν του One Piece, με όνομα One Piece World Seeker.

Σενάριο

Το One Piece: World Seeker λαμβάνει χώρα στο Prison Island που βρίσκεται στον «Νέο Κόσμο». Ο Monkey D. Luffy μαζί με το πλήρωμά του βρίσκονται στο νησί με σκοπό την ληστεία στην Sky Prison. Το σχέδιο του πληρώματος ενώ κύλησε ομαλά, κατέληξε σε παγίδα από τον Issac, τον φύλακα του νησιού, και μετά από μια μεγάλη μάχη οι ήρωες μας βρέθηκαν διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του Prison Island.

Μετά την πτώση του πληρώματος από το Sky Prison, o Luffy γνωρίζει μια κοπέλα ονόματι Jeanne, η οποία όπως του εξηγεί, αποτελεί την αρχηγό της αντίστασης που υπάρχει στο νησί. Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του καπετάνιου του πληρώματος, Monkey D. Luffy και σκοπός σας για αρχή είναι να βρείτε τους συντρόφους σας, οι οποίοι αγνοούνται. Όσο θα τους ψάχνετε, θα βρεθείτε ανάμεσα σε αρκετές μάχες, μεταξύ της αντίστασης, πειρατών και του ναυτικού, με αποτέλεσμα να μείνετε για να βοηθήσετε τους κατοίκους με τα προβλήματα τους.

Το σενάριο του παιχνιδιού ενώ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, είναι αρκετά καλά δομημένο, εξελίσσεται ομαλά και διαθέτει αρκετά plot twists που σίγουρα θα σας κρατήσουν συντονισμένους στις οθόνες σας μέχρι το τέλος, ιδιαίτερα όταν θα αρχίσουν να εμφανίζονται διάφοροι αγαπημένοι χαρακτήρες του anime, οι οποίοι εμπλέκονται σε αυτό.

Gameplay

Το One Piece World Seeker είναι ένα action-adventure παιχνίδι με κύριο χαρακτηριστικό το open world στοιχείο του. Για όσους δεν γνωρίζουν τον Luffy και τις ικανότητες του, για να σας βάλουμε λίγο στο κλίμα, θα σας πούμε απλά ότι το σώμα του είναι φτιαγμένο από λάστιχο. Ως εκ τούτου, μπορεί να τεντωθεί, να ξεχειλωθεί, να φουσκώσει μέρη του  σώματος του, να αναπτύξει μεγάλες θερμοκρασίες με την τριβή κ.α.

Ειδικά το τέντωμα θα είναι η νούμερο ένα ικανότητα που θα χρησιμοποιήσετε στο παιχνίδι, καθώς το One Piece: World Seeker έχει σαφείς επιρροές από τα Arkham παιχνίδια, όσον αφορά την κίνηση μέσα στον κόσμο. Μπορείτε να πιαστείτε σχεδόν από τα πάντα και να εκτοξευθείτε σε μεγάλα ύψη, κάτι που καθιστά το ταξίδι ανάμεσα στις πόλεις και τα χωριά του Prison Island μια αρκετά ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία. Ενδεικτικά, αν και υπάρχει και η επιλογή του fast travel, εμείς δεν το χρησιμοποιήσαμε σχεδόν καθόλου, αφού προτιμούσαμε την θέα του νησιού από τον ουρανό.

Το Prison Island είναι ικανοποιητικό σε μέγεθος, αν και με την παραπάνω ικανότητα μπορείτε να το γυρίσετε σε μερικά λεπτά. Ο κόσμος είναι πανέμορφος και ποικίλος, καθώς θα επισκεφθείτε από μεγάλες πόλεις, χωριά, ορυχεία, βάσεις του ναυτικού, λιμάνια κ.α. Αυτό που δεν μας άρεσε είναι ότι είναι αρκετά άδειος καθώς ειδικά στην Steel City, που είναι η μεγάλη πόλη του νησιού, υπάρχουν κάποια σκόρπια ακίνητα NPC κάθε μερικά μέτρα και γενικά πολλές περιοχές φαίνονται άψυχες. Θα μπορούσε να γίνει σίγουρα καλύτερη δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

Ταξιδεύοντας στο Prison Island θα παρατηρήσετε κουκκίδες και σεντούκια να φαίνονται στον χάρτη. Αυτά είναι materials, τα οποία μπορείτε να μαζέψετε και τα οποία θα χρειαστείτε τόσο σε quests, όσο και σε διάφορα crafts, τα οποία μπορείτε να κάνετε στο παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα, στο πλοίο σας μπορείτε να μιλήσετε σε διάφορα μέλη του πληρώματος σας (Franky και Ussop) ώστε να κάνετε dismantle και craft αντικείμενα, τα οποία μπορούν να σας ανεβάσουν τα στατιστικά και τις δυνάμεις. Η ποικιλία των αντικειμένων, αν και μικρή, μπορεί να σας δώσει τεράστια ώθηση στις μάχες. Στο πλοίο επίσης, μπορεί να στείλετε τους συντρόφους σας σε αποστολές για να σας βρουν materials, αναλόγως με τι θα τους ταΐσετε. Δεν την βρήκαμε ιδιαίτερα χρήσιμη την επιλογή αυτή, καθώς με λίγο σχολαστικό ψάξιμο, είχαμε πάντα τα αντικείμενα που χρειαζόμασταν ήδη πάνω μας.

Ένας τόσο μεγάλος κόσμος δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει και μια πληθώρα από αποστολές, τόσο κύριες, όσο και side quests. Συνολικά υπάρχουν 17 chapters, που αποτελούν τις main αποστολές, ενώ υπάρχουν και γύρω στα 100 side quest όλων τον ειδών. Βέβαια αυτό που μας δυσαρέστησε είναι ότι τα  side quests είναι αρκετά μονότονα και βαρετά, δεν έχουν καμία πρωτοτυπία (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) και τα περισσότερα είναι του στυλ «χρειάζομαι αυτά τα materials, φέρ’ τα μου» ή «σε εκείνο το σημείο έχει κακούς, σκότωσε τους». Από την άλλη υπάρχει και ένας αριθμός από side quests που πραγματικά συμπληρώνουν το βασικό story και είναι  πραγματικά ενδιαφέροντα. Συνολικά αν θελήσετε να τα δείτε όλα, τότε στη normal δυσκολία το παιχνίδι θα σας κρατήσει απασχολημένους γύρω στις 20 ώρες.

Αν και βαρετά, καλό είναι να κάνετε όσο πιο πολλά μπορείτε, καθώς σας ανταμείβουν τόσο με SP points, όσο και με συνταγές για craft αντικειμένων, ενώ ανεβάζουν και το Karma μεταξύ των χαρακτήρων του παιχνιδιού. Με τα SP points μπορείτε να ξεκλειδώσετε τις ικανότητες του Luffy μέσα από ένα αρκετά απλοϊκό, αλλά κατανοητό skill tree που διαθέτει όλες τις δυνάμεις, που έχουμε λατρέψει στο anime. Το Karma έχει να κάνει με το κατά πόσο είστε αρεστός στους άλλους χαρακτήρες και όσο ολοκληρώνετε quests και αυτό ανεβαίνει, τόσο περισσότερες επιλογές ξεκλειδώνουν, ενώ αν το πάτε 100% υπάρχει η πιθανότητα να δείτε κάποιο ειδικό cutscene.

Όσον αφορά στο σύστημα μάχης, παρότι ο Luffy διαθέτει μια ευρεία γκάμα από επιθέσεις, στην πραγματικότητα θα χρησιμοποιήσετε ελάχιστες από αυτές, καθώς οι περισσότεροι βασικοί εχθροί πεθαίνουν αρκετά εύκολα. Κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιείτε τις βασικές μπουνιές και τη μακρινή επίθεση. Πιο συγκεκριμένα ο Luffy διαθέτει δυο modes επιθέσεων: ένα για γρήγορες επιθέσεις και αποφυγή και ένα για μεγαλύτερη ζημιά και block. Και τα δυο λειτουργούν αρκετά καλά, καθώς αρκετά bosses χρειάζονται διαφορετικές τακτικές για να τα κερδίσετε, αν και πάλι δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα. Όπως και να έχει, αν και απλοϊκό το σύστημα μάχης, εμείς το διασκεδάσαμε, καθώς είδαμε όλες τις δυνατότητες του χαρακτήρα να ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας.

Από την άλλη, κάποια πράγματα είναι είτε αχρείαστα, είτε δεν δουλεύουν σωστά πάντα. Πρώτον υπάρχει επιλογή stealth για να προσεγγίσετε αρκετές αποστολές. Πρόκειται για επιλογή που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τον παράτολμο χαρακτήρα του πρωταγωνιστή. Σχεδόν ποτέ, δεν του έχουν πει να πάει κάπου χωρίς να κάνει φασαρία και να μην διαλύσει τα πάντα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Πραγματικά δεν χρειαζόταν.

Δεύτερον η κάμερα αρκετές φορές είναι δυσλειτουργική. Όχι τόσο στο travelling, όσο στις μάχες, καθώς δεν γυρνάει μαζί με τον Luffy, αλλά σε κάθε μάχη γυρνούσαμε πρώτα τον χαρακτήρα, μετά την κάμερα και μετά κάναμε επίθεση, ενώ χάναμε αρκετό χρόνο, κάτι που σε boss fights, μετράει αρκετά.

Τεχνικός Τομέας

Ο οπτικοακουστικός τομέας του One Piece: World Seeker είναι ίσως το δυνατότερο σημείο του τίτλου. Τα γραφικά είναι cel-shaded και καλοσχεδιασμένα, με τους χαρακτήρες (καλούς και κακούς) να είναι λεπτομερέστατοι, σε σημείο που μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από κάποιο επεισόδιο του anime. Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι επίσης πολύ καλά σχεδιασμένος, με κάθε περιοχή να ξεχωρίζει, αν και όπως αναφέραμε πιο πάνω είναι αρκετά άδειος. Εντύπωση μας έκανε η παντελής απουσία της πανίδας.

Όσον αφορά τον ηχητικό τομέα δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Από τη στιγμή που τις φωνές όλων των χαρακτήρων ενσαρκώνονται από τους ηθοποιούς του anime, τα αποτελέσματα δεν θα μπορούσαν παρά να εντυπωσιάζουν. Το μόνο αρνητικό που παρατηρήσαμε, είναι ότι σε κάποιες συνομιλίες εκτός των cutscenes, δεν ακούγονταν πλήρεις ομιλίες, παρά μόνο μερικές λέξεις κατά την διάρκεια του διαλόγου.

Συμπέρασμα

Συνολικά το One Piece World Seeker είναι ένα καλό action-adventure παιχνίδι, όμως είναι ένας ακόμα καλύτερος One Piece τίτλος. Διαθέτει αρκετά ενδιαφέρον σενάριο, με όλους τους αγαπημένους χαρακτήρες να παρελαύνουν στην οθόνη μας, ιδιαίτερα ικανοποιητικό οπτικοακουστικό τομέα και ένα αρκετά μεγάλο, αν και κάπως πιο άδειο απ’ ότι θα θέλαμε, κόσμο προς εξερεύνηση. Οι ικανότητες του Luffy συμβάλλουν σε ένα διασκεδαστικό σύστημα μάχης, αν και η κάμερα πολλές φορές δεν θα είναι σύμμαχος σας, ενώ και τα side quests θα μπορούσαν να είναι λιγότερο μονότονα.

Από την άλλη το One Piece World Seeker απευθύνεται αυστηρά στους fans του manga και του anime, καθώς όσοι δεν έχετε ιδέα από αυτά, ίσως να μην βρείτε κάτι που θα σας εντυπωσιάσει. Οι υπόλοιποι επενδύστε άφοβα καθώς θα βρείτε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σας έκαναν να αγαπήσετε το anime. Εμείς πάντως απολαύσαμε στο έπακρο τον Luffy και την παρέα του σε μια ακόμη περιπέτεια τους, στον «Νέο Κόσμο».

Βαθμολογία:  7/10

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Entertainment Hellas για τις ανάγκες του Review.

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 είναι γεγονός!

Δημοσιεύτηκε

on

By


Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 21:30

 Το Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 είναι γεγονός!

Σχεδόν δεκαπέντε χρόνια μετά από την κυκλοφορία του πρώτου παιχνιδιού, η Paradox Interactive επαναφέρει το Vampire: The Masquerade – Bloodlines franchise στη ζωή με ένα sequel. Την ανάπτυξη του Bloodlines 2 έχει αναλάβει η Hardsuit Labs (γνωστή για το Blacklight: Retribution), με τον lead narrative designer του πρώτου τίτλου, Brian Mitsoda, να επιστρέφει για συνεχίσει την ιστορία.

Για να το γιορτάσει, η Paradox έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο trailer του παιχνιδιού, μαζί με μερικά screenshots, τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των δυο εταιρειών, το Bloodlines 2 θα διατηρήσει το κλίμα και την αισθητική του προκατόχου του, αλλά θα διηγείται μια νέα ιστορία στο Seattle.

 

Ο πρωταγωνιστής θα είναι ένας νέος βρικόλακας, που θα προσπαθεί να προσαρμοστεί στις καινούργιες ικανότητες του, καθώς ανακαλύπτει την κοινωνία των βρικολάκων που βρίσκεται σε αναστάτωση. Φυσικά, η επιλογές του παίκτη θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και την κατάληξη της ιστορίας.

Το Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020 για PS4, Xbox One και PC.

Πηγή: VG24.gr


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 21:30

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ρούχα καθαρά και φρέσκα σαν από το καθαριστήριο με το Πλυντήριο-στεγνωτήριο LG TWINWash

Δημοσιεύτηκε

on

By


Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 21:00

Ρούχα καθαρά και φρέσκα σαν από το καθαριστήριο με το Πλυντήριο-στεγνωτήριο LG TWINWash

Με επίκεντρο τον καταναλωτή, η LG Electronics (LG)  προσφέρει μοναδικό design, εύχρηστα και προηγμένης τεχνολογίας προϊόντα, που ανταπεξέρχονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής. Στο πλαίσιο αυτό, το καινοτόμο πλυντήριο-στεγνωτήριο LG TWINWash™, δημιουργήθηκε για να απολαμβάνουν οι χρήστες βέλτιστες και γρήγορες πλύσεις για ρούχα σαν από καθαριστήριο.

Η αυξανόμενη τάση σε εξειδικευμένο ρουχισμό και η ποικιλία υφασμάτων, οδήγησαν σε μια μεγαλύτερη ανάγκη για ξεχωριστούς κύκλους πλύσης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι χρήστες να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο πλύσιμο, καθιστώντας το όλο εγχείρημα πιο αγχωτικό. Έτσι, η LG ξεκίνησε να ερευνά την πιθανότητα κατασκευής ενός πλυντηρίου που θα επιτρέπει την εκτέλεση δύο ξεχωριστών κύκλων πλύσης ταυτόχρονα, έχοντας επίσης τη δυνατότητα πλύσης μικρού φορτίου ρούχων, επιλέγοντας έναν σχεδιασμό που περιλαμβάνει την προσθήκη ενός μικρού πλυντηρίου κάτω από το συμβατικό κάδο πλύσης.

 

Για να βρείτε τα πλυντήρια στεγνωτήρια TWINWash της LG, πατήστε εδώ.

Τα πλυντήρια στεγνωτήρια TWINWash™ της LG βελτιώνουν τη διαδικασία πλυσίματος, καθώς επιτρέπουν το πλύσιμο και το στύψιμο δύο διαφορετικών φορτίων ρούχων ταυτόχρονα, σε δυο ξεχωριστούς κάδους. Ο κύριος κάδος επιτρέπει την πλύση μεγαλύτερου φορτίου με τεχνολογία ατμού, ενώ ο μικρός κάδος είναι ιδανικός για τα ευαίσθητα υφάσματα και τα μικρά είδη που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Ο συνδυασμός πλυντηρίου-στεγνωτήριου της LG εξασφαλίζει πεντακάθαρα και στεγνά ρούχα, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να έχει ξεχωριστή συσκευή στεγνωτηρίου.

Το TWINWash™ διαθέτει πλήθος τεχνικών χαρακτηριστικών υψηλής καινοτομίας καθώς και  τεχνολογία ECO HYBRID, η οποία χρησιμοποιεί ξηρή συμπύκνωση αέρα, χωρίς την κατανάλωση νερού. Έτσι μειώνεται το κόστος ενέργειας και το στέγνωμα μπορεί να γίνει σε χαμηλή θερμοκρασία με υψηλή ενεργειακή απόδοση και ευγενική φροντίδα για ευαίσθητα υφάσματα. Μία πρόσθετη πρωτοποριακή λειτουργία του είναι η TrueSteam™, η οποία διαπερνά τα υφάσματα με ατμό για την εξάλειψη του 99,9% των οικιακών αλλεργιογόνων, καθώς και των οσμών. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας το smartphone, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν  την πλύση από απόσταση.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 21:00

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΤΟΠΙΚΑ5 ημέρες πριν

Αποκλειστικο Διαλύεται το στρατόπεδο Γεωργούλα και η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Αγριογούρουνα έκαναν… βόλτα στη μέση της λεωφόρου Αθηνών!

ΤΟΠΙΚΑ4 ημέρες πριν

Σε ένα μήνα ανάδοχος από την Περιφέρεια για τις μετρήσεις βαρέων μετάλλων στο έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ

COVER STORY3 ημέρες πριν

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΑΚΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: THΛEΦΩNIKEΣ AΠATEΣ ΣTON BOΛO – TI ΛENE OI AΠATEΩNEΣ ΣTA YΠOΨHΦIA ΘYMATA – OΔHΓIEΣ EΛAΣ

COVER STORY4 ημέρες πριν

Δειτε πως μπορείτε να βγείτε στη σύνταξη – Τα ηλικιακά όρια στα 62 και 67 έτη, του Δικηγόρου Σάκη Κοκκίνη

VIDEO4 ημέρες πριν

Πρωινή Ατζέντα 20/03/2019

ΜΠΑΣΚΕΤ5 ημέρες πριν

Πρωταθλητές Θεσσαλίας τα αγόρια του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας!!!!!!!!!! (Σχολικοί αγώνες)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ημέρες πριν

Ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η εθνική – Δύσκολα να προλάβει ο Παπασταθόπουλος

ΤΟΠΙΚΑ5 ημέρες πριν

Συνταξιούχος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο Βόλο

ΤΟΠΙΚΑ5 ημέρες πριν

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – Trikalaola.gr

Δημοφιλή