Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Dead or Alive 6 – Review: Δεν είναι ο διάδοχος που θα θέλαμε

Δημοσιεύτηκε

on


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019, 22:00

Πληροφορίες

Τίτλος: Dead or Alive 6
Διαθέσιμο σε: PlayStation 4 / Xbox One / PC
Δοκιμάστηκε σε: PS4 Pro
Εταιρεία Ανάπτυξης: Team Ninja
Εκδότρια Εταιρεία: Koei Tecmo
Είδος: Fighting
Ηλικίες: 16+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 1 Μαρτίου 2019

Το Dead or Alive δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Είναι το παιχνίδι που καθόρισε τη μοίρα της τότε Tecmo και, μαζί με το Virtua Fighter της Sega και το Tekken της Namco, θεωρείται από τους προγόνους και ιδρυτές των 3D fighting παιχνιδιών. Βέβαια, το Dead or Alive είναι ευρέως πιο γνωστό για άλλο πράγμα: τις γυναίκες, το ξύλο που ρίχνουν και για το περιεχόμενο σε fan service. Α ναι, υπάρχει και ο Ryu Hayabusa από το Ninja Gaiden. Το Dead or Alive 5 προσπάθησε να μειώσει το επίπεδο του fan service μήπως και καταφέρουν τον κόσμο να πάρει το παιχνίδι στα σοβαρά, αλλά οι developers συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι από την ταυτότητα της σειράς. Όχι μόνο παράτησαν αυτό το εγχείρημα, αλλά πήγαν στο απολύτως αντίθετο άκρο.

Το Dead or Alive 5 απέκτησε άλλες δύο επανεκδόσεις, τα DOA5 Ultimate και DOA5 Last Round, το τελευταίο εκ των οποίων κυκλοφόρησε και στην τωρινή γενιά κονσολών και επί χρόνια μετά την κυκλοφορία του κυκλοφορούσαν συνεχώς DLC guest χαρακτήρες και νέα πακέτα με DLC κοστούμια με τη συνολική τους αξία να φτάνει τα 1000€! Από αμφιέσεις επηρεασμένες από events και συνεργασίες με Fairy Tail και Attack on Titan μέχρι και υπερβολικά πολύ προκλητικά κοστούμια που μάλλον είχαν σκοπό να αποσυντονίσουν τον αντίπαλό σας. Το Dead or Alive 6, όμως, ανακοινώθηκε στην περσινή E3 και έρχεται με σκοπό να αποδείξει ότι πίσω από όλα αυτά είναι όντως ένα αξιοσέβαστο fighting παιχνίδι.

Το Dead or Alive 6 τρέχει σε μια νέα μηχανή και τα αποτελέσματα σε ορισμένους τομείς είναι ακόμα πιο εκπληκτικά από το DOA5. Όλοι οι χαρακτήρες απεικονίζονται στην εντέλεια με ακόμα πιο προσεγμένα μοντέλα και υφές ρούχων και δέρματος και αυτήν τη φορά είναι πιο εκφραστικοί από ποτέ κατά τη διάρκεια της μάχης. Όταν εκτελείτε combos ή βαράτε άλλους, θα δείτε τους χαρακτήρες σας να αλλάζουν εκφράσεις και να κάνουν διάφορες γκριμάτσες όπως θα ήταν και στην πραγματικότητα. Μαζί όμως με τα προαναφερθέντα, επιστρέφουν ακόμα πιο ανανεωμένα και πιο επιφανή τα εφέ του ιδρώτα από το προηγούμενο παιχνίδι καθώς και τα σημάδια μάχης. Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά τα πράγματα δεν σταματάνε μόνο στις βρωμιές. Ανάλογα με το πόσο σκληρή είναι η μάχη θα βλέπετε τους χαρακτήρες, είτε είναι άντρες είτε γυναίκες, να αποκτούν μελανιές, πληγές και αίματα. Αν από την άλλη αυτό δεν είναι του γούστου σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή.

Αυτό όμως που μας χάλασε στο Dead or Alive 6 είναι τα περιβάλλοντα της μάχης. Υπάρχουν διαφόρων ειδών περιβάλλοντα, όπως ένα πειρατικό καράβι με ένα Kraken να καραδοκεί, μια τυπική πίσω αυλή που μαζεύονται συμμορίες, ένας ιαπωνικός ναός και πολλά άλλα που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πολύ εντυπωσιακά, όμως τα textures που βλέπουμε (παρότι φανταχτερά) είναι πολύ χαμηλής ανάλυσης. Είναι αρκετά δύσκολο να διακρίνεις τις λεπτομέρειες και χαλάνε ένα κατά τα άλλα σούπερ πακέτο. Έρχονται τόσο πολύ σε αντίθεση με το υπόλοιπο σύνολο που θα ορκιζόμασταν ότι μόνο οι χαρακτήρες έχουν φτιαχτεί ειδικά για την τωρινή γενιά και όλα τα υπόλοιπα έχουν προέλθει από την προηγούμενη. Ειλικρινά, ακόμα και οι NPCs στο background είναι καλύτερα σχεδιασμένοι. Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον τα επίπεδα έχουν ακόμα τη διαδραστικότητα που ξέρουμε από τις παλιές εποχές, όπου ένα χτύπημα μπορεί να κάνει τον αντίπαλο να περάσει μέσα από 3 πατώματα και να συνεχιστεί αλλού το “ξυλίκι”.

Καλή η εμφάνιση των χαρακτήρων, αλλά αυτό που μετράει πιο πολύ σε έναν fighting τίτλο είναι το gameplay και σε αυτόν τον τομέα το DOA6 διαπρέπει. Η σειρά είναι γνωστή για τις πάρα πολύ γρήγορες μάχες και για το πόσο φιλική είναι προς τους αρχάριους, χωρίς να χρειάζεται κανείς να περνάει πόσες ώρες στην προπόνηση για να μάθει frames κινήσεων, mix-ups και counters μόνο και μόνο αν θέλει να παίξει απλά σε ένα casual επίπεδο με παρέα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το παιχνίδι είναι ρήχο. Κάθε άλλο μάλιστα! Αν αναλωθείτε στο να μάθετε να παίζετε με έναν χαρακτήρα πολύ καλά και μάθετε όλες του τις ιδιαιτερότητες και πώς μπορείτε να μεταβείτε από το ένα combo στο επόμενο, τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν. Το άλλο χαρακτηριστικό της σειράς είναι τα Ηolds, τα οποία λειτουργούν πιο πολύ με τη λογική του “πέτρα-ψαλίδι-χαρτί”. Όταν ο αντίπαλός σας εξαπολύσει μια επίθεση, εσείς πατάτε με κατάλληλο χρονισμό ένα από τα 4 κεντρικά πλήκτρα από το χειριστήριο και μια κατεύθυνση από το d-pad/αριστερό μοχλό για να αποφύγετε την επίθεση και να αντεπιτεθείτε. Το στοιχείο της στρατηγικής βρίσκεται στο γεγονός ότι κάθε είδος επίθεσης (χαμηλή, μέση, υψηλή, μπουνιά, κλωτσιά) χρειάζεται και την ανάλογη κατεύθυνση για να αποφευχθεί, κάτι που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε πολύ πιο εύκολα αν ο αντίπαλός σας είναι προβλέψιμος και κάνει συνέχεια το ίδιο combo.

Στις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, έχουμε ξεφορτωθεί πλέον τα Power Blow και Power Launcher, όπως επίσης και την ιδιαιτερότητα που ήθελε τον αντίπαλό σας να εκτοξεύεται υψηλότερα όταν εκτελούσατε ένα launcher, ανάλογα με το χρόνο που τον είχατε σε κατάσταση Critical Stun. Πλέον εισάγεται η δευτερεύουσα μπάρα Break Gauge που χρησιμεύει για τα Break Blow, Break Hold και Fatal Rush. Έχοντας μια πλήρως γεμάτη μπάρα και πατώντας διαδοχικά το R1/RB, ξεκινάτε το Fatal Rush, μια σειρά από δυνατά χτυπήματα που μπορούν είτε να γίνουν cancel σε νέο combo ή να καταλήξουν στο Break Blow, ένα δυνατό χτύπημα που ακολουθείται από ένα κοντινό πλάνο στο σημείο κρούσης και εκσφενδονίζει τον αντίπαλο. Χρησιμοποιώντας το Break Hold, μπορείτε να αποφύγετε οποιοδήποτε είδος χτυπήματος με κόστος τη μισή Break Gauge. Μετά από την ενασχόλησή μας με το παιχνίδι, μπορούμε να πούμε ότι η μπάρα Break είναι από τις καλύτερες υλοποιήσεις του είδους που έχουμε δει στον χώρο, καθώς ούτε είναι ο εύκολος τρόπος διαφυγής για τους αρχάριους, ούτε κάτι που θα spam-άρεις μόνιμα και το Break Blow δεν διακόπτει τόσο τη ροή της μάχης.

Το 2ο πιο σημαντικό πράγμα για κάθε fighting game είναι φυσικά το roster χαρακτήρων που το απαρτίζει και εδώ το Dead or Alive 6 δεν μας τα λέει καλά. Στο βασικό roster εισέρχονται οι καινούργιοι χαρακτήρες Diego και NiCO και φέρνουν το σύνολο στους 24 χαρακτήρες, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν εντάξει, αν δεν υπήρχαν κάποια προβλήματα στη μέση. Δυστυχώς έπρεπε να αποχαιρετήσουμε την Momiji και τη Rachel, αλλά αυτές είναι το λιγότερο. Όχι μόνο το βασικό roster είναι μικρότερο από του DOA5 Last Round που δεν έχει και πολλά χρόνια κυκλοφορίας, αλλά 2 χαρακτήρες από αυτό, η Nyotengu και η Phase-4, είναι Day1 πληρωτέοι DLC χαρακτήρες (μαζί με 1 έξτρα πακέτο DLC κοστούμια). Το αδικαιολόγητο της υπόθεσης είναι ότι και οι 2 υπήρχαν στην έκδοση του 5 Last Round για PS4 και Xbox One και η Nyotengu υπάρχει ήδη σε πλήρη μορφή μέσα στο παιχνίδι, ενώ μάλιστα έρχεστε και αντιμέτωποι μαζί της στο Story Mode. Επιπλέον, εδώ και αρκετό καιρό έχει ήδη ανακοινωθεί και η Mai Shiranui (που ήταν ήδη DLC στο DOA5) σαν DLC χαρακτήρας στο μέλλον. Η Tecmo δεν μας τα λέει καλά.

Σχετικά με το offline περιεχόμενο, υπάρχει ακόμα το Story mode, το offline versus μαζί με τα κλασσικά Arcade και Survival modes. To Tutorial mode, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι, εξακολουθεί να είναι από τα πιο επεξηγηματικά που έχουν υπάρξει σε fighting και θα σας μάθει τα πάντα για όλους τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, μαζί με ό,τι άλλο χρειάζεστε για να προχωρήσετε πιο προχωρημένη εκπαίδευση και σε combo training με τον αγαπημένο σας χαρακτήρα. Δυστυχώς, μαζί με τους χαρακτήρες έχει αφαιρεθεί και το Tag mode από το παιχνίδι και πλέον όλες οι μάχες είναι στο στάνταρ 1v1. Το Story mode δυστυχώς εξακολουθεί να είναι το ίδιο χάλι που ήταν και στο προηγούμενο. Είναι χωρισμένο σε ολιγόλεπτα επεισόδια που κατά κύριο λόγο απλά έχουν τους χαρακτήρες να ασχολούνται με τα σχέδια στην προσωπική τους ζωή και να παλεύουν μεταξύ τους, ενώ τα μόνα που σχετίζονται με κάτι που μοιάζει με την ιστορία της σειράς είναι τα επεισόδια που αφορούν την Kasumi, την Ayane και τον Hayate. Το πιο κουραστικό πράγμα στο Story mode είναι ο τρόπος που είναι διαχωρισμένα τα επεισόδια: απεικονίζονται μεν σε ένα timeline, αλλά είναι όλα κλειδωμένα και τα ξεκλειδώνετε λίγα-λίγα ολοκληρώνοντας τα υπάρχοντα. Και μετά βρίσκετε τον εαυτό σας στη φάση του να ψάχνετε όλο το δέντρο του timeline για να βρείτε που είναι τα επεισόδια που μόλις ξεκλειδώσατε.

Πέρα από τα κλασικά, μια νέα εισαγωγή είναι το DOA Quest, όπου πρέπει να ολοκληρώσετε αποστολές που σας δίνει η NiCO, όπως το να κάνετε Χ ζημιά σε ένα combo ή να αποκρούσετε Ψ κινήσεις, και σας ανταμείβει με patterns για να ξεκλειδώσετε κοστούμια για τους χαρακτήρες. Μιλώντας για κοστούμια, υπάρχει και ένα wardrobe feature που σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε customize την εμφάνιση του χαρακτήρα σας και να την σώσετε σαν preset. Η λειτουργία αυτή όμως είναι πραγματικά αχρείαστη όσο δεν παίρνει. Το DOA6 όχι μόνο δεν έχει ούτε καν το πλούσιο customization που έχει το Tekken, αλλά τα μόνα πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε είναι κοστούμι, χτένισμα και γυαλιά, τα οποία μπορείτε να τα αλλάξετε την ώρα που επιλέγετε το χαρακτήρα σας.

Συμπέρασμα

Το Dead or Alive 6 είναι σίγουρα μια εξέλιξη, από άποψη gameplay, σε σχέση με τον προκάτοχό του, αλλά δυστυχώς κάποια θέματα από  ‘δώ και από  ‘κεί το αποτρέπουν από το να είναι ο διάδοχος που θα θέλαμε. Οι χαρακτήρες μπορεί να έχουν ομορφύνει, αλλά το μειωμένο πλήθος τους και η συνέχεια των αισχρών DLC που ξεκίνησε με το DOA5 μάς άφησαν μια πολύ ξινή επίγευση σε έναν κατά τα άλλα απολαυστικό fighting τίτλο. Βέβαια, το πιθανότερο είναι ότι θα δούμε μια επανέκδοσή του στο κοντινό μέλλον

Βαθμολογία:   7/10

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη CD Media για τις ανάγκες του Review.

Περισσότερα Εδω

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Huawei πληρώνει τον λογαριασμό

Δημοσιεύτηκε

on

By

H κινεζική Huawei είναι μία εταιρεία με τεράστια αξία για την κινεζική αγορά και τα τελευταία χρόνια διαγράφει ανοδική πορεία η μετοχή της. Στον τομέα της κινητής (smartphones) κατέχει τη δεύτερη θέση σε πολλές χώρες, ενώ παράλληλα έχει ηγετικό ρόλο στην παροχή εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, αλλά και στον τομέα των 5G δικτύων.

Η εταιρεία βρίσκεται στο στόχαστρο του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εδώ και αρκετό καιρό, η διοίκηση του οποίου έχει υπονοήσει επανειλημμένως στο παρελθόν ότι τα smartphones και ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός που παράγει η εταιρεία ενδεχομένως χρησιμοποιούνται για κατασκοπεία. Επικαλούμενη τις σχέσεις του ιδρυτή της Huawei, Ren Zhengfei, με τον Κινεζικό στρατό, η αμερικανική κυβέρνηση πλέον επισήμως προτρέπει τις κυβερνητικές υπηρεσίες, αλλά και ιδιωτικούς φορείς με τους οποίους συνεργάζεται, να μην χρησιμοποιούν προϊόντα της Huawei.

Η διπλωματική ένταση μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ ολοένα και αυξάνεται, με τον Πρόεδρο Τραμπ μόλις πριν λίγες ημέρες να εκδίδει εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο απαγορεύει σε εταιρείες των ΗΠΑ να παρέχουν προϊόντα τους στη Huawei. O κινεζικός κολοσσός έχει ήδη αναφέρει ότι διαθέτει αρκετό στοκ σε υλικό, ώστε να μην υπάρχει άμεση ανησυχία για τα αποθέματά τους, όμως η πρόσφατη ανακοίνωση της Google βάζει τη Huawei σε επικίνδυνη θέση. Το διάταγμα του Τραμπ εμποδίζει την παροχή υπηρεσιών της Google στη Huawei, η οποία ανακοίνωσε ότι πλέον έχει αφαιρέσει τη Huawei από το πρόγραμμα συνεργατών για το Android. To Reuters δημοσίευσε πληροφορίες από «πηγή που βρίσκεται κοντά στο θέμα» ότι η Google δεν θα έχει στο μέλλον πρόσβαση στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Google.

Η σημασία για τους χρήστες

H Google επί του παρόντος εξετάζει τις επιπλοκές του διατάγματος, αλλά αυτήν τη στιγμή γνωρίζουμε ότι οι χρήστες της Huawei δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν το Google Play Service στα επερχόμενα τηλέφωνα. Αυτό επίσης σημαίνει ότι η Huawei πλέον δεν θα έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί για την αξιολόγηση των συσκευών της μέσω του Compatibility Test Suite (CTS), το οποίο αποτελεί στάνταρ διαδικασία για κάθε κατασκευαστή που χρησιμοποιεί Android, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού Android και υπηρεσίες/εφαρμογές της Google, όπως το Google Play Store, YouTube, Google Search, Chrome και άλλα. Άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Google για την είσοδο σε αυτές, επίσης θα μπλοκάρονται. Τα smartphones που επηρεάζονται φυσικά συμπεριλαμβάνουν και αυτά της HONOR, το οποίο αποτελεί «υπο-brand» της Huawei.

Για τους κατόχους Huawei συσκευών, η Google επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις σε εφαρμογές μέσω του Google Play Store, όμως «θολό» είναι το τοπίο για τις ενημερώσεις λογισμικού των συσκευών (firmware updates), τα οποία ενδεχομένως δεν θα μπορούν να παρέχονται πλέον από την Google. Θεωρητικά, η Huawei θα μπορούσε να αναπτύξει μόνη της τις ενημερώσεις βασιζόμενη στο Project Ανοιχτού Κώδικα Android (AOSP). Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως, αν – και μέχρι – να λυθεί το θέμα, τα επερχόμενα updates δεν θα ελέγχονται από την ίδια την Google, όπως γινόταν ως τώρα.

H επίσημη ανακοίνωση της Huawei συμφωνεί με την αντίστοιχη της Google και αναφέρει ότι οι ήδη υπάρχουσες συσκευές, αλλά και όσες βρίσκονται σε στοκ αυτήν τη στιγμή (αποσαφηνίστηκε ότι συμπεριλαμβάνεται και η επερχόμενη σειρά HONOR 20, που θα παρουσιαστεί αύριο) θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις. Το Google Play και το Google Play Protect θα συνεχίσουν να λειτουργούν για τις ήδη υπάρχουσες συσκευές Huawei/Honor.

Intel και Qualcomm

Σημαντικό πλήγμα αποτελεί επίσης η παύση συνεργασίας με την Intel, αλλά και την Qualcomm. Η Intel παρέχει τους επεξεργαστές για τη σειρά laptop της Huawei, Matebook, ενώ η Qualcomm παρέχει τσιπ για διάφορες entry-level συσκευές της Huawei και της Honor, όπως το Honor 8C. Επιπρόσθετα η Qualcomm αδειοδοτεί τη χρήση του codec «aptX» για τη χρήση ήχου μέσω Bluetooth. Η Xilinx και η Broadcom αποτελούν δύο ακόμα συνεργάτες της εταιρείας που παρέχουν τσιπ στη Huawei και αναγκάζονται να σταματήσουν κάθε παροχή. Συνολικά, υπάρχουν πάνω από 30 εταιρείες που εδρεύουν στις ΗΠΑ και θεωρούνται βασικοί πάροχοι του κινεζικού κολοσσού.

Το μέλλον

Η Huawei έχει δηλώσει και στο παρελθόν ότι προετοιμαζόταν καιρό για μια τέτοια κατάσταση, καθώς αναπτύσσει δικό της λειτουργικό για κινητά ως πλάνο έκτακτης ανάγκης. Οι υπηρεσίες της Google δεν χρησιμοποιούνται στην Κίνα, όμως η απουσία τους για τις συσκευές της Huawei στα υπόλοιπα μέρη του κόσμου  σίγουρα θα έχει προεκτάσεις που ενδεχομένως θα πλήξουν την εικόνα της εταιρείας, αν παραμείνει η κατάσταση όπως έχει.

 

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δεν μεταδόθηκε το φινάλε στην Κίνα λόγω Τραμπ

Δημοσιεύτηκε

on

By


Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, 22:11

Game of Thrones: Δεν μεταδόθηκε το φινάλε στην Κίνα λόγω Τραμπ

Το φινάλε του Game of Thrones μεταδόθηκε πριν μερικές ώρες σε όλο τον κόσμο εκτός από την Κίνα. Χιλιάδες κινέζοι χρήστες που βασίζονταν στη streaming πλατφόρμα Tencent Video για να δουν το τέλος της σειράς Game of Thrones ανακάλυψαν ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο τελευταίο επεισόδιο. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, αντί για το επεισόδιο, οι χρήστες είδαν ένα μήνυμα που έγραφε «προβλήματα μετάδοσης μέσου». Εκπρόσωπος του HBO ανέφερε στην WSJ ότι το δίκτυο δεν είχε κανένα πρόβλημα με τη μετάδοση του επεισοδίου, αλλά η Tencent δεν μπορούσε να το μεταδώσει εξαιτίας του εμπορικού πολέμου της Κίνας με τις ΗΠΑ.

Οι εμπορικές διαμάχες των δύο χωρών έχουν ενταθεί τελευταία, ειδικότερα μετά το εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου Τραμπ που αποτρέπει οποιαδήποτε βοήθεια ή παροχή υπηρεσιών/υλικών σε κάποιες Κινεζικές εταιρείες που βρίσκονται πλέον σε μαύρη λίστα. Ο κολοσσός τηλεπικοινωνιών, Huawei, βρίσκεται μέσα σε αυτήν.

Η Κίνα κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι έχει «υπερβολικές προσδοκίες» για την μεταξύ τους εμπορική συμφωνία, σύμφωνα με έκθεση του Reuters. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Lu Kang, επέμεινε ότι οι εμπορικές συνομιλίες απέτυχαν μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας επειδή οι ΗΠΑ επιχείρησαν να «επιτύχουν παράλογα συμφέροντα μέσω ακραίων πιέσεων». Η Τραμπ, από την άλλη, δήλωσε ότι το φταίξιμο ανήκει στην κινεζική πλευρά, λέγοντας σε συνέντευξη στο Fox News την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα «είχαν μια πολύ καλή συμφωνία, την οποία άλλαξαν». Προσέθεσε: «Δεν πειράζει, θα προσθέσουμε δασμούς στα προϊόντα τους».

Το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το Game of Thrones στην Κίνα μπορεί να φαίνεται σαν ασήμαντο θέμα σε σύγκριση με άλλες επιπτώσεις των εμπορικών διαπραγματεύσεων των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα, αλλά είναι ένα παράδειγμα του πώς επηρεάζεται η καθημερινότητα των ανθρώπων παγκοσμίως. Το Game of Thrones είναι μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές στην Κίνα, με την πιο πρόσφατη σεζόν να έχει περισσότερες από 550 εκατ. θεάσεις στο Tencent Video. Φυσικά, το επεισόδιο παρακολουθήθηκε μέσω των πειρατικών οδών, αλλά ακόμη είναι μη διαθέσιμο επίσημα από το Tencent Video.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, 22:11

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

HONOR 20: Διέρρευσαν σχεδόν τα πάντα

Δημοσιεύτηκε

on

By

To νέο HONOR 20 θα είναι η νέα ναυαρχίδα της HONOR, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα αύριο. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως διέρρευσαν φωτογραφίες της συσκευής και πλέον τα μάθαμε σχεδόν όλα…

Το HONOR 20 θα έχει μεγάλη οθόνη, στις 6,26 ίντσες με πολύ μικρό πλαίσιο. Θα διαθέτει οπή στο επάνω αριστερά μέρος για την μπροστινή κάμερα, από το οποίο καταλαβαίνουμε ότι θα έχει IPS LCD οθόνη. Δεν θα έχει αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, αλλά πλαϊνό, που θα λειτουργεί και ως κουμπί ενεργοποίησης, ακριβώς κάτω από το volume rocker. 

Στο πίσω μέρος φαίνεται η κάθετη διάταξη της κάμερα που είναι σαφώς επηρεασμένη από το P30 Pro, το οποίο κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες. Βλέπουμε λοιπόν πάνω αριστερά μια τριπλή κάμερα σε κάθετη διάταξη μαζί με το LED flash. Ο βασικός αισθητήρας θα είναι στα 48 MP. Παράλληλα θα υπάρχει υπερ-ευρυγώνιος στα 16MP, αλλά δεν βλέπουμε telephoto αισθητήρα, τουλάχιστον για το απλό HONOR 20. Θα περιλαμβάνει όμως έναν αισθητήρα 2MP για macro φωτγραφίες που θα μπορείτε να βγάλετε από πολύ κοντινή απόσταση (4cm).

Το branding δίπλα στις κάμερες αναγράφει «AI Vision» και «48MP», που υποδηλώνει την ανάλυση του βασικού αισθητήρα, αλλά και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Επιπρόσθετα, υπάρχει ένας ακόμη αισθητήρας στα 2MP που θα χρησιμοποιείται για το βάθος πεδίου.

Το HONOR 20 αναμένεται να τροφοδοτείται από τον Kirin 980 που βρίσκουμε και στα Huawei Mate 20 Pro, αλλά και Huawei P30 Pro. Πρόκειται για το chipset που ανταγωνίζεται τον Snapdragon 855, που βρίσκουμε στις πιο πρόσφατες ναυαρχίδες.

Ο επεξεργαστής θα συνοδεύεται από 6GB RAM και 128GB αποθ. χώρου, ο οποίος πιθανώς θα επεκτείνεται μέσω microSD (ή nanoSD της Huawei).

Η μπαταρία του HONOR 20 θα είναι στα 3750mAh και θα υποστηρίζει το SuperCharge της Huawei (στα 22,5W), που μπορεί να παρέχει 50% ενέργειας μέσα σε μόλις 30 λεπτά. Το λειτουργικό θα είναι Android 9 Pie με custom interface το Magic 2.1. Τέλος, έχουμε Bluetooth 5.0, υποστήριξη 4G LTE και selfie κάμερα στα 32MP.

To HONOR 20 θα παρουσιαστεί αύριο επίσημα μαζί με το HONOR 20 Pro. Πιθανώς να το δούμε διαθέσιμο μέσα στις επόμενες εβδομάδες ενώ η τιμή του σίγουρα θα είναι παρακάτω από αυτή του P30, το οποίο έχει τιμή λιανικής 749€. Τα χρώματα που εμφανίστηκαν στα renders είναι μαύρο, Sapphire Blue και λευκό.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΤΟΠΙΚΑ52 λεπτά πριν

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων στη σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων

ΤΟΠΙΚΑ53 λεπτά πριν

Ιάσονας Αποστολάκης: Θα στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

ΤΟΠΙΚΑ1 ώρα πριν

Το φυλλάδιο του συνδυασμού «Πύλης Όραμα » με όλους τους υποψηφίους – Trikalaola.gr

ΤΟΠΙΚΑ2 ώρες πριν

ΛΑΣ Βόλου: «Για ακόμη ένα Μάη στην εγκατάλειψη η Πορταριά και η Μακρινίτσα»

ΤΟΠΙΚΑ2 ώρες πριν

Ημερίδα «Θαλάσσια Ρύπανση: Πόσο μας απασχολεί; Πόσο μας απειλεί; Πόσο μας κοστίζει;»

ΤΟΠΙΚΑ3 ώρες πριν

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σήμερα στον Παλαμά

ΤΟΠΙΚΑ3 ώρες πριν

Α.Π.Ο.Δρασης: «Καθαρό το νερό στις Σταγιάτες και χωρίς χλώριο»

ΤΟΠΙΚΑ3 ώρες πριν

Πλήθος αγώνων και συμμετοχών δρομέων του ΣΔΥ Βόλου το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου

ΤΟΠΙΚΑ3 ώρες πριν

Νέα κατάσχεση 480.000 ευρώ σε λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ

ΤΟΠΙΚΑ3 ώρες πριν

Νέα πρεμιέρα από την Πειραματική Σκηνή

ΚΟΣΜΟΣ7 ημέρες πριν

Σεισμός 7,5 βαθμών-Eκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

VIDEO6 ημέρες πριν

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Φώτης Τζατζάκης στο Παράθυρο στη Θεσσαλία 15/05/2019

Χωρίς κατηγορία6 ημέρες πριν

Έφυγε από τη ζωή ο Νικος Μπαλατσούκας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Όλγα Γεροβασίλη: Δεν υπάρχει καμία ανοχή στην ανομία και τη βία (video)

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Στην εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Φίδι  μήκους ενός μέτρου  αναστάτωσε το κέντρο της πόλης

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Mάγεψαν οι «ινδιάνοι» του Αιγαίου στον Βόλο

ΤΟΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

34 χρόνος επιχείρησε να μεταφέρει παράνομα εξάτμιση δικύκλου με το «Εξπρές Σκιάθος» στο Βόλο

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Βρέθηκε η μητέρα με το βρέφος που εξαφανίστηκαν από τα Γιαννιτσά

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Συνελήφθη 35χρονος που ασελγούσε σε γυναίκες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Δημοφιλή