Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Αχ Μπέος: Η μονάδα παραγωγής SRF δεν θα γίνει-Να δούμε ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα που θα επιβάλλει η Ε.Ε.

Δημοσιεύτηκε

on

Μοιράσου το άρθρο:

Λαύρος απέναντι στην κυβέρνηση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος αναφορικά με την αρνητική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αποβλήτων και Περιβαλλοντικών Πιστοποιήσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος, για την ΜΠΟ της μονάδας κατασκευής SRF  που προτείνει ο δήμος να γίνει στο ΧΥΤΑ. Τονίζει ότι η ΜΠΟ που κατατέθηκε είναι παρόμοια με αυτή άλλου δήμου στην Αττική που εγκρίθηκε και φυσικά συνάδει με τον Εθνικό Σχεδιασμό για την Διαχείριση των Απορριμμάτων και ότι και πίσω από αυτή τη γνωμοδότηση υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα και όλα έγιναν γρήγορα ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου κατά της καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ.

Επισήμανε ότι ο δήμος Βόλου δεν θα προχωρήσει στην κατασκευή της Μονάδας Παραγωγής SRF, εάν το υπουργείο διασφαλίσει ότι δεν βλάπτεται το περιβάλλον και δεν θα επιβληθούν βαριά πρόστιμα από την ΕΕ, σε βάρος της πόλης. Επιτέθηκε Ο κατά στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έκαναν τη γνωμοδότηση μιας κυρίας «φέιγ βολάν» και τη μοίρασαν στους δημοσιογράφους, ενώ ο Δήμος δεν την έλαβε ακόμη. Κατηγόρησε το  στέλεχος του υπουργείου που την υπογράφει, ότι «της έδωσαν έτοιμο κείμενο να υπογράψει», αναφέροντας ότι η μελέτη έφτασε στο υπουργείο την περασμένη Παρασκευή και χρεώθηκε στη συγκεκριμένη κυρία την περασμένη Τρίτη 13 Μαρτίου. Όπως είπε, «ήταν πρακτικά αδύνατο να διαβαστεί τόσος όγκος σε δύο ημέρες και να γίνει η γνωμοδότηση».
Επίσης τα έβαλε με εκδότες, που θέλουν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη με ψέματα που αναμεταδίδουν.

Ο Δήμος Βόλου, έστειλε ήδη απάντηση στο υπουργείο στην οποία αναφέρει ότι αν ο σχεδιασμός ήταν λάθος, είναι άδικο να πληρώσουν οι πολίτες τα λάθη της κεντρικής εξουσίας και τονίζει ότι δεν είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει σε μικροπολιτικά και προεκλογικά παιχνίδια του υπουργού ή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που μετά από εννέα μήνες που είχε στα χέρια της τη μελέτη, θυμήθηκε να θέσει ερωτήματα παραμονές του συλλαλητηρίου στο Βόλο.
Ο Δήμος ζητά η κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη και κατηγορηματική θέση, ενώ ο Αχ. Μπέος ζήτησε από το υπουργείο να πει τι είναι νόμιμο να γίνει για να αποφασίσει η Δημοτική Αρχή τι θα κάνει.
Όπως είπε, προ μηνών ο αναπληρωτής υπουργός κ. Φάμελλος, είχε πει ότι είναι σύμφωνος με την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων και η μελέτη που κατατέθηκε στην Περιφέρεια είναι σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΕ και της εθνικής νομοθεσίας.
“Εμείς ως δημοτική αρχή και προσωπικά εγώ ο δήμαρχος που φοράει παντελόνια λέμε σταματάμε και ας μας πουν οι απατεώνες τι προβλέπει ο εθνικός σχεδιασμός. Φαίνεται να προβλέπει άλλα  όπου διοικεί  Συριζαίος δήμαρχος ή Περιφερειάρχης ή της δικιάς τους επιλογής άνθρωπος και άλλο για δήμους που αύριο έχουν συλλαλητήριο. Ας μην έλθουν μετά τις εθνικές εκλογές και πουν άλλα… Αλλά δεν έχουν τσίπα». Σύμφωνα με τον δήμαρχο η ίδια μονάδα γίνεται στο Γραμματικό και στο Σχιστό, από τον ίδιο μελετητή, ενώ διερωτήθηκε γιατί επιτρέπονται στην Αττική και όχι στο Βόλο.
Ο Αχ. Μπέος διαβεβαίωσε ότι η μονάδα παραγωγής SRF δεν πρόκειται να προχωρήσει και έθεσε προ των ευθυνών του το υπουργείο, λέγοντας ότι αν επιβληθούν πρόστιμα  δεν θα τα πληρώσει η κυρία που υπογράφει τη γνωμοδότηση, αλλά οι πολίτες του Βόλου και η πόλη θα πτωχεύσει.
«Η γνωμοδότηση που στάλθηκε στην Αποκεντρωμένη είναι μια γνωμοδότηση και όχι κάτι τελειωτικό. Την έστησαν  ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου που έχει πολιτικό χρώμα. Και φυσικά δεν το έστειλαν επίσημα ούτε στο δήμο. Αριθμό πρωτοκόλλου δεν έχει πάνω» επισήμανε. Αναρωτήθηκε τέλος γιατί επιτρέπουν να έρχονται εισαγόμενα σκουπίδια και να τα καίει η ΑΓΕΤ και να μην αποδέχονται να κατασκευαστεί μία μονάδα παραγωγής SRF, της οποίας το παραγόμενο προϊόν θα ελέγχεται και θα είναι ποιοτικά άριστο για καύση!

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/03/15/ach-mpeos-i-monada-paragogis-srf-den-tha-ginei-na-doyme-poios-tha-plirosei-ta-prostima-poy-tha-epivallei-i-e-e/

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάκης Κοκκίνης: «Η Γενοκτονία των Ποντίων δε μπορεί να λησμονηθεί στο χρόνο»

Δημοσιεύτηκε

on

By

Η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού – που από το 1994 αναγνωρίζεται επισήμως από την ελληνική πολιτεία με την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου, ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – αναφέρεται στα βίαια, μαζικά, φονικά γεγονότα, της δεύτερης και των αρχών της τρίτης δεκαετίας του 20αι., που έλαβαν χώρα στην καταρρέουσα τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία, μέχρι τη δημιουργία του σύγχρονου τουρκικού κράτους.

Τα γεγονότα αυτά  πυροδοτήθηκαν από την σταδιακά αυξανόμενη ανάδυση και εντεινόμενη επίδραση του τουρκικού εθνικισμού, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την φυσική εξόντωση, τον αφανισμό, τον εκτοπισμό, την εκρίζωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ πάνω στη μαύρη αυτή ημέρα για τον Ελληνισμό τοποθετήθηκε κι ο δικηγόρος Σάκης Κοκκίνης, ο οποίος σχολίασε πως «η μνήμη των Ποντίων και οι θηριωδίες που υπέστησαν δε θα λησμονηθούν με το πέρασμα του χρόνου. Οι μνήμες είναι ζωντανές, και ο ξεριζωμός των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί ιστορική απόδειξη του κεμαλισμού. Η μνήμη των ανθρώπων μας θα δικαιωθεί μόνο αν εξακολουθήσουμε να παλεύουμε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Αυτή η μέρα ας αφιερωθεί στο γένος των Ποντίων και στην υπόσχεση να μην επιτρέψουμε να υποστεί ξανά ο ελληνισμός τέτοιες θηριωδίες».

Continue Reading

COVER STORY

Βόλος: Μαζικές διακομιδές στο Νοσοκομείο μετά το «πάρτι της χρονιάς»

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μαζικές κλήσεις για μεθυσμένους σε ημιλιπόθυμη κατάσταση – Το ένα μετά το άλλο έτρεχαν ασθενοφόρα στο πάρτι των μηχανολόγων μηχανικών  Σε… εγρήγορση κράτησε το επονομαζόμενο «πάρτι της χρονιάς» την υπηρεσία του ΕΚΑΒ στον Βόλο από τα ξημερώματα έως και χθες το πρωί. Ασθενοφόρα με διασώστες βρίσκονταν σε διαρκή κίνηση για τη διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου νεαρών σε κατάσταση μέθης. Τουλάχιστον 27 διακομιδές για μέθη έγιναν χθες από τις 2 τα ξημερώματα έως τις 8:30 το πρωί οπότε και διαλύθηκε το πάρτι. Το πάρτι των φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θεωρείται το μεγαλύτερο φοιτητικό event όλων των εποχών. Μέχρι και ξεχωριστή σελίδα με τίτλο «Summer Party ΜΗΧ ΜΗΧ Βόλος» έχει δημιουργηθεί στο Facebook μέσω του οποίου απευθύνονται κάθε χρόνο τα προσκλητήρια συμμετοχής.

Και δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο έρχονται φοιτητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας η συμμετοχή των οποίων ανέρχεται σε χιλιάδες. Φέτος ήταν η 14η συνεχόμενη χρονιά που οι μηχανολόγοι μηχανικοί ανανέωσαν το ραντεβού τους, τηρώντας μια… «παράδοση» όπως χαρακτηρίζουν τη διοργάνωση, που περιλαμβάνει μουσική και πολύ… ποτό. Ορδές… κατέφθαναν με πούλμαν αλλά και με τρένα για να λάβουν μέρος στο πάρτι της χρονιάς. Το πάρτι διήρκησε μέχρι πρωίας σύμφωνα με την… παράδοση, ενώ η ίδια «παράδοση» έστειλε αρκετούς στο νοσοκομείο λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Πληρώματα του ΕΚΑΒ της βραδινής βάρδιας και της πρωινής έτρεχαν σε απανωτά περιστατικά. Συνολικά 27 άτομα διακομίστηκαν από τον χώρο του πάρτι και τα πέριξ, από τα ΚΤΕΛ, την περιοχή των Παλιών, στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης. Κάποιοι ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Στις 8:30 το πρωί σταμάτησαν οι τελευταίες διακομιδές.

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: Δείτε τον χάρτη με τους απινιδωτές που σώζουν ζωές

Δημοσιεύτηκε

on

By

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας πιστή στο εθελοντικό της έργο και στην προσπάθειά της για την διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, παραδίδει σε όλους μας ένα σύστημα χάρτη στο οποίο εμφανίζονται όλοι οι απινιδωτές που είναι προσβάσιμοι για το κοινό. Πρόκειται για έναν δυναμικό χάρτη στον οποίο καταγράφονται όλοι οι διαθέσιμοι απινιδωτές και σε συνδυασμό με το σύστημα του Google Maps, έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει τη θέση μας και τους κοντινότερους σε εμάς απινιδωτές. Επίσης έχει την δυνατότητα διαμέσου συστήματος GPS να δώσει οδηγίες για την πρόσβαση σε αυτούς. Η πρόσβαση στον χάρτη απινιδωτών είναι ελεύθερη για όλους διαμέσου της ιστοσελίδας της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας . Προς το παρόν έχουν καταγραφεί 8 απινιδωτές στις περιοχές του Βόλου, της Ν.Ιωνίας και της Αγριάς.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και το Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. υπάρχει θετική ανταπόκριση και προγραμματισμός, ώστε σύντομα να πραγματοποιηθεί διαδικτυακή διασύνδεση του συστήματος αυτού με τις επίσημες ιστοσελίδες του Δήμου, με σκοπό την ενημέρωση τόσο των συμπολιτών μας όσο και των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη μας.

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή