Connect with us

Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ

Γιατί η αναδιάρθρωση δεν θα ισχύει άμεσα, ακόμα κι αν περάσει η επίμαχη τροπολογία Βασιλειάδη

Δημοσιεύτηκε

on

http://www.facebook.com/MarronCafe86/

H τροπολογία της αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών κατηγοριών δεν συμπεριλήφθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε από την Βουλή και έτσι επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας επ’ αυτού… Ωστόσο, η πρόσφατη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, έδωσε εκ νέου τροφή στη συζήτηση για το τι εν τέλει θα συμβεί.

Το a-sports.gr έχει και πάλι το ρεπορτάζ για να σας δώσει την απάντηση στο ερώτημα, που ενδιαφέρει τους πάντες (άσχετα αν οι λόγοι είναι διαφορετικοί για τον καθένα και αυτό είναι απολύτως θεμιτό)…

Ο Βασιλειάδης πράγματι, όπως έχει το δικαίωμα, θα εντάξει την επίμαχη τροπολογία (που εκτός από τη μείωση των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα θα δημιουργήσει και μια νέα κατηγορία τη Σούπερ Λίγκα 2) σε άσχετο με τα σπορ νομοσχέδιο, αλλά πρακτικά η αναδιάρθρωση θα μείνει ανενεργή για ένα τουλάχιστον χρόνο! Κοινώς, δεν θα έχει άμεση εφαρμογή. Κι αυτό διότι βάσει του κανονισμού της ΕΠΟ, η οποία αναδιάρθρωση μπορεί να εφαρμοστεί αφότου εγκριθεί από την καταστατική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας για τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο από την ψήφιση της.

Αυτό ορίζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και πρακτικά σημαίνει η αναδιάρθρωση, αφού νομιμοποιηθεί θα πάει για επικύρωση από την Γ.Σ. της ΕΠΟ τον προσεχή Ιούνιο και εφόσον περάσει θα εφαρμοστεί από τη σεζόν 2020-21.

Πρακτικά, λοιπόν, στην καλύτερη των περιπτώσεων η αναδιάρθρωση με τη μείωση των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα από 16 σε 14, τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας 2 και την μετατροπή (μοιραία) της σημερινής Football League σε τρίτη κατηγορία δεν μπορεί να γίνει εδώ και τώρα.

Η επόμενη αγωνιστική περίοδος θα είναι μια μεταβατική χρονιά, που στη Σούπερ Λίγκα οι ομάδες θα μείνουν 16, ενώ η Football League θα διευρυνθεί σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Με αυτόν τον τρόπο, πάντως, δεν θα υπάρξουν αδικίες για τους μικρούς και το όλο σχέδιο Βασιλειάδη αναμένεται να… κάτσει πιο ομαλά. Αφενός γιατί όσοι υποβιβασθούν στο τρέχον πρωτάθλημα από τη Football League δεν θα χάσουν στην πραγματικότητα δύο κατηγορίες και αφετέρου οι ομάδες, που θα ανέβουν από τους ομίλους της Γ’ Εθνικής θα προβιβασθούν κυριολεκτικά και όχι στα… λόγια. Και αυτό διότι αν γινόταν τώρα η αναδιάρθρωση θα πήγαιναν στη Football League που μετά την αλλαγή θα κατέχει θέση τρίτης κατηγορίας και άρα θα έμεναν εκεί που ήταν με απλώς άλλη ονομασία!

Από την άλλη ο Βασιλειάδης έτσι δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι έκανε πίσω, ενώ και το ποδόσφαιρο θα υπερασπιστεί το δικαίωμα του στο αυτοδιοίκητο, ενώ ικανοποιούνται και οι πρωταθλητές και δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής, που ήδη «φωνάζουν», αφού θα έπαιζαν ένα χρόνο για το… τίποτα.

Από εκεί και πέρα, ευνοούμενοι είναι φυσικά και οι «μελλοθάνατοι» της Σούπερ Λίγκας, καθώς φέτος θα υποβιβασθεί μόνο αυτός, που θα βρεθεί τελευταίος (είτε αγωνιστικά είτε από πειθαρχική τιμωρία – το τονίζουμε αυτό λόγω της περίπτωσης της τιμωρίας του ΟΦΗ), ενώ ο προτελευταίος θα παίξει μπαράζ με το δεύτερο της Β’ Εθνικής.

Όσο δε για όσους αναρωτηθούν τι γίνεται με τις προκηρύξεις κάποιων κατηγοριών, που δεν θα τηρηθούν, υπενθυμίζουμε ότι οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ υπερισχύουν…

Έτσι όλοι κοινώς, θα είναι ευχαριστημένοι και κυρίως θα αποφευχθεί η εξ αρχής αδικία των ομάδων της Γ’ Εθνικής, που στην ουσία δεν θα ανέβαιναν…

Τα τηλεοπτικά και τα λοιπά οικονομικά δεδομένα θα είναι μια συζήτηση σε δεύτερο χρόνο για όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά όλα δείχνουν ότι στο φινάλε με τα δεδομένα πολλαπλά τα κέρδη της ΕΡΤ από την παρουσία ποδοσφαίρου και η δεύτερη χρονιά της τηλεοπτικής στέγης των ομάδων που τα βρήκαν με το κρατικό κανάλι θα διασφαλιστούν.


Περισσότερα εδω!

Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ

Βασιλειάδης: «Ας γίνει Β’ Εθνική με 75 ομάδες»

Δημοσιεύτηκε

on

By

http://www.facebook.com/MarronCafe86/

Την πίστη του ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει κανονικά εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Μάλιστα, υποστήριξε ότι είναι αδιανόητη όλη η συζήτηση που γίνεται και απαντώντας στα σενάρια περί αύξησης ομάδων στη Β’ Εθνική είπε χαρακτηριστικά: «Ακούω για 32 ομάδες. Και με 75 και με 200 για να είναι όλοι ευχαριστημένοι»!

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του Βασιλειάδη:

Για την αναδιάρθρωση, αν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος του έχει στείλει την επιστολή για να καταθέσει την τροπολογία και να μην «τρακάρει» αυτή με το αυτοδιοίκητο και αν θέλουν την αναδιάρθρωση:

«Για να έχουν πάρει την απόφαση, προφανώς και τη θέλουν. Για να μην κοροϊδευόμαστε. Εμείς κάναμε πέρυσι μια πρόταση, η οποία έμπαινε στα διοικητικά, η αλήθεια είναι αυτή, και κατηγορηθήκαμε ότι μπλεκόμαστε στο αυτοδιοίκητο. Αλλά πώς; Λέγοντας ότι εμείς δίνουμε τα λεφτά με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο και θέλουμε να φτιάξουμε ένα προϊόν μέσα στο πλαίσιο μιας λογικής και μελετών που το ίδιο το ποδόσφαιρο είχε.

Δεν ήρθαμε να βγάλουμε από το κεφάλι μας κάτι, κάντε αυτό που σκεφτήκαμε ένα βράδυ εκεί που τρώγαμε σε μια ταβέρνα. Κάναμε μια πρόταση για να γίνει οικονομικά βιώσιμο μοντέλο και να μην έχουμε τα καραγκιοζιλίκια που βλέπουμε εδώ και 20 χρόνια. Αν το ίδιο το ποδόσφαιρο δεν ενδιαφέρεται ούτε τα χρήματα να πάρει, ούτε να αλλάξει τίποτα, τότε θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο ποινών.

Με το πλαίσιο που φέρνει η UEFA τώρα και θα το επικυρώσω κι εγώ με νόμο, πλέον με τις εκθέσεις της Sportradar και με κάποιες άλλες διαδικασίες θα υπάρχει υποβιβασμός των ομάδων. Εφόσον θέλουν να συνεχίσει η φάρσα… Ορισμένα πράγματα μπορείς να τα φτάσεις μέχρι ένα σημείο».

Εσείς την τροπολογία θα την καταθέσετε;

«Όταν θα μου έρθει η επιστολή, αμέσως την επόμενη ημέρα η τροπολογία θα κατατεθεί».

Και αν δεν την τηρήσουν την απόφαση οι ομάδες θα κοπεί η συνεργασία με την ΕΡΤ, άρα και τα λεφτά;

«Αν δεν τηρήσουν την απόφασή τους οι ομάδες, δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τη δεύτερη κατηγορία, όπως και να την πείτε, Super League 2, Football League, … φούφουτο. Η ΕΡΤ θα λειτουργήσει όπως πρέπει να λειτουργήσει, σαν μία εμπορική εταιρεία και τελειώνει εκεί πέρα η συζήτηση.

Να συνεχίσουμε με ένα προϊόν μη βιώσιμο και βαθύτατα άρρωστο. Αν δεν θέλει το ίδιο, δεν μπορείς να επιβάλλεις με το στανιό κάποια πράγματα. Έχουμε αποφασίσει, έχουν υπογραφεί έγγραφα. Εγώ θεωρώ αδιανόητη όλη τη συζήτηση που γίνεται και δεν πιστεύω ότι δεν θα γίνει. Εγώ πιστεύω ότι όλα θα γίνουν κανονικά.

Το να διορθωθούν κάποιες ενδεχόμενα αβλεψίες όπως ότι από την Γ’ Εθνική δεν προβιβάζεται κανένας και η δεύτερη εθνική αντί για 12 να έχει 14 ομάδες για να βάλεις και δύο από την τρίτη, το συζητάμε. Μπορούμε να έχουμε βιώσιμες ΠΑΕ; Ακούγεται να φτιάξουμε μια δεύτερη κατηγορία με 32 ομάδες. Και με 75 και με 200 να είναι όλοι ευχαριστημένοι».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News


Περισσότερα εδω!

Continue Reading

Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ

Απρόσμενη ήττα για Απόλλων Λάρισας – Αποτελέσματα Football League

Δημοσιεύτηκε

on

By

http://www.facebook.com/MarronCafe86/

Ο Βόλος ΝΠΣ επικράτησε 3-0 της Σπάρτης και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Δεύτερη σερί νίκη για Ηρακλή, «γκέλα» για Απόλλωνα Λάρισας!

Τα αποτελέσματα: 22η αγωνιστική
Κισσαμικός-Κέρκυρα 1-0
Τρίκαλα-Πλατανιάς 1-0
Βόλος ΝΠΣ-Σπάρτη 3-0
Ηρακλής-Αήττητος Σπάτων 2-1
Απόλλων Λάρισας-ΑΕ Καραϊσκάκης 0-1
Παναχαϊκή-Δόξα Δράμας 2-2
Απόλλων Πόντου-Αιγινιακός 1-0
Εργοτέλης-Ηρόδοτος 4-1

Η βαθμολογία
1. Βόλος ΝΠΣ 48
2. Απόλλων Λάρισας 40
3. Παναχαϊκή 39
4. Απόλλων Πόντου 39
5. Πλατανιάς 36
6. Κέρκυρα 34
7. Εργοτέλης 34
8. ΑΟΧ/Κισσαμικός 31
9. Ηρακλής 30
10. Δόξα Δράμας 28
11. ΑΕ Καραϊσκάκης 28
12. Τρίκαλα 25
13. Ηρόδοτος 22
14. Αήττητος Σπάτων 22
15. Σπάρτη 15
16. Αιγινιακός 13

Η επόμενη αγωνιστική
Σπάρτη-Αήττητος Σπάτων (23/3)
Πλατανιάς-Βόλος ΝΠΣ(23/3)
Ηρόδοτος-Τρίκαλα(23/3)
Κέρκυρα-Εργοτέλης(23/3)
Αιγινιακός-ΑΟΧ Κισσαμικός(23/3)
Καραϊσκάκης-Ηρακλής(24/3)
Δόξα Δράμας-Απόλλων Λάρισας(24/3)
Απόλλων Πόντου-Παναχαϊκή(24/3)


Περισσότερα εδω!

Continue Reading

Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ

Όπως και με την Σπάρτη το σημερινό γκολ του Μαρκόφσκι (φωτό)

Δημοσιεύτηκε

on

By

Το χρυσό γκολ που πέτυχε ο Ίλια Μαρκόφσκι στο σημερινό ματς του ΑΟΤ με τον Πλατανιά ήταν πανομοιότυπο με το γκολ που πέτυχε ο Ουκρανός φορ των Τρικάλων κόντρα στην Σπάρτη…
Πιο συγκεκριμένα ο “κυανέρυθρος” φορ αφού έγινε αποδέκτης της μπάλας σκόραρε από το ίδιο σημείο χαρίζοντας στην ομάδα του, τους τρεις βαθμούς.

Το γκολ κόντρα στον Πλατανιά

Το γκολ κόντρα στην Σπάρτη

Περισσότερα εδω!

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες πριν

Τα πρώτα χαμόγελα της Ειρήνης μετά την αποφυλάκιση

ΤΟΠΙΚΑ5 ημέρες πριν

Δώρο ζωής σε πέντε ασθενείς από 60χρονη Βολιώτισσσα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες πριν

Tην Κυριακή 17 Μαρτίου ο 8ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας από την ΕΡΤ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Υπουργείο ΨΗΠΤΕ: Η κυβέρνηση κλείνει μία ακόμα πληγή του «μαύρου»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ημέρες πριν

Ξεπεράστηκαν και τα τελευταία δύο εμπόδια για την «Αγιά Σοφιά»

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Εξαφανίστηκε 16χρονη από τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες πριν

Αγριογούρουνα έκαναν… βόλτα στη μέση της λεωφόρου Αθηνών!

COVER STORY7 ημέρες πριν

Ο δικηγόρος Σάκης Κοκκίνης συμβουλεύει: «Μέχρι τις 31 Μαρτίου, το «πόθεν έσχες», προσοχή στα πρόστιμα!»

ΤΟΠΙΚΑ9 ώρες πριν

Αποκλειστικο Διαλύεται το στρατόπεδο Γεωργούλα και η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Νέα Γ’ λυκείου- Κ. Γαβρόγλου: Λίγα μαθήματα, πολλές ώρες, αναβαθμισμένο απολυτήριο

Δημοφιλή