Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Στήνουν θέμα Τουλουπάκη λόγω… Novartis

Δημοσιεύτηκε

on


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, 18:09

Πολλά ερωτήματα ως προς τις επιδιώξεις των κύκλων που διακίνησαν τη δημοσιογραφική «αποκάλυψη» περί σκοτεινών σημείων στην απόκτηση από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ενός διαμερίσματος 110 τ.μ. στον ευρύτερο χώρο της Ακρόπολης προκάλεσε η συστηματική αναπαραγωγή της πληροφορίας αυτής από το σύνολο των αντιπολιτευτικών συστημικών μέσων.  Και αυτό διότι από μόνο του το «δημοσιογραφικό ρεπορτάζ» δεν ήταν επαρκές για να στηρίξει μία τόσο συστηματική αναπαραγωγή μίας είδησης που φέρει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Δεν είναι και λίγο πράγμα να υπονοείς πως η εισαγγελέας Διαφθοράς οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το πώς απόκτησε μία κατοικία. Η «αποκάλυψη» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ έθεσε ερωτήματα χωρίς να διαθέτει απαντήσεις. Επιπροσθέτως ακούστηκε κατά την διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού πως η «αποκάλυψη» αυτή ξεκίνησε από μία καταγγελία – φάκελο που έφθασε στα δημοσιογραφικά γραφεία του σταθμού πριν από 10 ημέρες.

Για του λόγου το αληθές πρέπει να επισημανθεί πως η «πληροφορία» αυτή διακινείται στα δημοσιογραφικά γραφεία εδώ και περίπου τέσσερις μήνες. Το zougla.gr είχε στα χέρια του τον ανάλογο φάκελο εξαρχής. Ως όφειλε η δημοσιογραφική ομάδα της ηλεκτρονικής εφημερίδας εξέτασε την υπόθεση και προέβη στην αναγκαία δημοσιογραφική έρευνα όπως επέβαλε η σοβαρότητα του ζητήματος. Σε τέτοιες περιπτώσεις η έρευνα είναι πολυεπίπεδη και σύνθετη. Εξαρχής λοιπόν προέκυψε πως όντως η εισαγγελέας προέβη σε μία αγορά το 2008 ενός διαμερίσματος 110 τ.μ. στον τέταρτο όροφο μίας πολυκατοικίας, σε μία αναβαθμισμένη συνοικία χωρίς όμως αυτή η αγορά να καταδεικνύει υπερβολή ή νεοπλουτισμό. Όντως η αντικειμενική αξία αυτού του διαμερίσματος τότε, δηλαδή πριν  την κρίση, ήταν αυτή που αναγράφεται στα επίσημα έγγραφα και είναι της τάξης των 284.000 ευρώ. Στους τότε πίνακες της εφορίας, σε αυτή την πολεοδομική ζώνη και σε αυτού του τύπου τα ακίνητα όντως αντιστοιχούσε αυτή η αντικειμενική αξία.


(Η αντικειμενική αξία του ακινήτου όπως φαίνεται στη συμβολαιογραφική πράξη)

Από τη δημοσιογραφική έρευνα του zougla.gr προέκυψε πως η εισαγγελέας το αντίστοιχο χρονικό διάστημα είχε προβεί σε μία προσημείωση υπέρ μίας συστημικής τράπεζας. Η προσημείωση αυτή από μόνη της υπερκάλυπτε όχι μόνο την συνολική αντικειμενική αξία του ακινήτου αλλά και την εμπορική του αξία της περιόδου εκείνης όπως αυτή προκύπτει από τις απαντήσεις που εισέπραξε η ηλεκτρονική εφημερίδα από γνωστά και έμπειρα μεσιτικά γραφεία της Αττικής. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι με την παραπάνω εκτίμηση των μεσιτικών γραφείων ταυτίζεται και η εκτίμηση τραπεζικών κύκλων και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στις οποίες απευθύνθηκε το zougla.gr.

(Οι προσημειώσεις που επέβαλε η τράπεζα στον αγοραστή)

Όμως από την έρευνα προέκυψε πως και το επόμενο έτος, το 2009 καθώς και το 2011, η κ. Τουλουπάκη προέβη σε δύο ακόμη προσημειώσεις στο ίδιο ακίνητο και υπέρ της ιδίας συστημικής τράπεζας. Το συνολικό ποσό και των τριών αυτών προσημειώσεων ξεπερνά κατά πολύ το επιθυμητό πλαφόν εγγυήσεων που θα ζητούσε βάσει των υφισταμένων πρακτικών μία τράπεζα για να διασφαλιστεί.

Κατόπιν όλων αυτών η δημοσιογραφική ομάδα του zougla.gr κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν υφίσταται θέμα με το ακίνητο αυτό και πως δεν στηρίζεται καταγγελία κατά της εισαγγελέως. Τέσσερις μήνες αργότερα και σε μία εξαιρετικά περίεργη χρονική στιγμή, το θέμα επανέρχεται. Αυτή τη φορά όμως επανέρχεται «λειψό», δηλαδή βασίζεται στο εάν ή όχι η αξία του ακινήτου αυτού, το οποίο αγοράστηκε το 2008, έχει επαναξιολογηθεί ή όχι από την εφορία και εάν έχει συμβεί αυτό, τότε θα έπρεπε να ελεγχθεί για το κατά πόσο η αγοραστής, δηλαδή η εισαγγελέας, έχει πληρώσει στην εφορία το ποσό που προκύπτει από αυτή την επαναξιολόγηση. Με λίγα λόγια, χωρίς κανένα στοιχείο διαχέεται λάσπη στον ανεμιστήρα. Όμως η χρονική στιγμή είναι όντως περίεργη. Διότι η «αποκάλυψη» έρχεται λίγες μόνον ημέρες μετά την κατάθεση στην εισαγγελέα Διαφθοράς του ογκώδους πορίσματος 3.000 σελίδων επί της υποθέσεως Novartis από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. Κατά γενική ομολογία, το πόρισμα αυτό αφορά μία σειρά από δημόσιους λειτουργούς οι οποίοι για τον έναν ή τον άλλον λόγο έχουν εμπλακεί στην υπόθεση Novartis όσον αφορά κυρίως στην περίοδο υπερτιμολόγησης συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Νομικοί κύκλοι, οι οποίοι ερωτήθηκαν σχετικά, κατέληξαν στο συμπέρασμα προ ημερών πως από την στιγμή που κατατέθηκε αυτό το πόρισμα θα πρέπει να πλησιάζει η στιγμή ολοκλήρωσης του συνολικού ανακριτικού έργου του εισαγγελέως Διαφθοράς και την κατάθεση του τελικού πορίσματος συνολικά για την υπόθεση. Σε αυτή τη χρονική στιγμή ανακύπτει περιέργως «ζήτημα Τουλουπάκη» με την αγορά ενός διαμερίσματος το 2008.

Είναι αλήθεια πως ο τρόπος με τον οποίο δημοσιοποιήθηκε η «αποκάλυψη» από το δελτίο ειδήσεων του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού πρόδιδε την ανασφάλεια εκείνων που διαχειρίζονταν το δημοσιογραφικό προϊόν. Ήταν έκδηλη η αμηχανία και η συστολή και για τον λόγο αυτό ο δημοσιογραφικός λόγος περιορίστηκε σε ερωτήσεις αποφεύγοντας εντέχνως, ή διότι δεν γινόταν αλλιώς, την όποια διερευνητική διείσδυση στην ουσία της υπόθεσης.

Είναι προφανές πως οι ίδιοι κύκλοι οι οποίοι προέβησαν σε διαρροές προ τετραμήνου επιχείρησαν εκ νέου να διαρρεύσουν πληροφορίες με την ελπίδα να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Μόνο που με αυτόν τον τρόπο δεν γίνεται ούτε το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, ούτε και ασκείται πολιτική.

Εξώδικο Τουλουπάκη σε ΣΚΑΪ

Δημόσια συγνώμη απαιτεί από το ΣΚΑΪ η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με εξώδικο που απέστειλε στον τηλεοπτικό σταθμό χαρακτηρίζοντας ψευδές και συκοφαντικό το ρεπορτάζ που προβλήθηκε για το θέμα του σπιτιού της. Η κ. Τουλουπάκη με το εξώδικό της στρέφεται σε βάρος τόσο του ΣΚΑΪ όσο και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου που παρουσίασε τις «αποκλειστικές», όπως τις περιέγραψε, πληροφορίες για το φορολογικό καθεστώς του σπιτιού της, χωρίς ωστόσο να έχει καν επικοινωνήσει μαζί της, για να τις επιβεβαιώσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας αναφέρει στο εξώδικό της ότι το μοναδικό ακίνητο που έχει στην κατοχή της είναι ένα ενυπόθηκο διαμέρισμα στο Κουκάκι για το οποίο δήλωσε το πλήρες τίμημα αγοράς του τόσο στη φορολογική της δήλωση όσο και στη δήλωση Πόθεν Έσχες. Η εισαγγελέας επισημαίνει ότι για την αγορά καταβλήθηκε το σύνολο της πραγματικής του αξίας και σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία η οποία προέβλεπε πλήρη απαλλαγή από την καταβολή φόρου μεταβίβασης για ακίνητο πρώτης κατοικίας με εμβαδό μικρότερο από 200 τ.μ. (Ν3634/2008 αρ. 3) δεν ήταν υπόχρεη σε καταβολή φόρου μεταβίβασης ακινήτου.

Η εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, στο εξώδικο της, διερωτάται για τις σκοπιμότητες αλλά και τα συμφέροντα που μπορεί να εξυπηρετεί η αφιλτράριστη δημοσίευση ενός αδιασταύρωτου δημοσιογραφικού ρεπορτάζ σε βάρος μιας εισαγγελικής λειτουργού, η οποία υπηρετεί στη νευραλγική θέση της προϊσταμένης στην Εισαγγελία Διαφθοράς.  Τονίζει εξάλλου ότι δεν είχε προηγηθεί  καμία προσπάθεια επικοινωνίας μαζί της προκειμένου να εξακριβωθούν τα καταγγελλόμενα και να ζητηθούν διευκρινήσεις. 

Η Ελένη Τουλουπάκη ζητά άμεση επανόρθωση από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ μέσω του σημερινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων και δημόσια δήλωση συγγνώμης για τα όσα «αναληθή και άκρως συκοφαντικά», όπως αναφέρει, παρουσιάστηκαν σε βάρος της. Σε διαφορετική περίπτωση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε άλλες δικαστικές ενέργειες εναντίον του σταθμού.

Περισσότερα Εδω

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα ανακοίνωση του ΟΑΣΘ σχετικά με αιτήματα για «ρουσφετολογικές» προσλήψεις

Δημοσιεύτηκε

on

By


Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019, 03:24

Σε νέες καταγγελίες για αδιαφανείς προσλήψεις υπαλλήλων στον ΟΑΣΘ με προτροπή από πρώην υπουργούς και κομματικά στελέχη της ΝΔ, προχώρησε σήμερα η διοίκηση του οργανισμού, με αφορμή δηλώσεις την Παρασκευή του βουλευτή της ΝΔ, Θόδωρου Καράογλου, ο οποίος, σύμφωνα με τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη ο ΟΑΣΘ, το 2007 και το 2008, φέρεται ότι είχε υποδείξει στην τότε διοίκηση να προσλάβει συνολικά 88 άτομα. 

Ο κ. Καράογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη», δεν αρνήθηκε ότι ζήτησε να προσληφθούν τα 88 άτομα, τόνισε ωστόσο ότι δεν υπήρξε από την πλευρά του η παραμικρή παρατυπία, καθώς -όπως υποστήριξε- την περίοδο εκείνη ο ΟΑΣΘ ήταν ιδιωτική επιχείρηση, που κατά καιρούς έκανε διάφορες προκηρύξεις στην οποία πρότεινε κάποιους άνθρωποι που ενδιαφέρονται για δουλειά «χωρίς καμία διάκριση» και «εφόσον τηρούν τις προϋποθέσεις και τα προσόντα» της προκήρυξης.

Ανταπαντώντας στον κ. Καράογλου, ο ΟΑΣΘ παραθέτει νέα έγγραφα, από τα οποία -σύμφωνα με τον οργανισμό- προκύπτει ότι ο βουλευτής της ΝΔ ζητούσε να γίνουν οι προσλήψεις «με σειρά προτεραιότητας» και με κριτήρια που έθετε ο ίδιος. 

«Επειδή σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου ως απάντηση για τις ρουσφετολογικές πρακτικές στελεχών του κόμματός του στον ΟΑΣΘ δήλωσε «περήφανος για τις ενέργειές του», δημοσιοποιούμε αυτούσιες τις επιστολές του (επισυνάπτονται).

Όπως διαπιστώνεται, ο ίδιος είχε αναλάβει το ρόλο του… ΑΣΕΠ και ζητούσε προσλήψεις «με σειρά προτεραιότητας». Τα κριτήρια που έχει θέσει τα γνωρίζει μόνο ο ίδιος! Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του», αναφέρει ο ΟΑΣΘ στην ανακοίνωσή του. 

Σημειώνεται, ότι την Πέμπτη η διοίκηση του ΟΑΣΘ, απαντώντας στην εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη (κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν για 250 δρομολογημένες προσλήψεις οδηγών), έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα 16 ονόματα πρώην υπουργών, βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, (μεταξύ των οποίων και του κ. Καράογλου) καταγγέλλοντας ότι με επιστολές τους, επί κυβερνήσεων ΝΔ και από το 2007 έως το 2009, ζητούσαν από τις τότε διοικήσεις του οργανισμού να προσλάβουν στον οργανισμό υπαλλήλους με «ρουσφετολογικές» διαδικασίες. 

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019, 03:25

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή ο 23χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής βρέφους

Δημοσιεύτηκε

on

By


Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019, 03:08

Στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 23χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη με την κατηγορία ότι μαζί με άγνωστο άτομο αποπειράθηκαν να αρπάξουν βρέφος από την αγκαλιά της 32χρονης μητέρα του, στο πάρκο Τσιρογιάννη, απέναντι από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Ο λιβυκής καταγωγής άνδρας ζήτησε και πήρε αναβολή για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη και μέχρι τότε παραμένει σε καθεστώς κράτησης.

Εκτός από απόπειρα αρπαγής ανήλικου, για την οποία διώκεται από κοινού με τον συνεργό του (καταγγέλλεται ότι είναι αραβικής καταγωγής), η εισαγγελέας πλημμελειοδικών άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας (επίσης από κοινού), πράξη που συνδέεται με την προσπάθεια των δύο κατηγορούμενων ως δραστών να αφαιρέσουν από την 46χρονη θεία της 32χρονης την τσάντα της.

Σε αντίθεση με τον συγκατηγορούμενό του που εξαφανίστηκε, ο 23χρονος ακινητοποιήθηκε από περαστικούς που κινητοποιήθηκαν όταν οι δύο γυναίκες κάλεσαν σε βοήθεια και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο γυναίκες, εκ των οποίων η πρώτη είναι σύζυγος και η δεύτερη ανιψιά του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου, (όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος σε τηλεοπτικές του δηλώσεις και ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης), αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα στο πρόσωπο του 23χρονου τον δράστη του περιστατικού που βίωσαν την Πέμπτη στις 15.30 το μεσημέρι.

Όπως κατέθεσε η 32χρονη, μητέρα του βρέφους, εξεταζόμενη ενόρκως από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Λευκού Πύργου, «καθόμασταν με τη θεία μου σε παγκάκι του πάρκου Τσιρογιάννη. Τη στιγμή που αποφασίσαμε να φύγουμε, πήρα στην αγκαλιά την εννέα μηνών κόρη μου, ενώ η θεία μου κρατούσε την προσωπική της τσάντα. Άμεσα αντιλήφθηκα να μας πλησιάζουν δύο άνδρες, αραβικής καταγωγής, τους οποίους θεώρησα ύποπτους, καθώς ερχόταν κατευθείαν προς τα εμάς» ανέφερε στην κατάθεσή της.

Συνεχίζοντας κατήγγειλε ότι πριν προλάβει να προειδοποιήσει τη θεία της να προσέχει, οι δύο άνδρες όρμησαν σ’ εκείνη και την έσπρωξαν, τραβώντας την τσάντα που είχε στον ώμο της. «Άρχισα να φωνάζω και να καλώ σε βοήθεια και τότε ο ένας από τους δύο άνδρες ήρθε προς το μέρος μου, επιχειρώντας να αρπάξει το βρέφος από την αγκαλιά». Η ίδια κατέθεσε ότι προκειμένου να προστατεύσει το παιδί της «αντανακλαστικά χρησιμοποίησα μία ξύλινη λαβή από ποδηλατάκι για βρέφη που είχα δίπλα μου, ενώ συγχρόνως ο δεύτερος άνδρας άφησε τη θεία μου και ήρθε να βοηθήσει τον πρώτο απλώνοντας τα χέρια του και αυτός για να πάρει το παιδί μου». Όταν οι δύο γυναίκες κάλεσαν σε βοήθεια και καθώς «στο σημείο συγκεντρώθηκε κόσμος, οι δράστες το έβαλαν στα πόδια». «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα» σημείωσε η 32χρονη και περιέγραψε την κινητοποίηση περιοίκων που οδήγησαν στη σύλληψη του 23χρονου.

Ο συλληφθείς φέρεται να προέβαλε αντίσταση όταν οι αστυνομικοί τον συνέβαλαν, ενώ κατέθεσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, και γι’ αυτό το λόγο η εισαγγελέας τού άσκησε δίωξη και για τα πλημμελήματα της αντίστασης κατά της Αρχής και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019, 03:11

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε ανακριτή παραπέμφθηκε ο 23χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής βρέφους

Δημοσιεύτηκε

on

By


Στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 23χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη με την κατηγορία…

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΤΟΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Αποκλειστικο Διαλύεται το στρατόπεδο Γεωργούλα και η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Αγριογούρουνα έκαναν… βόλτα στη μέση της λεωφόρου Αθηνών!

ΤΟΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Σε ένα μήνα ανάδοχος από την Περιφέρεια για τις μετρήσεις βαρέων μετάλλων στο έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ

COVER STORY2 ημέρες πριν

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΑΚΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: THΛEΦΩNIKEΣ AΠATEΣ ΣTON BOΛO – TI ΛENE OI AΠATEΩNEΣ ΣTA YΠOΨHΦIA ΘYMATA – OΔHΓIEΣ EΛAΣ

COVER STORY3 ημέρες πριν

Δειτε πως μπορείτε να βγείτε στη σύνταξη – Τα ηλικιακά όρια στα 62 και 67 έτη, του Δικηγόρου Σάκη Κοκκίνη

VIDEO3 ημέρες πριν

Πρωινή Ατζέντα 20/03/2019

LIFESTYLE7 ημέρες πριν

Πίτσα αλά… σούσι σε ιαπωνικό εστιατόριο στο Τορόντο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ημέρες πριν

Δ. Βίτσας: Το προσφυγικό να αντιμετωπιστεί ως ευρωπαϊκό ζήτημα

ΜΠΑΣΚΕΤ4 ημέρες πριν

Πρωταθλητές Θεσσαλίας τα αγόρια του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας!!!!!!!!!! (Σχολικοί αγώνες)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 ημέρα πριν

Ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η εθνική – Δύσκολα να προλάβει ο Παπασταθόπουλος

Δημοφιλή